Ismeritek, használtátok már a dermarollert? (beszélgetés)
Múltkor én is nagyon durva voltam az arcommal, most nem annyira. Sztem felesleges. A mélyben van a lényeg, oda tutira lemennek a tűk, ha pedig a szükségesnél sokkal jobban nyomjuk, csak a bőrünk felületét roncsoljuk össze vissza az eszközzel.
A legutóbb én is lila voltam, másnap már sebek is lettek és nagyon lassan gyógyultam meg.
Most csak itt-ott lila.
A pici pecséttel nagyon lassan haladnék, addig nem tart ki az emla hatása. Így is nagyon igyekeznem kell, kb. egy percig érzéketlen a bőröm, hogy leszedtem a fóliát. Ebbe kell beleférnie a krém letörlésének, fertőtlenítésnek, rollerezésnek, ezért nyomom ezerrel és kb, 200km/h-val! :)
Itt a fórumon olvastam már régen, hogy nem jó, mert nem mennek bele a bőrbe a tűk, olyan sűrűn vannak.
Olyan lehet, mint a szöges ágy, amire a fakírok fekszenek. Mi is rá tudunk feküdni, nem fáj, mert sok a szög!
Miért nem elég hatékony? Tű-tű, 2mm-2mm nem?
Kipróbáltam, belenyomkodtam a nyakamba szép lassan idébb-odébb a rollert, egyszer-egyszer, itt-ott.
Véreztek a szúrásnyomok, csak nem folyt össze a sok kis vérpötty, mint a szántásnál. Nem elég ennyi?
Sokkal kevésbé lett piros, és nem dagadt be reggelre!
Nem használt. Egyre jobban csípett, így leszedtem.
Utálom már ezt az egészet!!!
Az egész arcom megint dagadt és vörös!
Szép reggelt Mindenkinek!
1. Más is csinál ilyet, pláne mikor már nem bírja a vége felé a fájdalmat. Nem erre való a roller, így összességében kevésbé hatékony, de probléma nincs vele.
2. Nincs semmi baj, a hatékonyságot leviszed a nullához közel. Én 20-30szor kezelek ugyanazon a felületen.
3. Lásd előző pont. (5-10 között rollerezz minden irányból ugyanarra a felületre.)
4. Ha vérzik, akkor biztosan elérted azt a mélységet, amit szerettél volna. Egyébként nem muszály véreznie, de 1,5-2mm alatt nem igazán számoltak be jelentős változásról a többiek, ezt viszont, ha kellően rányomod, hogy be is hatoljon ilyen mélyre, bizony többé-kevésbé fog vérezni. Nekem pl törölni kell többször a vért, mert nem látni az arcbőrt.
Hol vagytok?
Van néhány kérdésem:
1. Mi van akkor, ha rollerrel pecsételek?
2. Mi van akkor, ha egy helyre csak egyszer nyomom bele a rollert (mint pecsétet)?
3. Mi van akkor, ha a rollert csak egyszer gurítom végig egy-egy sávban?
4. Muszáj véreznie?
2/emla
Készen vagyok!
Most nem nyomtam rá olyan erősen, csak itt-ott csíkban zúzódásos az arcom. Fájt! Rátettem az aloés maszkot és csíp. Hagyom, kibírható. Ártani biztos nem árt. Vettem Q10 kecsketejes krémet (lengyel), azzal fogom kenni. Hátha gyorsabban gyógyul. Ezek a gyógynövényes krémek nekem nem váltak be, nagyon zsírosak.
Egyre jobban csíp a maszk, és nem enyhíti az égő érzést. Lüktet a képem. Leszedem.
kezelés után pár órával szerintem már nincs fertőzésveszély :) legalábbis ha nem sárba mártod az arcodat :)
a fájdalom sajnos a kezeléssel jár, de a szépségért meg kell szenvedni :)
(írtam korábban, hogy én lanolinos babakrémet kenek az arcomra, amit azért szeretek, mert zsíros krém, de hamar beszívódik, nyugtatja a bőrt és táplálja, de mindenkinél más válik be. nekem most a 5. napon is még piros és hámlik, de a krémmel kordában tartható :))
Igen, csak egyreszt ha siman nyomom ugy lassabb, masreszt meg krvara faj es nem birja tovig benyomni az ember.
Ha kezeles utan par oraval tesz kremet az ember az arcara akkor valoban kockaztatja a fertozes lehetoseget, viszont cserebe nem szarad ki az arca annyira meg talan jobban is gyogyul..
En aloe first-ot fujkalok ra, de nem jobb tole se nem rosszabb :)
azért a helyedben az alapozóval is legalább egy-két napot várnék, hiszen ezek sebek, és nem jó eltömíteni őket semmivel :) úgy kell a kezeléseket időzíteni, hogy utána egy-két napot pihentethesd a bőrödet :)
szerintem felesleges ez a hirtelen döfködés, mert nem az számít, hogy nagy lendülettel vigyed a bőrbe a tűket, hanem hogy belemenjenek a megfelelő mélységbe, és ezt úgy is eléred, ha ráteszed a pecsétet és belenyomod a bőrödbe. így elkerülhető a felesleges sérülés vagy tévesztés :)
Á, nem csuszik meg arra vigyazok. van mikor 2 centi tavolsagrol inditom es hirtelen nyomom bele a borbe, de mindig merolegesen. A kenyes helyeken nyomassal kezdek majd egyre gyorsabban es gyakrabban pecsetelek mig a vegen megvan a stabil szog es pozicio a teruletre es akkor kezdem el utogetni gyorsan.
Amugy szerinem az idealis eszkoz erre a celra egy olyan pecset lenne amiben fel le jarkalnak a tuk kb mint egy tetovalo gepben.
Azt hogy "szarabbul" neztem ki a roller utan, visszavonom, csak a kezdeti pirossag elmulasa tevesztett meg meg az esti lampafeny, reggelre meg szarabb lett pecset utan mint a roller utan volt, dehat ez hozza tartozik. Alapozoval el lehet lenni, de igy is folyton kerdezi mindenki hogy jaj mitol vagy ilyen piros bla bla...
El se merem kepzelni hogy itt egyeseknek 1.5-2mm-es brutal arctrancsirozas utan hogy nezhet ki a feje :)
ilyen ütögetésnél biztos vagy benne, hogy mindig helyesen találod el a bőrödet, nem csúszik meg keményebb, vagy lágyabb részeken? mert nem hangzik túl ésszerűen, hiszen a pecsétnek éppen az az előnye, hogy pontos szúrásokat csinálhattok vele kisebb területen
az, hogy "szarabbul" néztél ki a rollerezés után, az szerintem nem hátrány, a bőrnek kell regenerálódási, gyógyulási idő :)
Hova utnek felre? 1 mm-re allnak ki a tuk egy muanyagbol, akarmilyen erosen utom 1mm-nel melyebbre nem fog menni, mert lehetetlenseg volna. Ugyanaz tortenik mintha lassan erosen ranyomnam tovig, csak nem faj annyira.
Egyetlen veszelyforrasnak azt latom hogy ha valakinek nem biztos a keze es nem merolegesen pecsetel akkor megkarcolhatja magat, pl szem oldal kornyeken en is lassabban es ovatosabban csinalom.
Amugy kb 2 oraja vegeztem es mar nem is piros meg semmi, a szem alatti reszen ahol vekony a bor latszik par piros lyukacska, de lehet ha reggel letorlom akkor siman le fog jonni az alvadt ver.
Rollerezes utan szarabbul neztem ki, hiaba 0.5-os volt.
Hol szerezhető be a maszk?
Boltban kapható?
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek?
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Valaki használta már az anionos tisztasági betétet?
- Sminkeled az arcod minden nap? Ha igen, milyen színeket használtál?