Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

20443. Angyalka20
2012. jan. 8. 17:41

Szükségem volt rád. Ezért sétáltam be az életedbe.

Becca Fitzpatrick

20442. Angyalka20
2012. jan. 8. 17:37

Még mindig jobb, ha magamtól mondok le valamiről, mint ha kénytelen vagyok lemondani...

Szilvási Lajos

20441. Angyalka20

Van az ölelés... az ölelés, amely annyi gondolatot, érzést szül. Amely oly sokat jelenthet, annyi mindent kifejez. Az ölelés, amelyben lehet barátság, lehet szeretet, lehet szerelem, lehet Élet. Az ölelés, amely mindig készen áll, hogy felmelegítsen. Az ölelés, amely kellemes, meleg, puha, jó.

Csitáry-Hock Tamás

20440. Angyalka20

Nem érdekel, hogyan és miért jöttél az életembe, csak az volt a fontos, hogy jöttél. Nem emlékszem már, mi mindenben vétkeztem, de arra igen, mit tettem helyesen. Emlékszem rád. Te adtál értelmet az életemnek, te tetted különlegessé.

Becca Fitzpatrick

20439. Angyalka20
2012. jan. 8. 17:33

A viharok elmúlnak. Csak ki kell várnunk.

Stephenie Meyer

20438. Angyalka20
2012. jan. 8. 17:02

Linton iránti szerelmem olyan, mint a fa lombja. Az idő, tudom jól, meg fogja változtatni, amint a tél is megváltoztatja a fákat. Heathcliff iránti szerelmem olyan, mint a sziklakéreg a föld alatt; kevés látható örömet nyújt, de nem lehet mással helyettesíteni.

Emily Bronte

20437. Meda
2012. jan. 8. 13:54

"Csak szüless meg. Szüld meg magad. Lobbantsd lángra a szívedet, s hagyd, hogy ez a lángocska eloszlassa az egész elmúlt éved sötétségét!....

Mindenki saját magáért felelős, persze útmutatást kérhetünk, de az úton egyedül kell végig mennünk.

A JELEN megélése, valódi vágyaink elérése korunkban egyre nehezebb feladat, de nem lehetetlen. A belső énünknek van életterve, elképzelése, amit szeretne érvényesíteni. Az élet külső forgataga azonban eltéríthet a saját utunkról – ha hagyjuk.

A “bakancslista” azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni és tapasztalni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot.

“A régi egyiptomiaknak volt egy szép gondolatuk a halálról. Mikor a lelkünk a mennyek kapujába ér, az istenek két kérdést tesznek fel. A válaszon múlik, hogy bebocsátást nyernek-e.

1. Leltél-e örömöt az életben?

2. Vittél-e örömöt mások életébe?"

20436. Meda

"Akinél látszólag a legtöbb van, az birtokol a legkevesebbet."

(2011-es karácsonyi rajzfilm)

20435. Meda

“Már most is bennünk van az az erő, ami ahhoz kell, hogy megtegyük azokat a dolgokat, amelyekről el sem tudtuk képzelni, hogy lehetségesek. Ez az erő rögtön elérhetővé válik, amint a gondolkodásunkat/hitünket megváltoztatjuk. “

Maxwell Maltz

20434. Angyalka20
2012. jan. 8. 11:06

Amikor reggelente felkelsz, a szívednek csordultig kell telnie boldog izgalommal, hiszen tudod, hogy napközben csupa jó dolog történik veled. Nevetned kell és örvendezned. Erősnek kell lenned, és tudnod kell, hogy biztonságban vagy. Jól kell érezned magad a bőrödben, abban a biztos tudatban, hogy felbecsülhetetlenül értékes vagy. Természetes, hogy az élet számodra is tartogat kihívásokat, és szükség is van rájuk, mert segítenek a fejlődésben, ugyanakkor tudnod kell, hogyan nézz szembe a problémákkal és nehézségekkel. Győztesnek születtél! Boldognak születtél! Csodálatos életre születtél!

Rhonda Byrne

20433. Angyalka20

A világ a tükröd. Téged mutat. Tudom, hogy nem szeretsz belenézni, én sem, de kell az önismeretünkhöz.

Müller Péter

20432. Angyalka20

Életünk olyanná vált, hogy azon már nem lehet nevetni. Egy őrült emberen - bármit művel is - nem lehet nevetni. Az őrült nem mulatságos.

Müller Péter

20431. Angyalka20
2012. jan. 8. 11:05

Ez a rövid szócska, "miért?", mindjárt a világteremtés legelső napján végigömlött az egész mindenségen, és az egész természet pillanatonként kiáltja teremtőjének: "Miért? " De immár hétezer éve nem kap rá választ.

Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij

20430. Angyalka20
2012. jan. 8. 11:05

Hanyatt fekve bámultam a lüktető eget és hihetetlenül természetesen hangzott, amikor magam elé súgtam: szeretem.

De hát miért szereted?

Azért, amit látok benne, és azért, amit belelátok.

Vavyan Fable

20429. Angyalka20
2012. jan. 8. 11:04

Milyen könnyű jót tenni, és milyen kellemes utána.

Szilvási Lajos

20428. Angyalka20

Ma még szerencsétlennek találom a tegnapi napot, de néhány hét múlva kiderül, voltaképpen javamra szolgált, hogy minden úgy történt, ahogy történt.

Szilvási Lajos

20427. Angyalka20

Megszerettem magát (...), és sok mindenre képes lennék magáért, ha szükség volna rá, csak egyre nem: a vigasztalója nem akarok lenni.

Szilvási Lajos

20426. Angyalka20
2012. jan. 8. 11:02

Jótékony barát a csönd. Kisimítja a gondolatok ráncait.

Szilvási Lajos

20425. Angyalka20
2012. jan. 8. 11:01

Valami van a télben, ami a gyermekkora emlékeztet, közvetlenül és fájdalmasabban, mint más évszakok. A hó kékesszürke színében, a szobák alkonyatában, a kályhák nyers, orrfacsaró illatában, mindebben van valami bizalmas és örökre elveszett. Ez az emlék didergésre késztet. Olyan a gyermekkor emléke télen, mint egy sivár, elhagyott lakás, ahonnan kiköltözött mindenki, akit szerettünk, mint egy lakás, melyből elhordták a bútorokat, s melyet nem lehet többé kifűteni.

Márai Sándor

20424. Angyalka20
2012. jan. 8. 11:00

A hó csak annyit jelent, hogy túl hideg van ahhoz, hogy eső essen.

Stephenie Meyer

20423. Angyalka20 (válaszként erre: 20420. - Júliusi)
2012. jan. 8. 11:00
Szilvási Lajos: Kipárnázott kaloda :)
20422. Artemisz59
2012. jan. 8. 10:20

Álmodozni csodálatos dolog.

Annál csak egyetlen jobb dolog van.

Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak.

/Nógrádi Gábor/

20421. 16b5d6ae34
2012. jan. 8. 10:13

„Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaidat!

Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg a tetteidet!

Ügyelj a tetteidre, mert azok szabják meg szokásaidat!

Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemedet!

Ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!”

(Charles Reade)

20420. júliusi (válaszként erre: 20338. - Angyalka20)
2012. jan. 8. 09:59
Ez melyik regényéből van??Tudja valaki?én az Egymás szemében-re tippelek..
2012. jan. 8. 09:04
Csak addig volt könnyű nélküled az élet, míg nem tudtam, hogy létezel.
2012. jan. 8. 09:02

Valahogy mindig így van ez: reménykedsz benne, hogy egy bizonyos dolog megtörténik. Csak várod és várod, addig ámítod magad, amíg már a saját szemedben is hülyének tűnsz, és akkor abbahagyod. Aztán amikor tényleg megtörténik, teljesen váratlanul ér.

Ildikó von Kürthy

2012. jan. 8. 09:00
Az ember sohasem tudhatja, kivel hozza össze a sors, vagy hogy egy egyszerű döntés - hogy a sarkon jobbra fordulunk vagy balra - néha mindent megváltoztat. Van úgy, hogy a választásaink nem számítanak. Máskor... egészen váratlan helyzetekbe sodorhatnak.
2012. jan. 8. 08:59

-. Az emberek azt hiszik, hogy a lelki társuk tökéletesen illik hozzájuk. De az igazi lelki társ az nem más, mint egy tükör, aki megmutatja, mi az, ami téged visszatart. Ő az, aki felhívja a figyelmedet önmagadra, hogy végre megváltoztathasd az életed. Az igazi lelki társ valószínűleg a legfontosabb személy, akivel csak összehoz az élet, mert ő az, aki ledönti a saját magad emelte falakat, és életre pofoz. De hogy örökre vele maradj? Á! Az túl fájdalmas lenne. A lelki társak csak annyi időre tűnnek fel az életedben, amíg rá nem világítanak a személyiséged egy újabb árnyoldalára, aztán eltűnnek.

Elizabeth M. Gilbert

20415. 16b5d6ae34
2012. jan. 8. 05:57

Paulo Coelho idézetek:)

"Ha tudjuk az illető nevét, egyúttal azzal is tisztában vagyunk, hogy valóságos, hús-vér emberrel állunk szemben, nem pedig valami elvont ellenséggel. A név által az illető egyedülálló, kivételes egyénné válik, akinek múltja van és jövője, ősei és lehetséges utódai, győzelmei és vereségei. Az ember a neve maga, büszke rá, élete során többször elismétli és azonosul vele."

-Coelho-

20414. Angyalka20
2012. jan. 7. 23:44

"Olvasni annyi, mint egyedül lenni valakivel.

Olvasni annyi, mint számadásra kényszerülni."

Márai Sándor

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook