Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek? fórum

Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2017. okt. 17. 11:06

sziasztok!


Győrben a Develomed gyógytorna stúdióban dolgozik egy remek szakember, aki a Dévény-módszert alkalmazza. Csak ajánlani tudom őt!

377. Zelka31 (válaszként erre: 376. - Trapiti)
2014. jan. 8. 14:32
Köszönöm, rákeresek!
376. trapiti
2014. jan. 8. 14:25
Hívd fel a budapesti alapítványt, ott meg tudják mondani, hogy kik vannak a közeletekben.
375. Zelka31
2014. jan. 8. 14:19

Sziasztok! Gödöllőn hova tudom Dévény-tornára vinni a 6 hónapos fiamat?

Köszönöm előre is!!!

374. Mimi14
2013. jún. 6. 16:13
Köszönöm a segítséget!
373. trapiti (válaszként erre: 372. - Mimi14)
2013. jún. 6. 13:24
Hívd a Dévény Anna alapítványt, ők meg tudják mondani a szegedi dévényes gyógytornászok elérhetőségét.
372. Mimi14
2013. jún. 6. 13:12
Sziasztok! Tud e valaki ajánlani Dévényest Szegeden? Külföldiek vagyunk,nálunk nem ismerik ezt a módszert.Az Auróra alapítványt hívtam,de ki van kapcsolva a telefonjuk,és e-mailre sem válaszolnak! Üdv! :-)
2013. ápr. 30. 15:17
Nem akarlak elkeseríteni, de az ülésbehúzástól akár hónapok is eltelhetnek mire magától felül a gyerek, ez általában akkor következik be, ha már mászik mert abból a legkönnyebb(persze ez nincs mindenkinél így). Van egy oldal, a "www.koraszulott.com" ott sokan járnak hasonló cipőben és talán használhatóbb tanácsokat tudnak adni Neked. Kitartás, a megfelelő kezeléssel azért valamennyit biztosan tudnak segíteni!:)
2013. ápr. 30. 00:46
Az A iker ma, ha az újamat nyujtottam, belekapaszkodott és ülésbe húzta magát de nem maradott úgy meg, vissza esett a hátára, de ettöl a ponttol egész az önálló ülásig mennyi idő telhet el? Nem kellene ilyensmit kérdezzek...gyermektöl fűg de mégis, nálotok mikorra következett be?
2013. ápr. 30. 00:39

Erröl van szó...mi 3 hónapja járunk dévényesezni, addig más modszert csináltunk 17 hónapon keresztül de nem hózott sok változást. Sajnos, mi nem Magyarórszágiak vagyunk, szerencsére, közel a határhoz, kb 100 km megteszünk ódáig de ez nem számitt, ez legyen a legkevesebb. Jó, nagyon jó gyogytórnászunk van, bízok benne és a gyermekeimbe, annyi kicsi változást láttam 3 hónap alatt mind ahogy nem láttam az azelött való 17 hónapban. Mult nyáron rokonokhóz voltunk Pestre és ötletem volt egy kivizsgálás ott is a neurologián, késön kaptuk meg a zárojelentéseket de ahogy megkaptuk, másnap fel is hívtam az Alapitványt és kértünk dévényest legközelebb hózánk és megbízhatót, kaptam tőlük számot és igy már másnap időpontosittást kértem...és rá 3 hétre el is kezdtük. Meg vagyok elégedve, reményel vagyok de mivel nálunk nem ismerik ezt a módszert azért igényelem a TÍ véleményeteket. TSMT NINCS...VAGY LEHET HOGY VAN DE MÁSFÉLE, ha Tí a tapasztalataitokból tudjátok hogy ez hasznos, érdeklödöm és el fogunk járni Magyarórszágra erre is.

Semmi nem érint, már mint az a két óra hosszas üvöltés, az ingálás, a nagy felhajtás sem, a fejlödésükön kivül. Mindent ki lehet bírni a gyermekek érdekükben. Sajnálom, h nálunk nem ismerik a módszert, lett volna valaki aki írányitott volna hamarább...

368. jak27 (válaszként erre: 365. - Astrid13)
2013. ápr. 28. 23:47

Szia!

Először is sok sok erőt, mert tudom, milyen nehéz is ez. Nálunk más a probléma, 2 éves múlt a kislányom, de még mindig nem dőlhetünk hátra, pedig Ő időre érkezett, csak épp a köcsög ügyeletes doki nem császározott meg, pedig elég látványos volt a téraránytalanság... Na nem is ez a lényeg, hanem, hogy nála is valószínűsíthető az oxigénhiány. Mi 8 hónapon keresztül jártunk Dévényre, és nálunk sem volt az a fú, elvittem 2 kezelésre és már minden rendben volt. Sajnos sokszor félrevezetőek ezek az örömteli tapasztalatok. Hála Istennek, hogy ilyenek is vannak, de sokszor igen is hosszú idő kell, hogy hasson. Én úgy tudom, hogy 5 hónapos korig van az agynak tartaléka, ami nagyon látványosan tud aktiválódni, de ez után is nagyon sokat tud segíteni ez a módszer, szóval ahogy az előbbi hozzászólásomban is írtam, én úgy tudom, hogy nincs életkorhoz kötve, de neked is tudom javasolni, hogy első körben a gyógytornászotokat faggasd bátran. Én mindig "zaklattam" és bombáztam a kérdéseimmel a miénket. Ha benne nem bízol, akkor nyugodtan érdeklődj az alapítványnál.

Azt megkérdezhetem, hogy esetleg korai fejlesztésre jártok -e? Én, bár laikus vagyok, de szerintem komplikáltam eseteknél iszonyú jó párosítás a Dévény a TSMT-vel.

Felelőtlenség lenne bármit is így látatlanban jósolnom, de anyaként annyit tudok írni, hogy a reményt ne add fel, és bízz az ikreidben. Rengeteg módszer van, amikkel csodás eredményeket lehet elérni, de irdatlan sok kitartás és türelem kell hozzá, de megéri.

367. jak27 (válaszként erre: 362. - Fantasy01)
2013. ápr. 28. 23:30
A mi Dévényesünk mondta, mikor még jártunk, hogy csámpás járással is kezelt "idős" gyerekeket, szóval szerintem érdemes lenne megmutatni egy Dévényesnek. Ha semmi baj, nem fogják feleslegesen kezelni. Szerintem nyugodtan keresd meg az alapítványt, facebook-on is fent vannak, és nagyon készségesek. Telefonban is segítenek, és abban is, hogy a lakóhelyedhez legközelebbi gyógytornászt megtaláljátok. Ha az anyai szíved azt diktálja, akkor vidd tovább, ne hallgass a lerázó szövegre. (engem a nagytudásúak már több ízben le akartak beszélni, de nem hagytam magam, és sajnos később kiderült, hogy nekem volt igazam...pedig csak érettségim van)
366. jak27 (válaszként erre: 363. - Trapiti)
2013. ápr. 28. 23:24
Én úgy tudom, hogy sosem késő a Dévény, persze nem olyan robbanásszerű a változás, és mondjuk az agy tartalékai nem mozgósíthatóak olyan eredményesen egy bizonyos kor után, mivel felnőtteket is rehabilitálnak ezzel a módszerrel, szerintem nincs korhoz kötve. De biztosat szerintem egy gyógytornász tudna mondani.
2013. ápr. 28. 17:38

Sziasztok!

Sokszór rá gondoltam, h írjak erre a fórumra de valami vissza tartott...mindig azt gondoltam, h esetleg túl aggodom a dolgokat. Miröl van szó: két iker fiam van, sulyos oxigénhíányal születtek, alig 6 hónaposan. Tudtuk már egész picin, h sérültek, neki is fogtunk tórnáztatni de másfél év után kiderült, h nem a megfelelő kezelés volt mivel majdnem semmit nem csináltak, szóval még a fejüketsem tartották rendesen.Eljutottunk Pestre a neurologiára, onnan ajánlották nekünk a dévény modszert amelyröl addig semmit nem tudtung. Járunk már 3 hónapja, van látszatja de nem tudom mennyire tudnak megjavulni. Az A iker hypoton, a B iker pedig spasztikus. Most tartják a fejüket legtöbször, megfórdulnak, az A iker pedig próbál kúszni.Mindenhól inkább csecsemökröl vannak hozzaszolások, ott tudom, h van eredmény...de mivel ekkorák????? Nehéz az élet számunkra, érzem már nem jön soha el az a nap amikor fogom látni szaladni öket. Pedik ugy kívánom. Mit tudtok mondani...lehetséges lesz?

364. fantasy01 (válaszként erre: 363. - Trapiti)
2013. ápr. 23. 22:57
Az a baj hogy én születése óta nyüstöltem ezekkel a kérdéseimmel az orvot és a védőnőt de szerintük nem vészes a helyzet és ki fogja nőni. Voltunk a fiammal is egy magán ortopédián ahol ránéztek a lányomra is és azt mondták , jajj anyuka ne aggódjon. De hát én csak nem nyugszom, én úgy voltam vele hogy ha az orvos azt mondja nem lesz gond akkor minek erőltessem. Aztán mikor meg erőltettem a vizsgálatokat mikor még 13hósan nem járt akkor meg le lettem cseszve hogy mit aggódom már túl a dolgot. Ez a gyerek nem beteg nem béna fog menni stb....... Akkor kinek hidjek. Feleslegesen minek vigyem orvosokhoz vizsgálatokra a gyereket ha az oros szerint nincs gond. :(((( talán még nem késő remélem és még lehet rajta javítani, mert amúgy egészséges épp gyerek , és látszólag senkinek nem tűnnek fel ezek a problémák
363. trapiti (válaszként erre: 362. - Fantasy01)
2013. ápr. 23. 07:25

Hát, elég későn jutott eszedbe, hogy foglalkozni kellene vele :(

A Dévény módszer ilyen korban már nagyon nehezen lehet eredményes, pedig biztosan használt volna és már régen rendben lenne ha időben elkezditek.

Mindenképpen érdemes gyógytornászt felkeresni, illetve ebben a korban már lassan aktívan is tornáznia kellene a kislánynak. A szupinált cipő jó választás, én megnézetném ortopédián, hogy elegendő-e a kereskedelmi forgalomban kapható 3mm-es sarokemeléssel rendelkező cipő. A bokáját cipővel és lábtornával lehet korrigálni, de ha csípője okozza a bedőlést, akkor nehezebb ügy...


Magán úton esetleg lehet találni olyan dévényes gyógytornászt aki a kora ellenére is elvállalja...

2013. ápr. 22. 23:57

Sziasztok!


Egy kérdéssel fordulok hozzátok. A kislányom kötött csípővel született tornáztattuk itthon fél éves 1éves kontrolon azt mondták már nem kell tovább csinálni. 14hónaposan kezdtünk el járni. MOst 2és fél éves és Mindkét bokája elég befelé áll és enyhén x lába van. Az orvosom szerint nem kell vele foglalkozni használjunk csak szupinált cipőt. De az felettébb érdekes számomra , hogy ha megkérem hogy a bal lábát szagolja meg nem befelé húzza a fejéhez a lábát mert úgy nem igen éri el, hanem kifelé simán megteszi ugyanezt. Emellett a lépcsőn felfelé is kifelé emeli a lábát oldalra nem előre teszi. Hiába kérem hogy küldjön el minket az orvos ortopédiára nem akar .Szerintetek érdemes felkeresni ilyen tornával kapcsolatos helyet? Talán ez nem olyan nagy probléma , de most kezdek utána olvasni ezeknek a helyeknek és nem tudom ilyesmivel foglalkoznak e? Köszönöm előre is ha valak tud valami infót erre.

361. monchi3 (válaszként erre: 360. - Trapiti)
2013. ápr. 7. 14:22
A mozgásával minden rendben van, remek az egyensúlyérzéke is. Remélem nem az aspergerről van szó. Az ételeket illetően válogatós, de úgy gondolom ez ilyen korban még nem ritka. észrevételezték, hogy akár 3/4 órán át is rajzol,és ilyenkor nagyon belemerül. A rajzai sokkal kifinomultabbak, mint a csoporttársainak. Ugyanakkor nem határolódik el, játszik a többiekkel, részt vesz a csoportos foglalkozásokon. gyakorlatilag mindenben partner, csak ezeket intő jelnek vélik, amikre oda kell figyelni. remélem nincs a háttérben semmi, csak egyszerűen olyan, amilyen. Köszönöm a hozzászólást!
360. trapiti (válaszként erre: 359. - Monchi3)
2013. ápr. 3. 23:27

Nem hiszem, hogy a kérdésre lehet biztosaaan válaszolni :)


A DSGM nagy inger-dömpinget jelent nagyon korai életkorban, ami egészen biztosan nagy mértékben növeli a kialakult szinapszisok számát az idegrendszerben, aminek a következtében azok a gyerekek akiket sokáig kezeltek így, általában okosabbak lesznek a kortársaiknál.


Viszont akár az Asperger, akár az autizmus nem pusztán "túlzott okosságot" jelent, sok más tünetnek is jelen kell lenni, hogy ilyet diagnosztizáljanak.

Előfordulhat hogy az okossága mellett vannak rejtett problémák (a nagyon okos gyerekek sokat kompenzálnak, nehezebb felismerni hogy valóban van-e valamilyen elmaradása). Szóval lehetnek problémák, de az a gyanúm, hogy ezek inkább a korábbi feszességet is kiváltó okokra vezethetőek vissza és nem magára a terápiára.


Mi 6 hetes kortól 18 hónapos koráig jártunk DSGM-re heti 2x, szintén feszes izomtónus miatt, csak az én kislányomnál ez az egész testét érintette. Most 5.5 éves, kiugróan magas IQ-val, szintén nagyon jó memóriával, logikai készséggel van megáldva :) Hyperaktív, vannak az eltérő mozgásfejlődésből adódó problémák, pl. egyes csecsemőkori reflexei nem épültek le...


Érdemes mindenképpen kivizsgáltatni (bár sajnos az a tapasztalatom, hogy nagyon kevés az igazán jó szakember, és általában hajlamosak is rá, hogy az okos gyerek problémáját nem veszik komolyan...), ha vannak még elmaradásai a mozgásfejlődésben, érdemes alapozó terápiára hordani még iskolás kor előtt.

Ha Bp. elérhető számotokra, akkor tudok megbízható szakembert javasolni aki fel tudja mérni, hogy van-e valami gond.

359. monchi3
2013. ápr. 3. 23:13

Sziasztok!

Van egy 4,5 éves kislányom, akit 3 hónapos korától 14 hónapos koráig vittem Dévény-tornára. Szinte nem látszott a nyaka, olyan feszes volt. Persze a fejlődése neki is megugrott,szinte egyik napról a másikra mentek a forgások.Hallottam, hogy a " Dévényes " gyerekek nagyon okosak. Hihetetlen memóriája van. Rengeteg verset tud, a kedvenc meséit kívülről tudja. Az óvónénik szerint magasan a kortársai előtt jár. Talán éppen emiatt merült fel náluk az Asperger-szindróma, ami az autizmus egy gyenge megjelenési formája. A kérdésem az lenne, hogy valóban ennyire megdobja a gyerek agyi fejlődését, vagy kezdjek aggódni?

358. zsike2013 (válaszként erre: 357. - Larucko)
2013. márc. 19. 14:51
Hát abban reménykedem én is, hogy nyáron már majd fog tudni járni. Most már azért szépen tud állni is ha kapaszkodik valamibe! De az állást nem erőltetem neki, majd ha Ő tud magától felállni akkor lesz szuper! Azt vettem észre, hogy mióta új Dévényeshez járunk a Judithoz, rengeteget fejlődött, erősödött! Ma voltunk nála a 4. alkalommal!Ők sem egyformán jók, és ha valaki úgy érzi, hogy nincs megfelelő kezekben a gyerkőc, akkor igenis fel kell keresni mást!Én is ezt tettem szerencsére! Ma is mutatott új gyakorlatokat amit itthon kell csinálnunk.Hétről- hétre erősödünk! Kitartás Nektek!
357. Larucko
2013. márc. 19. 12:00
Szia!Lara majdnem 10 hónapos,5 hónapos korától dévényezünk.Nem emelte a fejét,nem maradt hason és ha hasra is fordult nem ment a visszafordulás.Ehhez képest most fél oldalasan de kúszik és két hete alszik hason.Sok van még mire járni fogunk..de már ez is óriási!
2013. márc. 18. 15:03
Szia Larucko! Ti mennyi idősek vagytok? Mióta jártok dévényre?
355. Larucko (válaszként erre: 354. - Zsike2013)
2013. márc. 16. 21:17

Szia Zsike!

Örülök Nektek!!!!Mi is ott tartunk ahol Ti!

Dévény nélkül nem is tudom hol lennénk...

2013. márc. 16. 13:37
Sziasztok! Most nagyon boldog vagyok mert a kisfiam hosszú ideig képes ülni, és úgy játszik! 13 hónapos eddig csak feküdt, néha kúszik, és forog. Felülni még nem tud egyedül, de szerintem ez nagy előrehaladás. Egyensúlyoz, próbál mind két kezével játszani, és úgy ül, de inkább még úgy csinálja, hogy egyik kézzel tászakodik a lábán. Gondoltam megosztom veletek! Örülök :-)
353. syva87
2013. márc. 4. 21:24

Sokat segítettetek Hajni0121 és zsike2013

köszönöm

352. zsike2013 (válaszként erre: 351. - Zsike2013)
2013. márc. 4. 13:56

DSGM szakgyógytornászok:

[link]

itt találod a neveket,és van egy telefonszám ott megadják a telefonszámokat, vagy név alapján keresd ki!

351. zsike2013 (válaszként erre: 350. - Syva87)
2013. márc. 4. 13:53
350. syva87 (válaszként erre: 348. - Hajni0121)
2013. márc. 4. 13:04
Szia megtudnád adni a honlap címét mert rengeteget találtam.Nagyon megköszönném
2013. márc. 4. 10:52
Kuszás: sajnos még fordulni sem fordul, 5 hónapos lesz 11én, de már sokat próbálkozik! Ami nyugtat, hogy jó kezekben van, és tudom, hogy "nemsokára" már úgy kell utolérjem :D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook