Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
ez jó ötlet, köszönöm szépen:)
igen, végigrágom, és felírom a kérdéseimet, amik nem egyértelműek, lesz rá időm, amire időpontot kapok, az tuti
annyiban nem vagyok totális kezdő, h. eddig is eritritet, meg édesítőt használtam, és diab. befőtteket, lekvárt is szoktam csinálni, a mellékízekhez is volt már szerencsém. Amit jelenleg nehézségnek látok:
- 5-ször enni (soha nem ettem még ennyiszer, a 3 is max, de ált. 2, tudom-tudom, de akkor is így alakult ki, ebéd után már nem nagyon tudok enni)
- lassú, gyors ch-kat számolni, figyelni
- sajtos poginak ellenállni:)
De arra is gondoltam, h. veszek egy vércukor-mérőt, h. melyik kajára mi a válasz, mégiscsak az a legrelevánsabb, nem?
nézem rögtön a honlapot
Amit kaptál az itteni csajoktól anyagot, az jó, érdemes azt követni.
Előbb jó alaposan olvasd át az anyagot, emésztgesd a hétvégén, idő kell míg mindent megért az ember. Először tök bonyolultnak tűnik, de aztán rögzül egy csomó minden, és kiderül, hogy nem is nehéz :)
Egy tipp: írj egy listát, hogy mi tiltólistás, mi az ami ritkán mehet, és mi az ami jó nekünk, tedd ki jól látható helyre (konyhaszekrény, hűtő), így gyorsabban rögzül.
Sajna tényleg költségesebb, de vannak módszerek a takarékoskodásra. Pl. több sós süti, kevesebb édes (így már nem kell annyi nyírfacukor/eritrit), vagy fele édesítőszer, fele nyírfacuki/eritrit.
Jön a tavasz, és érdemes sok mindent magunknak eltenni.
Illetve van egy szupi webshop, ahol sok mindent megtalálsz: cukorbeteg. eu (eu elé tettem spacét)
ch-min. azt jelenti inkább, h. a rossz ch-t próbálom minimalizálni, de pl. tésztafélét szinte soha nem eszem, vhogy nem kell, és a kenyér sem izgat különösebben
ellenben szerintem gyümivel rengeteg ch-t beviszek, ch-t még nem tudok számolni, de a kalóriabázis szerint 180 körül szokott lenni, úgyh. még lenne hova csökkenteni
persze mert a maca felnyomta a libidómat az egekbe és lassan 3hónapja nem dugtam..ez igy 6év rendszeres után elég nagy érvágás:D
de bakker ma sem lesz "randi" mert srác lemondta, rokonánál segít és későn érne csak hozzá.. áá és ma itthon kell dekkolnom
Ha reggelire ettem, akkor víz+tejpor+édesítő+darált zabpehely, lefedve egy kis időre a mikróba, aztán fahéj rá.
De ha uzsira ettem, akkor simán tejjel csináltam. Én ahol lehet gyorsat enni, ott simán fogyasztok tejet, ezt nem cseréltem le.
igazából egy netről letöltött diétát kaptam az endokitól, azt valóban nem tartottam. arra törekedtem, h. minimalizáljam a ch-bevitelt, kerüljem a fehérlisztet, és a cukrot.
De elmegyek Tűűhöz, és mindenképp el fogom kezdeni a diétát, csak még van mit tanulnom előtte, és rengeteg a kérdésem is
Nézzétek ezt találtam, a terhesvitaminokról :
gyogyszereszvalaszol.blogspot .huhu/2012/02/terhesvitaminok-osszehasonlitasa.html
az már haladás, hogy vágysz a pasik után :)
Nem csak szórakoznod kell, hanem élned az életedet!
Remélem ebből a sztoriból valami jó fog kisülni :)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?