Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Elmentél,
és magaddal vittél engem is,
aki itt maradt,
nem hasonlít hozzám.
Egy napon csendes lesz az ember. Már nem vágyik az örömre, de nem is érzi különösebben kisemmizettnek, megcsaltnak magát. Egy napon az ember tisztán látja, hogy mindent megkapott, büntetést és jutalmat, s mindenből annyit kapott, amennyi érdeme szerint jár neki. Amihez gyáva volt, vagy csak nem volt eléggé hősies, azt nem kapta meg... Ennyi az egész. Nem öröm ez, csak belenyugvás, megértés és nyugalom. Ez is eljön. Csak nagyon sokat kell fizetni érette.
Jó annak, aki lát, jó annak, aki más mer lenni.
Akkor is, ha üldözik, s kőzápor fenyegeti.
Egyedül ő fog e csapdából kiröppenni.
Elfogy az erőm
Feladom a harcot
Arcod
Nem keresem már
Megelégszem egy emlékképpel
S ha majd a hold a nap elé térdel
Elhullajtok egy könnyet
Magamért
Teérted.
..Aki sokat néz hátra, könnyen nekimegy valaminek, vagy a mélységbe zuhan..
Magam sem értettem, miért csináltam ezt. Nem tudtam eldönteni, hogy azért beszéltem így, hogy még jobban magamhoz láncoljam, vagy azért, hogy szabadon engedjem.
Paulo Coelho
Abból végy, ami kéznél van, mert bánat a szívnek távoli dolgok után vágyódni.
Hésziodosz
Minden egyes ciklust le kell zárni. Nem büszkeségből, nem azért, mert nem bírsz tovább harcolni, nem is gőgből, hanem egyszerűen azért, mert már nemrésze az életednek.
Miért volt, hogy úgy szólt hozzá, úgy érintette, úgy szerette, hogy az volt az egyetlen lehetséges út őfelé, amire senki sem volt képes, hogy bármilyen halál megérje azt az elementáris pillanatot? Talán jobban kellene vigyáznunk a pillanatainkra.
Végek. Vannak emberek, akiknek a szíve helyén csak egy istenverte kalapálás van, ha boldogok, ilyenkor képes volna elárasztani a világot. De iszonyatosan égetve szakad szét elemeire, porlad el, hűl el, szűnik meg, erősödik ki, ha fáj. Kimarva, kilúgozva. A fájó fájdalom lassú, csak csörgedezik, szivárogva higanyként kúszik mélyre benned. Az öröm ezzel szemben villanásszerűen hasít beléd. A fájdalom azonban elnyújtva adagolja dózisát, mígnem megkövesedik, megáll a jól becélzott helyén, ott aztán összecsomósodik, megkeményedik és beleég. A boldogság azonnal képes maximumon hatni, és azonnal meg is tud szűnni. A kín nem. Az hosszan-hosszan egyre lila foltosabb, szikrázón kínzó nyugtalanság, és elmúlása is igen lassú. Ha van ilyen egyáltalán. Én úgy vélem, nincs. Ami volt, sosem múlik el. Semmilyen formában. Ami volt, van. Mindig van. Magadban hordozod. Beléd épül, hat rád, tudva-tudattalanul, épít, leépít. Megváltoztat, érlel, szétszed, összerak. Minden törés megtörés. Majd gyász.
Ha szeretünk valakit, elgyengülünk. Kiszolgáltatottak leszünk. Megalázhatóak. Gyakran vesztesek is. Egy szerelemben mindig az veszít többet, aki jobban szeret. A közönyös, akinek egy kapcsolat nem "vérre megy", erősebbnek tűnik... Azért is félünk szeretni, mert odaadóvá válunk, kiszolgáltatottá. Mondjuk ki: gyengévé... És, mivel a szerelem ritkán izzik mindkettőnkben egyenlő hőfokon, mindig annak a nehezebb, aki jobban szeret. Még akkor is, ha intenzívebb boldogságot él át, mint a másik. Mert utána ő lesz a boldogtalanabb.
Müller Péter
"A boldogság olyan mint a pillangó,
Ha üldözőbe veszed elillan előled,
De ha csendben leülsz, válladra röppen. "
Antony De Mello
Ez mekkora igazság,kár hogy nem nekem jutott eszembe!!
Az idő nekem munkál....csak nekem!!
"Ha hajót akarsz építeni, akkor az embereket nem favágáshoz kell összetrombitálni, nem feladatokkal kell őket ellátni, hanem beszélni kell nekik a tengeren utazás gyönyöreiről."
/ Antoine de SAINT-EXUPERY /
Csak egy másik bolond lehet Aki engem egy kicsit szeret Azt mondja átmeneti Az hogy ő itt tengeti, merthogy Angyalként érkezett, de valahol rosszul fékezett.....
Az élet mindig ott talál el,
ahol a legjobban fáj..
Idővel megtudod melyik érte meg jobban a kockázatot: az örök barátság vagy egy múló szerelem!
De hiszek nektek,hogy egyszer ez is elmúlik. Hinni szeretnék az igaz szerelemben, hinni abban, hogy ha két ember összeér az életben van olyan, amikor nem kell elengedniük egymást másokért, hanem élhetnek boldogan....
önmagukért.....
Erre vágyom kimondhatatlanul és végtelen hosszú kitartással a szívemben...
Az angyal a lelket melegíti fel. A kihűlt és kilátástalan, reménytelen lelket. Az angyal hitet csepegtet, aztán a végén még egy mosolyt is odaragaszt az arcokra.
"Soha ne becsüld le a pillanatot, a pillanatok - maga az élet.
A pillanat hozza a legnagyobb örömet és a pillanat hozza a legnagyobb fájdalmat.
Az öröm pillanatai széppé varázsolják az életedet, a fájdalom pillanatai megerősítenek.
A szerelem pillanati a legédesebbek, a szakításé a legkeserűbbek..... és
... soha ne feledd, hogy a legkeserűbb pillanatot a legédesebb pillanatnak köszönheted!"
"Mindent megkapsz majd a sorstól, leghamarabb abban a pillanatban, amikor végképp megszüntél vágyni rá."
Kinek már álma sincs, meddig tart élete?
Szabó Magda
" Nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak. "
Paulo Coelho
" Gyűjts erőt, dolgozd fel a múltad emlékeit, és jól figyelj,
mert ahol eltörtél, ott leszel erős, ahol vesztettél,
ott leszel legyőzhetetlen.
Az Igaz Ember nem menekül a múltjától, bármilyen sötét volt is,
mert kudarcaiból lesz hatóanyag,
vereségeiből diadal - tragédiái érlelik naggyá. "
"Akkor kezdesz éretté válni, amikor jobban törődsz másokkal, mint önmagaddal."
"A kedves szavak nem kerülnek sokba... Mégis sokat érnek."
Ha valaki belép az életedbe, hagyd. Köszöntsd, bárki is az, élvezd, amit hoz, még ha csak rövid időre is. Ha menni akar, engedd. Értsd meg, hogy a távozása nem tőled függ, egyszerűen eljött az ideje.
Senkit nem kényszeríthetünk arra, hogy szeressen - senkit, hogy ne szeressen. Senki baján nem segíthetünk, ha képtelen a szeretetre.
Akit feledni akarunk, arra gondolunk.
További ajánlott fórumok: