Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Életünk egyik legkeményebb leckéje,
amelyet meg kell tanulnunk,
hogy meglássuk az istenit, a mennyeit,
a tisztát a hétköznapokban, a kezünk ügyében -
csak érezzük, a mennyország körbevesz minket
ezen a földön." (John Burroughs)
"Szeretnélek kibontani, s vigyázva összerakni újra, aztán, ha van, lelkedbe bújva álmodni, mint még sohasem."
/Szabó Lőrinc/
Akik elválnak, később, évek múlva is, mikor minden emlék hamu és kihűlt láva már, kissé izgatottan beszélnek az eseményről. (...) Úgy beszélnek, fojtott lelkendezéssel, mintha még tartana a kapcsolat, ágy és asztal és együttélés nélkül is, mintha még joguk és módjuk lenne számon kérni a másikon valamit, amit nem adott vissza, amit elrejtett vagy ellopott, nem volt eléggé gavallér... még mindig követelnek valamit a másikon. Mit követelnek? Nem tudják pontosan, félrenéznek, morognak. Aztán eszükbe jut: a boldogságot követelik.
Márai Sándor
"Azok számára nincs boldogság, akik nagyon korán feladták az álmaikat, és beletörődtek a szürkeségbe."
/Csernus Imre ~A Nő/
A nagyok semmit sem értenek meg maguktól, a gyerekek pedig belefáradnak, hogy örökös-örökké magyarázgassanak nekik.
-Antoine de Saint-Exupéry
"Vannak dolgok, melyeket csak az érez, kinek esze, s vannak olyanok, melyeket csak az ért, kinek szíve van."
(Eötvös József)
„Akit igazán és mélyen szeretünk, azt rongyos papucsban is szeretjük, meg elrongyolódott lélekkel, azaz betegen. Sőt, ha szakadozik a lelke, épp mi foltozzuk be, s ha a betegsége eltorzítja a külsejét, nekünk akkor is gyönyörű, mert szeretjük.”
/ Kun Erzsébet /
"Annyira lefoglalnak bennünket a világ dolgai, hogy megfeledkezünk
lelkünk titkairól. Pedig a lélek megszenvedi, ha felszínes életet él."
Köszönet azoknak a férfiaknak, akik bántottak. Megtanították nekem, mi az a szerelem. Köszönet azoknak a "barátoknak", akik cserben hagytak. Megtanították, mi az a barátság. Köszönet azoknak az embereknek, akik átvertek. Megtanították, mi az a bizalom. Köszönet azoknak, akik rabolták az időmet. Megtanították nekem, milyen értékes. Köszönet minden egyes embernek, akik valaha fájdalmat okoztak nekem. Megtanítottak értékelni az életet. Megtanítottátok nekem, hogy milyen értékes egyetlen perc boldogság is.*
Azt kívánom, hogy az élet minden rezdülését felfogjam. Meglássam a játék titkait, tudjam a szabályait, tudjam a lapok értékét. Tudjam, mikor kell dobnom és mikor kell emelnem. Tudjam, mi a szavak jelentése, az érzelmek ereje, a gondolatok értelme. Felismerjem az őszinte mosolyokat. Meglássam a szemekben a szeretetet. Minden rajtam múlik!
Vannak olyanok, akik ok nélkül bántanak, fájdalmat okoznak, és te így megtanulod becsülni a szeretetet és a törődést. Vannak, akik a mélybe löknek, hagynak lezuhanni, de így tudsz majd mindig felállni. Vannak, akiket elveszítesz, mert meghalnak, te pedig így tanulod meg értékelni az életet.
Fél karomat adnám azért, ha vissza mehetnék,
Ha volna rá esély, hogy a jövő szebb is lehet még.
Mert ha más a kezdet más a vég, más lesz a folytatás,
Csak egy apró szárnycsapás... Pillangóhatás!
Egy 'szia'-val kezdődött....egy csókkal folytatódott....és egy gyűrűvel tart örökké.
Láttál már tiszta szívből nevetni ? Na és sírni, zokogni ? Hülyeséget csinálni, és valamit nagyon megbánni ? Dühöngeni, ordítani vagy csendben egy könyvet olvasni ? Erősnek mutatkozni, vagy összetörni ? Hallottad már ahogy elmesélem az életem, és érezted,hogy levettem az álarcom ? Ha nem,akkor nem ítélhetsz el, hiszen nem ismersz !
Minden este elalvás előtt hazudunk magunknak, hazudunk mert nem akarunk elfogadni dolgokat. Hisszük, hogy megváltozik minden, hogy sikerül örülni annak, hogy ő öröl, vagy sikerül úgy élni, hogy ő nincs. És várva a reggelt bízunk abban, hogy mindez valóra válik...
/Született feleségek/
Az emberi lélek, különösképp a gyermeki lélek, kúthoz hasonlatos: édes vízzel teli, mélységes mély kúthoz. S ha valamely gondolat túlságosan kellemetlen valaki számára, azt dobozba zárva lelke kútjának mélyébe veti. Vár, míg meghallja a csobbanást... s a doboz eltűnik. Bizonyos szempontból legalábbis - mert igazában nem tűnik el soha. (...) A legmélyebb kútnak is van feneke, ahol az efféle dobozok megpihennek. Hogy nem látszanak, még nem jelenti azt, hogy nem léteznek (...) a gonoszság, a rémület e zárványai rothadásnak indulhatnak a mélyben, s idővel a legtisztább vizet is megmérgezhetik.
Stephen King
Szeretni: sóhaj füstje, kósza gőz Majd szikratűz a szembe, hogyha győz,
S ha fáj, könnyekből egy nagy óceán.
William Shakespeare
Képed keresem, ha ágyba fekszem, kedvesem,
nyitott szemem sír nedvesen
és fájva.
Buta dolog! Ne gondolj rá! - szólt.
S azóta örökké erre gondolok.
Fáradékony tengeren, hajózik a lélek, most messze van a sziget, hova
mindig visszatérek, pedig a hideg kövek, s a csillagos éjszakák,
emlékeimet folyton visszahozzák.. Több vagy nekem mint egy ember, te
vagy az élet minek hála a sebektől, megtisztul a lélek, s a folyton
kínzó fájdalom lassan véget ér, hisz addig van a boldogság, míg
vagyunk..te és én..
Az élet rövid, nehéz és fájdalmas; tehát ha esélyt kapsz a sorstól a boldogságra egy remek fickó oldalán, akkor el ne szalaszd. Senkire és semmire ne gondolj, csak magadra.
Barbara Taylor Bradford
:))
A kutyák tízparancsolata !
1. Mielőtt megveszel, kérlek vedd figyelembe, hogy 12-15 évig is elélhetek.
Bármilyen elválás tőled nagyon fájdalmas lesz számomra!
2. Adj időt arra, hogy megértsem mit szeretnél!
3. Bízz bennem - ez fontos ahhoz, hogy jól érezzem magam.
4. Ne légy rám sokáig mérges, és ne büntess azzal hogy bezársz valahova.Neked meg van a saját munkád, a saját környezeted és barátaid. Nekem csak te vagy!
5. Beszélj hozzám, még ha nem is értem beszéded, szeretem hallani a hangod, a szavaidat.
6. Vedd figyelembe, hogy akárhogy is bánsz velem, én soha nem fogom elfelejteni.
7. Ne üss meg!Tudok harapni, s így könnyedén megsérthetem a kezed, de én nem ezt választom!
8. Mielőtt megszidsz a lustaságom s makacsságom miatt, gondold át, miért lehetek ilyen.Lehet, hogy nem helyes eledellel etetsz, túl sokat voltam a napon, vagy már öregszem, s a szívem gyenge!
9. Gondoskodj rólam akkor is, ha már idősebb vagyok.Egyszer te is megöregszel!
10. Légy velem a nehéz pillanatokban is. Ne mondd, hogy "nem bírom látni", "jobb ha akkor történik, mikor én nem vagyok itt".
" A hiány olyan, mint egy sajgó pont a szívemben. Sokkal jobb érzés, mint amikor dühös voltam rá, vagy ami még rosszabb, amikor nem engedtem, hogy bármit is érezzek iránta. A hiánya az jelzi, hogy szeretem. "
Daniel Gottlieb