Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

22962. ivi79 (válaszként erre: 22935. - Kíwa)
2012. ápr. 28. 16:00

uhh ezer köszi! van is itthon maradék tubusos füstöltsajt, meg macihagyma, csak sajtot kell hozzá szereznem, ez lesz a vacsim:)

Álomország sztem csak egy kicsit fel akarta kavarni az állóvizet és azért nyögte ezt be, azóta sem járt erre..

22961. kr73 (válaszként erre: 22960. - Anny79)
2012. ápr. 28. 15:28
Bocs, nem tudok határértékeket, de ha magas, az jelzi az autoimmunitást.
22960. Anny79 (válaszként erre: 22957. - Kr73)
2012. ápr. 28. 14:57
Úgy látom 10 es szám van az ATPO mellett!
22959. dith (válaszként erre: 22902. - Mosolyka1111)
2012. ápr. 28. 14:43

Mosolyka! Pénteken voltál a bazilikánál? :-)

Nekem volt egy sejtésem, hogy te vagy a lánykáddal :-))

22958. Kíwa (válaszként erre: 22956. - Anny79)
2012. ápr. 28. 14:16
Én R -es eés pajzsmirigyes 21 hetes kismami.Femibiont szedek. Tüű javaslatára..
22957. kr73 (válaszként erre: 22956. - Anny79)
2012. ápr. 28. 13:59
Miért? Autoimmun vagy? (Az az antiTPO értékből derül ki.) Az elevitben nincs jód, én azt szedem.
22956. Anny79
2012. ápr. 28. 13:49
Köszönöm az eddigi válaszokat, akkor várom a többiek véleményét? Akkor ne szedjem a femibiont?? De akkor mit?!:-((
22955. kr73
2012. ápr. 28. 13:14

Esbee! A régi leleted PM-ileg okés (4-5-ig van a határ), arra csak néhány doki adna gyogyót akkor, ha babát szeretnél. A fáradékonyság és a hízás/nem-fogyás a PM-számlájára (is) írható, főleg az előbbi.

Anny! Moncsi jól írta, a jód az autoimmun pajzsmirigy betegeknek nem jó, azt szedheted nyugodtan (ha tudod, hogy nem vagy az). Többihez nem nagyon értek. Viszont kéne tartanod az IR-diétát, mert november óta gyógyszer mellett a diéta tartásával az éhomi inzudnak is lejjebb kellett volna mennie, annak már tökéletesnek kellene lenni! (Nekem pl. szept.közepe óta hellyel-közzel tartott diétával és november óta szedett gyógyszerrel lefeleződtek az értékeim - igaz, nekem sokkal magasabb volt, mint neked. De aki itt tartja a diétát, annak mind javultak az értékei. Persze volt kb.2kivétel, de nekik meg kiderült, hogy gyógyszert kellet váltani, nekik vmi miatt nem volt jó a met.) Az sem jó, hogy a terhelt cukrod alacsonyabb, mint az éhomi (ez arra utal általában, hogy a 60 perces inzud nagyon magas). És elég érdekes, hogy a terhelt inzud szinte azonos az éhomival. Ilyennel itt még nem találkoztam (és én csak azt tudom, amit itt olvastam). De majd jön Tita meg Hajna, akik nagyon képben vannak, s megszakértenek téged.

22954. Esbee (válaszként erre: 22946. - Kr73)
2012. ápr. 28. 12:47

Sziasztok!

Kr73! 3 éves laboreredményt találtam, ott 2,11 volt a TSH-m a mostaninak szerdán lesz meg az eredménye, és 9-én megyek vissza MM-be.

Amúgy köszi a tájékoztatást! :)

Tünetek? Hmm..szerintem ezek inkább az ir tünetei: nagyon sokat híztam, kb. 4-5 év alatt, hullik nagyon a hajam, borzasztó izzadékony lettem, rendszertelen menstruáció, nincs peteérésem, és fáradtabb vagyok. Nem tudom, hogy ezek pm tünetek is egyben, arról a betegségről még szinte semmit nem tudtam, csak amit most leírtál nekem.

22953. DorkaMoncsi (válaszként erre: 22952. - Anny79)
2012. ápr. 28. 12:12

Szia!

Én úgy tudom az autoimmun PM-esek nem szedhetik a Femibiont. De majd jönnek a többiek, és kijavítanak, ha hülyeséget mondtam.

Mindenesetre én is IR-es vagyok, ill. most terhességi cukros, és a Femibiont szedem.

22952. Anny79
2012. ápr. 28. 09:19

Jó reggelt Mindenkinek!

Régóta olvasgatlak titeket, de eddig még nem szóltam a témához. Röviden rólam: 4 sikertelen lombikon vagyok túl. Alapvetően a férjemmel volt a gond, de visszérműtét után javulnak az értékei. Nekem az inzulinommal volt a gond, kicsit magas volt, kb. 29, illetve a TSH-m utoljára 2,14. Illetve nem tudok fogyni. Szedem a meforaét 2 1000 mg, 75 letrox. Megnéznétek az eredményeim?

leírom a novemberit, majd a mostanit:

glukoz: 5,2

glukoz 120 perc: 5.1

inzulin: 6,74

inzulin 120 perces: 17,88

áprilisi eredményeim:

cukor: 5,3

cukor 120: 4,8

inzulin: 6,21

inzulin 120: 6,68

A nőgyógyász azt mondta jó, de akkor miért nem fogyok semmit. Igaz sajnos, nem is tartom a diátát. Most kaptam tőle ún. Dr. Flórán étkezési tanácsot. Hallott már róla valamit. Úgy tudom, aki IR-es, a jódot kerülnie kell. Viszont én elkezdtem szedni a femibiont, mert hát babát szeretnék. Ha megosztanátok a véleményeteket a fentiekkel kapcsolatosan, nagyon örülnék! Szép hosszú hétvégét mindenkinek! Anny

22951. kr73
2012. ápr. 27. 22:01
Jó éjt mindenkinek! (Nem bírom tovább hallgatni a hamis kornyikálásokat a tv-ben, fááááááááj!)
22950. kr73
2012. ápr. 27. 21:59

Esbee! Azt mondják, hogy a PM-bajból nem lehet kigyógyulni, életed végéig kell szedni a gyogyót. De ez - hidd el - nem megerőltető, felkeléskor bekapod (max.1korty vízzel), aztán fél óra elteltével már ehetsz-ihatsz (addig semmi).

Ezzel ellentétben az IR-t úgy meg lehet a páciensnek gyógyítania, hogy szerencsés esetben el is hagyhatja a gyogyót, mert diétával és mozgással szinten tudja tartani a hosszú hónapok-évek elteltével gyógyszerrel-diétával-mozgással beállított jó értékeket. Bár itt nem olvastam olyanról, akinek ez sikerült. Lehet, hogy régebben voltak itt, még én is viszonylag friss vagyok e témában (fél éve derült ki, s még nem jók az értékeim).

De majd gyünnek az IR-tudorok, oszt megmondják az észt. :-))

No, csak azt akartam mondani, hogy a PM-miatt ne izgulj, az jobban és sokkalta gyorsabban normalizálható, mint az IR.

22949. fb594c0e36
2012. ápr. 27. 21:53

Réka köszi. Majd májusban úgyis mennem kell, rákérdezek már. De tényleg nem mondta a jódot Valicskó... vagy csak elfelejtettem a pm miatt :D

Molygó nehogy túlzásba vidd!

Ja én jövő héttől már heti 2 zumbára fogok járni. Rám fér!

22948. kr73 (válaszként erre: 22947. - Molygó)
2012. ápr. 27. 21:51
Szadomazo állat vagy te, nem ember! Itt nem fertőzöl tovább, az tuti! Legalábbis a kövérek közt nem - fejemet teszem rá! :-PPPP
22947. Molygó
2012. ápr. 27. 21:48

Most végeztem a második turnus első Insanityjével. Welkin utállak nem tudok lábraállni annyira elgyengültem, ömlött rólam a víz én aki sosem izzad. Bőgtem a végén, tehát jó volt, főleg hogy vége van.

Jóéjaszkát Tetsvíreim.

22946. kr73
2012. ápr. 27. 21:47

Bea! Bocsi, tényleg nem is néztem, hogy ki írta. Hülye PM, pfúj! :-)

Nem tudom pontosan, hogy mi a lélektani határ az aTPO-nál, mert nekem az SzTK-s endodokim nem foglalkozott ezzel, a belesem (akivel ellenőriztetem mindig a PM-emet) mondta, hogy felejtsem el a jódot (szedetett pár éve a folsav mellett velem jódot is babavárónak, és hát szarabb lett az eredményem), egy másik doki (már nem emlékszem, hogy a szemész vagy a reumatológus) meg azt mondta, hogy az akkor aktuális aTPO-m nem olyan magas, vagyis akkor éppen nem vészesen voltam ai. De nem tudok értékeket, nem kaptam meg az értékeimet.

Esbee! (Vagy SB?) :-) Ha alulműködik a PM-ed (magas a TSH-d), akkor kapsz rá gyogyót, de az nem vészes, az ált.jobban kezelhető, mint az IR, csak folyamatosan (kb.3-6havonta) kell nézetni, mert változhat, s a gogyó mértékét ahhoz kell igazítani (mert ha netán átlendül túlműködésbe, az magára az életre sokkal drasztikusabban káros, mint az alulműködés). Ne ijedj meg, lesz ez még így se! :-) No, de tényleg nem akarlak rémisztgetni. Vannak vmilyen PM-es tüneteid? A régi TSH-d kb.mennyi volt, s mikor? Mi vagyunk itt egy páran, akiknek az agyát kicsit kikezdte a PM, Ivi pl.nem bírta befejezni a fősulit, én is állandóan le vagyok maradva a melóban, nem jár az agyam, és a többiek is el-elfelejtenek dolgokat. Én pl.keresem mindig a szavakat - de olyan hétköznapi szavakat, hogy már csak röhögök magamon, hogy hogy lehetek ennyire hülye. Ugye Ivi, így vagyon? Szóval SB, neked milyen tüneteid vannak?

22945. fb594c0e36 (válaszként erre: 22944. - Fb594c0e36)
2012. ápr. 27. 21:29
Már értem... szóval én csak közbe kérdeztem és "összekeveredetünk".
22944. fb594c0e36 (válaszként erre: 22942. - Kr73)
2012. ápr. 27. 21:28

Most ezt nem értem, mindegy :)

Háromszáz valamennyi volt, már nem emlékszem pontosan. A doktornő csak annyit mondott, h. autoimmun... de semmi olyat, h. valami másra is figyeljek.

22943. Esbee (válaszként erre: 22940. - Kr73)
2012. ápr. 27. 21:28

:(:(:( akkor lehet ezt mondta a sote-s doki is, hogy így autoimmun... a friss tsh-t még nem tudom, mert azt körzetivel csináltattam, és annak az eredménye csak szerdán lesz meg..

Ez azt jelenti, hogy az ir mellett még erre is majd kell szednem valamit? Ebből ki lehet gyógyulni?

22942. kr73 (válaszként erre: 22941. - Fb594c0e36)
2012. ápr. 27. 21:25
25,5-nek írtad az aTPO-t! Ha magas, az jelenti az autoimmunitást. Ivi majd megszakérti, ő a nagy PM-tudor. De most akkor mi az értéked?!?
22941. fb594c0e36 (válaszként erre: 22940. - Kr73)
2012. ápr. 27. 21:14

A jódon kívül másra kell figyelni?

Nekem közel 400 az anti tpo-m. Nem emlékszem, h. bármit mondott volna a doki.

22940. kr73 (válaszként erre: 22939. - Esbee)
2012. ápr. 27. 21:08

Üdv az autoimmun pajzsmirigyesek táborában! :-( A TSH-d mennyi lett? Kéne tudni, mert attól függően kapsz majd gyogyót rá. A jódot kerüld, az nem tesz jót az ai-osoknak!

A D-vitaminod elég alacsony. Most légy sokat a napon, de ettől még szedhetnél is egy kicsit tabletta/kapszula formájában!

A kortizolhoz nem értek.

22939. Esbee
2012. ápr. 27. 20:58

Sziasztok!

Pár napig most nem voltam, holnap tudlak benneteket visszaolvasni. Meglettek az eredményeim, szerintetek ezek mennyire rosszak?

Szabad T4 9,58 pmol/L 7,90 - 14,40

Szabad T3 4,99 pmol/L 3,80 - 6,00

Anti-TPO 25,5 U/mL * 0,0 - 9,0

Total 25-OH D-Vitamin 19,8 nmol/L * 75,0 -

Ismételve

Kortizol 365,2 nmol/L

6 éves kor felett délelőtt 185-624 nmol/L délután <276 nmol/L

Előre is köszönöm, aki tud segíteni!

22938. DorkaMoncsi (válaszként erre: 22937. - Kíwa)
2012. ápr. 27. 19:23

Szerintem annyi még bőven belefér.:) Sokan már ilyenkor 10 kiló plusznál is vannak, oké, ők nem IR-esek, de attól az még nem a legjobb.

Amúgy nekem is mondta RR hetekkel ezelőtt, h már hízhatok. És 2-3 kiló pluszban vagyok én is, és még ő erre mondta.:) Szóval az a 4 nem sok sztem:)

22937. Kíwa (válaszként erre: 22936. - DorkaMoncsi)
2012. ápr. 27. 19:04
Aha:-) Szedem szépen napi 3X500 -at. + az L Thyroxint is:-) Ma vagyok 21 hetes, és 4,3 kg-nál vagyok épp. A fiammal ekkor már többet nyomtam több mint egy kg-val ami akkoriban 15 kg volt.. úgy, hogy jártam személyi edzőhöz edzeni, és persze lightosan ettem, vagyis azt képzeltem.. uis én IR előtt rengeteg gyümölcsöt fogyasztottam.. és reggelire lecsúszott az a tejes kávé.. de amúgy eleve cukrot nem ettem ( mézet mindenhez ami uúgy tilos) de alapvetően egy egészséges ember számára teljesen normális étrendet folytatva.. De látom, Te még ennél is ügyesebb vagy! Én nem tudom, félek azért, hogy ez a 4 kg is sok, így a felére.. főleg, hogy 9 kg túlsúllyal indultam.. de tartom a diétát, és még mozogatok is..
22936. DorkaMoncsi (válaszként erre: 22933. - Kíwa)
2012. ápr. 27. 18:58
M újság veled amúgy? Szeded még a Meforalt? (Vagy nemtudom melyiket szedted)
22935. Kíwa
2012. ápr. 27. 18:57

Na. SAJTSZÓSZ:

Mivel a minap estire spárgát pároltam amellé az dukál.

Rohadt egyszerű: Nagyon kevés vajba belenyomtam egy már nem tudom milyen márkájú, de tegyük fel Camping sajtot, tejszín kevés fokhagyma ( én medvehagymát tettem de ugye az nincs mindig) bors, felforraltam tejszínnel és még reszeltem bele nem kevés trappistát. Ebbe pedig csináltam egy könnyed rántást: Vajon tk liszt. Aztán a rántást csomómentesen elkevertem a szószban, hogy ne legyen totál folyékony.

Ennyi. Tök fini lett.. mondjuk a tk liszt miatt enyhén barnás színű. Amúgy a lisztet lehet helyettesíteni keményítővel de az nem volt itthon.

22934. Kíwa
2012. ápr. 27. 18:54

Na Csajok, most olvastam végig a mai termést, Álomországon rohadtul sikerült felhúznom magam, sőt ahogy olvastam tovább milyen bajaink is vannak a tetves IR-től még idegesebb lettem.. bár úgy lenne, hogy nem életre szóló.. Konkrétan tegnap bűnöztem, és utána annyira xarul voltam fizikailag, hogy attól tartottam megpusztulok.. Agyam eldobom az ilyenfajta okoskodástól.

És Ne haragudj, most nem Téged akarlak bántani Álomország, csak ha nem ebben élsz akkor inkább tényleg hallgass, mert rohadtul nem értesz hozzá. Mit meg nem adnék azért, hogy igazad legyen.

22933. Kíwa (válaszként erre: 22830. - Alomorszag)
2012. ápr. 27. 18:49
Hát Álomország, Te valóban álomországban élsz.. Ez egy életre szóló betegség, és ha Neked nincs, hát nem is kívánom, hogy legyen.. Ha vmihez nem értesz, akkor inkább ne nyilatkozz.. Itt mi rengeteg tünetet feltudunk sorolni amik rohadtul nem csak a babakérdéssel függnek össze. BTW én épp ma 21 hetes kismama vagyok, szóval nálam rohadtul nem a teherbeeséssel volt a gond..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook