Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok! most értem haza a Soté-ról...hát, gyógyszert most sem kaptam, holnap újabb vérvétel, és a doki szerint rejtett öröklött betegségem is lehet, meg májbajom, meg autoimmun betegségem...mint mondjak, nem nyugodtam meg.
Így felhívtam a MM-és már szerdára kaptam időpontot Nas K-hoz. őt ismeritek? vélemény róla?Remélem már jó kezekbe kerülök, mert egyre súlyosabb betegségek merülnek fel... már nagyon izgulok emiatt, hogy mindenhol mást mondanak, de semmi kezelés, és a végén tényleg a cukorbetegségnél kötünk ki...
Ha megvan a rar 2 oké, de nekem sincs meg és anélkül is megy. A rar 2- t hibásnak ítélte, ezért nem küldtem.
Tita, a mélyizomtornát azért nem szabad naponta, csak az ilyen rövidebbet és kevésbé megerőltetőt, mert pihennie kell az izomnak és idő kell neki,h kifejtse a hatását. A 40 percesek (kivéve instructions 1-2 asszem, ami magyarázós), az haladóknak való, és itt a pontos és megfelelő végrehajtás a fontos, nem lehet mindjárt szintet ugrani. Először meg kell tanulni a jó alapállást, a billentést, válltartást, stb. Mert ha nagyjából csinálod, nem éred el vele azt a hatást. Hat akkor is, de nem olyan mértékben.
Én nem csinálok mást. Csak ezt, max 1- 2 óra séta van mellette.
Átcsaptam a másik végletbe, nem tudok enni :( Egy kis paradicsomleves ment le a torkomon csak, egy fél óra múlva megpróbálom a másodikat is megenni.
Jó mondjuk nutellát bármikor tudnék enni :)
Tita
Olvasgatom a naplódat.Azért te sem panaszkodhatsz)))
Ott nincs más csak ez. De most átadtam az inforatikus-palánta gyermekemnek, házi feladatként.
Ha nem boldogul, kérek tőled segítséget.
Az jó, bár már nem kínoz úgy,mint régen. Valószínűleg a diéta ill.a vele járó hormon-átrendeződés javított rajta. Most már csak akkor van, mielőtt megjön, de akkor is sokkal enyhébben.
Ezt egyébként RR is mondta, hogy így lesz.
Szalma,nem tudtam kicsomagolni, azt írja, hogy a part 2 hiányzik.
C:\Users\Jucus\Downloads\t_t_b_plus1.part2.rar
ez hiányzik. Van tipped?
Sziasztok!
Hú Hajna gáz ami a melóhelyeden van, sajnálom! Remélem téged nem fog érinteni.
Milyen kréker jó nekünk? Honnan lehet venni?
Móni nálam a kinder pinqui volt ilyen, mint neked a franciakrémes.
A diétával hadilábon állok. A reggeli kimaradt tegnap is, ma is mert fél 9-kor keltünk fel. De örülök neki, h. ilyen jól alszik Barni... csak így az egész nap elcsúszik.
A fordított pizza olyan,hogy vastag pizzatésztát tortaformába raksz és lerakod bele a sajtotm a szószt, húst, tetejére reszelt sajt és sütőbe be. Majd egyszer leírom értelmesebben is.
Szalma köszönöm szépen, és a 15 perc mellett te tornázol még mást is vagy csak ezt? A 45 perceset miért nem szabad mindennap csinálni?
Bogi gratulálok a fogyáshoz,nagyon ügyes vagy. A tejes diétán meg nem is csodálkozom, rendesen kicsapta nálam a biztosítékot. Nem csak a csaj,hanem az is hogy hagyták megjelentetni.
Hozzávalók sk piskóta mindenkinek szájize szerint , csikokra vágni mintha babapiskóta lenne.
1 doboz mascarpone , 15db édesitő ,5 tojás,natúr kakaópor , bármilyen nekünk való lekvár.
A tojásokat sárgája - fehérje különszedjük .
A sárgáját az összetört édesitővel habosra verjük , beletesszük a mascarponét. A fehérjét kemény habbá verjük , majd ezt a 2 krémet összeforgatjuk.
Egy tál aljára egy réteg piskóta -krém-kakaópor-lekvár ....ezt igy rakosgatjuk amig legfölülre csak már krém kerül azt megszórjuk kakaóval hűtőben tesszük , és jól megesszük.
Nyami. :-)
Dorka! Megcsinálod ezt a krémet, eszel hozzá vmi tésztafélét, oszt meg is van a házi krémesed. :-)
Hát ahova járok, azért rendesen kinyuvasztanak.
De akkor megpróbálom párhuzamosan.
Kr
Mi Kazincbarcikán lakunk.
Az anyósomék itt egy kis faluban,nem messze tőlünk és ott van kemence)))
Szoktunk sütni kenyeret!! Lángost,mindent,amit régen az őseink is megsütöttek otthon))
Azért szoktam csinálni,mert nagyon drága a bolti,valamit nekem ez sokkal finomabb,és legalább tudom,mi van benne))
Ha rékeresel egy olyan receptre,ahol le van írva a házi krémes receptje,szerintem megvan a puding is.
Megfőzöm a pudingot,én simát szoktam,nem diétásat,azt még nem próbáltam.
Teszek bele xilitet,cukor helyett,és amikor már majdnem kész,akkor vízgőz felett melegítem tovább,ekkor óvatosan beleforgatom a tojásfehérje felvert habját.Állítólag így megfő benne a hab,és olyan lesz,mintha tejszínt tettél volna bele.
Olyan lesz,mint a francia krémes krémje.
Bogica! Ez nagyon jól hangzik! Te merre felé laksz, hogy leveles tésztát csináltok otthon?
Pudingba sima (nem felvert?) tojárfehérjét keverve krémesebb lesz? Nem is tudtam!
Leveles tészta (rétes)
1 kg liszt (lehet graham vagy teljes kiőrlésű,keverve egy kis simával)
2 Rama
4 egész tojás
kb 4 dl tejföl
6 ek citromlé
só
egy ek édesítő vagy xilit
2.5 dl-es üdítős pohárral kiszedünk a kg lisztből 2 pohárnyit.Hozzáadjuk a 2 egész margarint,2 kanál citromlevet ,összedolgozzuk és hűtőbe tesszük.
A maradék lisztet 2 egész tojással 2 tojás sárgájával ,4 kanál citromlével,az édesítővel,és egy csipet sóval összegyúrjuk.
Hozzáadunk annyi tejfölt,amennyitől közepes kemény lesz. (ne ragadjon nagyon).
Fényesre,hólyagosra verjük. Megfogjuk a kezünkbenés mint egy labdát,odacsapjuk a deszkához,de a vége a kezünkben marad,így nyúlik.A kezünkben tartott részt ráhajtjuk a deszkán lévőre. Megint csapjuk,megint hajtjuk.
Addig kell ismételni,ameddig szép fényes nem lesz,és ha egy kicsit megnyomjuk,akkor hólyagos.
Téglalap alakúra nyújtjuk,majd a vajas tésztát rátesszük a tetejére,ugyanakkorára nyújtjuk ki mind a kettőt.Majd felcsavarjuk,mint a kakaós csigának valót.
15 egyenlő részre osztjuk.
Úgy forgatjuk a tekercset,hogy a csiga részét lássuk,így laposra elnyújtjuk,és hármat hármat egymásra teszünk.
Alul,felül,jobbról,balról behajtjuk.
Így elkészült egy tésztánk.
A többivel ugyanígy járunk el-.
Lehet így fagyasztani is,csak elővesszük,felolvasztjuk és lehet is tölteni,sütni...
Mi szoktunk belőle túrós rétest,diós-meggyes rétest és almásat csinálni.
Vagy lehet tölteni diabetikus lekvárral is.
Vagy diétás pudinggal,amibe melegen tojásfehérjét teszünk.(így krémes töltelék lesz belőle).
Szomorú vagyok.Akkor választanom kell, vagy zumba, vagy ez?
A zumbát én is nagyon szeretem.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?