Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Akkor én is japán lettem/vagyok???
Jucus! Vhogy el lehet tüntetni azokat a cisztákat? Mit mondanak? Nagy gáz az? Nekem 18-19 évesen a hasam nyomkodásával megállapította a véradóban a dokinő (vashiány miatt kellett oda járnom), hogy nagy a májam. Pedig akkor még nem is ittam pálinkát bizonyos szitukban. :-)
Rékám a remény hal meg utoljára, tudod...de én is nagyon bízom a gyógyi elhagyhatóságában, tekintve, hogy nekem még ciszták is vannak a májamon.
Az autoimmun pm alulműxit hívják Hasimoto tyreoditisnek, én úgy tudom.
És RR ezt tudja,mégis mondta a gyógyi elhagyást.
De felírtam a kérdésekhez, máj.24 után hozom a választ.
Köszi, Jucus, hogy adtál egy kis fényt az alagút végén! Neked a Hasi.mellet ai-PM-ed (is) van? Lehet, nagy ökörséget kérdeztem most, nem értek ilyen japán dokikról elnevezett dolgokhoz.
F.sz.! Pedig reménykedtem, hogy ha nagysokára elérem a normális szintet, szépen le lehet majd építenem ezt a bogyót, elég nem a PM-re szedni, meg vasat, meg ezt, meg azt... :-(((((((((((((((((((( Nincs elég bajom??? Áááááááá, megyek inkább meghalni... most! Pá mindenkinek!
Ja, Dorka, én is szavaztam. :)
Hajnám, ez az autoimmunitás a Pm-kor kiderült dologra is vonatkozik? Mert nekem Hasimotom van, de RR azt mondta, hogyha szépen javul az Ir-m, elhagyhatom a gyógyszert.
A máj-vese problémát hogy lehet megnézetni? Gondolom vérvételnél májfunkció, ill.vesére is van valami spéci vizsgálat?
Május 24-én megyek RR-hez, erre rákérdezek, az biztos.
Popsipisi van, dolgozik a cukros víz. :D
Ügyes vagy nagyon tezsvírem, én büszke lenni rád nagyon! :)
Réka, IR-re vonatkozik. Mikor nálam kiderült, hogy nem autoimmun, rákérdeztem RR-nál, hogy ha az lennék, akkor mi lenne a különbség. Azt mondta, hogy az a szerencsésebb, aki nem az, mert azoknál esély van arra, hogy elhagyják a metet idővel és csak diétával fenntartsák a megfelelő inzulin szintet.
Én büszke vagyok, h semmit nem bűnöztem, időpontot is tartottam. Csináltam pogácsát és azt vittem magammal, ha nem voltunk itthon. Bea, esetleg Te is próbálkozhatnál valami falatkákkal, amit bekaphatsz Barnus mellett. Csak ötlet. :)
hát több boltban lehet, fitneszpont, lángsport, de lehet rendelni is webshopból. scitec 100% whey protein, de van a professional verziója ami aszpartam mentes, és mind2 garantáltan gluténmentes, már akinek ez fontos... 22g fehérje és 3,8 ch 1kanálban de aki totál chmentest akar azt is lehet találni.
1kanál fehérjepor+1kanál zabpehely+3deci viz ez összesen 23g ch+26g fehérje
Hajna! Mire mondták a gyógyszerelhagyást: PM-re vagy IR-re? (Nem egyértelmű, amit írtál, hisz a PM-re úgy tudom, hogy élethosszig kell szedni. Vagy csak az autoimmunoknak? Vagy mi van?!?!?)
Mosolyka! Reggel 7-kor és este vmikor (8-9-10? - nem emlékszem) küld a rendszerük emilt.
Ez nálam is így van, ha kötöttségek vannak jobban tartom az időpontokat. Sajna fél óránál több szokott lenni. Kellene valami normális napirend, de hát nem csak rajtam múlik. Megpróbálok jobban odafigyelni majd.
Fél óra csúszás még belefér, de több nem szerencsés. Hát a négy nap alatt csúszkáltam én is rendesen. Érdekes, én otthon nem tudom tartani az időpontokat, inkább akkor, ha melózom.
Sziasztok!
Le vagyok maradva a suli és az állni tanuló, de csak esni tudó kölköm miatt.
Szerencsére a 3 metet is kezdem megszokni. A vacsival sokszor elcsúszok időben... ez mennyire gáz?
És hol veszed ezt a csokis fehérjeport?
én munkában ezért eszem csokis fehérjeporral. egyszerü, gyors és finom.
Szavaztam és elraktam a linket is, holnap nyomok megint. Nekünk te vagy legszebb Moncsi.
Ja akkor félreértettem, mert így írtad: "Előtte is szorulásom volt, és azóta is az van."
Köszönöm!!Olvasni fogook hozzá!!
lehet azért van szorulásom mert én meg sok tk dolgot eszem.... zabot nehéz beépíteni a mostani kajáimba vagyis ahhoz főzőcskézni kéne stb. Anno ugye jó volt reggel bekevertem egy natúr joghurtba a pelyhet és a korpás és megszívta magát jó volt, egy kis gyümölccsel, vagy mézzel toltam. Hát mivel nálam a joghurt kiesik mostmár így ez is over.
pedig pont a zab egy tökéletes lassú gabona.. anyós is ir-es és szorulásos, de ő nem szed metet sem és nem diétázik, csak elhagyta a cukrot+fehérlisztet
Igen persze, régen míg nem volt IR minden délelött joghurtba zabpehely zabkorpa volt a kajám, minden nap. Plusz én egy csomó kajába is teszem, fasírt stb.... bár mióta IR van ahhoz képest sokkal kevesebbszer.
de már próbáltad rendszeresen enni? zab lassú ch:)
Tulajdonképpen gőzöm nincs, hogy autoimmun vagy sem, mert a doki anno nem mondta, én meg nem értettem hozzá. De a jód miatt nem mindegy. Úgyhogy Tűűt megkérdezem.
Lányok, tudom, h ez itt nem a reklám helye, de megkérhetlek benneteket, hogy szavazzatok rám itt?:)
[link]
További ajánlott fórumok: