Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Szeress minden nap, mintha az lenne az utolsó napod-
mert valamelyik nap igazad lesz."
Leo F. Buscalgia
" Az élet és a szeretet csak egy időt ismer, a jelent. Az egyetlen érzékelhető valóság az a perc, amelyet éppen élünk, nem pedig az, amely elmúlt vagy még el sem jött. Ha bele tudunk kapaszkodni ebbe az egyszerű megállapításba, varázslatossá válik az életünk, mert általa kel életre a szeretet. "
Leo F. Buscalgia
"...Nem látom a tüzet a szádon, és a füstöt sem úgy fújod most rám mint rég
Vedd könnyen, ha lenne könnyem, én biztos hogy miattunk soha nem sírnék..."
/ROAD/
“A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű.”
(Anthony Robbins)
Felépítette magának a reményt álmainak anyagából, mely persze törékeny kis remény lett, naponta több tucatszor darabokra hullott és elpárolgott (...), de azért mégiscsak remény volt.
Scott Fitzgerald
Tudok nem vágyni
Elérhetetlenekre:
tudok örülni.
Fodor Ákos
Reggel belenézel a tükörbe, hajad borzas, szemed kissé bedagadt; fogkrémet nyomsz a kefére, s fogat mosol. Nézted már ilyenkor az arcodat? A szemedet nézted már? Láttad, ki néz vissza rád? Nem lehet "díszbe öltözött" szívvel élni.
Müller Péter
Rossz az, aki rosszra gondol; de ostoba, aki jót vár, mikor tanácsosabb a rosszra számítania.
Dáné Tibor
Jó volna csak fogni a kezedet és érezni, hogy mit gondolsz, mit látsz ott, ahova nézel, és ahova én hiába nézek, mert talán úgysem látok semmit.
Dáné Tibor
Megtanultam, hogy a kincset a szívében hordozza az ember.
Móra Ferenc
A holnapok üresen várnak.
Tenélküled.
Illyés Gyula
Bármikor tudok sírni, ha akarok. Az érzések és gondolatok nemcsak "rám törnek", de néha ura is vagyok a lelki állapotaimnak. Nem úgy, hogy elfojtom, hanem úgy, hogy magam is elő tudom idézni őket. Ezzel többé-kevésbé mindenki így van, anélkül hogy tudatában lenne. Mi azt hisszük, hogy hangulataink a külvilág hatásaitól függnek. Ez részben igaz. De tőlünk is!
Müller Péter
De miből lesz a jövőnk, ha nem a múltunkból? Ahogy testem örökítő sejteket érlel bennem, melyekből gyermekem élete bomlik majd ki, úgy lesz ezekből a tudattalanunk sötétjében érlelődő illetlen emlékekből egy egész eljövendő élet!
Müller Péter
Az nem lehet akadály, hogy az emberek későn találkoznak, s azt csak úgy gondolja az ember, hogy közöttük áll egy egész élet, a múlt, minden ami volt és ami van. Nem. Mert én szívemben hordom a múltamat, s ha felnyithatom neked szívemet, akkor egész életemet neked ajándékoztam.
F. Kernach Ilona
Nem igaz, hogy minden elmúlik és mindent elfelejt az ember. Az csak látszólagos. Minden, ami volt, az van is, csak vissza kell gondolni s az öntudat mélyéből lassan felemelkednek, emlékezetünkben megelevenedik és újra él minden.
F. Kernach Ilona
A halálra gondolok kedvesem, és mosolygok. Mert az ember él, szeret, akar és elér, de minden beteljesülés egy neme a veszteségnek is, hogy utána nyugodtan el lehessen menni, ha kell, egészen is el... S miért is irtóznak az emberek úgy a haláltól? Hiszen az nem lehet rossz. Ellenkezőleg, nagy mélység, nyugalom, béke hív benne, és szabadság, amiről a lélek, amíg az ember él csak úgy álmodik...
F. Kernach Ilona
Csak rám kell hogy gondolj, szívből, melegen és nagyon, s ha akaratod ereje felemelkedik a vágyban, száll felém a messzeségből és érzéseink találkoznak a gondolatban, ez a legelválaszthatatlanabb találkozás és összetartozás.
F. Kernach Ilona
Reményik Sándor
Hiába pazaroltad meleged.
Mert adni, adni csak annak lehet,
ki elfogadni bírja lelkedet.
Galgóczi Erzsébet
Olyan végletek férnek el az emberi szívben, amit nem lehet kifejezni, csak érezni tud az ember!
Szabó Magda
Attól, hogy az ember nem beszél valamiről, még gondol rá.
Sőt. Többet gondol rá.
Simon András
Minden szép számomra, ami szeretetet sugároz felém.
Simon András
Azt gondolom, fel kellene fedeznünk az emberi kapcsolatok szépségét, újra meg kellene tanulnunk ölelni, ölelni szavakkal, cselekedetekkel, jósággal, jóindulattal. Ahelyett, hogy teletömnénk bevásárlókosarainkat minden földi jóval, meg kellene tanulnunk önmagunkat szeretni, és ezen keresztül eljutni a másik ember őszinte, feltétel nélküli szeretetéig.
Simon András
Aki nem önmagát helyezi az élete középpontjába, hanem a szeretetre vágyó másik embert, vagyis aki nem mindenáron a saját boldogságát keresi, hanem örömmel dolgozik mások boldogításán is, az előbb-utóbb menthetetlenül maga is boldog emberré válik.
Babits Mihály
Az öröm szirmai leesnek, de alattuk érik már a gyümölcs.
Emile Zola
Tudom már, te vagy a szerelmem, a véremből jössz, arra vársz, hogy karomba szorítsalak, hogy egyek legyünk...
Rólad álmodtam. Bennem voltál, s én adtam a véremet, az izmaimat,
a csontjaimat. Nem fájt. Oly szelíden vetted magadhoz a szívem, hogy gyönyörűség volt megosztanom magam.
Azt kerestem, hogy mi bennem a legjobb, mi a legszebb, hogy azt is neked adhassam.
A szavak titkos élete c film
Arra gondoltam… te és én… talán elmehetnénk valahová… együtt. Mostanában. Ma. Most azonnal. Gyere velem, Hanna!
- Nem, én… nem hiszem, hogy ez lehetséges.
- Miért nem?
- Mert azt hiszem, ha mi együtt elmegyünk valahová, attól félek, egy nap, talán nem ma, nem is holnap, de egy nap hirtelen… sírni kezdenék… olyan nagyon, hogy semmi és senki nem állítana meg. És a könnyek megtöltenék a szobát, és én nem kapnék levegőt, magammal rántanálak, és mindketten megfulladnánk.
- Megtanulok úszni, Hanna. Esküszöm, megtanulok úszni.
Paudits Zoltán :Szavak
Napfény, tenger,
esőcsepp, hajnal,
szél, ember,
béke, angyal,
csönd, kegyelem,
felhő, madarak,
vágy, szerelem,
könnyek, szavak...
Fekete István
Az évek örömmel jönnek, ha jót hoznak, és mord kegyetlenséggel
szórják el romlott terhüket, ha az van rájuk bízva.
Az évek utak, melyeket végig kell játszani.
Dálnoky Erzsébet :Könnyek
Smaragd-könnyeim a földre hullnak.
Beszívja a sebzett Föld és gyógyulni kezd tőle,
Mint ahogyan gyógyulni kezd a könnyező, megsebzett lélek is.
Oravecz Imre :Öröm
Ma alkonyatkor olyan szép volt
a hegyhajlatok árnyékellenes oldalán a fény,
hogy megremegett a szívem egy pillanatra.