Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Persze, igen.
DE attól az még él, h ekkora inzulinos kismamája még nem volt RR-nek. Ezt meg RR mondta.
Visszaolvastam. Hajna, tudom, milyen érzés, hogy vmi van a levegőben, és majd egyszer megtudjuk, villámcsapásként. Nem irigyellek. Kitartást!
Bea! Zabálnivaló fiacskád van! :-))
Szalma! Én vidéki vagyok, nem járok Pestre dokihoz (a tegnapi terhelést is csak azért csináltam meg magánban Pesten, mert idehaza elcseszték, azaz az inzut nem csinálták meg és megsemmisítették már a mintát).
Zsuga! Köszi a biztatás!
Hajna! Aláírom, hogy az lenne a szép. De én még nálad is öregebb vagyok. És (talán ami a legfontosabb:) nem fogom stimuláltatni magam! Ha amúgy is van PÉ-s, akkor mi a fenének?
Szalma! Tisztában vagyok vele, hogy nem jók az értékeim, de ahhoz képest, ami volt, talán megvan a felezés (váltószám miatt nem bizti).
Mosolyka! Várlak, mint a Messiást! (Ja, el vagyok maradva több mint 3 hónappal, de sebaj. ) :-D
Ja, és a gyógyszeradagomon nem változtatott a doki: ezres meforálból szedek reggel-este 1-1szemet.
Csillag, jó bizony, ügyes vagy! :))
Réka, Mosolyka tudja a váltószámot, én nem akarok hülyeséget mondani, persze, hogy számít a mértékegység! Ha jön, biztos megírja neked.
A cukrod gáz. De ez lehet így az inzulin javulása miatt. A mostani inzulinod abban a mértékegységben van, ami az enyém, úgyhogy csak arról tudok nyilatkozni. Én ezzel nem mennék inszemre. Ahhoz ez még sok. Éhgyomrid is, terhelted is. 30 alá kéne menjen a terhelt, éhgyomri meg 5 körülre/alá. 50 alá ha lemész is egy hónap alatt akkor is borzasztó nagy még a vetélés kockázata. Te meg már majdnem hogy cukros vagy a jelen értékeid alapján. Mi lesz veled, ha erre terhes leszel Rékám? Ez az én véleményem, és most a lehető legrosszabb szitut vázoltam fel neked, ennek ellenére simán lehet, hogy összejön és szépen kihordod mindenféle baj nélkül, és se neked, se a bébidnek semmi baja nem lesz. Kérdés, megéri-e megkockáztatni.
Zsuga, csakhát az nem mindegy, hogy ki honnan indul. Rékánál jó lenne tudni, hogy átváltva mennyi volt a régi értéke és ahhoz lehetne viszonyítani, mert most így nem lehet a különböző mértékegységek miatt. Egyébként RR azt szokta mondani, hogyha lefelezed a kiinduló terhelt értékeid, akkor már mehet a baba. (Lásd Bea esete.) Teszem hozzá kizárólag spontán!!!!!! Mert lombikhoz, inszemhez 30 alá kell menjen a hormonok miatt, amit kapunk.
Nekem ez volt az eredményem teherbeesés előtt 1 hónappal:
Inzulin 0 perces 7,2 mIU/L 1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 120' >302.00 mIU/L
RR azt mondta, h ilyen magas inzulinértékkel még egy betege sem esett teherbe...most meg látod hol tartok, Réka...
cukor 4,3 és 8
inzulin 6,8 és 49,7
nemtudom most mivan, mert az apósnak van jövedelme +ez az öregségi elötti nyugdij. van egy keret, ami fölött nem kaphatna nyugdijat sem, de neki ugy van kitalálva fizuja, h ez ne érintse..
hasonló esetre a gyakorikérdéseken találtam egy választ, ami azt irja h külön kell bevallani, csak az nincs ott h hol..beoltottam már h egy rakat pénzt kap vissza+találtam neki itt ezt a cukorbetegség utáni havi 3900at is, égne a pofám, ha kiderül h semmit sem kap, v még neki kell fizetni:S
Én vagyok hozzáértő, de nekem RR azt mondta, mikor az inzulinom a 120-asnál több volt, mint a 60-asnál, tehát nőtt, az nem igazán jó!!!
Nekem több volt, mint neked és akkor azt mondta, hogy a 120-asnál egy 50 körülivel már kiegyezne...na ez ott van...
Sziasztok! Meggyüttem. A tegnapi terhelésem katasztrofális lett:
Glükóz 5,2 mmol/L (3,5–6,1)
60' 10,2 mmol/L (3,1–10,5)
120' 8,5 mmol/L * (3,1–7,5)
Inzulin 10,4 mIU/L (1,9–23,0)
60' 53,1 mIU/L
120' 56,3 mIU/L
HOMA-IR 2,4 (–4,4)
( Fél éve: glükóz 5,5 / 7,9 / 6,9
inzulin 21,78 / 128,5 / 91,12 mU/l )
Számít vajon az inzulinban a mértékegység-eltérés? Vagy ezek ugyanazt jelentik?
Nem tudom, sírjak vagy nevessek. Ezek szerint a szeptemberi kezdő inzu-értékeimben sem biztos, hogy megvolt a harangforma??? :-( Úgy kaptam meg a papírt, hogy a doki tollal írta rá, hogy értelemszerűen melyik az 1 és a 2órás érték, de valszeg már akkor is inkább folyamatosan emelkedett, ahogy most is. Vagy rosszul gondolom? Az szomorú, hogy a cukrom már nem jó. OK, tudom, hogy azt mondtátok, hogy ha javul az inzu, romlik a cukor. Annak viszont örülök, hogy (ha fél éve nem harangformám volt, akkor) lefeleztem az értékeket (de nincs meg a haramgformám - ez mennyiben baj???).
Rákérdeztem a dokitól, hogy mehet-e az inszem, és bólogatott. Annyit mondott többször is, hogy még mindig kövér vagyok (bakker, tudom, de te nem küldtél évekig inzu-terhelésre, csak hajtogattad, hogy fogyjak le - gondoltam magamban), ugyebár 41 fölöttiről most 35-nél tartok.
Na, nem lettem okosabb. Ti mit gondoltok? A javulás útján vagyok? Az 56-os terhelt mondjuk 1-1,5hónap múlva lemehet már 50 alá? (Most már el tudok kezdeni nagyjából mozogni, úgyhogy még az is segítene neki.) Mert akkor májusban mehetnénk spontán inszemre (hogy ne rosszabbodjanak az értékeim, meg hát emberibbnek tartom - de vajon esélytelenebb, mint a stimulált?).
Hajna, ismerem a véleményed, de abban meg tudsz erősíteni, hogy májusra lemegy ellenőrzés nélkül is 50 alá a terheltem és mehetek inszemre? Kérlek!
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?