Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Enyhül a fájdalom, ha szóba lehet önteni, s ha rokonszív is együtt érzi azt.
Eötvös Károly
Az erdő, amelyben élünk: egyre sötétebb és ijesztőbb.
Talán azért, mert elfelejtettünk énekelni?
Ancsel Éva
A lélek segíti a testet, és bizonyos pillanatokban fölemeli. Ez az egyetlen madár, amely fölemeli a maga kalitkáját.
Victor Hugo
“Vannak személyek, akik hozzánk beszélnek, de meg sem halljuk őket. Vannak, akik megsebeznek, de rajtunk még heg sem marad, de vannak személyek, akik egyszerűen megjelennek az életünkben, és örökre nyomot hagynak bennünk.”
Cecília Meireles
“Konfliktusokat ügyes furfangok vagy intelligens hazugságok sohasem oldanak meg; hogy megoldódjanak, el kell viselni őket, amíg a feszültség elviselhetetlenné nem válik; azután az ellentétpárok lassan egybeolvadnak. Egyfajta alkimista eljárás ez, nem pedig racionális választás vagy döntés. A szenvedés elengedhetetlen. Minden valóságos megoldást csakis intenzív szenvedés révén találunk meg. A szenvedés mutatja meg, milyen mértékben vagyunk elviselhetetlenek magunk számára.”
Carl Gustav Jung
“Az elviselhetetlennek tűnő konfliktus azt bizonyítja, hogy Ön helyesen él. A belső ellentmondás nélküli élet ugyanis vagy csupán fél élet, vagy túlvilági élet, de az csak angyaloknak jár.”
Carl Gustav Jung
“A képesség, hogy azt lássa az ember, amit a többiek nem látnak, sokkal fontosabb, mint nem látni azt, amit mindenki lát.”
Lewis Carroll
Boldogok. (...) Tudod, ez egy emelkedett lelkiállapot.
Elbűvölően jó érzés. Ne hidd el nekem, próbáld ki!
Vavyan Fable
Egy kedves szív a boldogság szökőkútja.
Washington Irving
A jókedv olyan, mint egy villámlás, amely egy tündöklő pillanatra áttör a felhők sötét takaróján; a vidámság napfényt lop a lélekbe, és azt állandó, véget nem érő nyugalommal tölti meg.
Joseph Addison
Az élet útja nagyon csodálatos. Soha nem könnyű, nagyon gyakran nehéz, de tele van örömmel, reménnyel és győzelemmel.
Norman Vincent Peale
Egyedül azok a nyugodt, szép pillanatok számítanak az életben, amikor nem akarsz semmit,
és a világ csak úgy körülvesz, és csupa egyszerű történik veled, víz cseppen a bőrödre vagy ártatlannak érzed magad és semmi másra nem gondolsz. Ennyi az élet.
Cordwainer Smith
"Légy boldog most, ok nélkül – vagy soha nem leszel az.”
(Dan Millman )
A félelem és aggadalom csak addig tart,
amíg okai sötétségbem vannak .
Az igazság fényében eloszloik a sötétség :
aki bízik , abban megbíznak .
Müller Péter
Adni az ember igen nehezen tanul meg - ha megtanul egyáltalán.
Mindent meg akar enni, meg akar szerezni, s ez így van nemcsak az élelemmel,
de a másik lénnyel is:
akitől kap, azt szolgálatra kényszeríti.
Ennek a szolgálatnak a legfontosabb része nem is a testi, hanem a lelki szolgálat...
Müller Péter
Mától tudni fogom, hogy nem vagyok haszontalan, van értelme annak, hogy létezem. Azért születtem a világra, hogy neked segítsek, ne csak szeresselek, vigyázzak is rád, a társad legyek, a szeretőd, az őrangyalod. Szoríts magadhoz, hallgasd meg a száddal, a szívem neked dobog.
Szilvási Lajos
A szerelemhez vezető út nagyon nehéz. (...) Mert ez az út vagy az égbe röpít, vagy a pokolba taszít.
Paulo Coelho
A szerelem csodálatos dolog, és mindannyiótoknak el kellene sajátítania a szerelem művészetét - éppúgy, ahogy az élet művészetét is.
Osho
Az élet egyetlen értelme a szerelem. Akinek nem sikerül találnia senkit, az nem mondhatja el magáról, hogy megvalósította az álmait.
Paulo Coelho
Paulo Coelho
Minek vágyódsz a távolba,
az élet karnyújtásnyira van tőled.
Szükségem volt rád. Ezért sétáltam be az életedbe.
Becca Fitzpatrick
- Azért az szomorú, Emmi, hogy már nincs mit mondanunk egymásnak.
- Lehet, hogy soha nem is volt.
- Ahhoz képest egész jól elbeszélgettünk egymással.
- Némán beszélgettünk. Csak üres szavakat váltottunk.
Daniel Glattauer
A legparanoiásabb pillanatainkban mindig azt hisszük, hogy mindenki rólunk beszél (...) Nem hallom mit mondanak, de az biztos, hogy szépeket...
Dexter c. film
Azoknak a dolgoknak az árnyait, amik megtörténhettek volna, szét lehet kergetni.
Charles Dickens
-Mire gondolsz, gyermekem?
-Szerelmes vagyok, nagyapó.
-Hát jól van, no. Abba még senki se halt bele.
-Hátha én leszek az első?
Tadeusz Konwicki
Aki szeret, annak nincs feltétlenül szüksége a nemi aktusra, hogy jól érezze magát.
Paulo Coelho
Ostobaság azt gondolni hogy birtokolhatjuk a másikat - aki azt hiszi, hogy ez lehetséges, az önmagát csapja be. Ennek ellenére nem lehet elnyomni a féltékenység gondolatát, vagy tárgyilag filozofálni róla. És azt sem lehet gondolni, hogy a gyengeség jele.
Paulo Coelho
A változás, amely után sóvárogsz, nincs messze tőled! Mert nincs rajtad kívül. Benned van!
Szepes Mária
Azért zuhanunk a mélybe, hogy megtanuljunk kimászni belőle.
Batman: Kezdődik c. film