Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Ja és rendes, 3pontos inzulinterhelésed volt? Az eredményeid leírod?
Mellesleg hellóbellóevribádi... :)
Szia Puszunty! Szerintem már jártál nálunk is. Első körben a lombik felejtős, amíg nincs magától ciklusod. Ha nincs ciklusod, egyértelmű, hogy szarok a hormonjaid. Amíg szarok a hormonjaid, nem lesz ciklusod, hiába várod. A xr-t nem értem miért kaptad, azt enyhe IR-re adják, ráadásul olyanoknak, akiknek nem kell fogyniuk. Ahogy olvasom, neked kell. Az éhgyomri 11 meg nem enyhe IR. Mindenképp menj más dokihoz. Ha pesti vagy, egyértelműen a Mens Mentist ajánlom neked. Drága, de érdemben foglalkoznak veled és nem futsz felesleges köröket. Vidd el a leleteidet, mondj el mindent, és segítenek. Így látatlanba megmondom, hogy az xr nem használ neked (mellesleg nekem sem használt), le kell cserélni. Az éhgyomri 11-es inzulin nagyon magas. Lombikhoz 5 alatt kéne lennie.
Most olvasom, hogy szegedi vagy. Figyi, akkor is érdemes egyszer feljönnöd MM-be, utána pedig lehet távkonzultálni velük. Ráadásul kontrol 3-4 havonta van, meg kéne oldanod, hogy akkor feljössz, legalább egyszer, még az elején.
Nóri, én nem vittem citromlevet, de szerintem ott is raktak bele valamennyit, ahol én voltam. Egyébként én is hallottam, hogy módosíthatja az eredményt. Ha nincs a beutalón vizelet, ne vigyél.
köszönöm szépen!
lehet leírtam már párszor itt is... :-(
az a lényeg, kiderült az IR, kaptam rá adimetet, rendbe tette a ciklusom, de csak híztam tőle, annak ellenére, hogy a diétát (160 gr CH mintaétrend) betartottam, ill. folyton leesett a vércukrom. Az orvosom lecserélte merckformin xr-re, és napi 25 ug letroxot írt. A ciklusom megszűnt, ez volt január végén. Közben ugye kaptam időpontot a lombikra is, ahol az orvos azt javasolta, hogy minden gyógyszert le kell tenni, és várjak a spontán ciklusra, ami azóta sincs, ill. kb. 3 havonta. )Adimettel, ill előtte is spontán ciklusaim voltak 26-28 nappal, de akkor is már kevesebb mennyiséggel.) legutóbbi "spontán" ciklusom során 16 fsh-t, és 0,1 alatti AMH-t mértek. Teljesen elkeserítettek. Most megint várok, hogy spontán legyen valami, mert csak akkor lehet menni UH-ra. Azzal küldött el az orvos, hogy ez nagyon rossz eredmény, esélyem nincs a lombikra, addig is próbáljak meg fogyni.
Szóval itt ülök, és várok valami ciklusfélére...
A tavalyi (1 éve) éhgyomri 33 inzulinom márciusban 11 volt, most nem nézettem terheltet.
Dióhéjban ennyi...
:) most sztem mindenki épp hazafelé tart melóból, de este, vagy munkaidőben előkerülnek.
ird le a kezelésed, dokid, terveid, mindent ami fontos lehet.
csajok, segitsetek neki, asszem újabb idióta orvossal állunk szembe
Na most megkersetem, nem 4 csak max. 2! az engedélyezett terhesen. De mivel Móni nem kávézik ez most nem játszik, csak leírom az utókornak :)
Idézek:
"A bizottság szerint napi 200 milligramm koffein nem emeli a vetélés és a koraszülés veszélyét. Ennyi koffein 3,6 deciliter amerikai típusú kávéban vagy két presszókávéban van. E koffeintartalomnak megfelelő mennyiségű teát és üdítőt is ihat vagy csokoládét is ehet a kismama. A kóla 10–14, az energiaital 12–80, a tea 20 milligramm koffeint tartalmaz deciliterenként. Egy tábla (100 gramm) keserű étcsokoládéban átlagosan 70–80 milligramm koffein van."
Móni ha még nem is kávézol, akkor főleg nem lehet gond. A szénsav puffaszt és gyomorfájást okoz, de a baba nem kap belőle... szóval igyál nyugodtan néha.
Már nem emlékszem pontosan, de utána olvastam annak idején talán 4 kávényi koffein az, ami sok lenne.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?