Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
De jó, milyen faluban laksz, hogy ilyen programok vannak?
A mozgás tényleg jó hozadék. :) Én rendszeresen (heti 4-6) bringáztam a múlt évben és ping pongoztam is. Szeretnék még mindig speedmintont (gyorstollast), csak legyen kicsit jobb az anyagi helyzetem.
Amindenit Moncsi, jó, hogy nem borulsz fel. :)
Rúzsvirág, én mióta áttértem az eucreasra - október óta - folyamatosan hasmenésem van. Általában napjában egyszer csak, de van, hogy kétszer is. Milyenek az eredményeid, hogy beültetésre mentetek?
Nekem mikor kezdtem az eucreast, azt mondták, hogy erős gyomorfájdalmat okozhat. Az nekem sem volt, csak a fosi.
Szerintem ha nincs semmi erős tüneted, akkor szedjed mindenképp. A fosi meg, ha lesz, az "normális", mint látod.
Moncsi, az minnyá itt van :)
Hát nem.:)
Viszont nagyon büszke vagyok, összvissz 2 kilót híztam eddig.:) És nem is annyira rossz betartani a diétát.:D
De a hasam...less rá az adatlapomra, és még 3,5 hónap...átkeresztelkedem a végére dömperre:)
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Másfél hónapja szedem a merckformin 750-et, napi kettőt. Most derült ki, hogy nem sikerült a fagyibabás beültetésünk.:(
Eddig nem volt semmilyen mellékhatása a gyógyszernek. Inkább szorulásom volt. Két napja azonban hasmenésem van reggel. Lehet, hogy csak most kezd el reagálni a szervezetem a gyógyszerre? Volt már valaki így, hogy másfél hónap után lett hasmenéses a gyógyszertől?
Köszi előre is.
Hát rólam ne is. Én nagyon rossz kislány voltam.:D
Július 22-re vagyok kiírva :)
Csajok lenne egy kérdésem. magammal kapcsolatos.
ugye voltam Valicskó dokinőnél. mondta először h menjen 3x1 Meforal (eddig 2x1et szedtem) utána gyors hozzátette h ja, hasi panaszokat okoz, akkor ne.
Ennek ellenére én tegnap csak elkezdtem délben is szedni. Szerintetek nagyon gáz?
Jó de neked azért használt mert gond volt az inzulinoddal. Mondjuk én azért nem mertem volna Meforal mellett nem tartani diétát (mégha néha bűnözök is), féltem volna hogy nagyobb bajt csinálok mint ami így is van.
Szóval Dorkáról nemveszünkpéldát irgumburgum.
Persze, de ti rendesen betartjátok a diétát, meg mozogtok is. Én ezeket nem tettem meg, amíg fogytam.
Most már betartom, de ugye nem a fogyás miatt.
szabaditt politizálni?
megy most az a poén, h szerencse h schmitt nem az orvosira járt. hát sztem sok schmittféle járt oda is:(
Erre egyetlen egy dolgot mondani. Ha a meforal magában hatásos fogyasztószer lenne, akkor ez már régen a fogyasztószer feketepiacon keresett termék lenne, hát én eddig nem hallottam róla (azért ez nem zár ki semmit) pedig én aztán még jóisten haragját is beszedtem hogy fogyjak.
1 dolgot nem szedtem kb, nemtom a nevét, de lehet kapni (nemitthon) olyan cseppeket amiket terhes nő pisijéből csinálnak (asszem HCG hormnon, de nembiztos)hogy azzal fogyjál. A szomszédom fogyott vele sokat (10 kg) igaz ő inzulinos cukros, de idősebb....
Erről jut eszembe: van egy gondozottam. Szintén IR, de nem kezelik csak valaki felirta neki a Meforalt. diétáról sose hallott...
Látja h én fogyok és mindig megkérdezi h a Meforal ennyire fogyaszt? Hiába mondom neki h a diéta is kell, nem hiszi el és csak szajkózza h a Meforal fogyaszt.....
És mikor bűnözgettem (ejnye-bejnye) rájöttem ám h hiába szedem a Meforalt nemhgy nem fogyok, de erősen hizok....
Csak meforaltól nem lehet fogyni, az csak mankó...
bunkók
Ja azt nem is mondom h ugye nődikohoz ment először, ott közölték vele h biztos csak azért találta ki magának ezt a betegséget mert le akar fogyni és kell a Meforal...
Szegény, csodálom h ezek után elment ehhez a hülye nőhöz..
Akkor látom nem csak velem volt ennyire "korrekt". És agyba-főbe dicsérik...lehet nődokinak jó (nem hiszem), de hogy endokrinológusnak csapnivaló, az tuti.
Nekem annyit mondott a kilóimra, és a szőrösödésre, hogy "Fogyjon", meg h napi 1500kcal-t egyek...há'köszi..
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?