Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Köszi a választ és azt hiszem kibírom csak a délelőtti gyümölcsözésre korlátozni az éhségemet!!
Elég nehéz hiszen rengeteg most a friss cseresznye és meggy, eper, málna, ribizli!!!!!!!:(
Na de harcra fel!!!
Gratulálok a 4 kilóhoz, persze az elején ez víz (de azért 2, 2,5 l folyadékot igyál minden nap!), aztán a normális heti 1 kg fogyás.
Fejfájás lehet sok mindentől, front, meleg, vérnyomás leesés, vagy ellenkezője felmegy a vérnyomásod és még egy halom más.
DE az is lehet, hogy nem iszol eleget. Bogyók helyett inkább igyál meg két nagy pohár vizet (nem gyümölcslevet!), ha nem múlik, akkor bogyót, de az a végső megoldás.
Szia!
Elvileg nem, de ha mégis gyümölcsöt van ehetnéked, akkor azt javasolom, hogy legalább teljen el 2 óra a másfajta kaja és a gyümölcs között, mielőtt ennéd. Bár azért van a gyümölcsnap... szóval szerintem nem fér bele egyik napba sem, próbáld ki, ha megakasztja a fogyit, akkor ne egyél gyümölcsöt, csak gyümölcsnapon.
sziasztok!!!
Egy kérdésemre szeretnék választ kapni:
csak délelőtt lehet gyümölcsöt enni?(persze nem a gyüminapkor)
Sziasztok!
Újnak számítok a csapatban. 6 napja csinálom, eddig 4 kilótól(valószínüleg víztől) szabadulatm meg.
Egész jó kajákat lehet enni. Éhes sem vagyok igazán, viszont 2 napja elég fejfájós lettem. Ez most a meleg, vagy a diéta hatása szerintetek?
Csajok, hogy álltok?
Kotk hogy sikerült a mexikói?
Poisonkukac, vedd úgy, hogy pihentél egy napot :), másnap ismét húsnappal indíts. Máskor, ha tudod, hogy lesz ilyen nap, akkor a gyüminapokkal lehet variálni, azaz két gyüminapot egymás után, ez megengedett. Úgy időzíts, hogy a sütis napra essen a szénhidrát. Sajnos falni akkor sem érdemes.
Szia!
Bármilyen párolt zöldséget ehetsz, és ha rám hallgatsz meneszted a rizst és a burgonyát.
Általában én mindenféle kínais fagyasztott zöldséget eszem párolva.
Az egyikben ugyan van rizs, sárgarépa, borsó, kukorica, a másik fajtában, gomba, kukorica, sárgarépa, bambusz, valamilyen másmilyen sárgarépa (halványabb narancs), talán még kukorica is.
De vannak különböző vegyes zöldséges vagyasztott dolgok, csak azért kampányolok a fagyasztott mizék mellett, mert csak rádobom a pároló rácsra (alá némi víz) és 10-15' alatt kész is. Persze pucolgathatod is a zöldségeket, ahogy tetszik.
Egy csomó mindent ehetsz, még főzeléket is, de csak étkezési keményítővel sűrítheted, illetve tejföl nem kerülhet bele (tej, tejszín és tejtermék nem). De lehet pusztán a zöldséggel is sűríteni, amiből készül a főzelék, mielőtt bármit csinálsz vele egy részét kiszeded és leturmixolod és avval sűríted. Ízesíteni bármilyen fűszerrel lehet.
Remélem tudtam segíteni, szerintem ez a legváltozatosabb nap a diétában :).
Szia Poisonkukac!
Ne aggódj annyira. Én ma 21 napja csinálom, de multhéten egy kétnapos rendezvényen voltam és én is kísértésbe estem. Nekem akkor éppen gyümi napom volt és jól bezabáltam túros pitéből, meg szalámis szendvicsből.
Hát mit ne mondjak nekem is bűntudatom lett. Másnap fehérjenap lett volna, de szomorkodtam a bűnöm miatt. Ígyhát fogtam magam és úgyis azt mondják, hogy havonta egyszer kell aznap víznapot tartpttam, és csak utána kezdtem a fehérje napot.
Javaslom neked is a víz napot a gyüminap után, és hidd el akkor minden rendben lesz.
Sziasztok!
Pontosan 2 hónapja "művelem" a 90 napos diétát és eddig minden olyan szépen alakult: Kb. 10 kg fölösleg volt rajtam a felétől sikerült is megszabadulnom, DE tegnap tesókám ballagásán (fehérjenap) nem tudtam ellenállni a tömérdek süteményáradatnak és egésznap habzsoltam! Ma meg ugye olyan bűntudatom van, hogy még csak a tükörbe sem tudok bele nézni, a mérlegről meg ne is beszéljünk!
Most mit csináljak? Előről kezdjem az egészet?
SEGÍTSETEK!!! PLEASE!!!!!
Sziasztok csajok,ahogy visszaolvastam én is csak csatlakozni tudok, én is a fogamzásgátlótól híztam meg,több,mint 12kg...
Most 90 naposozok a 34napon vagyok és már 6.1kg lement.Én nem mindig tartottam be a szabályokat és szerintem igy is jó eredmény.
Szerintetek mitől nem hizol,de persze teherbe se esel?
én egy tasak gyorsrizst eszem meg ilyenkor ebédre, nekem annyi az egy adag.
tésztából meg egy mélytányérnyit.
Szia kertimi!
Én is fogamzásgátló miatt hiztam és lásd csodák csodája 27 nap van hátra a 90naposból és 12kg minusz.(89ről 77re)Ha vége van szerintem abba is hagyom a gyógyszertde addig nem akarom még ezzel is terhelni a szervezetem és bekavarni.Szerintem ne hagyd ki a gyümi napot.Nagyon fontos nap mert ekkor méregtelenitesz.Nem olyan nehéz.Először azt hittem a viznapot sem fogom tudni megcsinálni de ment simán.Kitartás.Kárpótol hogy minden ruha lötyög rajtam :))
Szia!
Lehet egy javaslatom? (remélem igen :D)
Én is csináltam a 90 napost sokáig, majd egyszer ismét nekiveselek, de nem most.
A légyeg, próbálj este 6 után már nem enni és ha lehet elmenni sétálni úgy 30'-et, azaz én hívom sétának, amúgy gyaloglás, gyorsabb, mint az átlag járás. Esetleg a párod is vidd magaddal :), mindekinek jó hatással van a szervezetére.
Így hatásosabban fogyhatsz, persze tudom, hogy hormonmizétől nehezebb... sajnos :(, de remélem így több eredményt elérhetsz :).
> Sziasztok!
>
> 15 napja kezdtem el ezt a 90 napos fogyókúrát.Tudni kell rólam, hogy én az egyfázisú fogamzásgátló gyógyszertől híztam meg (hormonálisan).Rosszabb lehet lefogyni így,mintha mástól híztam volna meg? Meg mivel fizikai munkát végzem (szezonálisan elég fárasztó) tehát kell az erő.Én például kihagyom a csak gyümölcsös napot.Igaz meg sem próbáltam,de szerintem nem bírnám.De délelőtt gyümi van, szigorúan.Ebédkor eszem meg estefelé 20 óráig.Szerintetek így is sikerülhet a kúra?Mielőtt erre rááltam volna úgy fogyiztam ,hogy reggel mint a király,délben mint a polgár, este mint a koldus.Hát nem volt valami fogyasztó hatással. Tegnap rááltam a mérlegre és 3 kg-mal kevesebbet mutatott.A pociméretem köldöknél ebéd után 103 cm.Szívesen várom a Ti véleményeteket.
Szia!
Gyümölcs napon annyit, hogy ne legyél éhes, és inkább rostban gazdag gyümölcsöket (ananász pl) banánt inkább ne.
Nem gyümölcs napon álítólag ugye a reggeli gyümölcs szintén lehet akármennyi, amennyi jólesik. Én személy szerint nem vagyok oda a gyümölcsért, így elhagytam, de biztos enni kell, mert segíti az emésztést vagy valami ilyesmi.
Sokmindentől függ a fogyásod mértéke, van akinek megindul és lefogy 15 kg-ot, de van aki ennél jóval kevesebbet. Szerintem ne ez legyen a legfontosabb, hanem az, hogy mennek le a kilók a saját ütemükben. Amúgy sem jó a gyors fogyás.
Ha gyorsítani szeretnéd, akkor keményen tornázni kell mellette, de mondjuk heti egy kg minusznál jobban ne gyorsítsd fel :).
Remélem tudtam segíteni :)
Ja és még annyit akartam mondani, hogy szerintem ha valaki nem tudja betartani teljes mértékben csalások nélkül a diétát akkor is sokat lehet vele fogyni, hisz 4 naponta a gyümölcsnap már eléggé megteszi a hatását.
Az egyik ismerősöm pl nem fogyózik, csak egészségesen akar élni és hetente 1 gyüminapot tart. 10 hónap alatt 10 kg-ot fogyott, pedig nem is ez volt a célja.
Én ma a 14. napnál tartok és már -3 kg. Hát remélem így haladok tovább. A nadrág a derekamon már kissé nagy, de ez lehet attól is, hogy nem vagyok felpuffadva. Az ismerőseim szerint az arcom is vékonyabb egy kicsit.
Nekem sem okoz gondot a főzés, hisz ugyanazt eszem mint a családom, csak mindig azt amilyen napom van. Pl a hétvégén szombaton gyüminapom volt. Hát akkor gyümölcssalit ettem egész nap. Vasárnap fehérjenapom volt. Délelött gyümit ettem. Ebédre csináltam finom sülthalat meg párolt rízst friss salátával. A családom ezt ette én pedig csak a halat meg a salit, rízsből majd ma eszem ebédre hisz ma keményítőnap van.
A pároltrízs nagyon finom reszelt sárgarépával és felkockázott kígyóubival.
Hát nekem ez nagyon bejön. Én már nem is tudnék másképp enni annyira megszoktam.
Ja képzeljétek el egyik nap megpróbáltam csalni egy kicsit. Szénhidrát napon este a kalácskámhoz kakaót akartam inni. Ezt meg is tettem és a gyomrom nagyon begörcsölt. Hát többé nem próbálok csalni, mert a pocim se bírja.
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok
- Könyveléssel kapcsolatos kérdések és válaszok.