Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
és liszt, zab, vagy bármilyen gabonaféleséget leszámítva létezik más, ami lassú?
mert én ezektől nagyon telített vagyok, imádtam gyümit reggelizni, de ennek vége sajnos:(
nagyjából rátapintottál a lényegre! :)
A napi ch érték úgy néz ki, hogy 160-220 gramm között kell fogyasztani, akinek fogynia kell, az 160-at eszik naponta, akinek híznia, annak simán mehet 200 gramm. Ezt majd az orvos állítja be a gyógyszerezéssel együtt.
A 160 g ch a fogyós diéta, ha túlsúlyod van, ezt kell tartani. És én nem csak a fehér lisztet, cukrot hagytam el teljesen, hanem a tejet, joghurtot, kefírt, szóját is. A legfontosabb a reggeli, kizárólag lassú, és ez tényleg nagyon nagyon nagyon fontos.
Sokkal jobban érzem magam :)
Hát pedig kénytelen leszel. Sajnos nem szabad korlátlanul gyümit ennünk. És nekem is ez a legfájóbb pont. Ezt volt a legsz@rabb elfogadni.
Tilos: szőlő, cseresznye, dinnye. A többit szabad, de szigorúan csak gyors ch-nak és persze számolva.
Én általában gyorsnak majdnem mindig gyümit eszek.
Jajj szegény, hidegfront van azért szenvedsz most az epevezetékkel epekővel, nekem is szúrkál néha.
Nekem no-spa jött be valamilyen fájdalomcsillapítóval, esetleg cholagol, vagy rowachol tabletta.
Amúgy a vezetékben lévő követ már "csak" endoscopiával az az altatás nélkül szájon át szedik ki.
Anyukámnak volt 2 mütéte is novemberben, mert vezetékben meg hólyagban is volt kő...
jól hangzik ez a szakma, és mivel fogl. egy élelm.mérnök?
és mennyire tartod a diétát? egyáltalán testsúly alapján számoljuk a napi ch-igényt, vagy a doki határozza meg? mert ahogy levettem, ez az egyik lényeg, adott gramm ch-t megfelelően elosztva bevinni, figyelve a lassú, és gyors felszívódásra, fehér lisztet, cukrot, pürésített dolgokat kihagyni, nagy vonalakban ennyi, ezt mondhatjuk?
kíváncsi vagyok, milyen tapasztalatokkal gazdagodsz a konzi után
Azt gondolom, hogy a diétát is lehet több lépcsőben elkezdeni, ha valakinek nehéz egyből mindet betartani.
Először cseréld le az alapanyagokat, és egyél ötször egy nap.
Utána lehet kezdeni számolni, és a kaja időpontokat pontosabban betartani.
Pocok, ez nem semmi eredmény, mármint a -38kg!!!
Minden elismerésem Neked :)
Sajnos az epevezeték gyulladáshoz nem tudok hozzászólni. Remélem hamarosan rendbe jössz. Gyógyulj meg :)
Szia!
Én nem voltam semmiféle diétás oktatáson. Csak az az anyagom van, amit itt kaptam a lányoktól. Meg persze szinte minden nap elolvasok mindent, így tájékozódok. Mondjuk nekem könnyű, olyan szempontból, hogy élelmiszer mérnök a végzettségem, és így minden egyértelmű a számomra.
Én hétfőn megyek az MM-be először életemben. Azért döntöttem így, mert nem vagyok 100%-ig megelégedve az endo dokimmal. Itt a fórumon jöttem rá, hogy nem is XR-t kéne szednem, pláne nem ilyen kis dózisba. Persze a fórumon kívül is sokat bújom a netet. Próbálok tájékozódni a gyógyulásom reményében.
Boncz dokinő új az MM-ben. Én 10 nap határidőre kaptam hozzá időpontot. Abban a reményben megyek hozzá, hogy lecseréli az XR-t valami hatásosabbra, és megemeli a dózist is. Valamit ír fel valamit pajzsmirigy alulműködésre is, mert magas a TSH-m is (legutóbb 3,22 volt, de mindig 2,5 vagy 3 felett van az utóbbi két évben).
Nem tudom milyen a dokinő, de bízok benne, hogy jó szakember, ha már engedik az MM-ben praktizálni.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?