Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Én kérdeztem! :)
Csak sajnos a nutellát sem szeretem... vagyis... most, hogy írod.... sárgabaracklekvárral igen! :)
Én szoktam enni az étcsokis gullonkekszet is. Abban is csak tk. liszt van, és nincs benne cukor.
Tudom, hogy nem ártó szándékkal írsz.
Ez volt a hatodik hónapom, hogy végig szedtem a gyógyszert, mert szept. elején kezdtem. Oké, ha azt vesszük, hogy az elején fel kell építeni, akkor csak 5,5 hónap, de nem hiszem, hogy ennek olyan nagy jelentősége lenne.
És a legutóbbi vérvételen, ennek a ciklusnak a 3. napján az LH-FSH arányom is gyönyörű volt, ahogy annak lennie kell...
TSH szintén.
És mivel senki nem tudja, hogy mi lehet valójában a baj, ezért muszáj valamerre elindulni, ezért gondoltam a vérvételt, hátha abból lehet látni valamit.
Sőt, én minden ciklusban ellenőriztetem az eredményeimet, mert nekem így jobb, megnyugtatóbb. Pénzbe nem kerül.
pár szem gondolom belefér:)
Vagyis nekem még igen..
Lányok, v.ki kérdezte, h lehet megenni a korpovit kekszet. Én azt találtam ki, h két korpovit keksz közé kenek diab. nutellát (cavalier / Norbi / dia-wellness) és úgy eszem, mint a régi töltött kekszet. :-)
Isteni finom, még nasinak is lehet enni ebéd után (ha belefér a ch adagba). ;-)
Visszaolvastam. Szeptember óta szeded a gyógyszert, de az LH/FSH eredményeid sem a legjobbak. Kül.a peteérést honnan tudod ilyen biztosra? Hőmérőzöl vagy LH tesztelsz?
Hidd el, nem ártó szánkékkal írok, segíteni szeretnék.
Ha nem kell fizetned és kb.15 perc alatt megjárod, akkor a helyedben én is mennék nézetni. Ha viszont eddig a 23-ik napon szép a progeszteronod, akkor szerintem nem az a ludas...
Mucika, én egy fillért sem fizetek s vv-ért, kimegyek, soron kívül leveszik és kész. Kb. 15 perc szokott lenni jövés-menéssel együtt.
Amúgy meg nyilván idegesít, hogy mi van, mivel a 21. napi progiszintem is rendben van.
A gyógyszert már fèl ève szedem, és a diétát is elkezdtem azzal együtt, illetve a sport is megvan. Úgy gondolom, normál eredmények mellett joggal idegesít, hogy mi lehet a gond.
Kicsit visszaolvasgattam. Na szóval: JOGHURT felejtős, értsétek már meg. Nagy az inzulinválasza. OK, nem tiltott, lehet inni, de nagyon ritkán. Én 4 hónap távlatban egyszer ittam 2 dl joghurtot, pedig azelőtt napi szinten nyomtam legalább fél litert, néha 1-t.
Barnarizs: nem értem miért szaladgálsz ill. költesz pénzt a progi ellenőrzésre. Nemrég kezdted el a diétát és gyógyszert, kell egy kis idő amíg hat. Ha 2-3 hónap múlva sem javul a helyzet a barnázással kapcsolatban, akkor tényleg muszáj lesz alaposabb kivizsgálás, de most még az IR is okozhatja ezt a gondot. Nem akarok okoskodni, csak tudom milyen állandóan orvoshoz rohangálni. Elkerülnéd ezt a (most még) felesleges hajcihőt.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?