Ismeritek, használtátok már a dermarollert? (beszélgetés)
Nézd meg a képeimet,ilyen az arcom. Nagyon ronda, világ életemben szégyelltem, de majd most!
Lézerrel gyorsan rendbe hozható, de nincs rá félmillió forintom.
Három nap szobafogság, a negyedik napon tudok menni dolgozni. Van, hogy már harmadik nap este, sötétedés után el tudok menni bevásárolni, a lámpafénynél már alig látszik. Most a második napomat töltöm itthon, még mindig nagyon piros, kb. egy órája keltem fel, nagyon dagadt volt az arcom, a hideg víz gyorsan leapasztja elfogadhatóra. Ilyenkor mindig azt hiszem, hogy ez sose fog meggyógyulni, annyira borzasztó. A harmadik napon viszont valahogy gyorsan, szinte óráról-órára múlik el a pirosság. Kb. 2 hét, míg teljesen meggyógyul. Addig durva, kiütéses, hámlik, és érzem, hogy kicsit duzzadt is.
Nekem nem lóg a hasam, csak olyan lágy, laza. Szeretném, ha feszesebb lenne, azért próbálkozom. Aztán lehet, hogy ennyi idősen már nem fog menni. Majd meglátjuk.
ilyen drasztikus kezelés után az arcod mennyi idő alatt jön úgy rendbe, hogy mehetsz emberek közé? :)
én az első 2-3 haskezelésnél még nem láttam olyan javulást, amire biztosan mondtam volna, hogy javul :) kb. a negyedik kezeléstől kezdett el látványosan javulni, azóta minden kezelés után szebb. de én még 1 mm-es tűvel kezdtem, és nagyon csúnya, lógós volt a hasam. szóval lehet, ha az első kezelés után még nem látsz javulást, attól még az elindult :)
Döbbenetes! Ezek szerint tényleg mindenkinek más válik be. Én meg éppen attól féltem, hogy azért nem javul a hasam olyan mértékben, mint az arcom szokott, mert esetleg túl sokszor mentem végig egy-egy vonalon (kb 10-szer)
Még valami, hegek is vannak az arcodon, vagy csak tág pórusok? Láttam egy kezelést a youtubon, ahol a hölgynek égési sérülést, a fél arcára kiterjedő vstag heget kezelt a doki- sugyanolyan drasztikusan "törte szét" a bőrét, ahogyan te mondod. De ebben van is logika, hiszen ott azokat a kemény hegeket kellett megszüntetni, hogy új szerkezetű bőr nőjön a helyére- nem tudom elmagyarázni, de remélem, érted :) Viszont én a helyedben a testemen, ahol nincsen heg, valószínűleg kipróbálnék egy gyöngédebb kezelést, ahogyan Pepe és Dharma csinálja- ha jól emlékszem- hogy megnézzem, úgy nem feszesedik-e jobban. Persze lehet, hogy ez hülyeség lenne, és nálad mindenhol a drasztikusabb kezelés vezet eredményre. Viszont azt kell, hogy mondjam, hogy egy igazi hős vagy, hogy ezt bírod drasztikusan- nekem a haskezelés vérzés nélkül is elég fájdalmas volt- hát még utána!
Én egyre türelmetlenebben várom, hogy mi fog történni a hasamon- ha a roller sem javít rajta, valóban nagyon el leszek keseredve!
Hát, nagyon sok sikert mindannyiunknak!
Ja? Még azt szükséges tudni, hogy nekem nagyon hamar belilul a bőröm, ha erősen megfog valaki, már kék foltom lesz.Másnál ez nem biztos, h így van, vagyis hasonló erőbehatástól semmi baja sem lesz. Gondolom én. Az is lehet, hogy rosszul gondolom. Nem tudom. A lényeg, hogy ősszel csinálom tovább, mert van, lesz eredmény.
Mellesleg próbáltam már kevésbé nyomni, de úgy éreztem, nem megy bele a tű rendesen, és ugyan úgy lila lett a képem. Másnap reggelre is mindig úgy feldagad, hogy alig látok ki a szememen!
Csak az arcomon látok javulást, tömörebb a bőröm, a hegek lassan töltődnek, ráncok is egy picikét mintha kezdenének töltődni. Máshol (nyak, dekoltázs, has) nem tapasztalok eredményt, igaz ezeken ahelyeken még csak fele annyi kezelést ejtettem meg, mint az arcomon. Kb. hármat. A hasam sztem rosszabb lett. Nem gondolom, hogy a durva nyúzástól! Tudod miért nem?
Már írtam többször, hogy az első rollerezést orvos végezte az arcomon.
Olyan, durván, drasztikusan, amire én nem vagyok képes. Annyira erősen nyomta a hengert az arcomon, h fájt a csontom, fogsorom. 50-60 szor ment végig ugyan ott!
Akkor kérdeztem is tőle,hogy mit gondol az otthoni kezelésekről. Azt válaszolta, nyugodtan csinálhatja mindenki otthon is saját magának, de nem hiszi, hogy magamnak képes vagyok így rányomni, ennyiszer végigmenni tiszta erőből!
Igaza van. Nem vagyok képes rá,mert fáj és mert nincs akkora erő a kezemben.
Hát ezért gondolom, hogy a lila zúzódás a megfelelő erőkifejtés jele, biztos, hogy ott képes voltam elég erősen nyomni és elég sokszor végigmenni ugyanott. Hiába van 2mm tűm, ha csak 1mm-re nyomom bele.
Én Dr. Keresztesnek hiszek!
en nem astam bele magam nagyon, de amit irtal azzal egyett tudok erteni
Bocs, hogy megint dumálok- még azt akartam mondani, hogy ha jól értem, az egész módszer azon alapul, hogy a rengeteg mikrosérülést követően a szervezet belendül, hogy begyógyítsa a sebeket- de már nincsenek sebek, mert azok a tű extrem vékonységa miatt már be is záródtak. Ennek a beindított, de már fölöslegessé vált folyamatnak a "mellékterméke" a kollagéntermelés, ami a bőr feszesedését eredményezi. De, ha jól értem, alapvető, hogy már ne legyen mit begyógyítani. Attól tartok, ha ténylegesen zúzódásokat, roncsolódásokat okozunk, akkor a beindított gyógyító folyamat valóban szükséges is lesz a gyógyuláshoz, és nem a feszesedés lesz az eredmény, csak a gyógyulás. Attól tartok, így nem nyerünk az egész bolton, csak némi fájdalmat.
Kedves Ditz,most lusta vagyok visszaolvasni, úgyhogy megkérdezem, feszesednek a kezelt testtájak a durva kezeléstől, és kb. mennyi idővel a kezelés után? Nekem az önkezelés még egészen új dolog, korábban bőrgyógyász rollerezte az arcomat, szép eredménnyel, de soha nem voltak kék foltjaim vagy zúzódásaim. A hasamat most én is vér nélkül rollereztem- pedig nyomtam, amennyire tudtam- és nyolc nappal a rollerezés után még mindig azt látom, hogy nem szebb, mint volt, sőt. Én is úgy gondolom, hogy míg erdetileg a dermarollerezés - mármint a kollegén indukciós terápia- egy zseniális, hatékony és biztonságos módszer, az agresszivitás ebbe már nem fér bele, és tartok tőle, hogy kárt okozhat- bár lehet, hogy tévedek. Ezért érdekelnének a tapasztalataid az eredményekről.
inkább az arcodra értettem, hogy talán oda durva a 2 mm-es tű, szerintem testre elfogadhatóbb :) korábban már írtam, hogy én nem nagyon hiszek a durva kezelésekben, nekem a hasam az "egyszerű" kezeléstől is rengeteget javult. valószínűleg félnék attól, hogy durva kezeléssel akár kárt is okozhatok a bőrömben :) de érzéstelenítő nélkül nem is bírnám. valahogy úgy gondolom, a megfelelő tűméret és a szabályok betartása az, ami fontos, és igazából nem nagyon tudom, mit értetek "durva" kezelés alatt
Mindenki úgy kezelgeti magát,ahogyan szeretné,a saját felelőségére.Bali szerint vastag a bőröd...az érdekes,h mindenféle végzettség nélkül egy képről megállapitani,h kinek milyen a bőre...
Sok sikert kivánok neked is!
Én is az agresszív kezelésben hiszek! Havonkénti rendszerességgel. 2 mm-es tűvel! Az arcomon is! Javulgat! Nézd meg a képemet,vastag bőröm van. Sztem. Bali szerint is.
Most túl vagyok a hetediken,őszig szünet.
Addigra szerzek egy pecsétet.
Persze,hogy rányomom, nem simogatni szoktam! Csak így ér valamit és így egész biztosan lemennek a tűk elég mélyre.
Sztem nem sok a 2mm-es tű, de nagyon durván csináltam. Nekem is alig vérzik a hasam, de mivel jól hatott az emla, addig gyötörtem tiszta erőmből, míg ömlött a vér.
Szia Maja, kösz, hogy hozzászóltál. Olvasom néha a válaszaidat, olyan érzésem van, hogy értesz hozzá, csak ritkán szólsz. Megkérdezhetem, hogy kozmetikus vagy- e, vagy egézségügyi dolgozó?
Sajnos vannak és voltak olyanok a fórumon,akik az agressziv kezelésben hisznek,abban,h minnél nagyobb tű mérettel és nagy erő kifejtésével érhetnek csak el hatást.Pedig prevencióval és rendszeres kezeléssel szerintem hosszú távon inkább sikeret lehet elérni.Illetve amit sokan nem vesznek figyelembe,h nem mindenkinek ugyan olyan vastag a bőre,nem mindenkinek egyforma méretű tűvel kellene kezelgetnie magát.Szerintem a 2mm-es tű méret már testkezelésre való,ennek ellenére sokan az arcukat kezelgetik vele.
Nem bántó szándékkal irtam le a véleményemet,rendszeresen olvasom a fórumotokat,bár csak néha szólok hozzá,ezért nem is szeretnék nagyon bele kotyogni.
Üdv:Maja
Úristen, van, amikor annyira rányomod, hogy zúzódásos legyen? Ezt miért csinlálod? Csak apró sebeket kell eljteni a bőrön, nem roncsolni!
nem lehet, hogy a te bőrödnek túl sok a 2 mm-es tűméret, vagy túl durván rollerezed, esetleg nem minden irányból?
A pocakom nem javul. Több, mint négy hete csináltam utoljára és még mindig látom a roller nyomát, a köldök feletti részen, halványan. Normális ez?
Most csináltam meg az arcom utoljára nyár előtt!
Most nem gyötörtem meg annyira, piros, a vér is u.úgy ömlött, de nem nyomtam rá annyira, hogy lila, zúzódásos legyen. Vettem rá feketenadálytő krémet, kíváncsi leszek. 3 nap szabadságot potyáztam el erre.
Ez nagyon jó!!!! Én egy hete csináltam. Nem nagyon néztem tüzetesen,de már várom,h túl legyek 2-3 kezelésen és legyen szemmel látható eredménye...remélem...
Hú, ez szuper,sok sikert! Hogy csináltad, csak a felső ívet, vagy körben?
Én kb 3 hete csináltam az első mell kezelésemet és most már nyugodtam mondhatom,hogy jobb a bőröm.Persze ne gondoljatok nagy dologra ,de kézzel foghatóan is tömörebb a bőr és egy leheletnyit feljebb van :DLehet ,hogy holnap neki is ugrok a következő kezelésnek :D
én is megvárom, míg teljesen meggyógyul, és újból kisimul :) a hasamat kb. május végéig tervezem csinálni, utána hagyok pár hónapnyi szünetet
Én még várok a hasam következő rollerezésével, de ma elkészültek a második sorozat fotók. A képek szerint ugyanolyan, mint volt- én kicsit roggyantabbnak érzem köldöknél, de mell alatt talán feszesebbnek- most még a megviselt időszakban vagyok, hiszen hat napja nyúztam, tapasztalataim szerint nekem 8-10 nap múlva várható javulás. (arcon legalább is így van) Jövő péntekre tervezem a következő menetet, feltéve, hogy addigra valóban feszesedni fog. Ha nem, várok még, amíg látom, hogy valóban javul tőle. Igazából én nem értem, miért lenne érdemes újra csinálni, azelőtt, hogy beindulna a javulás, ha jól emlékszem, te is megvárod, míg jobb lesz, mint kezelés előtt volt, így van?
végre valaki felkészült :) én ma csináltam a hasamat, nekem sem vérzett, csak szép pirospöttyös lett. ahol nincsenek striák, ott még pöttyös sem lett, csak piros
Köszi, kipróbálom! Te mióta csinálod?
További ajánlott fórumok: