Ismeritek, használtátok már a dermarollert? (beszélgetés)
Hát kedves Bali, te mindig olyanokat írsz nekünk, amitől egy kicsit megint hinni kezdünk ebben az egészben. Valóban sokkal kevésbé fáj a pecsét?
A gyógyulási folyamat is más? Gondolok a pirosságra, hámlásra és a művelet közbeni vérzésre.
Még pont egy kezelésre való Emlám van, azt még mindenképpen elhasználom e hónapban.
köszi, legalább egy orvos is megerősíti :) én az arcomon nem szoktam 10-15-ször átmenni, és nem is csinálom durván, mert érzéstelenítő nélkül rollerezek, és nem bírnám :)
nagyon horror lehetettél, de nagyon jó, hogy a roller segített!
Lehet én fakír vagyok,de tény ,hogy a fogfájást is 3-4 hónapig bírom.Legutóbb is csak ,azért mentem el ,mert bedagadt a fejem ,előtte évben meg 3 hónapig fájt az egyik és miután elmúlt elmentem ,mert hiányzott és kiderült elhalt az ideg addig vártam:D
Szóval nem érzem ,hogy tépne nincs semmi baj vele nekem ,de fakír vagyok :DKivéva ha menstruálok ,mert akkor zabálom a fájdalomcsillapítókat na azt a fájdalmat nem bírom.
Kedves Ditz, ne haragudj, hogy belekotyogok, hiszen nekem csak 5 alkalmas, orvos által végzett arcrollerezéses tapasztalatom van még, viszont azokra időben kicsit elnyújtva került sor. Részben nem tudtam volna hetente 30 ezret ebbe invesztálni, részben látni akartam, hogy mennyire javul, kell-e, és érdemes-e többször menni.
Az én tapasztalatom szerint javulás igazából két-három hét múlva látható, és aztán hetekig folytatódik. Közvetlenül a rollerezés után nagyon megviselt volt a bőröm napokig, javulgatott, de egy-két hetet is igénybe vett, míg olyan állapotba került, mint a rollerezés előtt volt- aztán hetekig szépen lassan naponta feszesedett még egy kicsit. Nekem úgy magyarázták, hogy annak érdekében, hogy az ezernyi kis mikrosérülés begyógyuljon az arcon, túlpörög a kollagéntermelés, mintegy 3-400-szorosára, és aztán még egy ideig nem is áll le.
Szóval nem lehetséges, hogy túl gyakran rollerezel, és ezért nincsen alkalmad látni, hogy milyen sokat feszesedett a bőröd nyugalmi állapotban? Lehet, hogy ha kihagysz két hónapot, jobban látod a javulást.
Azt is tudom, hogy a bőr reakciója egyéni, hiszen van olyan, aki közvetlenül a fontos események előtti napon megy rollerezésre, mert másnap a legszebb a bőre- hát, én még másnap eléggé ijesztő vagyok.
A környezeted véleményével kapcsolatosan pedig azt szeretném megjegyezni, hogy tapasztalatom szerint nem igazán figyelik meg az emberek egymás arcát, a sajátunkat ismerjük a legjobban. Amikor nagyon borzasztó volt az arcom, az emberek csak annyit vettek észre, hogy "kimerült" vagyok, ahogyan javult, annyit jegyeztek meg, hogy "jól néztél ki, híztál?" Azok a változások, amik a saját megítélésem szerint drámaiak voltak, hiszen én kívülról ismerem minden ráncomat, mások szerint csak a "de jól nézel ki- de nyúzott vagy" szinten mozogtak. Úgyhogy szerintem abban higyj, amit te látsz a tükörben.
Nagyon szépen köszönöm a választ és a tanácsot! Igazán vonzó, amit a pecsétről írsz, mindenképpen szeretném kipróbálni, de most egy kicsit elbizonytalanodtam - nem lenne a pecsét túl kicsi a has kezeléséhez? Ahogyan olvaslak benneteket, egy pirinyó műszerről van szó. Arcra én is azt szeretném majd használni, de most már óvatos duhaj vagyok, előbb hason kísérletezem, nehogy valami további kárt tegyek az arcomban. Az viszont hatalmas segítség lenne, ha tudnál abban tanácsot adni, hogy hol- esetleg milyen márkájú- pecsétet vásároljak? Hányszor nyomjátok bele a bőrbe? Nagyobb felületre- például a teljes arcodra - is használod-e, vagy célzottan csak egy-egy ráncra, sebhelyre?
A rajtam használt dermaroller árát csak az orvostól tudom, én ennyit kellett, hogy kifizessek érte, és ő mondta azt is, hogy a gyártó szerint a 1,5 mm-nél hosszabb tűk szükségtelen roncsolást okoznak, ezért nem forgalmaznak ilyeneket. Én erről nem győződtem meg, csak annyit tudok, amit ő mondott nekem. Valószínűleg minőségi termék, mert állítólag korlátlan számú alkalommal lehet használni, bár ezt sem tudom tapasztalat alapján megerősíteni, hiszen rajtam még csak 5-6 alkalommal használta.
:-)Dehogy vonulok, csak nem jövök minden nap, ha jövök osztom az észt kéretlenül, ne aggódj!:-)
Pepe, sztem sokan a te sikertörténetedből merítenek erőt, sajnos az eredményesség viszont nem írható le olyan könnyen, és egyértelműen, mint egy matematikai
számítás, de remélem senkit sem kerül majd el a látványos javulás.
Jó példák a fiúk: Frankiboy 2 éve nyüstöli magát, és szinte eltüntette a pofijáról a jégcsaphegeket, Macilaci lassan a 3. évadot fejezi be, mégsem lát változást(nagyon drukkolunk neki ezúton is!:-)), LaciV, a korelnök pedig meghazudtolva 20 éves korelőnyét, már most pár hónappal az első kezelése után a környezetétől is bezsebeli a dicséreteket. Nagyon érdekes, de sajnos éppen ezért megjósolhatatlan is a buli eredményessége!
Még jövök!:-)
nem tudom, mikor kezdted el, én azt olvastam több helyen, hogy igazi változás, javulás csak hónapokkal a rollerezés után indul meg és lesz látható, szóval ki tudja, talán pont a szünetben fogod észrevenni :)
Bali, nyugodtan írkálj, nehogy elvonulj! :))
Hú, teleírtam a topikot, egy időre visszavonulok!
Szépüljetek Csajszikák, Fiúkák!
Szia!
Éppen most írtam a pigmentfoltjaimról, nekem sajnos a roller nem segített, de van aki javulásról számolt be ezen a téren. Én nem hiszem, hogy a pigmentálódott bőrre ez a legmegfelelőbb kezelés. Nálam a combjaimon végzett kezelés után 2 hónap elteltével sem múlt el a kezelt felület elszíneződése.
A problémádra inkább a Co2 lézert, az IPL-t, vagy egy TCA hámlasztást javasolnék.
Remélem sikerrel jársz bárhogy is döntesz!
"Van értelme?"
Hát Maszika, ezt soha nem lehet tudni, azt kell felmérned mennyire vagy eltökélt ez ügyben, mennyit kockáztatsz.
Én azt javaslom, mivel csak most kezdted a pecsételő ipart, ősszel egy intenzív kurzuson vegyél részt jó pár hónapig, és ha utána, hónapok múltán sincs látható javulás, akkor megtettél mindent, de remélem nem így lesz!!!!!
Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem tépi a bőrödet, ebben a kérdésben meggyőzhetetlen vagyok, az egy fegyver, szétbarmolja a bőrt.
Írták, hogy vékonyabb gyémánt formájú tűi vannak, hát nem tudom minél vékonyabb, de a hagyományos rollerénél 2szer vaskosabb, és ennek a formának köszönhetően csakúgy hasítja a bőrt, egyáltalán nem ajánlom senkinek. Ha neked bevált, akkor nagyon örülök, de hitetlen vagyok bevallom!
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek a dermaroller sebekből vissza maradt barna foltokra jó lehet?
Nagyon zavarnak ezek a foltok.
És kiváncsi lennék a véleményetekre.
Szia Livcsy, régen jártál itt, örülök neked!:-)
Neked is csak uazt tudom tanácsolni, garantálni persze semmit sajnos, de tégy próbát a pecséttel pár hónapig. Hozzáteszem, hogy nálam kb. 6-8 hónap után látszódtak úgy igazán az eredmények, és csak nagyon lassan. A pigmentfoltjaim pl. semmit nem javultak, de arra majd a lézert fogom segítségül hívni.
Én azt mondom, ha vki eltökélt 1-2 évadot lehúz, utána viszont már tényleg látnia kell, ha van eredmény, ha nincs(remélem ilyen nem lesz), akkor leteszi a lantot!
Nagyon drukkolok neked!
Szia!
Sajnálom, hogy nem jönnek az eredmények, az tény, hogy ezt nem lehet erőltetni, látszódnia kell, ha hatékony. A bőr megnyúlását nem tudom elképzelni, hogy a roller okozná, ha megfelelően végzed a kezeléseket. Nem tudom milyen módszert alkalmazol, de semmiképpen ne feszítsd közben túlságosan a bőrt, mert az nem hiszem, hogy jót tenne neki, persze finoman lehet egy picit segíteni a kifeszülésben, de tényleg nagyon óvatosan.
A múltkor írtad talán, hogy fogytál az utóbbi időben, sztem inkább annak köszönhető, ha némileg veszítettél a teltségéből. Az viszont tény, hogy bemagyarázni nem szabad az eredményeket.
Én egyértelműen látom, hogy ég és föld a bőröm mióta pecsételek, most sem szép, de fényévekkel szebb. Néha én is úgy látom, hogy elhasznált, és löttyedt, máskor viszont kimondottan szépnek látom, de ez független a rollertől, ilyen a bőrünk.
Sztem mindenképpen próbáld még ki majd a pecsétet, nem garantálom, hogy az meghozza a várt eredményeket, de egy próbát megérhet, és a nagy mumusod, az elviselhetetlen fájdalom is elmarad vele, tényleg leírhatatlan a különbség!
Az eredményeink valósságára vonatkozóan csak a saját eredményeimről számolhatok be, egyértelműek. Viszont pl. a striák, testet fedő bőr feszességének tekintetében még nincs elég tapasztalatom, de majd arról is beszámolok!
Sztem most hanyagold a témát, és ősszel vágj bele egy pecsétes kúrába pár hónapig, ezt az esélyt még add meg magadnak!
Szeretettel üdvözöllek!
Sajnálom a kálváriád, igazából nem is értem, hogy történhetett ilyen mértékű rombolás az arcbőrödön.
A lényeg, hogy úgy érzed a roller segít a megszépülésben.
Számomra a 20 ezer forintos roller, és a tény, hogy ilyen minőségben(nyilván ezért az árért megfelelő anyagú tűket gyártanának) nem készítenek nagyobb tűméretet, ez mind nem hihető, de én már csak ilyen szkeptikus lény vagyok.
Jó ötlet az otthoni nyúzás.
Viszont!!!én mindenképpen a pecsétet ajánlom, sztem sokkal hatékonyabb, miközben nem bántod annyira a bőrt, nincs akkor a terhelés, elmarad a görgetés. Ez csak a személyes véleményem, de én jelenleg ott tartok, hogy a rollert ez ügyben ellenségnek tartom. Még a 132 tűs rollernél is úgy érzem, hogy némileg tépi a bőrt, míg egy pecsét ezt biztosan nem teszi, hiszen te magad irányított a tűk bőrhöz mért szögét.
Mindenkinek ajánlom, hogy ha teheti próbálja ki, 5 ezer forintot megér a buli, ég és föld a kettő!
Én még nem rollereztem a hason, de ahogyan Pepe elmeséléseiből tudjuk, nála alig vérzik ezen a területen, mégis ő éli meg a legnagyobb javulást, szóval talán ennek a területnek a vérellátása más. Végignéztem már YouT-ube-n kismillió mellműtétetés ott pl. jól látszik, amikor lefejtik a bőrt a mirigyállományról, hogy alig van vérzés, nagyon érdekes. Ezt csak azért írtam, hogy a test különböző pontjain máshogy vérzünk. Sztem végezd a kezeléseket 1,5mm-es tűvel, és egy idő után lesz tapasztalatod, vajon elegendő e ez neked. Én személy szerint nem hiszem, hogy 2mm-esnél nagyobb tűméretre bárhol szükség lehetne. Iszonyat vékonyka a bőrünk, aki bírja annak érdemes végignézni egy akármilyen plasztikai műtéti videót, ahol bőrt fejtenek le, és látni fogja mennyire vékonyka a cucc!
Sziasztok!
Végre majdnem 3 hónap után megérkezett a pecsétem, jejeje!!!!
Közben kiderült, miuán kb. 5ször beszéltem a Magyar Postával, hogy tudjuk mán meg vajh mi van abban a kis csomagban, mert az, hogy sérült, elég zavaros, és semmitmondó megközelítés, sérült és sérült csomi között meglepően nagy különbség tud lenni, hogy az első jármű nem sérülten érkezett, hanem üresen, kifosztva. Erre az infóra vártam másfél hónapot, oje!:-)
Macilaci,
A magyar küldemények szállítását az owndoc-nál éppen maszii esete után vitte fel Sarah, mert már elege lett belőle, hogy eltűnnek a járgányok. No komment!Lassan ott tartunk, hogy örülhetünk, ha a napi bevásárlás után még megvan mindkét szemünk amikor hazaérünk!
Maszi Kedves, köszönöm a segítséget!:-)
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek?
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Valaki használta már az anionos tisztasági betétet?
- Sminkeled az arcod minden nap? Ha igen, milyen színeket használtál?