Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Köszi a megtiszteltetést, hogy belekukkanthatok a képeidbe!!:)
Még ami érdekel azok a gyerekek mint téma. Az őszinteségük és tisztaságuk ami megragad!!!
Na azt hiszem kiállításom lesz a jövőhéten és most megyek a játszótérre egy sorozatot elkészíteni!!!!:D:D:D
Milyen nagyképű lettem hírtelen mi???:)
Na de félre a tréfát mennem kell vásárolni és ha erre a nagy bálna testre még gyártanak nadrágot azt is veszek.
Még benézek amíg készülődöm!
Ok, hajrá!
Majd priviben megírom a címet, hol nézhetsz képeket tőlem, amúgy egy pár zenekar honlapján is fentvannak a képek, amiket én csináltam, de nem akarok hencegni :).
Ne legyél fotós!! Tehát szakmát ne álts a fotózás miatt, Dunát lehet velünk rekeszteni. Megélni az tud, aki bekönyököl valahova, gerinctelenul, arrogánsan stb.
Súgok, nem a gép teszi a fotóst :))), bár a digitális "csodamasinák" még alkalmatlanok képkészítésre, technikai ártalom... ugyan van nekem is, de munkát nem vállalnék digitálissal...
Szia!!!
Sajnos ez így sikerült, de nem baj majd a köv.!!
Tornázni kéne, hiszen jobb és gyorsabb lenne a fogyás, de a munkám ami 8 óra állás eléggé megvisel. Kicsit félek a plusz terheléstől, mert a bokám így is olyan ebben a meledben mint egy lufi!!!( na jó azért annyira nem vészes!)
Kíváncsi lennék a munkáidra, elárulod hol láthatok tőled képeket. Én is szeretek fotózni, de csak az amatőr szint alatt vagyok!!!
Szeretnék kicsit komolyabban foglalkozni vele de eddig még a családig jutottam. Most kaptam a férjemtől egy gépet, nem nagy szám, de nekem az álom!!!!
Szia!
Gyüminapra inkább rostos gyümölcsöket válassz! Ananász mondjuk (a többire csak tippelni tudok), igaz ebből azért ne falj fel egy egészet, természetesen nem konzerv ananász!!! Az nagyon rossz ízű! Meg almát se nagyon, attól is hasfájás lehet. Most hírtelen nem jut eszembe más, de holnap utánanézek (ígérem :D).
Jah, a magyaros kaják mást sem tudnak... hehe
Szorítok :), én rühellem a gyüminapot, tegnap volt... azaz tegnap előtt vagy hogy, már holnap van... mindegy előző nap volt, fél ananász, és mást nem is kívántam... szóval majdnem lénap nálam a gyüminap :-O
Sziasztok!!!
Ma gyüminap van, volt, vagyis lett volna!:(
Így még sosem jártam!!Minden rendben ment egészen du. 5 óráig.Aztán begörcsölt a hasam és annyira fájt, hogy ettem egy kevés kaját!Nem tom mi volt a baj, csak sejtem, hogy egrest nem kellett volna ennem, hiszen az elég savas és bizti azzal nem bírkózott meg a pocak!!
Kicsit elszomorodtam, de remélem ez csak most volt így és soha többé!!!
Hát igen a jó kis magyaros kaják!!Azok aztán tudnak valamit, de legalább hízlalni a fenekünket és a hasunkat!!:D
Holnap fehérje!!!Remélem minden okés lesz és a köv gyüminap is rendben lesz majd!!!!!!!!
Szervezet válogatja, hogy hízol-e fogamzásgátló szedésétől, avagy sem. Személy szerint én ellenzem, ugyanis beleavatkozik a hormonháztartásba. Nekem amúgy is gondom van a hormonjaimmal, így nem tetézem a bajt!
Hízni azért hízik meg valaki a fogamzásgátlótól, mert megváltozik a hormonháztartás.
Én imádtam a magyar kosztot, egészen az Atkins diétámig, de aztán rájöttem, meg saját bőrömön éreztem, hogy míg hagyományos magyar kajákat ettem, étkezés után elnehezültem, és kívánkoztam az ágyba. De mondjuk szinte 2004 nyara óta mindig fogyizom, leszámítva egy-két hónapot.
Arra jöttem rá, hogy a fűszerekkel, vegyített kajákkal (fehérje és szénhidrát egyben) megterhelem a szervezetet, így igyekszem ezeket kerülni. Sokkal jobban érzem így magam, még akkor is, ha nem fogyizok. Mondhatni, hogy szakítottam a magyar koszttal :), remélem végérvényesen.
Szia!
A víznap közel sem olyan nehéz, mint a gyümölcsnap. Én is tartottam tőle, de semmi gáz nem szokott lenni, még csak szédülés, fejfájás, gyengeség sem.
Azt javaslom víznapra, hogy inkább hét végén csináld, ha fáradt lennél, vagy gyengének érzed magad, akkor le tudj dőlni.
De szerintem el is lehet hagyni, mivel lelassítja az anyagcserét és evvel lehet hátráltatja a szervezetet. Nekem utána mindig leállt a fogyás. Úgyhogy az utolsó 90 naposomnál nem víznapoztam.
Szorítok a jövő heti kezdéshez :D
Tévhit, hogy a hústól hízol :), a szénhidrát hízlal (cukor, liszt, kenyér, tészta, krumpli, rizs stb). A zsír magában nem hízlal, de ha eszel mellé kenyeret, akkor már igen :-O.
Nem ettem zsírosan a húsokat Atkins alatt, inkább grilleztem, úgyhogy máris ki lehetett küszöbölni a zsíros kajákat. Illetve csirke vagy pulykahúst csináltam, nem egyéb husokat, amik eleve zsírosak.
A vérképem tulajdonképpen megfelelő volt, a koleszterin szintem a normális felső határán volt, de ez nem aggasztotta az orvosomat. Nem is értette, hogy a diéta mellett, hogyhogy ilyen jók a leleteim :). Ezért fontos, hogy rendszeres orvosi felügyelet mellett csinálja valaki az Atkins diétát.
Nekem sokkal szimpatikusabb a 90 napos, még akkor is, ha Atkins diétával többet fogytam, mint a 90 napossal.
Ahogy érzed a kajacsökkentést, főként a keményítő és szénhidrát napokon érdemes csökkenteni a kajabevitelt.
Én sem eszem gyümölcsöt reggelente, mert nem vagyok oda a gyümölcsért. Mégis fogytam a diétával mindig. Ugyan volt, hogy egy-két hétig semmit, de aztán megindult a fogyás ismét. Van, aki esküszik, hogy jót tesz a szervezetnek a reggeli gyümölcs, de éhgyomorra nem tudok gyümölcsöt enni...
Bocsika, megint én vagyok!
CSAJOK, olvastam korábbi üzijeiteket és nem akarom elhinni, hogy sokan a fogamzásgátlótól szedtetek fel nem kevés felesleget!??? Én lassan egy éve élek vele, de abszolút semmi változást nem vettem észre magamon, max. annyi, hogy azóta nincsennek pattincsok a hátamon, de ez is pozitívumnak számít! A túlsúlyomat én csak saját magamnak "köszönhetem", hisz egészen a mostani időszakig soha nem tudtam volna nemet mondani az igazi, zsírdús, kalóriadús magyar kosztnak!
Habár ezt biztos szervezet vállogatja!
Haligali!
Kotk naon szépen köszönöm bátorító üzidet!!! Az a túrós pite bizti fini volt szalámis szenyóval keverve, mmmm jó kis "vegyesköret"! Én is gondoltam a víznapos variációra, de gyorsan elhesegettem a gondolatot, mert arra még mindenképpen gyúrnom kell! De majd a jövőhéten;)! Újból elkezdtem az egészet, de ha hiszed, ha nem, azóta nem mertem ráállni a mérlegünke! Majd azt is jövőhéten!
Remélem továbbra is ügyeskedsz!?
Hát jó!
Akkor visszafogom a kolbászom. :-))
Egyébként az Atkins diétát soha nem próbálnám ki!
Egy az hogy félek tőle, hogy tuti a sok zsíros kajától, meg a hústól csak híznék.
Kettő az hogy szerintem annyira megterheli a szervezetet, hogy az csak na.
Nekem most beválni látszik ez a 90 napos diéta és igyekszem betartani.
Jó ha kevesebb kajcsit eszek akkor beindúlgat a fogyás. De meddig egyek kevesebbet? Elég 4 napig, vagy mostantól folyamatosan csökkentsem az adagomat?
Szerinted, ha reggelente nem eszem gyümit csak vizet iszom, és gyümit csak gyüminapon eszem, akkor az nem gáz?
Szia!
Örülök, hogy jól sikerült a mexikói :), ügyes, ügyes, ügyes! Ugye, hogy ki lehet találni recepteket, nem kell ide más, csak kreativitás :).
A fogyás akár egy hónapra is megállhat. Úgy lehet kiugrani belőle, azaz több módon is.
- több mozgás, kaja marad ugyanannyi
- kevesebb kaja, azaz kevesebb kalória bevitel
- vagy adni egy pofont az egésznek, tartani egy szünet napot, akkor sok szénhidrátot enni, ugyan megugrik felfele a mérleg másnap, de aztán megindulhat a fogyás.
Ha húst falnál, akkor az Atkins lenne a jó fogyi... nem? Bár a 90 napossal jobban elvagyok, mint az Atkins diétával, bár egyik sem megerőltető számomra.
A kolbászban van fehérje, de hogy elég-e... nemtom. Zsír viszont annál inkább. Ha nagyon nem bírod kolbász nélkül csinálhatsz olyat, hogy a kaja mellé pár karkikát fehérje napon odabiggyesztesz a tányérra, nem sokat, csak párat, akkor ott az élvezet és nem valószínű, hogy beleszól a diétába :).
Szia Fawkwsgirl!
Hát én most a 25. napomat taposom és ma éppen gyümi napom van. A mexikói főzelék fantasztikusan sikerült. Hát ezt legközelebb is beiktatom. Nem tettem bele keményítőt hanem saját magával sűrítettem be.
Egyébként egy hete megállt a mérleg. Szerintem a szervezetem most van a holt ponton mert nem akar lefele menni. De nem adom fel mert tudom ami ez után megy majd le az maradandó lesz.
Ja és én nem vagyok se gyümölcsös se zöldséges!
Ha hiszed ha nem én húst falnék minden mennyíségben és formában. Régebben ha nem ettem 1 napig húst elájultam.
Hát most bírom, de amint végeztem megeszek egy kg kólbászt! :-)))
Jó csak vicceltem. Egyébként szerintetek a kolbászban van elég fehérje?
Szeretnék holnap kolbit enni :-((((
Bármikor azért nem :).
De bármely napon eheted a fő vonalat követve, kivéve gyümölcsnapon.
Tehát húshoz, párolt zöldséghez és tésztához akármennyit rogyásig ehetsz, gyümölcs napon nem.
Meg vagyok veletek áldva azért :), az egyik gyümölcsmániás, a másik zöldségmániás :DDD
Igen, de nincs valami ilyen szabály, hogy nyers zöldséget bármikor lehet enni?
Vagy csak félreértettem?
(Lehet, hogy félre AKARTAM érteni, mert zöldségpárti vagyok:))
Mit érzel nehéznek benne?
Rosszul fogod fel, nem átvészeled :D, ugye... Én mondjuk egész lazán fogom fel, amúgy ha nem diétázom sem eszem sokkal többet. Arra figyelj, hogyha megéhezel, akkor legközelebb több friss zöldséget eszel, akkor tovább nem vagy éhes.
Bevallom az a fél ananász lehet kevés volt mára, mostra már kótyagos az agyam kicsit... de jól vagyok :D. Szerencsére a forgalom közepén ültem a kocsiban, mikor megéheztem, így mire hazaértem elmúlt :), szóval majdnem víznap :).
A gyümi nap nem szörnyű, csak számomra, mert nem vagyok oda a gyümölcsökért, aki szereti őket, annyit ehet, amenyit bír :D.
Az új 90 napos több lénapot tart, úgy tudom minden szakaszban egyet (de lehet rosszul emlékszem), azaz az az 5. nap, de valami magnap meg ilyenek vannak benne. Itt valahol megtalálod a diéták címszó alatt az új 90 napost is, ha érdekel.
Nem kell izgulni, nem éhezünk :D, sőt én sokkal fürgébb vagyok a 90 napos alatt :). Azaz nem vagyok olyan fáradékony, mintha hagyományosan étkezem nem szétválasztva a kajákat.
Egyszerű betartani, szerintem :). A lénap sem kemény, simán ki lehet bírni, annyi a trükk, hogy az elsőt hét végére kell időzíteni, hogyha elfáradsz le tudj dőlni.
Kérdezz bátran, igyekszünk segíteni :).
remélem így lesz mert már sokszor adtam fel, vagyis lazítottam 1-2 hétig!!
Szóval nekem nehéz és ami elszántság bennem volt egyszerűen elpárolgott!
Most abban bízom, hogy a melegtől amúgyis keveset eszem és talán valamivel könnyebben átvészelem ezt a pár hónapot!
Sziasztok!
Új vagyok itt, holnap kezdem a 90 napos diétát.
Kérlek írjatok valami bíztatót, nagyon izgulok...
A gyüminaptól kicsit félek, nem vagyok oda érte.
Az új 90 naposban mi az új?
Mi van az 5ödik napon?
Kösz a segítséget!
Macskatermészet!!!Legyen is egyénisége!!:)
Igen erről szólna a fogyi!!!AKARATERŐről és KITARTÁSról, de miből van kevés? Hát mind a kettőből!!!:D
Birkózunk birkózunk aztán kétvállra fektet!
Na de majd lesz valahogy!!!
Cicu undok dög :), nem éppen ölbemacska, de átadom :)
Erről szól a fogyi. Gondold azt, hogy jót teszel, ha nem eszed meg a plusz gyümit, illetve valahogy hitesd el magaddal, hogy jó ez így, és nem kényszer, akkor működik igazán :)
Én meg nehezen tudok ellenállni!!Na de mindegy!!
Szép a cicud, a kutyidról meg nem is beszélnék!!!!!!!!Cicunak: simi-simi, a kutyunak :vakar-vakar!!!!Add át jó!!!
További ajánlott fórumok:
- Egy topic, ahol segítünk egymásnak öltözködéssel, sminkkel kapcsolatos kérdésekben.
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Állásinterjúval kapcsolatos kérdések, tapasztalatok
- Leszázalékolás, rehabilitáció, munkaképesség csökkenés.. Kérdések és válaszok ezzel kapcsolatban
- Hipofízis Mikroadenómával kapcsolatos kérdések, válaszok és tapasztalatok
- Könyveléssel kapcsolatos kérdések és válaszok.