Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

2010. jan. 16. 22:44

Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás és az önfeláldozás között... És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel, és a társaság a biztonsággal... És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó... És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével... És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez... Egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér... Műveld hát saját kertecskédet, magad ékesítsd fel lelkedet, ne mástól várd, hogy virágot hozzon neked...

Veronica A. Shoffstall

2010. jan. 16. 22:38

Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek te jelented magát a világot.

Gabriel García Márquez

2010. jan. 16. 22:31
Ami elmúlt, nem mindig a múlté. Néha messzire kihat a jövőbe.
2010. jan. 16. 22:27

" ...... csak egyetlen igazi fényűzés van, az emberi kapcsolatoké.

Ha csupán anyagi javakért dolgozunk:

magunk építjük, magunk köré börtönünket.

Bezárjuk magunkat, magányosan, hamunál hitványabb pénzünkkel, ami semmi olyat nem nyújt, amiért érdemes élni. "

/ Antoine de Saint - Exupéry /

2010. jan. 16. 22:01

Akit szivedbe rejtesz,

öld, vagy csókold meg azt!

József Attila

2010. jan. 16. 22:00

Az egyik legnehezebb dolog az életben olyan szavakat viselni a szíveden, amelyeket nem vagy képes kimondani.

James Earl Jones

2010. jan. 16. 21:59

Összesimulva elnyúltunk egymás mellett, felkönyököltem és fölé hajoltam, magára vont, s tovább néztem vonásait, ő az enyémeket. Gyönyörködtünk a velünk játszó szépségben, amíg látni bírtunk, hiszen soha más alkalommal nem foszlott le álarcunk, nem engedtük érzelmeinknek, hogy megmutassák magukat: áttűnve és túltündökölve zártságunkon.

Vavyan Fable

2010. jan. 16. 21:58

Tudod, az életben nem csak szép dolgok vannak, látod, a csapat sem mindig nyer, hanem előfordul, hogy néha kikap. Tehát az öröm és a fájdalom sokszor együtt jár, és mindkettővel tudni kell jól bánni.

Csernus Imre

2010. jan. 16. 21:57

Az emberek sok mindent elhallgatnak a halálról... többek között, hogy milyen hosszú ideig tart, míg a szívedben is meghalnak azok, akiket a legjobban szeretsz.

Stephen King

2010. jan. 16. 20:25
Vannak dolgok, melyeket jobb nem látni, és vannak dolgok, melyeket jobb elveszíteni, mint megtalálni.
2010. jan. 16. 20:24

"Egész szerelmem annyi volt csak:

Hogy láttalak, szemedbe néztem,

Egy mosolygásod volt csak minden,

De nekem elég volt egészen.

És én úgy őrzöm e mosolygást,

Miként a napsugárt a tenger,

Elrejtve mélyen, szomorúan

És - végtelen nagy szerelemmel."

(Juhász Gyula)

3452. 3952bcd4e7 (válaszként erre: 3445. - Alexandracska83)
2010. jan. 16. 16:06
sajnos ez is igaz:(
3451. 3952bcd4e7 (válaszként erre: 3447. - Alexandracska83)
2010. jan. 16. 16:02
ez igaz:)
3450. Lolita63
2010. jan. 16. 13:08

„Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos.

Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, hogy valaki szeresse őt igazán.”

/ Goethe /

2010. jan. 16. 12:34
Boldognak szeretném látni. Nem számít, hogy kivel vagy hogyan. Találjon valakit, aki megbecsüli, és úgy szereti, ahogy nekem kellett volna. Találjon valakit, aki úgy látja őt, ahogy most én.
2010. jan. 16. 12:33
Egy szív összetörhet, de attól még ugyanúgy dobog tovább.
2010. jan. 16. 12:31

- Az idő mindent megváltoztat.

- Mindenki ezt mondja, de ez nem igaz. Csak a tettek hoznak változást. Ha nem tesz semmit, nem változik semmi.

2010. jan. 16. 12:27
Ha valaha az életben bánatos leszel, mindig menj ki egy közeli erdőbe és minden fában, minden bokorban, minden növényben és állatban érezni fogod Isten jóságát és mindenhatóságát.
2010. jan. 16. 12:26
A szomorú titok az, hogy megtörténhet: párja mellett is halálosan egyedül élhet valaki.
2010. jan. 16. 12:24

Egy sebet be lehet kötözni, egy törött csontot sínbe lehet rakni, de ha nem törődnek az emberrel, azt nem lehet utólag helyre hozni.

Laurell Kaye Hamilton

2010. jan. 16. 00:33

Nekem hiányoznak

a szavak,

a mosoly,

s arc, mi komoly.

Nekem hiányoznak

a vágyak,

és egy kéz,

s szem, mi engem néz.

Nekem hiányoznak

az utak,

az illat,

s gyönyör-pillanat.

Nekem hiányoznak

a hangok,

a csend is,

s kocogó konflis.

Nekem hiányoznak

a léptek,

a virág,

s az egész világ.

2010. jan. 16. 00:32

Az életem olyan volt, mint egy álom és az álmaim olyanok, mint az élet.

Az életem szép volt, mint egy álom, ó, bár lett volna az életem szerencsétlen és az álmaim lettek volna szépek!

Babits Mihály

2010. jan. 16. 00:30
Mint telefon az elhagyott lakásban, mely éjidőn reménytelen csörömpöl, úgy jajveszékel itt hiába lelkem, oly messze az élettől és örömtől.
2010. jan. 16. 00:05

"1. Egy test adatik neked. Akár szereted, akár gyűlölöd, ez a tiéd, és az is marad az általad leélt teljes idő alatt.

2. Leckéket fogsz kapni. Diákja vagy az ÉLET nevű bentlakásos iskolának! És ebben az iskolában minden nap új lehetőséget kínál arra, hogy megtanulj valami újat. Lehet, hogy tetszeni fog az új anyag, de az is lehet, hogy érdektelen ostobaságnak találod majd.

3. Nem hibázhatsz, csak tanulhatsz. A fejlődés nem más, mint próbálkozások és tévedések sorozata, vagyis kísérletezés. Minden sikertelen kísérlet éppúgy része a folyamat egészének, mint a sikeresen működők.

4. Minden leckét addig ismételsz, amíg meg nem tanulod. A leckékkel új és új formákban találkozol, míg meg nem tanulod őket. Ha az egyiket megtanultad, mehetsz tovább a következő leckére.

5. A tanulásnak soha nincs vége. Semmi nem történik az életben, aminek meg ne lenne a maga tanulsága. Amíg élsz, mindig van mit tanulnod.

6. Az OTT sohasem jobb, mint az ITT. Hiszen ha egyszer elértél ODA, az OTT-ból ITT lesz, és megint úgy fogod látni, hogy egy másik OTT sokkal vonzóbb.

7. Mindenki más csak tükör, amelyben önmagadat látod. Csak akkor szerethetsz vagy gyűlölhetsz valamit másokban, ha valami olyat tükröz, amit magadban is gyűlölsz vagy szeretsz.

8. Mindenki a saját maga leckéit tanulja meg a saját tempójában. Ezért vonakodnak olyan sokan elfogadni a te tanácsodat.

9. A saját világodat te teremted meg. Akármilyen világban élj is, te vagy felelős a benne véghezvitt cselekedeteidért. Ha nem tetszik, képes vagy megváltoztatni. Hiszen ez is csak egy lecke.

10. Mindig van választásod. A lehetőségeidet senki más nem korlátozhatja, csak te magad.

11. A benned rejlő leghatalmasabb erő a saját magadról alkotott véleményed és hited. Ezzel teremted meg a saját világodat. Nagyon vigyázz, mint mondasz magadnak.

12. Rajtad áll, hogy mihez kezdesz az életeddel. Minden eszköz és alapanyag rendelkezésedre áll. Rajtad áll, hogy mit csinálsz velük. A döntés egyedül a tiéd.

13. Benned vannak a válaszok. Az élet kérdéseire adott válaszaid a bensődben rejlenek. Annyit kell csak tenned, hogy keress, figyelj és bízz magadban."

2010. jan. 15. 10:02

Mondd meg, melyik könyvet tartod éppen a latrinán, s megmondom, hogy vagy.

Cserna-Szabó András

2010. jan. 15. 10:01

Azt kérem tőletek, hogy halálom esetén ne a temetőben földeljetek el! Tömegiszonyom van.

Vavyan Fable

2010. jan. 14. 23:42
A harcos néha éppen az ellen harcol, akit szeret.
2010. jan. 14. 23:32

Az életben minden csata azt a célt szolgálja, hogy tanuljunk belőle valamit, még az is, amelyiket elveszítjük.

Paulo Coelho

2010. jan. 14. 23:21

Te már ezentúl mindig harmadik vagy.

Te már ezentúl mindig hátul ülsz.

Te már nem látod kettesben a tengert.

Nem fáj, hogy az élet így félretolt?

B. Radó Lili

2010. jan. 14. 23:13

Akit azzal vert meg a végzet, hogy rád épített, annak mindennél rosszabb a sorsa, mert egy napon észre kell vennie, hogy a levegőbe épített bele mindent, a semmibe. Más ember hazudik, mert ilyen a természete, vagy így parancsolják érdekei, vagy a pillanat kedvéért. De te úgy hazudsz, ahogy az eső esik. Tudsz könnyekkel hazudni, tudsz cselekedetekkel, néha már azt hiszem, csakugyan lángésszel élsz. A hazugság lángésze. Igen, zseni vagy.

Eszter hagyatéka c. film

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook