Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Nekem volt ilyen, mintha olajos lenne a széle, csak nálam a fosás volt ilyen. És azóta van/volt mióta az eucreast szedem.
A szorulás több mindenkinél van. Molygónál is, úgy emlékszem probléma. Meg Mosolyka lányánál is. Majd Mosolyka megírja, azt hiszem szennalevél teát iszik a lánykája, hogy tudjon produkálni.
Bocsi a kérdésért, és aki nem bírja a kicsit gusztustalanabb témát, az ne olvasson tovább.
Lassan három hónapja szedem a merckformin 750-et, napi két szemet. Előtte is szorulásom volt, és azóta is az van. Azonban mióta szedem, a végtermék bogyóimat bevonja valami fura nyák, ami nagyon zavar. Ilyet akkor tapasztaltam korábban, amikor az anibiotikum kicsit tacsra tette a bélflórámat, de ittam rá normaflórt, és idővel rendbe jött. De a mostani állapotra hiába iszok rá bármit. Gondolom az a baj, hogy szedem továbbra is a gyógyszert, ami okozza, és nem tud reagálni rá a szervezetem.
Volt valakinek hasonló problémája??
Nóri, én úgy tudom, hogy bár változhatnak az értékek, de olyan nincs, hogy egyszer autoimmun vagy, utána meg nem.
Mosolyka, várj még holnapig, aztán hívd fel őket. Egyszer én is voltam így MM-ben és kétszer küldték el utána. Valószínűleg beragadt a rendszerbe, vagy nem tudom.
Nem voltam náluk még, csak most először, pénteken.
A nő felírta az email címemet, de a rendszerben még nem vagyunk benne.
Lehet, hogy ma várok, mondjuk holnap 11-ig, aztán felhívom őket.
Voltál már náluk? Kaptál már e-mail-t onnan?
Mert akkor meg kell, hogy kapd, mert benne vagy a rendszerükbe.
Egyszer én is sokat vártam az eredményre. Szóltam, és másnap megküldték kétszer.
Köszönöm a gyors válaszokat.
Kérni fogom mindenképp.
Még nem kaptuk meg a Centrumlabtól az eredményt:(
Oké, hogy péntek délelőtt voltunk, utána pedig négynapos ünnep, szóval most van az első munkanap utána. (TSH meg női hormonok meg D vitamin).
Ma még várjak? Holnap szóljak oda?
(Elég hülye az email címem, szám is van benne, bár jól írta fel a csaj, de bármi lehet...)
Sziasztok!
Segítsetek!
Holnap megyek az MM-be terhelésesre. Az MM megküldi e-mail-ben az eredményt, vagy csak a jövő héten fogom megtudni a Tűű dokinál?
Annyira kíváncsi vagyok, hogy javultak-e valamit három hónap alatt az értékek.:)
Welkinem nekem elfogyott a gyógyszerem (én hülye) úgyhogy a rokontól kölcsönvettem a 1000mg-ből és reggel este azt nyomtam ebédre meg a maradék 850-est nincs bajom tőle talán kicsit jobban pörgök, de nagy fosi sem volt semmi. Nekem Tűű aszonta emelhetem 1000-ig ha úgy látom. Asszem ha sikerült feliratnom 1000mg-os maradok ennél a verziónál.
Én ügyes voltam nem bűnöztem a hétvégén, csak ugye pétneken volt jégkrém :)
Jó reggelt mindenkinek Ir tesók, örülök hogy mindenki túlélte a hétvégét, minden rendben, minden ok...
Mindenki megnyugtatására közlöm pénteken én is bűnöztem csoki, jégkrém minden játszott de mérleg szerint nem híztam, de nem is fogytam...hiába szedem a 850-es meforalt, kb fogytam két kilót tőle, lement egy kicsi a hasamról, oszt annyi, azt mondta Rita, hogy ha beszedtem a két dobozzal irjak neki hogy mik a tapasztalaok, meg majd ír új receptet...hát majd megírom neki...ezt tudom tenni...
Szalma, ügyes vagy, hogy csak úgy lehúztad a cukorlöttyöt!
Kíváncsi leszek az eredményeidre!
Én múltkor kérdeztem hogy melyik hal jobb a másiknál, de nem válaszolt senki, én ettem 1 hét alatt lazacot is meg tonhalat is.. ez volt otthon kész. Nemtom amúgy miért nem jó Hajnám.
A barnázás miatt szeritnem ne aggódj, vagyis jó én is kivagyok tőle. Ez a met és a máj kérdését meg meg fogom kérdezni Tűtől mert engem is érdekel.
Szerintem a MM-ben valamennyi citrom van benne nem? Én sem szoktam bele tenni, nem hiszem, hogy sokat javítana rajta.
Aha, szóval nagy az inzulinválasza. Tegnap mondjuk rántott ponty volt vacsira (aznap délutáni fogás), juj nagyon fini volt. De csak másfél pici szeletet ettem, annyi akkor belefér.
Nóri, elméletileg úgy van, hogy ha kiesik a referenciatartományból akkor autoimmun vagy. De azt én is hallottam, hogy változhat az érték. Mondjuk én egyszer nézettem csak, akkor jó volt, úgyhogy nem foglalkoztam vele többet.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?