Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Ismeritek, használtátok már a dermarollert? fórum

Ismeritek, használtátok már a dermarollert? (beszélgetés)

❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯
2969. pepe98 (válaszként erre: 2967. - Tempest)
2012. márc. 18. 14:52
éppen az előbb írtam, hogy nekem a hasamon egyáltalán nem szokott fájni, legfeljebb kellemetlen néha. sajnos érzéstelenítőben nem tudok tanácsot adni, mert nem használok :(
2968. pepe98 (válaszként erre: 2966. - 5e1c4ed8ef)
2012. márc. 18. 14:51
milyen nagy már a választékod pecsétekből :) szerintem kezdheted 1,5 mm-essel is, én annak idején 1 mm-essel kezdtem, mert nem tudtam, hogyan bírnám a 1,5 mm-est, de a hasamon egyáltalán nem fáj :)
2967. Tempest (válaszként erre: 2954. - Pepe98)
2012. márc. 18. 14:43
a hasadom mit használsz érzéstelenítőnek??? Annyira jó lenne ha valami bevállna az emla-n kívül, mert sajna az annyira drága. Van hogy azért csúszok a kezeléssel mert nincs éppen pénzem emla-ra. Ma csinálom az arcomon a 3. at arra még vagy egy uccsó adag emla-m de a hasamra is nagyon rá férne, de nem tudok most újabb érzésteleítőt venni. Szal. nincs valami olcsóbb szer ami szintén beválik, meg gondolom a hason ahol vastagabb a zsírréteg nem is fáj annyira mint pl. a homlokon ahol én bepisilek majdnem. Vagy nem jól gondolom?
2966. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2964. - Pepe98)
2012. márc. 18. 14:38

Okés, sztem pecséttel adom majd neki, de annyira meghoztad a kedvemet a bulihoz, hogy gyorsan be is dobom a hengert a fertibe, nem bírom már kivárni míg megérkezik a tesókája.

Pecsétből nagy a választék nálam, mit javasolsz kezdjem 1,5mm-essel?(van 1mm-es, és 2mm-es jószágom is)

2965. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2963. - Tom81042)
2012. márc. 18. 14:34

Mindenképpen vedd fel, ki nem hagynám!:)

Kben már értem, és nem tűnik butaságnak, ha biztos a kezed, ismered a bőröd és a pecsét viszonyát, akkor nem lehet belőle gond, és úgy tűnik nálad be is vált!

2964. pepe98 (válaszként erre: 2960. - 5e1c4ed8ef)
2012. márc. 18. 14:30

szerintem érdemes megpróbálnod, mert feszesítésre nagyon jó a roller :) bevallom, hogy nem sportoltam közben, de most megpróbálok erőt venni magamon :)

nálam a nem brutális kezelés azt jelenti, hogy nem megyek egy-egy területen végig pl. 50-szer, csak 10-szer, és nem nyomom rá pluszban erősen a rollert, beérem azzal, hogy belemennek tövid a tűk :) ha valaki erősen még rányomja, szerintem legalább 0,2-0,3 mm-rel mélyebbre ér, mint én, hiszen a bőr elég rugalmas és puha ahhoz, hogy "besüppedjen". nem tudom, érthető volt-e, mert csak így tudtam leírni :))

2963. tom81042 (válaszként erre: 2939. - 5e1c4ed8ef)
2012. márc. 18. 13:59

Nem tudom normalisabban elmagyarazni, majd felveszem videora vagy nemtom :D

De vegyuk peldanak a homlok teruletet, 1mm-es pecset. Eloszor finoman belenyomom a teruletre tovig, hallom ahogy recseg es faj mint allat. Utana kisse arrebb vive gyorsabb mozdulattal nyomom bele es erosebben, azaz egybol bemegy tovig, de azert a tuk aljan a muanyag nem ut meg olyan erosen hogy lila legyen utana a fejem.

Majd kb 2-5 centi magassagrol nagyon figyelve hogy a borre merolegesen erkezzenek a tuk utok egyet, a pecset aljat megfogva, pontosan es azonnal vissza is huzom, majd ezt egyre gyorsabban.

2962. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2955. - Pepe98)
2012. márc. 18. 13:57

Ez a brutális és visszafogott kezelés még mindig nem emészthető számomra, hiszen vagy belevájod a tűket rendesen, vagy nem, de akkor nem is jutsz el ugyanoda, szóval az nem visszafogott kezelés, hanem egy kisebb tűmérettel végzett.

Arra gondoltok, hogy nem haladtok végig annyiszor egyazon területen, ezt hívjátok kevésbé agresszív kezelésnek?

2012. márc. 18. 13:53
petyhűdt=petyhüdt
2960. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2954. - Pepe98)
2012. márc. 18. 13:52

Köszi Pepe, rád mindig lehet számítani!:)

Szinte hihetetlen, hogy ilyen mértékben"zsugorodhat" vissza a bőr. Mindezt sporttevékenység nélkül, vagy azzal karöltve érted el?

Nekem látványra, ha állok tökéletesen feszesnek, vagy simának tűnik a bőröm a hasamon, de ha megfogom, és megemelem, olyan mintha már szültem volna. Nem tudom érthető e amit írok, nem látható lógás egyáltalán, viszont ha végigsimítom, akkor olyan petyhűdt, "folyós" az egész, a folyamatos 2-3 kilós ingadozások, hiába vagyok vékonyka, kitágították a bőrt, ami főleg akkor látszik, ha lehajolok. Szted van értelme nekiesnem a hasamnak az én esetemben is, bár mit veszíthetek , igaz?

2959. dharma (válaszként erre: 2958. - Pepe98)
2012. márc. 18. 12:55
Ez megnyugtató,köszönöm :)
2958. pepe98 (válaszként erre: 2956. - Dharma)
2012. márc. 18. 11:26
csíkok alatt a striákat értettem :) nekem is előbb "gyűröttebbek" lesznek, ahogy gondolom alatta feszesedik a bőr, aztán kisimulnak :)
2957. dharma
2012. márc. 18. 10:42

Vagy maga a folyamat a kezelések előrehaladtával,h alakult?

Én azért csinálom egyébként másfél-két hetente,mert nyárra szeretnék nem a kibuggyanó bőrrel bíbelődni. Ősszel meg amúgy is tervezem ketteskét,akkor már remélem sikerül a súlyomra majd a terhesség alatt annyira odafigyelni,h a bőröm nem adja meg magát.

2956. dharma (válaszként erre: 2954. - Pepe98)
2012. márc. 18. 10:40
Csíkok alatt mit értesz? A striákat vagy a ráncokat? Nekem most a 3. kezelé után úgy néz ki a helyzet,h elkezdett szépen felfelé kúszni a hasam,érzem,h feszesebb,már két ujj közé csippentve könnyebben kirúgja magát,de a ráncok most "dundibbak". Én arra gondolok,h talán,mert "töltődik" friss bőrrel fel. Neked is úgy volt,h a ráncok lassabban kezdtek kisimulni?
2955. pepe98 (válaszként erre: 2952. - Dharma)
2012. márc. 18. 10:17

hozzá nem értőként én arra gondolok, hogy a mélyebb rétegekben lévő sérüléseknek idő kell a gyógyulásra, és ezért ajánlják 1,5, 2 mm-es tűéknél a 4, 6, 8 hét várakozást, ugyanakkor az is logikusnak tűnik, hogy ha minél gyakrabban okozunk ilyen kis sérüléseket, és "kényszerítjük" a kollagéntermelődés serkentését, akkor sokkal jobb eredmény születik.

persze szeretném, ha minél gyorsabban szebb lenne a bőröm, de azért tönkretenni nem akarom :) én azért rollerezek sűrűbben, mint 4, 6 vagy 8 hét, mert 1,5 mm-essel sem csinálok nagyon brutális kezelést, az arcomon nem is tudnék például, mert érzéstelenítő nélkül nem bírnám, így inkább gyakrabban csinálom.

van egy oldal, ahol eleve otthoni kezelésre kétfélét ajánlanak, vagy "agresszív" kezelést ritkábban, vagy szelídebbet gyakrabban. kár, hogy sehol sem írják azt, hogy miért javasolják a 4, 6 vagy 8 hetes leállást, mert azért a 4 vagy 8 hét is nagyon nagy különbség

2954. pepe98
2012. márc. 18. 10:10

olyan volt a hasam, amire azt mondják, kötényhas :( legalább 2-3 cm-re ki volt nyúlva, lógott. ez teljesen eltűnt, mintha megfogták volna köldöktájékon a bőrömet és összehúzták volna :)) alul-felül :) a csíkoknál is ilyen, középrészen, például a köldököm alatti részen már nem látszódnak, míg "kifelé", tehát a hasam külső részeinél még lazább a bőr a csíkoknál. azt hittem, a csíkok majd egyre vékonyodnak, úgy fognak javulni, de nálam nem így történik, hanem előbb egy kicsit ráncosodnak, aztán elhalványodnak, és szinte belesimulnak a bőrbe. ahol már nem látszódnak, ott tapintással sem lehet érezni :) valószínűleg, ahogy a kollagéntermelődés növekszik és feszesedik a bőr, úgy töltődnek fel alulról a csíkok, és kisimulnak.

most 1,5 mm-essel kb. 10-14 naponta rollerezek, mindig megvárom, hogy teljesen begyógyuljon, ne legyen nyoma a kezelésnek. nekem a hasam szinte nem is szokott vérezni, pedig itt tudom a legalaposabban csinálni, inkább véraláfutásos lesz. viszont a 1,5 mm-essel minden kezelés után látszik javulás, feszesedés. ha az egész hasam olyan lesz, mint középtájon, tökéletesen elégedett leszek az eredménnyel :)

2953. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2946. - Pepe98)
2012. márc. 18. 09:42

Pepe, ém most egy kezelés után(comb-stria) úgy veszem észre, hogy a csíkok tapintással kevésbé kivehetők, mintha töltődtek volna, persze lehet, hogy csak beképzelem. Látványra ua., sőt a nyúzás helye még most is sötétebb.

Azt írtad korábban, ha jól emlékszem, hogy hastájékon meg volt ereszkedve a bőröd, és ez szinte tökéletesen helyrejött. Ezt úgy képzeljem el, hogy mintegy tömörebb lett a bőröd, teljesen kifeszült, eltűnt a felesleg?Leírnád pontosan, részletesen milyen volt, és milyen most?A csíkocskáid is halványodtak, azokkal mik a tapasztalataid?

Most, hogy 1,5mm-es tűre váltottál, milyen gyakran nyúzol? Bocsi a sok kérdésért, de ezek most nagyon érdekelnek, és gondoltam, ha egy HSZ-ben kérdezem meg őket, akkor tisztább képek kaphatok. Köszi előre is!

2952. dharma (válaszként erre: 2946. - Pepe98)
2012. márc. 17. 22:45
Én is kíváncsi lennék rá. Csak arra tudok gondolni,h tán egy "edzés" után egy hónapig aktívabb a kollagén termelés. Én kb másfél-két hetente csinálom,amikor már úgy látom,h a bőröm rendbe jött. Bár én 2-es tűvel csinálom. Első alkalom után másfél hét volt,második után 15 nap,mert akkor alaposabb tudtam lenni és a gyógyulás is lassabb volt. Most úgy néz ki nem alkalmas időpontot választottam,mert nagyon kínlódtam,alapos sem voltam,így jövő héten vár rám egy újabb etap.
2951. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2950. - LaciV)
2012. márc. 17. 22:43
Tetova, 10 évesen????Tudsz élni!:)
2950. LaciV (válaszként erre: 2945. - 5e1c4ed8ef)
2012. márc. 17. 22:24

Szia Bali :-)

Az alkarom:

1. az utókezelések tesztelésére használom ( neva q10 ,körömvirág, fekete nadálytő, maszk…)

2. 10 évesen nagy szerelmi bánatom volt, és van ott 1 félkész tetoválás amit a rollerezés jelentősen halványított.

Több fórumozó is írta hogy ( én is utána olvastam) 1.5 rollerral lehet végezni a kezeléseket 7-10 naponta.

A péntek esténkénti kezelés után nekem már hétfőn minimális arcpírom van :-)

Április közepe után én is abbahagyom a kezeléseket szeptemberig, de addig szeretnék 10 db-ig eljutni.

2949. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2948. - 5e1c4ed8ef)
2012. márc. 17. 22:02
ebbe=ebben
2948. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2946. - Pepe98)
2012. márc. 17. 22:02

Igen, sztem soha nem lehetünk tökéletesen biztosak ebbe a kérdésben, mert mindkét verziót könnyedén meg lehet magyarázni.

Azt hiszem, ha végre megérkezik a pecsétem, akkor ismét a combikáimon fogok kIsérletezni, és az egyik oldalt 2 heti rendszerességgel szántani, mg a másikat havonta. Persze ez is más terület, mint az arc, de vmiféle támpontot csak jelenthet majd....

2947. pepe98 (válaszként erre: 2940. - 5e1c4ed8ef)
2012. márc. 17. 20:09
lehet, hogy félreértettem, amit írt, de úgy értettem, hogy ő nem belenyomkodja a pecsétet a bőrbe, hanem távolabbról hirtelen mozdulattal beleüti a bőrbe, mert így kevésbé fáj. erre írtam, hogy szerintem veszélyes, mert akár még a bőr lágyabb-keményebb részein is megcsúszhat egy ilyen ütés, aztán még plusz sebet okoz, nem beszélve arról, ha eleve rossz helyre megy (szemközelbe). de lehet, hogy tényleg félreértettem :)
2946. pepe98 (válaszként erre: 2945. - 5e1c4ed8ef)
2012. márc. 17. 20:06
csak a hasamról tudok tapasztalatot írni, de mikor 1 mm-es tűvel csináltam hetente, a hosszabb (több hónapos) leállás után sem romlott semmit az eredmény. több helyen írják, hogy nagyobb tűnél ki kell várni a 4, 6, 8 vagy akár 10 hetet, de egyiknél sem írják, hogy miért :) pedig erre nagyon kíváncsi lennék, azért is, mert máshol heti kezelésre javasolják például a 1,5 mm-es tűméretet. és ezek annyira egymásnak ellentmondó javaslatok, hogy jó lenne tudni a "miért"-eket is :)
2945. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2934. - LaciV)
2012. márc. 17. 20:02

Ez nagyon érdekes, és örök dilemma ezen a fórumon.

Engem igazán az érdekelne, hogy vajon ezek a feltűnő, 1-2 hetelésre ilyen látványosan reagáló javulások, töltődések maradandóak -e, pl. egy hosszabb szünet után milyen képet mutatnának?

A másik kérdés, hogy vajon az alkarod, ahol feltételezem nincsenek hegek,feltűnő "torzulások" ,tudna -e produkálni látványosabb eredményt heti szántással?!?

2944. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2924. - MaciLaci2011)
2012. márc. 17. 19:56
Rezgő funkciós roller? A rezgésnek köszönhetően sokkal nagyobb sérülést tud okozni a bőrnek, mintegy kitágítja a kis csatornákat, nem tudom ez mire volna jó, és ennyi marhaságot még be is vesznek - ahogy én is anno az 540-es verziót - hiszen ha forradalmi újítás, az csak is jó lehet!:)
2943. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2896. - Ditz)
2012. márc. 17. 19:43

Abban igazat adok MaciLacinak, hogy az érzéstelenítőt maradéktalanul el kell távolítani, és sztem a dokid is először átitatott kendővel törölte le alaposan, és utána jött a fertike.

Értem, hogy ha részletekben fóliázol, akkor nehéz a folyamatos lemosást kivitelezni, de ha a buli tőszomszédságában tartasz egy kis edényt, benne szappanos vízzel, akkor először egy törölközővel letörölnéd a krémet, majd egy másikat belemártanál az edénybe, és azzal szépen lemosnád tökéletesen, majd szárazra törlés után jöhetne a ferti.

Biztos vagyok benne, hogy MaciLaci nem kötekedni akar veled, csupán aggódunk a bőrödért, mert ha elfertőződik, és ennek eredményeként újabb pattik hagynak hegeket a pofidon, annak nem örülnél, igaz!?

Én sem dicséretnek szántam ám, amikor azt írtam, hogy nagyvonalúan bánsz a szabályokkal!:)

2942. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2913. - Frankiboy1)
2012. márc. 17. 19:36

Franki, köszi a képeket, én is kb. ennyire szoktam kivérezni, látom, neked is jól áll ez a farsangi jelmez!:)

A képeken nagyon szépnek tűnik a bőröd, gratula az elért eredményekhez!

2941. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2940. - 5e1c4ed8ef)
2012. márc. 17. 19:32
amelyek attól még, hogy nem szakembertől valók megfontolásra érdemesek lehetnek.(így gondoltam)
2940. 5e1c4ed8ef (válaszként erre: 2851. - Pepe98)
2012. márc. 17. 19:30

Szia Pepe!:)

Sztem a legfontosabb a fertőtlenítések betartása, a tű épségének vizsgálata, a megfelelő gyakorlat megszerzése, viszont a gyakorlattal jár, hogy egyre jobban megismerjük és kitapasztaljuk hogyan lehet hatékonyabb a kezelés, ami mindig együtt jár új ötletek születésével, amelyek attól még, hogy nem szakembertől valók. Mindenki saját belátása szerint fogadja be, vagy alkalmazza őket!

Nyilván nem a falra ragasztja a pecsétet, és fut neki faltörő kosként, így én olyan nagy veszélyt nem látok ebben a variációban, de egyenlőre pontosan nem is értem.:)

❮❮ ... 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook