Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

20413. Angyalka20
2012. jan. 7. 23:43

A költészet minden tudások közül a legelső és a legutolsó - épp oly halhatatlan, mint az emberi szív.

William Wordsworth

20412. Angyalka20
2012. jan. 7. 23:42

- Könnyű-e a megvilágosodás útja, vagy nehéz?

- Egyik sem.

- Hogyhogy egyik sem?

- Úgy, hogy ilyen nincs is.

- De akkor hogyan érünk célba?

- Sehogy sem. Ez egy utazás távolság nélkül. Hagyj fel az utazással, és megérkezel.

Anthony De Mello

20411. Angyalka20
2012. jan. 7. 23:42

Hagyományos módszerei ellenére a Mester nem sokra tartotta a tradíciókat és a szabályokat. Egyszer vita támadt az egyik tanítványa és a lánya között, mert a férfi nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy lánya tartsa magát azokhoz a szabályokhoz, melyeket vallásuk előírt a párválasztásban. A Mester nyíltan a lány pártjára állt. A tanítvány persze nagyon meglepődött, hogy pont egy szent ember tesz ilyet. A Mester így szólt hozzá:

- Értsd meg, az élet olyan, mint a zene. Azt is sokkal inkább érzéssel és ösztönszerűen játszák, mintsem szabályok szerint.

Anthony De Mello

20410. Angyalka20
2012. jan. 7. 23:41

Annak a nőnek, aki amiatt panaszkodott, hogy a gazdagság nem tette őt boldoggá, azt mondta a Mester:

- Úgy beszélsz, mintha a kényelem és a komfort tartozéka lenne a boldogságnak; holott ahhoz, hogy valóban boldog légy, kedvesem, csupán arra van szükséged, hogy lelkesedni tudj valamiért.

Anthony De Mello

20409. Angyalka20
2012. jan. 7. 23:41

A lelki gyógyulást kereső elkeseredett embertől azt kérdezte a Mester:

- Valóban meg akarsz gyógyulni?

- Ha nem akarnék, gondolod, hogy idejöttem volna?

- Persze. A legtöbb ember ezt teszi.

- Ugyan miért?

- Nem gyógyulásért jön, mert az fájdalmas. Enyhülésért.

A tanítványainak pedig azt mondta a Mester:

- Azok az emberek, akik csak akkor akarnak meggyógyulni, ha az fájdalommentes, hasonlók azokhoz, akik szorgalmazzák a fejlődést, de csak akkor, ha az nem jár változással.

Anthony De Mello

20408. Angyalka20
2012. jan. 7. 23:40

"Hagyjatok szaladni még,

tündérekbe hinni,

fehér csészéből szelíden

fehér tejet inni."

Kosztolányi Dezső

20407. Angyalka20
2012. jan. 7. 23:39

Ki fájdalmában is nevetni tud,

talpra segíti azt, aki elesett,

az tud csak egyedül igazán szeretni,

oly érték ez, mi csak keveseknek jut.

T.Fiser Ildikó

20406. Angyalka20

A hit az emberek legerősebb fegyvere, és ha mélyen gyökeredző hitünk van,

semmi sem tud legyőzni bennünket. Semmi.

Norman Vincent Peale

20405. Angyalka20

Van egy virág… az, azt hiszem, megszelídített engem…

–Lehet – mondta a róka. – Annyi minden megesik a Földön…

A Kis Herceg

20404. Angyalka20
2012. jan. 7. 23:38

A világ legnagyobb titkát írhatnám most le, ha tudnám: hogyan születik meg a szeretet? De nem tudom. Kérdeztem az angyalt - de nem súg. Addig maradjon, mint minden csoda az életben, érthetetlen.

Müller Péter

20403. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:59

Azok az emberek, akik hosszú ideje szeretettel áldott kapcsolatban élnek egymással, eltéphetetlenül összetartoznak.

Vavyan Fable

20402. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:58

Az ember elfuthat valaki elől, akitől fél, és megpróbálhatja legyőzni azt, akit gyűlöl. (...) Ám ha végtelenül szereted azt, aki végezni készül veled, nem marad választásod. Hogyan menekülhetnél meg tőle, hogyan küzdhetnél ellene, amikor azzal ártasz a szeretett lénynek? Ha nincs más, amit Őneki adhatsz, mint az életed, hogyan foszthatnád meg tőle?

Stephenie Meyer

20401. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:57

Az ember olyan, mint a felhők odafent. Úsznak az égen, találkoznak egy másik felhővel, aztán majd kiderül, hogy mi lesz velük. Eggyé olvadnak-e, vagy úsznak tovább külön-külön az ég vizében.

Lőrincz L. László

20400. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:31

Azt mondják, hogy a legszomorúbb dolog, amivel az ember valaha is szembekerül, az, ami megtörténhet vele. De milyen volt az az ember, aki szembenézett vele? Vagy milyen nem volt? Esetleg milyen nem lesz már többé? Sosem könnyű a jó utat választani. De ennek a döntésnek a meghozatalakor csakis a szívünkre hallgathatunk. Néha megtaláljuk a jobb felé vezető utat. Néha harcolunk a hibáink, a rosszindulatunk és féltékenységünk miatt, hogy megbánjuk és bűnbocsánatot nyerjünk. És a szégyen miatt, amit azért érzünk, mert nem azok az emberek vagyunk, akiknek lennünk kellene. És van, hogy megtaláljuk a jobb felé vezető utat… de van, hogy az a valami jobb dolog talál meg minket.

Tuti gimi

20399. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:31

Néha a boldogsághoz nem pénz, siker vagy hatalom kell. Néha a boldogsághoz elegendők a jó barátok, a család, és az egyszerű élet méltósága.

Tuti gimi

20398. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:30

Az erdő, amelyben élünk: egyre sötétebb és ijesztőbb.

Talán azért, mert elfelejtettünk énekelni?

Ancsel Éva

20397. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:30

Amit el akarok mondani a szeretetről, nem az, amit érzek vagy gondolok, nem is az, amit máshol olvastam. (...) Amit érdemes kimondani, az ott van, a lelkünk mélyén. És, ha valóban találkozni akarunk, csakis ott találkozhatunk, lelkünk legmélyén, mert ott összeérünk - az igazi találkozások ott történnek.

Müller Péter

20396. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:29

Csak a tárgyi igényeinkre készülünk fel, mert azt halljuk mindenünnen, hogy az mennyire fontos. Van, aki távozáskor is azokkal törődik, de gondolom, egy szerető kéz szorítása vagy simítása többet jelent mégis. Ott van akkor a számadás pillanata, hogy adtunk-e, kaptunk-e szeretetet, szerelmet, ráértünk-e kimutatni, mertük-e megélni.

Királyi Zsófia

20395. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:28

A szeretet kicsalogatja a lelket a búvóhelyéről.

Zora Neale Hurston

20394. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:27

A mosolyod nélkül

befelhősödik minden égbolt

szerte a világon.

Nagy István Attila

20393. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:22

Kamarás Klára

Valaki volt

Valaki volt... aki ma nincsen...

Mint kézfogas rozsdás kilincsen,

elmúlt, leporlott mindörökre.

Valaki volt,... ma nincs semerre.

Az éjszaka a szél leverte

az ágakat, miket beoltott.

Valaki volt... s őt én szerettem.

Minden szavát rajongva lestem,

de nincs postás, ki tőle jönne.

Valaki volt...valaki elment...

Ahogy rovom e hosszú termet,

tudom, többé már nem jön vissza.

20392. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:17

Igen, igen, ha most végig akarok menni emlékezésben az életemen, nem szabad megállnom itt; elkerülni, kihagyni annak a napnak az iszonyatát, és egynéhány, mindössze egynéhány hétnek, ami rákövetkezett, minden rám szakadt robajos, rettenetes csapását, a nagy változást, a nagy összeomlást, ami úgy, mint a zúzómalom kereke, szétőrölte, elmorzsolta az egész odáig való énemet, a sorsom, az életem, mindent… és azt mondani: ez új fejezet, új élettörténet, mert benne másvalaki, elváltozott, kicserélt lélek állapota, újon kezdődött élet sora íródik, és nem tudom, nem tudom, hogyan mehetett végbe énvelem, énbennem mindez.

Kaffka Margit

20391. a6ea7517a5
2012. jan. 7. 22:09

Éltem - és ebbe más is belehalt már.

József Attila

20390. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:06

Tudod, ahogy az ember ott ül a tűz mellett és hallgatja a szelet a Dealu Rós fenyőin tündökölni és elgondolkozik arról, ami volt. Ami szép volt. Nem tudom, ismered e azt, mikor az ember úgy elgondolkozik valakiről. Aki... aki már csak olyan, mint ami volt. Volt. És az embernek úgy az eszébe jut: itt állt, itt ült, itt hevert. Itt ezt mondta, ott azt. Itt nevetett. Itt...de mindegy, nem ez a fontos. Az ember ül a tűznél, és valakire gondol, aki volt. Látja. Ahogy jön-megy. Leül. Nevet. Eszik. Énekel. Ahogy bejön az ajtón...

Wass Albert

20389. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:05

Remények, és kétségek között élünk…nem tudjuk levetkőzni a múltunkat egy mozdulattal, mert nem lehet, de nem is lenne az jó…Remélünk, és kételkedünk…mert emberből gyúrtak bennünket…és ezekkel a kétségekkel, ezekkel a reményekkel kezdünk valami újat nap, mint nap, ezekkel a reményekkel, és ezekkel a kétségekkel kell élnünk, nap, mint nap…Ha kétségeink egy napon csökkenhetnének egymás által, akkor már elmondhatnánk: nem hiába ismertük meg egymást…

Lukács György

20388. Angyalka20
2012. jan. 7. 22:05

Sosem érkezel el egy olyan pillanathoz, amikor azt mondhatod: "Immár nincs bennem bizonytalanság."

Mert ha ezt mondod, azzal a halálodat jelented be?; elpusztítottad önmagadat. Az élet szüntelenül áramlik, ezer és egy kétség között. Ebben rejlik a szabadsága.

Osho

20387. Angyalka20
2012. jan. 7. 21:55

- Szeretlek - suttogtam.

- Most már te vagy az életem - felelte egyszerűen.

Stephenie Meyer

20386. Angyalka20
2012. jan. 7. 21:55

Az embernek le kell vezetnie minden emberi konfliktust,oly módon,

amiben nincs benne a bosszú, az erőszak, a megtorlás.

Az ilyen módszerek alapja a szeretet.

Martin Luther King

20385. Angyalka20
2012. jan. 7. 21:54

Ha komolyat tréfálva mondok,

Az igazságon mit se rontok.

– S ha komoly szóval néha játszom,

Nem lettem más – csak annak látszom.

Goethe

20384. Angyalka20
2012. jan. 7. 21:54

Az életnek addig van értelme, amíg az ember szeretetet tud adni, és ami annál is sokszor nehezebb: képes szeretetet elfogadni is. Van, amikor a szeretet apró kis gesztusaink elfogadása nagyobb tett, mint önzetlenül adni.

Amikor szeretetet adunk, akkor - mint kezdeményezők - az erő pozíciójában érezzük magunkat, s gyakran nem teszünk mást, mint szolid öntudatossággal nyugtázzuk lelki nagyságunkat.

Akkor viszont, amikor a telítettségnek ebben az emelkedett állapotában valaki hangtalanul hozzánk simul, és rongyos kis tarisznyájából szeretetmorzsákkal kínál, meghökkenünk.

Hirtelen kiesünk a nagyság szerepéből, és zavartan szembesülünk az új helyzettel: nem tündökölhetünk egyedül a szeretet ingyenkonyhájának konyhafőnöki szerepében. Most minket is étellel kínálnak. De hát erre nekünk semmi szükségünk sincsen! - zsörtölődünk a valaki morzsáit lefitymálva. Hiszen mi praktikusan, megszervezetten, hatékony nagyüzemi módon osztjuk a szeretetet a rászorulóknak. S lám, most a sor megakad, a sorban állók türelmetlenkednek.

De valaki nem tágít.

Csak áll, és már-már könyörögve kínálja felénk elfogadásra apró kis szeretetmorzsáit.

S akkor meg kell látnunk, hogy szeretet nem elsősorban nekünk szól. Az életben maradáshoz neki van szüksége arra, hogy adjon, mert léte ebben az elfogadottságban nyeri el értelmét.

Valakitől szeretetet elfogadni annyit jelen, mint megerősíteni őt élete értelmében.

Simon András

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook