Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Szia, Jucus!
Köszi, mi megvagyunk. Igen, a lányom máj.24-én érettségizik japánból, már várja nagyon.
Te már most is igazán csinos vagy, hát még nyáron majd:)
Lányom is egész "áramvonalas" már, csak a 70 kiló alá nem tud lemenni:(
Welkin, mail ment!
Zaki, gratula az eredményhez! Én is ilyen éhomi inzut akarok. De majd csak októberben terheltetek, talán van rá esély.
Mosolykám én is puszillak, lánykád hogy van?
Mindjárt itt a május, ugye jól emlékszem valami nyelvi érettségire?
Lányok, készültök a nyárra? Én évek óta nem vártam így, ( a tavaszt se), de talán végre nem fogok izzadni, mint a ló, és csinirucikat fogok hordani magassarkúval.
És arra gondolok, bárcsak előbb megtaláltalak volna Benneteket, és kiderült volna, mi bajom.Mennyi évet vegetáltam át, egyik napot a másik után...
Na jólvan lehet ám hogy több volt az:D ha jobban belegondolok:P na a zabálásnak ma lett vége és még oly sokszor van kísértés de nem szabad fúj tilos:)
Szalma Neked meg kitartás!Egyrészt irigyellek mert nincs rajtad a zabálás...
Na, Zaki ez szépen javulgat, szerintem is.
A távkonzi olcsóbb, és lehet mond valami okosat a doki.
Mosolyka, anyósék örültek a sütinek. A sógorom séf, ő mondta, h ha lesz süti jön. :) Lett, jött.
Monyec is hányós. Ő csinált asszem fánkot vagy valami édes kiflit és ő is taccsol. Még 1 ilyen érzékeny testet, a fenébe. :S
Zaki az éhgyomri inzulinod mekkora királyság már??? :)
Határozottan örüljél... bár a terhelten van még mit faragni, de ez faszán javul az én meglátásom szerint.
Monyec el an havazva, de minden ok vele ennyit tudok, szerintem ha ismét visszatér a régi kerékvágásba jön majd.
Puszi neked is Mosolyka....
Hello Evribádii!!
Bocsi h nem számoltam be pénteken majd mindjárt megteszem.Megjött a terhelésem eredménye.
0" glükóz:4.2 inzulin:3.8
60perc glükóz:5.9 inzulin:50.6
120 perc glükóz:5.3 inzulin:53.1
vélemény??most nem tudom örüljek-e vagy sem?
leírom a tavaly nov.-i eredményt is viszonyításképp.
0"glükóz:4.9 inzulin:10.9
120" glükóz:7.2mmol/l inzulin:73.5 mU/l.
A mostani mértékegységet elfelejtettem megkérdezni:( szerintetek? most épp 2x500mg merkformint szedek.Később jövök még csak véleményt várok.Pussz addig!
Sziasztok!
Ivi, Réka, köszi a Centrumlab címet, így már rá tudok keresni a neten. (Magánban még csak a Pentacore-ben voltunk, de az kb kétszer annyiba kerül, és annyi jót írtatok erről a bazilika mellettiről, köszönöm.)
Réka, gratulálok a 28 napos ciklushoz, ez nagyon bíztató:)
Ivi, egészségedre a hagymás rostélyost:)
Hajna, a TSH értéked szépen javult, örülök neki. Anyukádnak jobbulást kívánok.
Reci, Te pedig menjél el a fogdokihoz, hidd el, csak addig rossz, amíg rászánod Magad, ha benne vagy, akkor már egész elviselhető.
Babus, a 150 kilós kisbabás anyukától én is lehidaltam, akiről írtál. Lehet, hogy tényleg bazi nagy mákja van.
Szalma, mindjárt megnézem a kalácsnak a képét én is. Te egy konyhatündér vagy:) Az viszont nagyon rossz, hogy ha csak kicsit is mellémész az IR diétának, már rosszul vagy:( Anyós örült a diós muffinnak?:)
Molygó, Bea, Tita, Welkin, Jucus, Dith, Dorka, és Mindenki más a fórumon, sok puszit küldök!!!
Monyecról lehet tudni valamit?
Dehogy vagyok Rékám, csak pöntygök a tv elött és próbálkozom, ez is több mint amit eddig tetttem :) Azért bevallom nagoyn nehéz összeegyeztetni hogy heti 6 napom legyen erre, nem akkor trnézok mikor jó lenne hanem amikor is a környezetem elviseli az ugrabugrát, kzben kéne főzni takarítani vasalni és a kutyát megsétáltatani stb... ma is bajban leszek mert találkozom a volt kollégáimmal tehát szeritem 9:30 elött tutira nem érek haza.... :(
Welkinátor az egy ááálllllat.. :)
Szalma! Neked IR-szakácsnőnek kell l/menned, ez már tuti! :-)) Tök szépek a dolgaid! Majd' beleharapok!
Mosolyka! Igen, centrumlab - és tényleg nem lilultam be!!! :-) (És olcsóbb, mint más pesti helyszínek - a vérvétel árában legalábbis.)
Molygó! Majd este ráteszel egy lapáttal, úgyis te vagy a welkinátor II. :-DD
Megoldottam. Feltöltöttem a képet is. :) Meg sütit is. :)
Hokkaido kalács nekünk
60 dkg liszt (fele durum, fele sima)
1 tasak szárított élesztő (7 g)
3 dkg tejpor (glükózmentes)
8 dkg édesítő (ebből: 1 kávéskanál finomítatlan nádcukor, a többi xilit)
9 g só
1+1 tojás
25 dkg tej (igen, dkg, mérlegen pohárban mértem ki, legközelebb cukormentes tejszínt használok helyette felvizezve)
15 dkg tejszín
Értelemszerűen bedagasztok, aztán olajozott felületen téglalapra kinyújtom és csíkokat vágok belőle, azokat csigává alakítom és vajazott sütőformába téve kelesztem 20 percet, majd 1 egész tojással megkenve a tetejét megsütöm, 175 fokon, 45 perc alatt légkeveréssel. (Az első 20- 23 perc után letakarom alufóliával(miután mosolygós- piros a teteje), hogy belül is jól átsüljön.)
Ezt a kalácstésztát lehet tölteni, legközelebb fahéjas- kakaósan csinálom majd, de lehet belegyúrni áfonyát, meggyet, diót, mandulát. :)
Sziasztok, Lányok, mindjárt visszaolvasok:)
Kérdésem is lenne: a pesti Bazilika környékén az milyen magánlabor, amit többen is dicsértetek? Centrumlab, vagy Prolabor? A pontos címét meg tudná írni valaki? (május elején megyünk Tűű-höz, és nincs pofám megint a rokon endokit nyaggatni laborral, majd legközelebb, most megcsináltatnám inkább maszekba.)
Köszönöm, ha megírja valaki.
50 km-es túra , az a Gerecse 50.
Arra megyek Április végén.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?