Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok Lányok!
Én az emberrel jócskán 90 kilónál ismerkedtem meg,mellette híztam még vagy 10-et,de mikor felteszem azt a szemét kérdést,hogy akkor vagy most tetszem-e neki jobban,mindig azt mondja,hogy tök mindegy. De most energikusabb vagyok, nem csak sex-ben hanem amúgy is. Később fáradok el és valóban vidámabb is vagyok. De az is igaz,hogy ch meg a sok cukor ugye depire hajlamosít.
Szalma írtó szexi bombázó lett, és őszintén szólva én is kb velem egyidősnek néznélek téged. Én baromi irigy vagyok, de tudom,hogy nagyon keményen megdolgoztál érte.
Dorka az nem lehet,hogy időközben a diéta miatt fogytál és ezért nem hízol? Tudom hülyén hangzik,de sok Ir-es ahogy kiderül a terhesség még inkább oda figyel a diétára és ezért az első trimeszterben fogynak, szóval lehet,hogy a babó meg a velejárók azok már több súlyt nyomnak,csak te fogytál zsírból.
Réka nagyon egyetértek veled. Szolnokon pl nincs olyan magánlabor ahol inzulint néznének, ezért járok én Debrecenbe laborba is meg orvoshoz is. Ettől függetlenül nem szívesen élnék ott életvitelszerűen, vagy ha igen akkor valami kertvárosibb nyugisabb részében. Szolnok is olyan, mint Detroit, egy mocskos, veszélyes, iparváros gyakorlatilag, aminek én természetesen kb a getto negyed jobb végében lakom, de akkor is jó dolog reggel gyerek kacajra (egyik oldalon játszótér a másikon nagy park játszótérrel,kutyafuttatóval) meg madárcsicsergésre ébredni, nem a 6-os villamos fütyülésére.
sziasztok,
Hétvégén megcsináltam az ajánlott kakaós csigát. Igaz nem teljesen tönköly lisztből, hanem tettem bele graham lisztet meg zabpehely lisztet is. Nem akartam úgy járni, mint a múltmkor a tönkölyös palacsintával. Isteni finom lett, ajánlom mindenkinek. Kiszámoltam hogy azzal az aránnyal ahogy én csinálatam egyben 5,68g CH van, mert 43 db jött ki belőle. Igaz nem voltak óriásiak, csak olyan kicsikék, de akkor is 3db -ot simám megettem délután.
más
most olvatam egy másik oldanon, hogy valakinek a méhpempő (nem a mézes változat, hanem a tiszta) 37ről telivette 18-ra a 120 percesnél az inzulin szinetet. Én sok jót olvastam már a méhpempőről, de erről még nem. Van valakinek tapaszatalat?
Szalmalánynak gratula 30 kg fogyáshoz. Ez igazán szép teljesítmény.
Én itt bent elnézem egy-két kolleganőmet, akik egyre csak híznak és híznak és mikor próbálom nekik mondani, hogy reggelre nem jók a fornettis cuccok, meg sem hallgatnak. Azt sem hiszik el, hogy napi ötszöri étkezéssel lehet fogyni. Csak mind azon siránkozik, hogy nem jön össze a gyerek... na ja, csak éppen alig tesznek meg érte valamit.
Én tegnap mértem meg magam 1 hónap után 2 hete szedem a gyógyszert (ma indul a 3 hét) és 3 kg lement, illetve valamivel több mint 3.
Hétvégén csináltam rakottkelt is basmati rízsből, az össz CH-ja egy szeletnek ami kb 7-9 cm-es talán 24 körül volt. Ha érdekel valakit akkor szívesen leírom majd.
Azért ez nem teljesen igaz. Nekem szar volt a ciklusom, mármint hogy rohadt hosszú volt (amit talpmasszázzsal normalizáltam). Viszont maga menszi normális volt nekem mindig. Most meg: 10nap, ill.2-3nap után a 10.-en piroska-barnuska páros. Kíváncsi leszek a következőkre, milyen lesz. (Ja, nem is, hisz gyúrunk... arra.)
Jobbulást a cicusnak!
Hát ez az amit nem értek h akinek nem volt gond bekavar akinek volt azt meg rendbehozza.Nem értem lehet h még pé.m sem volt mert semmit nem éreztem se nyák se semmi(bocsi Molygó) de eddig meg volt akkor most nem lehet h többet ártok mint használok?Akkor csak bogyócsere lesz ebből..
Jajj Istenem szegény cicuska!!Nagyon remélem rendbejön szegényke mit szenvedhetett ezt még olvasni is rossz nem bírom ha egy állat szenved.Küldök neki gyógypuszit:)
Hát igen, Pesten jobb a helyzet, nagyon sok szempontból. Mind a két életformát ismerem, és tényleg így van. Jönnének anyumék ide, csak kedvük ($) nincs... Így marad az ottani kavarás.
Sörös trüffel??? Most kérek. Nutellával. Sz.rok a diab gesztenyepürémre. XD
Igazából nem mondta RR, hogy mitől lehet, hogy lerövidült a ciklus, de tény, hogy mióta szedem a metet, azóta még a görbém is egy kalap szar, amíg nem szedtem, szépeket produkáltam, most meg... Annyiban érzem a javulást, hogy most a peteérés előtt sokkal egyértelműbb a nyák (bocs Molygókám), előtte ilyen nem volt. Azt vettem észre, akinek nem volt gond a ciklussal, annak lesz és akinek gond volt, annak beállítja.
Egyébként jó, hogyha máshol csináltatod a terhelést és csak elküldöd az eredményt a doktornőnek. És akkor csak távkonzi lesz 3 ezerért.
Gondoltam ám rád cicaügyben. Nekem is van egy, akit anyumék nevelnek, Cüncike. Nahát úgy járt múlthét szombaton, hogy belenyalt valamibe (valószínűleg a szomszéd elölhagyta a permetlét) és az egész nyelve húsig lemaródott. Se enni, se inni nem tudott. Anyuék úgy vették észre, hogy csak gubbasztott, ömlött a nyála, meg dugdosta kifelé a nyelvét. Próbált enni, de nem tudott. Aztán elvitték dokihoz, aki csak vitaminokkal injekciózta és két naponta sóoldatos infúziót adott a hátába. De egyre rosszabbul lett. Úgyhogy most pénteken elmentünk a férjemmel, felkaptuk anyámat, meg a macskát és kerestünk anyuékhoz közel egy állatkórházat. Ott kapott napi szinten antibiotikumos infúziót, meg erős fájdalomcsillapítókat. Szombaton még vacakul volt, de vasárnap már mondták, hogy jobban van, eszik, iszik, játszik, úgyhogy elméletileg anyáék ma haza is viszik. Remélem, otthon is tud majd enni és visszaszedi, amit lefogyott.
Van cukormentes is már nála.:) Én sem szeretem a sört amúgy, de az valami isteni...persze akkor ettem, amikor még nem tudtam a bajom.
Amúgy keseredesponthu :)
Sziasztok Csajok!Gyorsan írok meló előtt Hajnám olyan jó hogy vagy és megértesz Te tudod min hisztiztem be tegnap.Neked nem mondták MM-be mielőtt gyógyszert cseréltek h miért rövidíti le a normál ciklust??Képzeljétek ápr.ban mennem kell terhelésre de ugye írtam h MM nagyon messze van kocsival egy vagyon.Találtam Fehérváron magánlabort ami tőlünk 25-30km viszont itt 12e a 3 pontos inzulinnal és kb 1 hét az eredmény.Anyagilag majdnem ugyanott vagyok viszont időben jobb lenne.Ha ott megcsináltatom és megírom Breyer doktornőnek az eredményt az úgy jó szerintetek?
Szalma az irigyek had irigykedjenek csak az az igazság h van mire!Én is irigy vagyok bleee:P))
Lehet h holnap én is dobok fel tavalyi és mostani képet hátha láttok valami változást Ti kívülállók vagytok úgy sem raktam fel még én sem képet magamról na:P Hajna én sem láttalak ám még Tégedet:PEz így nem mehet tovább:)pussz.
Ha lehetne... :D
Szigorúan be kell tartanom mindent :D
Keresztanyámnak van egy csokiboltja, ahol saját kézzel (és szívvel:)) gyártják a csokikat...nem merem meglátogatni ott :) Pedig a belga sörös trüffel...hmm...befejeztem..
Köszönöm.:)
Na majd szülés után kíváncsi leszek mennyi leszek.:)
(Viszont megígérem, h utána nem fogok csalni...na jó, nem sokat fogok, és fogok sportolni, mert azt meg nem csináltam, de ti ezt ne olvassátok most, mert ha nem tartom be, akkor kapok tőletek.):)
No, no, no... :)
Anyum most intézi tesóm inzulin terheléses dolgait. Felhívta a salgótarjáni labort, ott több emberhez kapcsolták, szerintük ilyen nem létezik(!!), aztán végül a kórházzal beszélt, ott van endoki, az ő asszisztense mondta, h van ilyen, és elküldik fagyasztva Debrecenbe, ott értékelik ki. (Bp, Eger, Miskolc, Gyöngyös ezerszer közelebb van, mindegy, nem értem.) Az a hely, komolyan. Bemész torokgyuszival és koporsóban jössz ki. ÁÁáááááá. :S
Na ja, de kiló meg semmi, talán 1-2 pluszban. Belegondolok h mekkora lenne már, ha híztam is volna már...
De azért jöhetne már néhány plusz :)
Ja Dorka, tényleg jó nagy a pocid! :) Már napok óta le akarom írni, aztán mindig más irányba megyek. :)
Hajna, virágom, köszi a puszikat. Naná, h kell Tőled is, nem csak Welkintől. :)
Réka, a változatosabbat úgy gondolom, h most ha csinálok valamit, akkor addig eszem, amíg el nem fogy. Ha 3 napig, akkor addig. De emberem max. 2 nap eszik ugyanazt, így 2naponta tuti főznöm kell. Meg kell szenvednem a szépségéért. :) Én még nem merek ilyen kajacsinálást bevállalni, mert vannak tervek, de nem mondhatom el, mert akkor meg kell, h öljelek... XD
Nem használtunk, bár nem ártott volna. Amikor tényleg jártam táncolni, akkor biza az ortopédián kötöttem ki, ahol a doki megnyugtatott, hogy neki is a tánc hozta ki a térdfájását. Szinte semmit sem kaptam (porcképző tablettát), és ennyi. Ugye az oldalirányú mozgások/fordulások nem tettek jót a térdemnek. Én most szüneteltetem a kb.5napig tartó mozgásomat, mert most vagyok abban az időben, amikor talán természetes úton randizhatnak, akiknek randizniuk kell, úgyhogy majd a legközelebbi meszninél kezdem újra (ha egyáltalán kezdeni fogom).
Dorka! Akkor jó hízást! Persze kizárólag pocira! :-D Szegény, így is jó nagy már a hasad.
Na nehogy már ne állj szóba velem! Kivel beszélem meg akkor zumbás élményeimet? Stb.
Képzeld mikor másodjára végigcsináltam, már nem fullasztott ki úgy. Szerdánként pedig eljárok zumbázni, na az sokkal gyilkosabb.
Tényleg, nem tudsz javasolni valami térdvédőt?
Ti a táncnál nem használtatok valamit? Mert a bal térdem nem szereti annyira a mozgást, mint én.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?