Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok Lányok,
Olvaslak benneteket ámbár néha nehéz visszakövetni az eseményeket. Jövőheti meló miatt (Pláza nyitás) nem igazán érek rá, sőt jövőhéten szerintem még internetem se lesz kint, ha igen az akkor is csak este.
Most már tudom mit neveztek bűnözéskor jelentkező mellékhatásoknak, na abból nekem is kijutott húsvétkor. Azt hiszem soha többé olyat....
Naponta a 30-40 perc sétámat megteszem, mert ez-az egy így belefér a napi ritmusomba.
Szalmalány Rigójancsi recepetje tök szuper, hétvégén megcsinálom és még én is ehetek belőle....
Hajnal én a múltkor majd 4 havi adagot kaptam (3 recepten) RR-től csak nem írt rá dátumot és azt kérte, hogy mindig havonta váltsam csak ki. (Igaz én személyesn voltam) Hát ha áprilistól van ez a szigor, azt is megdumálom vele, mert nincs kedvem járkálgatni dokihoz havonta... még házidokihoz sem...
Az 500-as Meforalra nincs. Az 1000-res 910 ft, támogatottan 429ft.
Ezt törögetem én félbe.
Nekem eddig nem kellett, mert mindig félévi adagot írt fel Rita, és kb akkorra kell is mennem.
Megoldom én, kérek tőle ilyen papírt, jó ha van. :)
Anyum mindig megy a dokinkhoz felíratni gyogyót nagyanyámnak meg magának, én meg hozzá, így nem fogok a mm- be írogatni. De köszi a segítséget.
Hiij de faxnisak ezek ottan...
Most van egy orvosi véleményed (zárójelentés vagy mi a tök) amire rá van írva, mi a bajod és mit ad rá gyógyszert mint javasolt szedni, ezen mit nem lehet elfogadni???? de most komolyan, mit?
Amúgy nekem simán adnak recept nélkül is meforalt.
Én kifejezetten kértem ilyen papírt és gond nélkül adott, úgyhogy kérd és megadatik.
Molygókám, igazad van, lehet bepróbálkozok az e-mailes verzióval ha aktuális lesz.
Szalmi,én már az első konzin az MM-ben kértem gyógyszerajánlást, és azóta a háziorvosom írja.
Sőt még előnyösebb módot talált, a Meforal 500 helyett 1000-ret ír, mert arra több a támogatás. Csak kis munka, amíg félbetörögetem.És simán felír több havit.
igen sejtettem...nem gond, nem a banda rohadék hanem a rendszer.
amúgy mindegyik profi orvos csak nem az ok a lényeg, hanem az állami támogatás
Ivi drága, erről már írtam korábban egy kis esszét...
nos a kaáliban most orvosigazgató váltás volt, aki nem szokta ezt felfedeztetni a páciensekkel - de a rokonait RR-hez küldi:-) nekem ezt RR mesélte és én hiszek neki.
az előző vezetés alatt kivizygálták az IR-t (nekem ugye az első lombik ott volt és semmilyen ilyen vizsgálatom nem volt, csak utána produkáltam a 4,2-es majd 120'-nál a 2,5-ös cukrot...)
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?