Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Én is laktam Budán. 1 & 12 kerület, Budaörs, Érd... Asszem 1997- 2008ig. Nem bántani akarok senkit, de nekem az annyira uncsi volt. Nem akarok oda menni. Meg aránytalanul drága. És tisztelet a kivételnek, a legtöbb budai akkora "rossz sznob", jááj... Szép meg jó, de nekem nagyon nyugis. Wekerlén van garázsvásár, könyvklub, nagyon jó közösségről olvasok mindenhol. És bringával sincs messze. :)
De palántáért megyek! XD
Ne aggódj, én is utálom az embereket.
Juj, ez jól hangzik, drukkolok, hogy összejöjjön a meló. Mit kéne csinálnod?
Hajna a 4-ost ki ne hagyd! mostanában h ritkán járok be, és embert sem sokat látok, elég nehezen viselem a közelségüket és a látványukat:D
jajj tegnap elküldtem egy melóra a jelentkezésem, de kb 100an vagyunk rá, viszont kaptam egy szakmai kérdőivet, és csak a legszimpibb 5öt hivják be interjúra. kicsit a meló eltér attól amit eddig csináltam, de gugli a barátom:)
Én itt születtem, itt nőttem föl, nekem az természetes, hogy kinn van.
Ennek is megvannak az előnyei, és a hátrányai is.
Mondjuk én Kispest-Lőrinc határán lakom, a Zila nekem is kint van.
Bár itt melózom tőle nem messze.
Bringázni viszont ( ahol nincs kerékpárút) életveszély.
Szegény férjem dolgozik a Kossuth téren, hát ő azért keményen buszozik-metrózik.
Így, hogy itt a munkahely is,és a szüleim is itt laknak, nekem jó. Bár én elég lokálpatrióta vagyok.( a dédnagymamám is itt élt már)
jajj én másfél évig jártam le dolgozni egy faluba(najó kisváros) a jászságba..nem akarok senkit sem megsérteni és tisztelet a kivételnek, de borzasztó emberekkel dolgoztam együtt(sok szolnoki, berényi, hatvani+egyéb falvak). érdekes, de a normálisabb ottlakó sem érezte jól magát köztük, csak ez jutott.. irigy,rosszindulatú, önző, agressziv, buta, hatalommániás, törtető. és ez most attól független, h vezetőröl van szó vagy arról aki a gyártósor mellett áll..
Szalma, gyere budára és akkor majd cserélgethetünk palántákat:)
Lőrinc eggyel kintebb van, mint Kispest.
Tudod, ahol a Zila van.
Tita, én ki nem megyek a nagybüdöspestről! :) Falun laktam, Nógrádban, 18 évig, ott én voltam a kisebbség, anyuék is ide akarnak jönni, ha úgy alakul.
Lőrinc is messze van már, nem?
Mondjuk nekem minden messze lesz. Balra Blaha, jobbra Oktogon, minden itt van a közelben, főleg ember akar kertes házat, én megöregednék itt. :)Rollerezhetek kedvemre, vagy csak kiplattyogok a Deákra a fűre, és dumálok.
Tudom, h bennem van a hiba, és a babáknak is jobb lesz a kertváros, de én meg boldog vagyok a villamostól, meg a rendőrautó vijjogásától. Lehet erre kéne gyógyszert szednem. :)
Juj?akkor a szomszédban leszel!
Wekere nagyon tuti, hangulata van.
Lőrinc nagyon kinn van Nektek?
Hát Tita én itt születtem. Igaz egy peremkerületben, és annak is a szélén egy erdő mellett élek, úgyhogy nem is érzékelhető, hogy ez Pest.
Aztán, ha kalandra vágyom, akkor bekirándulok a belvárosba.
Szalmi,merre költöztök?
Jó a belváros, de én csak kirándulni megyek oda.
Mondjuk innen nem is kis utazás...
Rakottkel (igaz nincs itt csak emlékezésből írom le)
50dkg pulyka darált hús
70dkg kelkáposzta (torzsája nélkül, mert azzal egyött 80dkg van)
12dkg basmati rizs
2db nagy 12% tejföl
paprika+bors a pörkölthöz
A darált húst megcsináltam pörkölt alappal, a kelkáposztát összevágtam és leforráztam, tettem bele egy pici sót.
A rétegek:
alul káposzta,+ a rízs fele, + a pörköltös darált hús fele, melynek a tetejét jól beszórtam majorannával (ez adta a kellemes ízt)+ egyik doboz tejföl
ugyanez a réteg még egyszer.
A sütési idő volt kb 45-50 perc, amit nem igazán értettem, de nem akartam nyersen kivenni a sütőből.
Tita! Ordítva röhögök: pont most csillingelt a 6os(megnéztem), mert keresztbe állt előtte 1 barom. XD XD XD Én imádom a belvárost. A kertváros az túl nyugodt nekem. Szoktatom magam hozzá, mert nemsokára költözés. :) És tuti lesz.
Juj Tita, nem is érzem magam komoly 34 éves nőnek, köszi... Köszi mindenki... :)
A kakaós csiga itt van:
13 dkg tönköly liszt
10 dkg graham liszt (én biót kaptam csak)
10 dkg zabpehely liszt
2dl langyos tej + 1/2 kávéskanál xilit éppen csak a hegye
2,5dkg élesztő
1 tojás
7dkg vaj
pici só
a tölteléket én úgy szeretm ha jó kakaós
2,5evőkanál kanal + 10dkg xilitet kevertem össze
Zsuga, gratula a fogyáshoz, ez igen! Nagyon ügyes vagy. Írd le a recepteket, hogy be tudjam tenni a többihez. Meg azt a kakaós csigát, amit te csináltál.
A sok ostoba emberről, akik szeretnének fogyni, de semmit nem tesznek érte, mi is tudnánk mesélni sajnos.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?