Ismeritek, használtátok már a dermarollert? (beszélgetés)
Szia, azt gondolom, mindenkinek magának kell kipróbálnia, mi a jó neki. az orvosok is csak elég nagy szórással tudják megmondani, mi a javasolt váarakozási idő, de aztán az már változó, hogy kinek hogyan reagál a bőre. És szerintem ebben valóban nem lehet általános szabályokat felállítani.
A saját bőrömön ezt annál is inkább tapasztaltam, mert miután tönkretették, több módszert is kipróbáltam a rendbetételére, eredménytelenül, sőt további károkkal. Tű nélküli mezoterápia- kitágultak a pórusaim, és úgy is maradtak. Mindenki azt mondta, hogy ez nem lehetséges- elhiszem, hogy nem, de megtörtént. Ionizált oxigén terápia, ami állítólag mindenkinek feszesíti a bőrét-kötőszövetét- nekem még lógósabb lett. Azt mondták, nem lehetséges- de velem ez történt! Aztán jött a dermaroller, ami már az első kezelés utn egy héttel feszesebb, jobb tapintású bőrt és pofikát eredményezett- mindenki azt mondja, ilyen gyorsan nem hathat- velem így történt.
Szóval mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy milyen gyakoriság, milyen tűméret, milyen erejű nyomás jó neki. Azt is tudom, hogy ugyanannak az embernek is változhatnak ezek- én első alkalommal azt éreztem, hogy kb. egy hétbe telt a bőrömnek, míg rendbe jött a dermarollerezés után- a második-harmadik-ötödik alkalommal pedig sitty-sutty összekapta magát, mintha már tudná, hogy mit kell csinálnia, míg első alkalommal csak "kapkodta a fejét" szegény, hogy mi van, mi történt?
Lehet, hogy hülye példa, de így éreztem.
Szóval szerintem mindenki kövesse a saját módszerét, ha az eredményes, ha viszont a módszer nem hozza a várt eredményt,talán érdemes próbálkozni a gyakoriság, intenzitás változtatásával.
Amit arról írtál, hogy nem lukasztottad át a bőröd, szintén érdekes- amikor valaki arról ír, hogy hetente csinálja, mint VLaci, azon goldolkozom, hogy vajon tövig benyomja-e a tűket. No meg persze a fiúk bőre vastagabb és könnyebben regenerálódik, ha jól tudom, az orvosok is azt mondják, őket gyakrabban lehet rollerezni.
Az előző hozzászólásomban már említettem, hogy végigbogarásztam az own doc oldalt, ahol sok lényeges információt találtam az egyes rollerek, illetve gyártók-forgalmazók megbízhatóságáról. A Scientiát éppen nagyon lehúzta, irreálisan magasnak találta az árát és a minőségét kifogásolhatónak. A tű vastagságról pedig azt írja, hogy csak 0,2-0,25 az elfogadható, mert ez indukálja leginkább a kollagén termelést, ettől vastagabb tű szükségtelen sérüléseket okozhat.
(Ha jól értem, alapvető jelentősége van annak, hogy a luk nagyon vékony legyen- a sérülés miatt a szervezet akcióba lendül, hogy begyógyítsa a sérülést, de mivel egy ilyen keskeny csatorna néhány perc alatt már össze is záródik, már nincs mit meggyógyítani, és a mozgásba lendült és le nem állt folyamat eredménye a felpörgött kollagéntermelés- ha jól értem)
Már megrendeltem az e bayn egy noname titánium, 35 tűs pecsétet- sárga filctoll kinézetű- úgyhogy ez most már úton van hozzám, a rollert pedig itthon rendeltem a beauty welltől, de most nem tudom, hogy jól tettem-e. Mindenesetre amit az own docon olvastam, az annyira megbízhatónak tűnt, hogy legközelebb valószínűleg tőlük rendelek, bár nekem is szimpatikus lenne egy szélesebb pecsét. Nagyon jó lenne, ha valaki meg tudná mondani, hogy valóban annyira megbízhatóak-e, mint én látom, vagy csak beugrottam nekik!
A rollerek és a fertőtlenítő állítólag hétfőn érkeznek, szerintem azonnal bele is vágok életem első sk. nyúzásába, természetesen beszámolok az eredményekről. Köszi a bátorítást és a tanácsokat!
Gyorsan rákerestem a Sarah féle véleményre, amit a Scientia pecsétről írt, és talán igaza lehet abban, hogy minél sűrűbbek a tűk a pecséten, annál nehezebb a bőrbe vájni őket, így lehet, hogy a 35tűs pecsétnél sem a tűk életlensége, hanem a sűrű elhelyezkedés miatt nehéz a kivitelezés.
Ennek fényében mát tényleg nem tudom, hogy a még ennél is sűrűbben borított Scientiát egyáltalán át lehet e juttatni a bőr felszínén anélkül, hogy megnyúznám (szó szerint) a képem.
Megőrülök, hogy mindennek van vmi hátulütője!
A lényeg lemaradt::-)
Szerintem az owndoc féle roller tűi hegyesebbek, illetve vhogy könnyebben, hatékonyabban belevájhatóak a bőrbe, én így vettem észre.
Persze mindenki maga dönti el mi a hiteles neki, nálam pl. Sarah(owndoc) kérdéseimre adott válasza nem volt túl meggyőző anno. Többszöri körülírás után sem értette meg, hogy mi a búbánatra célzok, és sablonválaszokat kaptam.
A Scientia esetében nem mindegy, hogy a rollerre, vagy a pecsétre gondol, ha jól tudom más a tűk kiképzése.
Ami a rossz angolt illeti, sztem annyira nem gáz, illetve ez egy nemzetközi fórum, ahol nemcsak anyanyelvűek osztják az észt, sztem nem a nyelvhelyességen múlik a valódiság, sőt olyan szépen megfogalmazott mondatokban tudják hülyíteni az embereket magyar honlapokon is. Volt szerencsém végighallgatni egy általam ismert plasztikai sebész angolul folytatott beszélgetését, és bár a doki vérprofi, de az angolja közel sem volt az, hiába beszélt folyékonyan, pedig külföldön tart előadásokat. Persze értem mire céloztál, de azért ez sem ennyire fekete vagy fehér.
Sziasztok. Nekem olyan gondom van hogy homlokomona szemem felett megjelent egy érdekes jelenség. Szerintem amimikától alakult ki. De nem tudom ráncnak nevezzem. A szem felett kicsit löttyedt a bőr és a homlokomon eléggé látszik hogy azona részen nem feszüla bőr. kép róla: [link]
Szerintetek erre jó a roller?
Kedves Laci, ne haragudj, hogy belekotyogok, de ez a szöveg olyan minősíthetetlenül rossz angollal van írva, hogy kicsit kételkedem az információ megbízhatóságát illetően is.
Egyébként én láttam 1,5 mm pecsétet az általad említett helyen, rendeltem is, valami sárga nyelű, no name műszer, valami 18 dolár körül. Viszont most láttam az own docnál is, szintén ebben a méretben, 17 dollárért. Az tetszett, hogy egy csomó anyag van fent náluk a különböző rollerek összehasonlításáról és más tudnivalókról, és lehet, hogy naív vagyok, de nekem megbízhatónak tűntek. Egyébként az írja a rajtam eddig használt "eredeti" Dermarollerről, hogy semmivel nem jobb, mint a másolata, a Dr., az pedig nem jobb állítólag, mint az általuk forgalmazott másolat. Nem tudom, ezeket nem próbáltam- de az biztos, hogy a méregdrága, és örök életűnek vásárolt "eredeti" roller hat használat után meghalt.
Továbbá nagyon kritizálja a Scientiát, az egyik legrosszabb minőségnek tartja! Én türelmetlenségemben itthonról rendeltem a rollert a Bjutivel- től (nyilván nem így kell leírni) annyit ír márkamegjelölésnek, hogy "DR. Normal"- most már nem tudom, nem csináltam-e hülyeséget, hogy ezt vettem, ismeri esetleg valaki?
Ebay-on írhatsz jglobalsales nevű eladónak, neki mindig van készleten mindenféle méretű változata, és feldob neked egy példányt belőle, de amúgy is hetente frissíti a készletét.
Maszi is tőle rendelt, és a külföldi honlapokon mindenki dicséri, maszinak 1 hét alatt kiszállították az USA-ból a pecsétjét, nem egészen 5 ezer HUF-ért.
Szia!
"Vicces", hogy még a dokik is másképpen vélekednek a kezelés gyakoriságát illetően.
Jelenleg én is azon az állásponton vagyok(ami tökéletesen ellenkezik a korábbi nézeteimmel), hogy sűrűbben, akár hetente , 10 naponta szurkálom a képemet, vagyis akkor, amikor már gyógyultnak tűnik, de például csupán egyszer szúrok mindenhova a pecséttel(ez is 35 szúrás/1-1,5 cm2). Majd elválik, vállalom a kockázatot, úgysem vagyok a pofikám nagy rajongója, sztem ezzel nagy kárt már nem tehetek benne.
Korábban nem értettem a Pepe féle kevésbé agresszív kezelés elméletét, de most már én is úgy érzem, hogy nincs szükség brutalitásra, inkább sűrűbb megmozdulásokra. Mielőtt nekem esnétek, ez csak egy kísérlet részemről, egy próbatétel, amit saját bőrömön jogom van kipróbálni.:-)
Ami a pecsétet illeti, és ált. a tűket, most nagyon alaposan megfigyeléseket végeztem.
Pár napja nekiestem a mellemnek, és a pofimnak.
Hát, azt kell mondjam, hogy bár eddig azt hittem tövig szúrom a tűket, kiderült, hogy csupán a bőrt préselem fel a tartó "vázra, de a legtöbb esetben a tűk nem is hatolnak át rajta, pedig az az érzés.
A mellemen képtelen voltam ezekkel a tűkkel hatékonyan bármit is végezni, tulajdonképpen csak megnyomkodtam a területet, de képtelen voltam belevájni érdemben a tűket. Ki kell derítenem vajon a 80 tűs pecsét tűi uilyenek(vastagság, tűvégek), illetve a 90GBP-ért árult profi Scientia pecsét, amelyen a tűk is sűrűbbek, és külföldi fórumok leírásai alapján vaskosabbak is, vajon könnyebben átszúrják a bőrt!?
Azt javaslom, ha pecsétet veszel semmiképpen sem a 35 tűs, aranyszínű változatba invesztálj. Még nincs saját tapasztalatom, de ha kipróbáltam a 80 tűs, illetve a másik luxuskategóriás pecsétet majd jelentek, de a jelenlegi pecsétem tűi nem elég élesek megítélésem szerint.
Eredményes hasi szántást, nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra!
Szétnéztem az ebay -on Hon Kong -tól Los Angeles -ig, de még csak 1mm-es pecsétet találtam.
Ditz ha találok 1,5 mm-est elküldöm priviben a linket és ha tetszik Neked is akkor 2 db –ot rendelek.
Maszii, MaciLaci (több szaklapban olvastam hasonlót), de gondolom a fórum azért van hogy véleményt és tapasztalatot cseréljünk.
How many time I can dermarolling in a month?
It is depend on how fast your skin can heal / recovery. Normally if you roll harder with longer needles causing a lot of bleed, you will need to wait 3 days to let the redness disappear and you will need to wait another 4 days to let the blackness disappear, so total 7 days that you need to wait. You can dermarolling again only when all redness and blackness disappear, because if you dermarolling too many times on redness / blackness scars, it will cause hyperpigmentation appear. So 1 week can roll 1 time only if you plan to roll harder until bleed.
Nagyon gyakori, később akár még gond is lehet belőle. A bőr 4 hetente újul meg, azért javasolt 1 mm felett kivárni a 4 hetet, de mindenki úgy játszik a saját bőrével ahogy akar.
Mindemellett, most én is azt csinálom, hogy egy-egy hegbe csak 4-et 5-öt pecsételek (20-30 helyett) ezzel a mini pecséttel, és vége. Ezzel azt érem el, hogy tényleg rendbe jön hétfőre (2nap alatt) és egyik héten a bal oldalon pecsételek, míg a másik héten a jobb oldalon. De teljes arcot nem csinálnék ilyen gyakran.
hetente? nem gyakori az egy kicsit? hát nem tudom...lassan már semmit sem tudok :P
laci...sikerült megrendelni a pecsétet?
11. menet ua. mint a10 és a 9. leírás a 3169 hsz.
Én hetente csinálom a kezeléseket mindig péntek este. Hétfőre 90%-ban regenerálódik a bőröm (minimális arcpír). Talán még 1 kezelés csinálok áprilisban, ha ilyen borús idő lesz mint ma és szeptemberre rendelek én is egy 1,5 mm-es pecsétet. Kíváncsi vagyok a hatékonyságára, és hogy mennyivel kíméletesebb mint a pecsét. Az arcomon látható javulást hoztak a kezelések ( kb 33%-ban) pedig 53 éves vagyok,úgyhogy kedves sorstársak semmi csüggedés ezt mint rangidős mondom (azaz írom) Nektek.
köszi, nagyon jó, hogy leírtad ezeket, és hogy a kezelés helyreteszi az arcodat! én is úgy tervezem, hogy még egy-két kezelést csinálok, aztán nyáriszünet :) sajnálom, hogy magamról nem csináltam előtte képeket :(
tudósítsál majd, hogy hogyan halad a haskezelésed :)
Kedves Pepe, tegnap voltam egy utolsó, orvos által végzett dermarollerezésen, és most megfigyeltem mindent alaposan. Szóval minden irányban ötször rollerezett, ezt azt jelenti, hogy 20-szor ment át különböző irányból egy-egy kisebb területen. A hatóanyagot most is kizárólag a rollerezés után kente fel, de ez nekem logikusnak is tűnik,hiszen ha előtt kenjük fel, akkor annak nagy része beivódik a bőr felső rétegébe, ahol semmit nem tud használni, a bőr mélyébe csak annyi kerül, amit a tűk hegye benyom- utólag pedig a még kb. fél óráig nyitott lukacskákon sokkal többet lehet bemasszírozni. Persze ez megint csak az én magyarázatom arra, hogy miért így csinálja. A kezelési lapomat megnézve most már látom, hogy korábban összesen négy alkalommal voltam rolleren- rosszul emlékeztem az ötre- és egy-egy kezelés között 3-4 hét telt el, megint csak rosszul emlékeztem a 4-5 hétre.
Most megnéztem a kezelések előtt készült fényképeimet is, ég és föld a különbség, ijesztő látni azt a fáradt, szürke, élettelen bőrt, ami akkor lógott le rólam, most pedig a helyén van, újra bőrszínű és eleven,friss tónusú, bár még most is ráncosabb, mint eredetileg volt.
Az utolsó kezelésem szintén három hét szünet után, még január végén volt, és akkor valahogy azt éreztem, hogy ez sok volt a bőrömnek, lassan és nehezen regenerálódott, még harmadnap is eléggé törött volt. Most hosszú, majdnem három hónap szünet után következett a tegnapi kezelés, a várakozási időben úgy láttam, hogy folyamatosan feszesedik, szépül a bőröm, persze icipici mértékben. A tegnapi kezelés után sokkal hamarabb gyógyultam, mint korábban, estére már csak egy kicsit volt piros az arcom, mára pedig teljesen szalonképes vagyok, bár én persze érzem, hogy a bőröm még kicsit érzékeny. A leglátványosabb a változás a szemem alatt- ezt a részt korábban kerülte, de most kértem, hogy menjen annyira közel a szemhez, amennnyire lehetséges- olyan jó látni, hogy most már ott kis kirúg a bőr, ha belecsípek! És ez még javulni fog. Szóval úgy látom, a pihenés jótt tett neki, de persze ez talán csak az én bőrömre igaz, és nektek jobbat tesz, ha gyakrabban csináljátok. Állítólag hétfőn érkezik a vadiúj dermarollerem - már alig várom, hogy nekieshessek a hasamnak! Még egyszer köszi a segítséget!
hát kb.7-8-at csináltam, ebből az első 2t kozmetikus, horror áron :)
még ősszel nekivágok egy pecsétes projektnek, aztán meglátjuk, én nem szeretném feladni:)))
kitartást mindenkinek!
Bali draga itt vagyok mindig olvaslak benneteket. En a kitarto vagyok, es hiszek a rollerben, nem hagyom abba.
Van fent a yutuben egy video, csak szoveg meg rajzok es angolul, ott azt mondja hogy az uj kollagen halo egy ev mulva alakul ki.....
Olyan ez mint a sport vagy a fogyokura szerintem, ido kell mire latszanak az eredmenyek.....
Szoval en csinalom, es nem aggodom hogy meg nem latok eredmenyt....
Az is baj hogy allandoan nezegetjuk magunkat a tukorben, es persze sokkal kritikusabbak vagyunk magunkkal, mint masok velunk...
Kitartast kivanok mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek?
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Valaki használta már az anionos tisztasági betétet?
- Sminkeled az arcod minden nap? Ha igen, milyen színeket használtál?