Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Néhányunk azt gondolja,
hogy attól leszünk erősek ha megtartunk valamit.. de néha az elengedés tesz minket erőssé
"Kérlek, hogy emlékezz úgy, ahogy én,
barátod voltam s te jóbarát.
Szebb volt a szép akkor, s több volt a fény,
Velünk volt boldog az egész világ."
(Jacques Prévert)
Meg fogod tudni (...), milyen az, amikor annyira vársz valaminek a bekövetkeztére, hogy minden gondolatod, légvételed e köré fonódik, és mire megvalósul, amire vágytál, elfelejtesz örülni, mert azt sajnálod, hogy elveszítetted az időközben hozzád nőtt várakozást.
Vavyan Fable
Nagyon szeretem ezt a fórumot, megnéztem mikor kezdődött és mivel, ime :)
A77 2006-01-10 14:45
Kezdem a sort:
Nincs azzal semmi baj, ha az embert a szorítóban vagy azon kívül padlóra küldik. A baj ott kezdődik, ha ott is marad.
Muhammad Ali
Pont hat éve :) Van szufla az egészben, és mennyi csodás idézet, amitől csak segítséget kaphat bárki :)
Részemről köszönöm mindenkinek, és az inditó házigazdának is, egyáltalán itt van még közöttünk?:)
Nem mindig könnyű kimondani, ami a szívedet nyomja. Néha rá kell, hogy kényszerítsenek. Néha jobb, ha megtartod magadnak a dolgokat. (...) Még akkor is, ha minden porcikád el akarja mondani az igazat. Szóval befogod a szád... megtartod a titkod... és más módon próbálsz boldog lenni.
Grace klinika c. film
Jó vagyok, de nem egy angyal, követek el bűnt, de nem vagyok ördög. Csak egy kislány vagyok a nagyvilágban, aki próbál találni valakit, akit szerethet.
Marilyn Monroe
Nem tudok olyan jó lenni, amilyen szeretnék, de olyan rossz se, amilyennek lennem kéne.
Paulo Coelho
Olyasvalakit akarok, aki bízik bennem, és feltétel nélkül elfogad. Aki mindennel együtt szeret, beleértve a sötét és önző oldalamat is.
Li Jong-Hi
Ha nem bírod el a választ, ne is tedd fel a kérdést!
Doktor House c. film
Isten tudja, hogy mindannyian az élet művészei vagyunk. Egyszer vésőt és kalapácsot ad a kezünkbe, hogy szobrot faragjunk, máskor ecsetet és festéket, hogy fessünk, megint máskor pedig papírt és tollat, hogy írjunk. De soha nem fogom tudni használni a kalapácsot a vásznon, sem az ecsetet a szobron. Ezért még ha nehezemre esik is, el kell fogadnom a mai áldásokat, akkor is, ha éppen nem áldásnak érzem őket, hanem átoknak.
Paulo Coelho
Siv Widerberg
BARÁTSÁG
"Á, te vagy az"
mondta Lena,
elém jött,
átkarolta a vállam,
és a titkairól sugdosott.
"Á, te vagy az"
mondta Lena,
sarkon fordult és ment.
"Á, te vagy az"
mondta Lena,
mutatott valamit, amit nemrég kapott,
és három percig játszhattam vele.
"Á, te vagy az"
mondta Lena,
felhívott valakit
telefonon,
és kérdezte, náluk lehet-e egész nap.
"Á, te vagy az"
mondta Lena,
csokoládét adott
és narancslevet.
"Á, te vagy az"
mondta Lena.
"Hát nem tudod, hogy már Ingriddel vagyok?
Hogy köztünk vége mindennek,
mindennek, érted?
Észre se vetted, te hülye?"
Több hónapba telt,
hogy Lenát ne szeressem
és ne gyűlöljem többé.
Ha értékét elveszíti egy kincs,
A létező barátság többé nincs.
Sok fájdalmat okozott neked,
És érzed, elveszted a fejed.
Hallgatod, hogy sértegetnek kegyetlenül,
S a benned tüzelő szeretet, lassan kihűl.
Aztán elindítod, a megállíthatatlan lavinát,
Nem válaszolsz, s nem értik a hallgatás szavát.
Érzed az erősödő fájdalmat, mely kúszik fel gerinceden,
S a bánat minden része meglátszik a hulló könnyeiden.
Nem akarod, hogy lássák, mennyire fáj, hogy most nincsenek,
S nem akarod, hogy tudják, vannak, akik meggyengítettek.
Ezért felveszed álarcod, csak hideg tekinteted mutatod,
"Nem érdekelnek!" - folyton folyvást ezt mondogatod.
Érzed, ahogy hiányuk teljesen felemészt.
Érzed, hogy ennek vége. De mégse félsz.
Senki nem sejti, hogy ezzel elveszik egy jó barát,
Véget ér a szeretet, s ő többé már nem A Barát.
Nem lesz szeretet, s a kincs mely értékes volt valaha,
Többé nem ér semmit, nem marad más, csak a "lehetett volna..."
Azzal, hogy szeretsz, igazolod a létezésemet; azzal, hogy szeretlek, igazolom mindkettőnk létezését.
Rákos Sándor
Kísérteties dolog, hogy az életben senki sem tudhatja, mire készül titokban az ember, aki mellette ül.
Szilvási Lajos
Tartozom magamnak annyival, hogy belenyúljak a sorsomba. Van rá lehetőségem, és senki se ítélhet arra, hogy értelmetlenül hagyjam peregni a napokat, töltsem az időt, amely üres, üres, üres.
Szilvási Lajos
Senki se léphet ki saját magából. Én se léphetek ki magamból.
Szilvási Lajos
Az erdőben semmi sem öncélú. Minden gyomnak, minden rovarnak, minden madárnak megvan a maga pontosan meghatározott szerepe.
Szilvási Lajos
Nem érted, hogy az embernek a boldogságon kívül pontosan ugyanúgy, tökéletesen ugyanannyi boldogtalanságra is van szüksége?!
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
Akit szeretsz, nemesíted, szépíted, segítesz neki méltóvá válni önmagához. Így vagy a gyerekeddel, de így kell, hogy legyen a pároddal is. Ha szereted, az egyetlen ember vagy, aki megmondhatja neki, hogy "elhagytad magadat, tessék följebb élni!" Ha szereted, tudod, hogy csak kívül gyenge, belül mégis erős, és csak kívül gyáva - belül bátor. Te vagy az egyedüli, aki megmondhatja neki, ha önmagához méltatlanul él, mert a szeretet: jogosítvány az őszinteséghez. Ha szeret - jól figyelj! - meg is hallgat. Lehet, hogy dühbe gurul, persze, kikel magából és üvölt, de előbb-utóbb meghallgat. Ha nem hallgat meg, nem is szeret igazán, és akkor minden hiába. Nevelni csak a szeretet képes, és tudja is, hogyan kell.
Müller Péter
Nem is lett volna szükségük szavakra, ha hajlandóak elég sokáig hallgatni, hogy megtanuljanak némán beszélni.
Maggie Stiefvater
Az igazi szeretet ott kezdődik, ha én tiszteletben tartva elengedem azt, aki szeretne elmenni, bármennyire is fáj nekem.
Csernus Imre
Van egy másik beszélgetés is, amikor társat keresek. Ehhez az kell, hogy meghallgassalak. Figyeljek rád. És odaadjam magam neked. És befogadjalak. És te is engem.
Müller Péter
Gondolataimmal előidézhetem, hogy testileg szenvedélyesen megkívánj, és az enyém légy.
Müller Péter
Kibe vagy szerelmes? Akiben az álmod és a valóság valami rejtélyes okból egybeesik. S addig tart, míg így van.
Müller Péter
- Megtennéd, hogy egy percre elhallgatsz? Most éppen össze kell ugyanis szednem minden bátorságomat, hogy szerelmet valljak neked. Az ilyesmiben egyáltalán nincs gyakorlatom.
- Tessék?!
- Beléd szerettem - mondta komolyan.
Kerstin Gier
A csapatmunka egy gyenge illúzió. Az egyetlen, amire számítani tudsz ebben a hatalmas galaxisban, az önmagad.
Sailor Moon c. film
"Az élet értéke azzal mérhető, hogy a lélek hányszor volt mélyen fölkavarva."
(Soichiro Honda)
“Amit meg kell tanulnunk, az mindig ott van a szemünk előtt, csak alázatosan és figyelmesen körül kell néznünk, hogy meglássuk mit akar tőlünk az Isten, és melyik a legjobb lépés amit a következő pillanatban tehetünk.”
(Paulo Coelho – A Zahír)
"Ha megkérdeznéd, vajon miért is szeretlek,
Válaszolni nem tudnék neked
"Ha megkérdeznéd, vajon miért is jó veled,
Azt mondanám, mert szeretlek
Szeretem, ahogy vigyázol rám,
Szeretem, mikor beszélsz hozzám
Szeretem, hogy itt vagy, kedvesem
Szeretem, mikor megsimogatsz,
A haragot és a mosolyokat
Szeretek mindent, mindent, ami te vagy. "