Ismeritek, használtátok már a dermarollert? (beszélgetés)
Ditz, már akartam neked írni egy arcmasszázsról, amit a neten találtam, de nem akartam, hogy személyeskedésnek hasson. A Yahoo! Answers oldalon írt róla sokat egy Mukunda M. felhasználói nevű hölgy, és tényleg működik, jó mitteszer, pattanás ellen, a pórusokat is kisebbíti és - állítólag, de ezt nem tudom megerősíteni- a sebhelyeket is halványítja. Nagyon egyszerű, valamilyen finomítatlan növényi olajjal, akár extra szűz olavaolajjal- én a jojobát jobban szeretem- napi 30 percig erőteljesen masszírozni kell az arcot, le-fel irányuló mozdulatokkal a nyitott tenyereddel- ujjaiddal. Nem muszáj egyhuzamban, bár én jobban szeretem egyszerre letudni. Körkörös mozdulatok nem jók! Hogy kifeszítsük közben a bőrt, "Sikoly" pofát kell vágni, lejtjük az állunkat, amennyire tudjuk, és közben o-t formázunk a szánkkal. Állítólag azon az elven működik, hogy az erőteljes masszázs kinyomja a bőrből a szennyeződéseket, kitisztítja a pórusokat és ezrét azok össze tudnak húzódni. Egyértelműen szebbé teszi az arcbőrt, és feszesíti is. Tudom, hogy hihetetlen, mert ingyen van- de valóban működik. Nekem jelentősen csökkentette a kitágult pórusaimat, bár még teljesen nem húzódtak össze.Egy dolog azonban alapvetően fontos: semmilyen arckrém vagy masszázsolaj nem jó, kizárólag extra szűz, finomítatlan növényi olajok! (minden arckrém egy csomó káros anyagot- tartósítószereket, emulgeátorokat- tartalmaz, amik tönkre teszik a bőrt.) Én nagyon elégedett vagyok vele, és a Yahoon is csak pozitív visszajelzést olvastam róla.
Ha gondolod, próbáld ki nyaranta, amikor nem tudsz rollerezni.
Ja? Azt nem írtam, hogy az arcomon a hegek miatt kezdtem el ezt az egészet, nyak, dekoltázs, pocak pedig feszesítés miatt került be a projektbe.
Hát eddig nem feszül semmim!
Bőven normális! Én a legutóbbit 3 hete csináltam, de még mindig nem gyógyult meg rendesen, halványan még látom a roller nyomait és semmivel nem feszesebb, mint volt a 3. után sem. Sőt, mintha petyhüdtebb, ráncosabb lenne. De ezt már írtam korábban. Nyak, dekoltázs u.ez, egyedül a heges arcbőrömön látszik némi javulás, itt 6 nyúzáson vagyok túl.
Már 2 hete esedékes lenne a 7. de nem tudok hiányozni a munkahelyemről. Ma este akartam megejteni a 7.-ket, de holnap dolgoznom kell. Meg hétfőn is.
Következő hétvége megint nem jó, az azt követő programok miatt. Pedig már egyre jobban süt a nap!
Az igazság az,h mivel ugye általában se egészségügyi se kozmetikai végzettségünk nincs ez tényleg csak egy eszmecsere fórum. Így nem hiszem,h gond lenne ha vki leírja,h mit olvasott ezzel kapcsolatban,legyen az hasznos és megszívlelendő vagy téves. Arról nem beszélve,h onnantól kezdve,h ez nem egy otthon használatos eljárás senkit nem szabad azért megvetni,mert véletlen téves infót ír. Ha ezeket ki akarjuk kerülni vagy körültekintőbbnek kell lenni vagy el kell menni szakemberhez megcsináltatni (bár mint kiderült ez sem készpénz). A lényeg,h nem kell a téves infót megvetni. Úgy gondolom nem véletlen,h ezt nem lehet otthon végezni. Ha már erre "vetemedünk" akkor azt tényleg alapos körbejárás után kell tenni,nem egyetlen téves infóra alapozni és kezdeni a kezelést.
Hasonlattal élve nekem is sok dolgot kellett tanulnom műkörmösként. Folyamatos képzésekre,előadásokra járok. Nem véletlen. Lehet azt otthon is csinálni,viszont nem kell meglepődni ha úgy viszont gombásodás vagy hasonló elváltozás lép fel.
Igen,azért 113 oldalt igen nehéz végig böngészni. Úgy gondolom nem is várható el! Én is anno olvastam,olvastam és olvastam. 30-40 oldalból sok volt az ismétlés,az offolás,stb...úgyhogy ha 100x van vmi elismételve az sem gond sztem. Minek után ez nem egy szakmai fórum (remélhetőleg ezzel az olvasók is tisztában vannak) előfordul,h nem helyes állítások vannak,nem szabad őket készpénznek venni!
És itt már tényleg csak halkan jegyzem meg,h utánaérdeklődtem a tűhosszúság kontra bőrvastagság dolognak. Mint kiderült egy pirinyka tű amit a kozmetikusok használnak is tud vérzést okozni. Így már viszont az-az állítás is megkérdőjelezhető,h pici tűméretnél nem is indul meg a kollegén termelődés,hisz akkor hogyan is gyógyulna a seb??? Mert úgy nem marad. Már csak az a kérdés,h elérhető-e a jóval aktívabb kollagén termelődés???
:-D A dermarollert egy német cég fedezte fel és szabadalmaztatta, csak ők jogosultak ezen a néven forgalmazni. Minden más a piacon másolat- bár azt olvasom, néhány elég jó minőségű. Az eredeti dermaroller gyártójának honlapján, a dermaroller pont de lapon olvasható, hogy csak 1.5 mm-ig biztonságos, minden más roncsolja a bőrt.
Persze én nem azt mondom, hogy így van, honnan is tudnám- plusz a neved alapján hapsi vagy, tehát vastagabb a bőröd, mint a nőké- én csak utaltam erre, mint szakirodalomra. Plusz- ezt mondják a bőrgyógyász szakorvosok.
Mint már többen többször mondták, az egy dolog, hogy mennyire hosszú a tű- a másik, hogy mennyire nyomod bele, vagy mennyire sikerül belenyomnod.
Szóval persze, lehet, hogy van akinek jó a 2 mm-es, bár ezt arcra egyáltalán nem javasolják, az eredeti dermaroller cég pedig nem is gyárt 1.5 mm-nél hosszabb tűs rollereket.
Viszont ha te más forrásokról is tudsz, nagyon örülnék, ha megjelölnéd a helyüket, mert érdekel minden infó.
Szerintem dobd ki azt az irományt, és olvass szakmai oldalakat.
Ezért rossz az ilyen aktív fórum. Az új emberek jönnek, nem olvasnak vissza...
Nagyon sokan használunk 2 mm-est...Gyakorlatilag problémás bőrre 1,5-2 mm alatt nem is igazán érdemes próbálkozni...
sziasztok!
Bali nem szólt,csak lépet,....ez szép.
.... ahogy olvaslak benneteket,senki nem bántotta,...ezért érhetettel,...
Én is! Remélem, nem bántottuk meg valamivel.
Senkinek nem szólt, h törli magát?
Én 2 mm-t használok. Semmi bajod nem lesz tőle.
Első alkalommal 1.5 csinálta orvos, otthonra 2 mm vettem. Nem vettem észre, h hatékonyabb lenne.
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Dévény módszer (gyógytorna): ismeritek?
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Valaki használta már az anionos tisztasági betétet?
- Sminkeled az arcod minden nap? Ha igen, milyen színeket használtál?