Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Nagy az inzulinválasza, mint a marhahúsnak, joghurtnak, tejnek. Persze azért néha lehet.
MM- ben voltunk, 2 pontos 6420 huf volt. :) Legkésőbb holnap délutánra megvan az eredmény. :)
Sziasztok! Rövid hetet mindenkinek!
Hajna! Köszi a müzli képét, sikerült beszereznem! :)
Kíwa, örülök, hogy ilyen klasszul tartod a diétát, és hogy csak ennyit híztál! Nagyon ügyi vagy. :)) Megmondom őszintén, én egy ideje visszahoztam az étrendbe a mézet. Persze minimálisan, de néha azt teszek teába, hogy ne egyek annyi mesterséges édesítőt.
Esbee, a d-vitaminod rohadt alacsony, ezt biztos látod is, neked napi 6 ezer simán mehet egy nap pótlásnak, és menj a napra fényvédő nélkül délutánonként, ha teheted egy-egy órácskát.
Az anti-TPO-d alapján sajna autoimmun a betegséged, tehát a jód tartalmú cuccokat kerüld mindenképp. Nekem még az elején annyit mondott RR az autoimmunitásra, hogy nekik életük végéig kell gyógyszer, míg nekem, aki nem vagyok autoimmun, esélyem van egyszer elhagyni és gyógyszer nélkül, csak diétával élni.
Anny, üdv közöttünk. A jódot nem az IR miatt nem lehet szedni, hanem az autoimmunitás miatt. Önmagában a gyógyszertől nem lehet fogyni, ha nem tartod a diétát. Erre speciális diéta van. Az eredményeid nem jók. Először is majdnem ugyanannyi az éhgyomri értéked, mint a terhelted. Cukros vizet ittál vagy reggeliztél? Éhgyomri inzulinnak 5 alatt kéne lennie, a 120 perces értéknek kb. 25 körül. A cukrodnál meg a terhelted alacsonyabb, mint az éhgyomri, ez megintcsak nem jó. Azt kell mondjam, hogy a novemberi értékeid még jobbak voltak, mint az áprilisi. Ha javulást szeretnél, akkor muszáj a diéta és muszáj mozogni is mellé. Ha adsz nekem egy e-mail címet priviben, szívesen küldök neked anyagokat magáról a diétáról, feltéve, ha megígéred, hogy el is olvasod. Merthogy az utóbbi időben többször jártam úgy, hogy elküldtem valakinek, majd kérdezett valamit, ami az első pár sorban benne volt. Ettől meg herótom van.
Néztek-e nálad anti-tPO-t? Ja most olvasom, hogy igen. Kéne a max. határ. Ha afelett van az értéked, akkor igen, autoimmun vagy. Ha autoimmun vagy, nem lehet a femibiont szedni elméletileg. De Bea például azt szedte, mert nem tudta, hogy nem lehet és semmi baja a babának. Mindenesetre én nem kockáztatnék.
Ivi, most olvasom, hogy 20 napra megjött neked. No, elmondom, hogy most ugye én is ittam a málnalevél teát a 14. napig, és a 16. naptól barnázom, mintha meg akarna jönni. Ma vagyok a 20. napon. Kicsit felment bennem a pumpa. Iszom most a palástfüvet, de a tököm kivan komolyan.
Mosolyka, ez tök jó, hogy találkoztatok Dith-tel :)) Kicsi a világ tényleg.
Szalma, kíváncsi vagyok az eredményedre nagyon! Drukkolok!
Nálunk annyi, hogy hétvégén két nap is kint voltunk horgászni. Úgyhogy kissé megfogott a nap, gyűjtöttem d-vitamint bőven.
Na meg hogy barnázok, ettől kivagyok. Iszom a máriatövismag olajat, eddig nem érzek semmi változást. Egy másik fórumon írták, hogy nyugodjak meg, nemcsak az eucreas teszi tönkre a májat, hanem mindegyik met tartalmú gyógyszer ugyanúgy és hogy húzzak el megnézetni a veséimet is, mert azt is kicsinálhatja. Klassz.
Szalma, hol csináltattad a terhelést?
Tehettél bele citromlevet?
Mikor lesz eredmény?
Sziasztok!
Hát, a D vitaminról és a napfényről annyit, hogy Tűű még januárban utalt rá, hogy majd lejjebb vesszük a lányom D vitamin adagját májusban, mert akkor már napfény, stb...
Ehhez képest a kisasszony cseszik kimenni, családi házban az egész nyarat úgy éli le, hogy ki sem dugja az orrát. Ezt azért akkor mondjam meg majd Tűű-nek, ha megyünk, hogy a D vitaminnal az ő esetében ne nagyon variáljon, mert neki tökmindegy a napsütés?
(Mondjuk én is ilyen vagyok, ha ki is megyek, de csak az árnyékban tudom elviselni.)
Hét végén megsütöttem a Hajna naplójában lévő "Könnyű almás süti" nevűt, egy kocka 10 gramm ch, tejszínhab rózsát nyomott rá a lányom, de azt már ráhagytam.
Jó reggelt! :)
Én nem, akkor mentem ki, ha nagyon muszáj volt.:D Inkább a hűvös szobát választottam.:)
Sziasztok Csajok!
A hosszú hétvégén nagy pangás volt itt, de nagyon helyes, annyira szép idő volt, hogy mi sem voltunk itthon.
Az állatkertben üdvözölnek Benneteket a szurikáták, és a nagyobbfajta állatok is.Tök jó volt,csak nagy volt a tömeg. Mi is voltunk anyuéknál vidéken, anyósoméknál,tegnap pedig lenyomtam egy extra zumbát.Ma is megyek...
Mosolyka, ez tök jó, hogy találkoztatok Dith-tel.
Én is szoktam ara gondolni, hogy a Mens-ben hátha ott ül valaki innen a váróban.
Tita, anyósod jobban van?
Többiek, merre kószáltok?
Sziasztok Lányok!
Remélem mindenki jól van és szép volt a hosszú hétvége. Mi nem rég értünk haza anyósoméktól, a full 5 nap gyakorlatilag a diéta megszentségtelenítése volt, azt várom a héttől,hogy ha visszaállok a normális kerékvágásba kb. 80kiló legyek hétfőre. Merjünk nagyot álmodni!
Sziasztok!
Képzeljétek, amikor pénteken a lányommal voltam a Centrumlabnál a Hercegprímás utcában, egy helyes csajszi is ott várt a váróban, és mondta, hogy szerinte szóljak be, hogy tudják, hogy megjöttünk.
Aztán a rövid várakozás alatt váltottunk is pár szót.
És most utólag derült ki, hogy ő volt Dith innen a fórumról:))
(De ezt ott akkor nem tudtuk.)
Sziasztok!
Most jöttünk haza anyukámtól, gyorsan visszaolvastalak Benneteket.
Lenne egy naiv kérdésem is: ha péntek reggel voltunk a laborban (Centrumlab), női hormonsort és TSH t3 T4-et meg D vitamint nézettünk, akkor mikorra várhatom az emailt a labor eredménnyel?
Ezt elfelejtettem megkérdezni tőlük.
Gondolom, aznap még nem. Másnap szombat volt, most meg ugye itt a hosszú hétvége. Akkor kb. szerdán kapom meg legkorábban, ugye?
Nyammmm, nagyon fincsi lett a tojásos nokedli salátával. Nekem külön lett készítve durumból, a többieknek simalisztből. Azt mondják, hogy kicsit tömörebb, szemcsésebb a durumos, különben meg ízre nincs különbség. Hát, gyerekkoromban nem ilyen volt a vasárnapi ebéd - de ha azt nézzük, hogy 15 nagy tojás elment rá, akkor árban ott vagyunk a vasárnapi ebédnél. :-( (Persze nem egyszeri kajaadag készült belőle, hanem olyan 2,5-3.)
Ivi! Akkor ez asszem nem fog összegyünni. :-( Pesten nemtok olyan helyet, ahol nem néznének minket hülyének (mondjuk egy bev.központ nyilvános vécéjében).
igen és nagyon hülye vagyok, de legalább jól szórakozok rajta:) környezetem kevésbbé:D bár mintha egyre jobban gondolkodnék.. nemakarom elkiabálni. nálam az atpo határa 32volt, de ez minden labornál más, rajta kell legyen laborpapiron, tudom van akinek nincs rajta még mértékegység sem, de az anyját az összesnek, aki csak simán értékekkel dobálózik..én azt a t4et is kevéskének találom, feljebb kéne mennie a felső határ közelébe. akkor tuti a müködés ha tsh alsó határhoz, t3, t4 a felső határhoz konvergál..
jajj ma láttam egy olyan kis dagi lányt a 7esen:S apuka sem volt kicsi, de a lányka 7éves lehetett de kis tokás-beles:(
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?