Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Rékám, mondom, hogy ott még nem voltam 95!
Kb.most nézek így ki, vagy 1-2 hónap múlva.
Nem láttál még? Valamikor szeptemberben körbe küldtem a nyaralós képeket. No majd hozok be magammal, ha nem felejtem el.
Egyébként meg bolond vagy. Ezt tudom mondani tezsvírem.
Rakott paradicsom császárszalonnás csirkével
Hozzávalók 4 főre:
7 dkg csirkemell
10 dkg bacon
8 dkg paradicsom
20 dkg sajt
só, bors, oregano
50 ml olívaolaj
A csirkemelleket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat kibélelünk bacon szalonnával, ráfektetjük a csirkemell szeleteket. A paradicsom karikákat rátesszük a tetejére, borsozzuk picit, megszórjuk oreganóval. Forró sütőben sütjük kb 180 fokon, amikor majdnem kész tetejét megszórjuk a vékony csíkokra vágott sajttal, és készre sütjük.
CH: 8 g
GI: 5
Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók 4 főre
A galuskához:
500 g meghámozott csicsóka
250 g liszt (durum)
1 db tojás
1 nagy csipet só
A juhtúrós részhez:
4 dkg sertészsír
300 g kolozsvári szalonna
200 g juhtúró
1 gerezd fokhagyma
4 nagy teáskanál tejföl
Felcsíkozzuk a szalonnát. Lereszeljük a csicsókát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, vizet, és a nokedlitésztánál valamivel keményebb tésztát készítünk. A liszttel állítsuk be a massza keménységét. Egy nagy fazékban, amiben egyszerre meg tudjuk főzni az összes sztrapacskát, vizet forralunk. Mikor forr, beleszaggatjuk egy nokedliszaggatóval a masszát, és pár percig főzzük. Egész pontosan addig kell főznünk, míg kóstoláskor azt érezzük, hogy a csicsóka megfőtt a galuskákban. Ha megfőtt, leszűrjük, de nem mossuk át! Egy serpenyőben a kevés sertészsíron megpirítjuk a szalonnát. A szalonnacsíkokat, ha megpirultak, a zsír nagyobb részével kiszedjük a serpenyőből egy tálba. A serpenyőben hagyott zsírra rácsipkedjük a juhtúrót - figyeljünk, hogy ne legyen nagy hőfokon a serpenyő, csak közepesen, mert megéghet a túró! Egy fakanállal kevergetve elkeverjük a zsírral. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, az enyhén sózott tejfölt, és közepes hőfokon összerottyantjuk. A juhtúrós-tejfölös keverékbe beleforgatjuk a galuskákat, összemelegítjük vele. A szalonnacsíkokkal díszítve, tejföllel csurgatva tálaljuk, a szalonnacsíkok alatt lévő zsírt a sztrapacskára csurgatjuk.
CH: 42 g
GI:30
Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a kép ami fenn van, nem mostanában készült.
De,ha a technikai stáb rendelkezésre áll, teszek én is fel egy mostanit, jó?
(a stáb a férj, +fiúgyermek.)
Szalma! Igazad van. Én is a férjemmel kb. a mostani súlyomnál ismerkedtem meg (most az esküvői[93] alatt vagyok 4-gyel), de aztán a házasság 2 évében oly szépen feljött 12, hogy csak na, hiába fogyózgattam időnként).
Te kis csitri, te! :-P
Hajna! Én MOST nézek úgy ki... :-(( (Pedig -16kg. Gondolhatod akkor, hogy milyen szép kis gömb lehettem! Na, ezért nem fogtok tőlem soha képet kapni. :-PPPP)
Szép napot! :)
Velem a net szórakozik ma.:) Beírtam keresőbe a TTC-t, erre a teveclubot adta be elsőre, nagyon örültem neki.:)
Az én férjem is mondta néhányszor, hogy ő 95 kilósan is nagyon szeretett.
Mondtam neki, hogy ok, de most meg egészségesebb vagyok, és hát tény, hogy sokkal jobban érzem magam a bőrömben, és ez sugárzik rólam.
Sokan nem is a fogyást veszik észre, hanem hogy többet mosolygok, jobban vagyok.
És hát rajtam sem látszik a korom, de amikor elárulom, hogy a fiam 20 lesz idén- az egy kicsit öregít.
Sebaj, az élet szép, csak ne lenne már ilyen fenehideg, majd belém fagyott a szusz reggel.
Sziasztok!
Szalmika puszi, puszi, puszi (bár tőlem nem kérted), nagyon büszke vagyok rád, hogy ennyit fogytál. Mondtam én, hogy csini vagy! ;) Most néztem a fotóid, menj máá, te így néztél ki? Tök olyan, mintha photoshoppoltak volna. Hát triplán azt mondom, hogy nagyon ügyes vagy! És bomba bombaszexi. :)))
Zaki, megértelek, én pont így voltam vele, ahogy te. Nekem úgy néz ki, segített a gyógyszercsere, azóta kezd megint beállni a mensi. De szerintem a progeszteronom még mindig gáz, ezt meg akarom nézetni a héten a TSH-val együtt. Szóval nekem az eucreas 850-essel pont ez volt a bajom, mint most neked, túl rövid volt a ciklus és ciklusrendezésre kaptam legutóbb az eucreas 1000-es verzióját.
Dith, örülök, hogy nem kell műteni téged, ez nagyon jó hír!!!!
Molygókám nyugi, lesz még mára valami, három a magyar igazság.
Welkinem, jobbulást neked!
Réka, lehet nem szereted a tetúkat, de engem igeeen!!! :) Én szeretem. Ez van. Nagy ügy. :)
Mellesleg mindenki legyen olyan, amilyennek szeretné. Én 92 kilósan jöttem össze a barátommal és akkor is szépnek tartott, meg most is. :) Nem csak a vékony jó. Anyukámnak van túlsúlya, mégis csinos és olyan arca van, mint Samanthának a Dallasból, nagyon szép. A pasik mindig odavoltak érte. Molygó is waooo, Welkin feje meg kell nekem a tv tetejére. Most azért hirtelen nem sorolok fel mindenkit, jó? :) Láááv...
Jucus, és igen, hálás vagyok az égieknek, h kiderült nálam az ir. Az irigyeim meg pattogjanak. Kb 2 hete volt, h az egyik iriggyel(bige) 1 helyen szórakoztunk, több ismeretlennel. Kérdezte 1 ismeretlen lány, h hány évesek vagyunk. Ő 25, én 34, ugye. Mire a leány: fordítva mondtátok, nem? Hát ez nekem már jó kis elégtétel volt. :) XD Mondjuk oké, én vagányabban öltözök, fiatalosabb a hajam, lazább vagyok, de akkor is: ez volt az összhatás. Tadááám. :)
Jóreggelt, most berágtam.....
először is térdre estem a villamos elött ma reggel, most meg telefonálok vérvételre időpontért (egy rohadt tsh) és 16ára van időpont. Ez valami vicc komolyan.
Sziasztok Lányok!
szépe hetet nektek!
ha nem nagyon jövök ezen a héten az a sok meló miatt van, de mindent követek ígérem!
tigrisné
Morgen, lányok! Jaaj, most olvastam vissza, annyira aranyosak vagytok, h így örültök velem, köszönöm szépen! Nagyon jól esik!
Welkin, mi ez a kínzás? 1 hétig no insanity? Szegénykém... :S Hogy vagy? Fáj a beültetett hely? Ugye nem?
Dith, köszi szépen, rollerezek, de csak rövid távon most, mert távolabb nincs dolgom, de nyomom.
Mérleget hozott az uram, eddig nekem nem volt, szal sikerült vennem. :)
Egyébként nekem is azt mondta RR, h ha heti 3* sétálok fél órát, már az jót tesz nekünk. Szóval ügyi vagy. :)
Ja, és ezentúl változatosabb (nem annyi napig fogom enni a kajákat:)) lesz a naplóm. Ember hízik. Amíg csak a mi kajánkat ette, fogyott, meg tartotta a súlyát, mióta viszont az ebédet nem itthonról viszi, azóta hízik. (Persze: pizza, hamburger menük, rántott hús krumplival...) Megelégelte. Ezentúl ő is IR diétán lesz- napközben is. :)
jó reggelt IR-testvérek!
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok! :D
Igen, novemberben voltam Mr-en azon nem nőtt 1 év alatt semmit hála istennek. Az a gondom csak, hogy középen be van vérezve. Azt mondta a prof., hogy valószínűleg egy eret nyom, amiből így szivároghat a vér. De elvileg ez utána mindig felszívódik. A neurológus emiatt azt mondta,hogy nehezet nem emelhetek, ne hajolgassa, haspréseket stb... ne csinájak. Na erre most azt mondta a prof. hogy próbálgassam óvatosan, hogy mit bírok.
A TSH-val gondjaim vannak, de L-thyroxint szedek rá és így a normál tartományban van.
Januárban mondtam a dokinőmnek, hogy nem fogyok semmit, pedig az inz. értékem a 120 perces 6 hónap alatt 152-ről 77-re csökkent. Először sztem. biztos azt hitte, hogy nem tartom rendesen a diétát, de amikor meglátta az eredményem, egyből felírta az erősebb merckformint.
Sokat dolgozom, de azért majd igyekszem többet írni.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?