Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A nevét akarta kiáltani, haza akarta hívni őt, majd` megszakadt a szíve, ahogy belegondolt, milyen évek várnak rá, és azon tűnődött, vajon mire jó a szerelem, ha ez a vége, ha csak tíz másodpercig is így érez az ember.
Stephen King
"Hiába vannak ékszereink, hitelkártyáink, hiába vagyunk gazdagok, befolyásosak és okosak, ha szívünk mélyén mindannyian tudjuk, hogy mindent csak azért csinálunk, hogy szerelmet, gyengédséget kapjunk, hogy találjunk valakit, aki mindenestül szeret."
(Paulo Coelho: A Zahir)
METAMOR
Már úgy szeretlek,
mint igazi ínyenc egy-
egy étel nevét.
/ Fodor Ákos/
"... mielőtt elindulsz egy úton, tedd fel magadnak a kérdést: Van szív ebben az útban? ... Ha van benne szív, akkor jó út; ha nincs, akkor haszontalan."
Vannak pillanatok az életben; amiket soha nem lehet elfelejteni. Vannak pillanatok, amelyek mint parányi tűk megakadnak az ember húsában és idegszálaiban. Amik oly élesen és mélyen vágódnak be az emlékezetbe, hogy az idő sohasem tudja kimosni belőlünk. Halk pillanatok ezek, csak a halk pillanatok fúródnak ilyen mélyre. Az élet hangos, nagy pillanatait gyakran előszedi az ember, minden alkalommal kiszínezi, átfesti, az érdekes, nagy pillanatok lassanként megkopnak, elhalnak a borosasztalok felett a szivarfüstben. Csak azok a pillanatok az örökkévalók, amiket nem lehet elmondani. Ezek a kis meztelen pillanatok szemérmesen elbújnak a szívben, így élik magányos életüket.
Egy héten át nem vetettem le az ezermesteri kezeslábasomat, se éjjel, se nappal, nem fürödtem, nem borotválkoztam, nem mostam fogat, mert a szerelem, ha későn is, de megtanított rá, hogy az ember valakinek a kedvéért hozza rendbe magát, valakinek a kedvéért öltözik fel és kölnizi be magát, és nekem sohase volt kiért.
Gabriel García Márquez
" Valaki voltál a szememben, helyed volt a szívemben, de akit most látok, az már nem te vagy, vedd már észre magad, mert én többé nem szólok rád, csak mosolyogva megyek tovább. "
A két szemed szeretett a legtovább,de furcsa szerelem..A szád már néma volt,de a szemed,az még beszélt velem..A kezed már hideg volt,jéghideg,nem is adtad kezed,de szemed még megsimogatott,nálam feledkezett...És lándzsákat tűztél magad köré hideg testőröket,de a szemed még rám leselkedett a lándzsák mögül..És ellebegtél és csak a hegyes lándzsák maradtak ott,de a szemed még egyszer visszanézett,és mindent megadott..A két szemed szeretett a legtovább,még mostan is szeret....még éjszakánként zöldes csillaga kigyúl ágyam felett...
Gondoltál már arra, milyen lenne, ha a nap egyszer csak megállana az égen? Megállana, és nem mozdulna többet. Minden megállana: a patak, a szél, a fű növése, az ember lába, minden. A madár a levegőben. A hal a vízben. Amit az ember gondol, és minden. Milyen lenne?
Úgy elgondolkoztam ezen néha: semmivel sem lenne több, mint amikor egy ember meghal. Valaki. Nem is egy ember, csak úgy: egy ember. Valaki. Aki hozzád tartozik. Aki minden. Aki a mindennél is több. Én azt hiszem, ez olyan egy kicsit, mint amikor a világnak vége van.....
Wass Albert
Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, hogy valaki szeresse őt igazán.
Hogyha egyszer levennénk az álarcot, kiderülne, hogy nincs más dolgunk a világban, mint megfogni egymás kezét...
Mi nők csak egyvalamire vágyunk, de arra nagyon. És mi lenne az az egy? Hogy valaki egyszer őszintén azt mondja: szeretlek.
Egy kis pillangót kergetek, mióta csak élek,s soha nem figyelek, mikor hova lépek,ő pedig csak csendben messze elrepül,s néha néha a távolban újra előkerül tudom úgyse lesz az enyém, mégis szaladok,de az évek során egyre lassabban haladok,a körülvevő emberek, csak néznek rám bután,én pedig csak futok..futok az álmaim után..
Keskeny és csúszós volt az ösvény. Az egyik lábam kicsúszott alólam, és letaszította a másikat az útról. De talpra álltam és azt mondtam magamnak: "csak megcsúsztam - nem estem el..."
Mikor idősebb leszek és a kislányom majd azt kérdi, 'Anyuci, ki volt az első szerelmed?' nem akarok régi fényképeket előszedni, csak a szoba másik végébe mutatni és mondani 'ott ül'.
A legjobb barátaid azok, akik megértenek akkor is, ha nem mondasz semmit, akik egy órát is várnak mikor te annyit mondtál: 'várj egy percet' és azok, akik melletted maradnak mikor azt mondod: hagyjatok egyedül...
Mindig a szívemben fogsz élni.. mindig ott bent...jó mélyen, hogy senki ne lophasson el tőlem.
Túl naivak vagyunk. Miért akarjuk hinni, hogy minden rendben van, mikor a szívünk legmélyén tudjuk, hogy épp most hullik minden darabokra
Remélem, nem várod el tőlem, hogy ezt a világot megértsem, mert nem értem és soha nem is fogom. Lehet, képes vagyok rá, csak nem is akarom.
Levegőnek nézel, ahogy elmész mellettem s letagadod az érzést, hogy valaha is kellettem. Nem nézel a szemembe, tán félsz attól amit látnál? Pedig a szememben van minden mire valaha is vágytál!
Éljenek a férjek, akik elnyertek, a lúzerek, akik elvesztettek, és a mázlisták, akik még várnak rád!
Győzni sohasem könnyű, de megpróbálni azért érdemes
"Hátradűlök és üveget dobok a
Hátam mögé
És utána dobom a maradék
Délutánt
Ne piszkáld a halaim a savanyú
Lében
Velem ne csinálj semmit és ne
Csinálj semmi mást."
(Lovasi A.)
sejtettem,azért irtam:)))
Gyere közel,közelebb,