Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Örülök, hogy nem kell műteni, tehát akkor maradt a régi állapot, nem romlott, ez jó jel!
Január óta 5 kg-t fogytál, hát ügyes vagy:)
Lányodnak is gratulálok az 5 kilóhoz.
Szerintem ezek a villamosmegállóig, hévig való séták is nagyon jók, sokszor a sétát mondják, hogy milyen jó az IR-re.
Most olvasom csak, jól megemelték a Meforal adagodat!
Neked a TSH az oké, ugye? (Főleg, hogy ilyen jól fogysz.)
Terhelés utána mindenképpen írd ám meg az eredményt, de addig is írjál nekünk, ha van időd.
Szalmám gratulálok. Nagyon ügyes vagy!
Rollerozol még? Mérleget sikerült venned?
Még sógornál vagyok. Vártam az idegsebész véleményére, mert nem akartam úgy munkahelyet váltani, hogy utána meg agyműtétem van. A múlt héten nézett meg a professzor. Azt mondta, hogy egyenlőre nem kell műteni, 1 év múlva kontroll. Ha nincs addig valami probléma.
Lányom fogyott 5 kilót, de ott megállt. mondjuk annyira nem is tartja, mint ahogy kellene.
Az én fogyásom, mióta januárban megemelték az merckformin adagomat 3*850-re 5 kg-ot fogytam.
Örülök, hogy lánykádnak már ennyi lement. gondolom a szobabiciklit nyomja rendszeresen.
Nekem most időhiányában csak a séta maradt.
előbb leszállok hazafelé a villamosról 2-3 megállóval és hazasétálok ez olyan 15-25 perc szokott lenni. Meg a munkahelyem és a hév megálló között is van 15 perc séta.
De komolyabban kéne vennem a mozgást. Áprilisban kell mennem terheltetni, kiváncsi vagyok mennyit javult az inzulinom.
Az első férjem katonatiszt volt. Az első randi után apukám azzal fogadott: kislányom, ne feledd, ott nem csak céloznak, lőnek is!!!
( a főiskola előtt volt a randi,a bejáratnál még ágyúk is voltak).
Jaj, Rékám nem akartalak megbántani ezzel az idő dologgal. De tény, hogy valamennyi idő mégiscsak kell, a fogyás nem megy egyik napról a másikra.
Az én férjem is szereti rajtam a fognivalót, de nem félek attól, hogy elfogyok.
Bár én kimondottan sovány kisgyerek voltam, sőt még szülés után is visszafogytam, (20éve) olyan 6-7 éve kezdődött a hízásom.
Nem akarok én sem nádszálvékony lenni, de neked megsúgom, azért eljátszom néha azzal a 6-ossal-gondolatban.
Szalma!
egyszerűen ku...a jól nézel ki! Nem tudok mást mondani!
És nem, ne hidd, hogy nem vagy jó keresztény! Igenis sajnos én is észrevettem, hogy ahogy sikeresebb az ember egyre nő az irigyei száma! Ezzel ne foglalkozz! Köszönd meg a Jóistennek, hogy ehhez is erőt adott inkább! És azt, hogy mindezt magadért tetted:-)
Nagyon nagy gratula de én őszintén megmondom, az a 92 kiló nagyon sok volt...kívánom soha ne jöjjön vissza!
gratulálok mégegyszer!
Mosolyka nevetni fogsz,de nekem is kint van ,most valami bődült gusztustalanul nézek ki. Ne értsetek félre,de mintha épp szülés után lennék, két csípőcsontom kint,keresztcsontom,szegycsontom minden látszik (nem girhesen,de látszik) középen pedig ott van lent a csípőmön a nagy has.
Annyira sok időm nincs már a babára kb egy év múlva kezdenénk a projektet, jövő nyár környékén lesz az esküvő és úgy beszéltük,hogy a nászéjszakán már éleslövészet van.
Sziasztok!
Hét végén itt volt anyu, nem neteztem, most olvastam vissza, és írok is.
Szalma, gratulálok a fogyásodhoz!!!:) Ez már az álomsúly, hallod-e:))
Tigrisné, kérdezted a zabpelyhet: a lányom uzsira szokta néha enni, kb. kéthavonta egyszer, így készítem neki: 3,5 deka zabpehely, 1 dl víz + 1 dl tej, megfőzzük. Én szoktam még pótolni a vizet, és teszek bele 2 evőkanál zabkorpát is (valahol olvastam, hogy két evőkanálig nem kell számolni a zabkorpát). Aztán teszek bele pár csepp vanília aromát, pár csepp édesítőt, tányérra teszem, és megszórom fahéjjal.
Welkin, jobbulást kívánok a fogad terén. Szerintem se nagyon tornázzál, be kellene tartanod a két hetet, vigyázz Magadra!
Molygó, köszönöm a vigasztaló szavakat a lányom nem fogyása ügyében. Anyu is mondta, ahogy a lányom félig fekvő, félig ülő pózban ejtőzött, hogy simán kivan már a medence csontja, nincs is hasa. Mondtam erre én is, hogy oké, az alakkal semmi gond, de jó lenne már azt a bűvös hatost elérni, még ha 69,9, akkor is.
Dith, Veled mi a helyzet? Gondolom, rengeteg a melód most az éves zárási időszakban. Még a sógornál vagy, ugye? Te hogy vagy, és Lánykád egészsége hogy áll?
(Nálunk ruhatár csere nem volt még, eddig 70,1 volt a legkevesebb, most 70,9, de 79-80-ról indult. Igazából a farmer csúszkál rajta, és alapból minden cucca sokkal jobban áll, mint régen, remélem, folytatódik majd a fogyás, mert mostanában a türelem nem erős oldalam.)
Puszi Mindenkinek!!!
Jucus! Nem kell nekem, hogy 6-ossal kezdődjek, megelégednék én a 7-essel is, komolyan! És igazából nekem nincs időm, ha valóban az van megírva, hogy anya legyek/leszek. Ha meg nem, akkor valóban les időm, de akkor meg már minek. Legalábbis most így gondolom. A férjemnek meg tök mindegy, hogy nézek ki (haj-kérdés pl., egyébként mindig is lesz mindenhol zsírrétegem, de ez nem izgat, én nem arra gyúrok, hogy hogy nézzek ki, azt lesz.rom, sosem érdekelt, nem is sminkelem magam, szoktam volt mondogatni, hogy nem is vagyok igazi nő), ő azt szereti, ha van rajtam mit fogni, s az mindig is lesz. :-D
Kitartás? Nekem úgy lenne kitartásom, ha Szalma vagy Mosolyka (vagy te?) főzne rám is, és nem kéne szenvednem a kajával nap mint nap - merthogy KatusA-féle sem az igazi, sajna. (Álmodik a nyomor, na.)
Szalmaaaaaaaaaaaaaaa! Tök csini vagy! Az az igazi formás kiscsaj - már bocsi, de tizen-huszonévesek közt látni ilyen igazi formát! Én ezt szeretem (értsd jól!), és én sosem voltam ilyen, nem is leszek. Ehhez valóban sokat kell(ene) tornázni - asszem. A régi képeden meg mintha magamat látnám. :-)
Az irigyekkel ne törődj (ilyen téren velem se! :-P)! Jó legeltetni rajtad a szemet! :-DDDD (Bár a tetkókat nem szeretem. :-PP)
Tita, veled érzek, szerintem mi egy kategória vagyunk, sajna. (Én pl.60kiló általánosban voltam.) De ne érdekeljen, az a lényeg, hogy van melletted egy ember, aki szeret s akit szeretsz. S mivel te nem most akarsz még gyerkőcöt, amiatt sem kell izgulnod. Szép lassan fogyogatsz, ha meg tornázol, tuti, hogy alakulsz! (Bárcsak követni tudnálak mindenben!) Hidd el, rohadt sokunknak vagy a példaképünk! (Ez csak ad egy kis erőt neked, nem? És ne érezd ezt felelősségnek!)
Vörös a fejem, ne hozzatok ennyire zavarba. :)
Tita, ilyet ne is mondj, teljesen rendben vagy most is. :)Csak azért írtam le mindezt, h ha ilyen lökött tyúknak megy, megy az itt mindenkinek. :)
Előre a kijelölt úton. Még némi alakformálás és készen leszek. :) De megy ez Nektek is. Ebben biztos vagyok. :)
De csini vagy!!! Jaj, de jó!
És mi aztán tudjuk mi minden van a két kép, és a két kilószám között.
A nagyim 70évesen kezdte el a 90napost (szalmásítottat), lefogyott 14 kg- t, és figyel a kajálásra, azóta sem hízta vissza.
A jóindulatúak igencsak nagy kufferesek és nagyhasúak, és semmit nem tesznek a jobbulásért. Sör, csipsz, csoki, éjjel- nappal, fehér kenyér, meki, pizza. Nem is sorolom, úgyis tudtok mindent. :)
Felraktam 2 képet adatlapra, mikor 92 voltam, meg 1 mait. Bocs, nem vagyok valami nagy fotós. :) Életem első tükrös képe. :)
A kedves ismerősök kövéren ismertek meg, ezért elkönyveltek, h ilyen fajta vagyok, hiába csinálok bármit. Szerintem a 30, 40, 50 év nem számít. Aki értelmes, értelmes, aki nem... És még 70 évesen is lehet változni - ha akarsz.
De jó, hogy ezt leírtad. És biztos, hogy az a legnagyobb ellendrukker, akinek az akaratereje egy nagy nulla, és jobban esik a másikat is visszahúzni.
Én még ilyen megjegyzéseket nem kaptam, de még nem is tartok ott mint Te.
Egyébként meg mi az, hogy mit akarsz 30 évesen???
Akkor én ássam el magam 40 körül?
Réka!
Ne aggódj, nekünk is fog majd a mérleg 6-ossal kezdődőt mutatni! Idő kérdése és kitartásé.
Nekünk pedig mindkettő van.
Nem csak az,hogy nem bírom féltem nagyon a bokámat meg a térdemet is, egyszer már megjártam vele akkor hónapok alatt jött rendbe.
Nekem is szinte egyből helyrehozta a ciklust a met. Egyrészt az elején csinál ilyet a met másrészt el kéne menni egy 3.napi illetve egy olyan vérvételre ami a peteérés,után 3-5 nappal készült, esetedben nem feltétlen 21.napi vérvétel az. Na ott kell megnézni,hogy mennyire gáz ez,mert ha azok az eredmények jók,akkor végül is nem gáz ha ilyen rövid a ciklus. Hozzátenném,hogy szerintem, azért a következő kontrollon ezt az orvosoddal vitasd majd meg.
:-DDDD Nem találok szavakat, mily ügyi vagyol! Akkor nálad használt a szétválasztó - szalmásítva. Ez jó hír. Én is asszem 2x nekiugrottam anno, de igazából 3hónapig nem csináltam sosem, első alkalommal 2hónapig, aztán már rövidebb ideig, de olyan 6-8kilónál több nem ment le, és megmondva az őszintét (hú, de utálom ezt a kifejezést), nem is esett jól az a diéta. Ez már inkább. Bár most csokizabálhatnékom van, de rátaláltam a ritterre, és kimondhatatlanul fincsi (a férjemnek is ízlik).
No, akkor mindenki nevében: kérünk egy mostani fotót a vékony Szalmáról! Most! Hallod? Nem egy óra múlva! Mooooost!
Köszönöm Réka. :) Nekem múlt év júliusban derült ki az ir. Pontosabban májusban már tudtam, és azóta tartom a diétát, júliustól van met. Előtte diétáztam (90 napos szalmásítva :) (gyümölcsnap helyett t.k. napot tartottam, és reggelire a gyümölcs mellé kellett ennem korpovitot, mert fájt a gyomrom, keményítőnapra barnarizs volt v. olíván párolt fűszeres krumpli, szóval többnyire olyan dolgokat ettem, ami most is jó nekünk), bringa, ping pong, infraszauna, sok- sok séta, így mentem le 92- ről 80-ra kb. A met nélküli ir- diétával folytattam 80-ról kb.76/ 78-ra. Aztán met júliusban és most itt vagyok. :) Komolyan, ki tudnék ugrani a bőrömből. :) Megyek is tornázni.
És tudom, h ez nem vall jó keresztényre, de engem az irigyeim főleg inspirálnak a folytatásra. Sok ismerős van és ebben akad bőven rosszindulatú (főleg csajok) is. Nekem meg jó érzés cseszegetni őket a fogyással, na. :) Mikor elkezdtem a diétát, sportot jobban, akkor kiröhögtek, h úgyis visszahízol, mit akarsz már 30 évesen, blablabla... Ezt, pukkadjatok meg, ezt!!! XD
Ígérem, jobb ember leszek! Légyszi állj velem szóba! :)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?