Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
+30kiló nem kellemetlen mellékhatás, ami semmivel sem megy le? 30-40évesen off mensi nem kellemetlen? itt inkább az a szégyen, h nincs erre támogatott szűrés, h egyesek ne csak egy rakás tünet után jöjjenek rá h ez a bajuk..
vannak itt páran akiknek nagy gyerekei vannak és mégis diétáznak és javulnak,fogynak, mert nem akarnak cukrosok lenni és 60évesen lábujjlevágásra járni.
szerencsére egyre többet hallom tvben, rádióban(najó klubrádió és azt csak a szocik hallgatják:D) h létezik vmi ami a cukorbetegség elötti állapot, de ritkán nevezik nevén még
Ivi! Csomagolt-szeletelt békön volt, bótbó. Ezt a cérnát nem írtad, bakker! Így tényleg könnyű egyben tartani! Hogyaza...! (Na, nem vagyok egy konyhatündér, pláne nem vagyok kreatív - csak hogy tudjátok.)
Ja, és tényleg változik az ízérzékelés! Én világ életemben utánsóztam mindent! Most meg minden sós meg édes (na jó, nem minden, az újhagymát akkor is sóba mártogatva eszem - de az himalájai - ezt a sót egyébként az SzTKs endodokim javasolta még tavaly, amikor a T3-at is).
A centrumnál nem kellett előzetesen alapvércuki. Gondolom, ők úgy vannak, ha már fizet a páciens, akkor nem szarakodunk vele, hisz ő "parancsol".
Én élő példa vagyok (nyilván többedmagammal), amikor kiderült, akkor már a cukorbetegség kategóriában voltam, de csak éppenhogy, és mondta a dokinő, h még visszafordítható...és vissza is fordult. Jó, most más a szitu, de az más téma.
(Amúgy ne feledkezzetek meg a nem inzulinos cukorbetegekről, mert most páran csak azt írjátok, h inzulinadagolók.:))
testsúlyt is fognak nézni? én ugy gondoltam h pl figyelembe veszik h mióta beteg, mikor került kezelés alá, szociális helyzet, mert ha másra nem telik mint zsiroskenyér(sajnos nagyonsok yilen van), akkor azt fogja enni, mert nemakar éhezni.
tudom h a legtöbb csak lusta, van 1es és 2es cukis ismerősöm is és egyik sem tartja a diétát:(
aztán ott van a rosszul tájékoztatott, aki diétázna, ha tudná hogy kell..
vhogy elkapkodták ezt az egészet, ez az ország erre nincs felkészülve. egy kiadós felvilágositásnak és átállási időnek kellett volna ezt megelöznie
Ha nem figylesz a táplálkozásra utána akkor cukorbeteg leszel. Károsodik a máj, jön a többi mellékhatása a cukorbetegségenek stb...
Szoval nem lehet visszaállni...
Alomország, nemtudom te IR-es vagy-e vagy sem cukros vagy-e vagy sem, de az IR diéta egy életre szól, ha nem így teszed cukros leszel és akkor ugyan ott fogsz tartani mint a cukrososk akik lövik az inzulint. Itt szeretném azt is hozzátenni hogy nálam az IR PCO-t okozott amitől ok hogy gyerekem nem lehet per pillanat, de mensturációm sem volt. Azt gondolom ez gyerek kérdés ide vagy oda elég nagy baj, arról nem is szólva hogy 100kg-ra híztam a látszólag semmiről.
Ha az IR-el kapcsolatosan kérdésed vna szívesen segítünk mert rossz úton jársz.
Már miért butaság?
A legtöbb nő, amíg nem ütközik a késik a baba problémába, nem is tud arról, hogy IR-es, mivel amúgy nincs kellemetlen mellékhatása.
Szóval ha megvannak a babák, vissza lehet állni a normális táplálkozásra.
Sziasztok!
Lehetne egy kérdésem? A norbi croissant és a norbi csokis csiga gyors vagy lassú felszívódásúnak számít?
Köszönöm!
nemáá sós lett? házi szalonnával csináltad vagy a klasszikus bolti csomagolt bacon? mingyuk 1 szelet elég rá, én cérnával körbe szoktam tekerni, h nehulljon szét amikor megforgatom.
miért kell alap vc a terhelés elött? ez mindenhol igy van?
A cukrosok esznek fehér lisztet, az én ismerőseim csak azt esznek... Viszont nekik könnyebb, max több inzulint adnak be. Nekem ezzel magyarázta 1 csaj, aki ivott, h ez megoldja és röhögött.
Ugye a kórházakban a reggeli még mindig fehér zsömle... :S
Tegnap láttam valami kajaszállító céget, aminek volt diab menüje. Sült hús rizzsel. Köszi. És milyen rizs? Barna, fehér, basmati, jázmin, vad, vagy mi a fene??? Mondjuk engem nem érint a kajaküldés, de én így tuti nem rendelnék tőlük. :S
erről a sajtszószról mesélhetnél kicsit bővebben:)ez ilyen mártogatós izé?
tegnap hallgattam a rádiót, és ott is cukrosok volt a téma, sírtak eleget, de volt egy telefonáló, akinek elgondolkoztatott. h cukorral fokozatosan romlik szervezet és 30év után már a sokkal magasabb cukiszintet tudja csak tartani. neki könnyű, 10éve lett cukros, tehát viszonylag jó állapotban van, és lehet ezt a nagyon leromlott szintet már meg sem éli, de mi van azzal, aki pl fiatal kora óta cukros és 50évesen már tropa, illetve akinek pl annyira későn derült ki a cukor, h már tropán került terápiára.. szóval h akkor most ök is szarabb cuccot fognak kapni v drágábban?
meg aztán ottvannak azok az emberek, akiknek télleg nem telik tkkenyérre+nekikvaló dologra, se gyümire meg zöldségre, hanem csak az olcsó szemétre, ill sokszor gyógyszerre sem. most akkor őket mégjobban megszivatják?
félreértés ne essék és pártolom, h az iylen lustákat regulázzák meg, de amig yilen 2zsemlés dokik vannak többségben, addig ez nem a betegek javulását fogja eredményezni..ezt vhogy egy kicsit személyreszabva kéne kidolgozni, nem húzni egy határt, h aki efölött van annak irány a tajgetosz..
Csak kérdés h milyen mérővel nézik...vagy h levonják-e belőle a különbséget.
Az én tegnapi értékem:
Éhgyomri vénásan: 4,3
Éhgyomri vércukormérővel: 5 és 4,9
1 órával reggeli után vénásan: 7
1 órával reggeli után mérővel: 7,7, 7,1, 7,3
Mérő szerint határeset, sőt a terhelt még rossz is. Vénásan meg teljesen jó, a terhelt meg határeset.
Szóval ennyit a vércukormérőkhöz. (És azért mértem többet, mert tudom, h nem mindegy a csepp mérete, stb)
Nóri! Örülj neki, hogy olyan helyre jársz, ahol aznap ujjbegyből megcsinálják az alap-vércukorszint-mérést! Nálunk az SzTK-ban ha nincs ott, 1 hónapon belül végzett ilyen értéked, akkor szépen leveszik az vért, aztán mehetsz vissza másnap (vagy amikor épp ráérsz) magára a terhelésre. Ezt már többször megszívtam. :-(
Kiwa! Fantörpikus vagy! Nagyon jól csinálod akkor a diétát, hogy csak ennyi jött rád pluszban, ugye jól gondolom? Szuper vagy! (Bár nekem lenne ilyen kitartásom - meg cukrászom!) Kérem szépen az összes receptet, de most főleg a sajtszószét! (Tegnap megint vettem egy pici spárgát, most zöldet, ahhoz gondoltam, mert legutóbb az Ivi-féle baconos verziót csináltam meg - nekem rohadt sós lett, igaz, 2 hosszú szelet békönbe bugyoláltam 3-3 szál spárgát, lehet, az volt sok.)
Egyetértek veled én is Kíwa. Egyébként a cukrosok sem ehetnének fehér lisztet szerintem.
Gratula a 21. héthez :) Hogy tellik az idő...
A sajttorta receptet leírod majd, ha ráérsz? Meg anyóspajtitól is begyűjthetnéd a diabos receptjeit.
NA visszaolvastam.. még a cukrosokra visszatérve..:-)) Én is kretén vagyok.. Ha mi tudjuk tartani a diétát hát tartsák Ők is.. ráadásul Ők azért ehetnek fehérlisztet, úh rohadtul nem tudom Őket sajnálni..
Lassan 1 éve vagyok IR-es. Meglehet ezt szokni.. és most nem tudom ki írta, hogy meki van csak útban.. hát ott tudsz venni salátát grillezett csirkével, csak az öntettel vagy bajban mert mindbe tesznek cukrot..:-(
Egyébként pont a minap este csináltam sajtszószt tk liszttel.. undorító színe volt, de az íze tökéletes.. a férjem vagy 5X szedett belőle:-)
A 7végére sajttortát csináltam a fiam keresztelőjére.. Norbi zeróval, tk liszttel.. senki meg nem mondta,hogy diabetikus.. szóval nem siránkozni kell ( cukrosok) hanem a lehetőségek szerint élni! Na jó 1 éve ilyenkor rohadtul siránkoztam.. csak Ti tartottátok bennem a lelket! DE itthon én tényleg hatalmas támogatást kapok, az egész család már IR specifik kajál itthon és ha Anyósomékhoz megyek, hát az összes kaja IR esen készül és a sütik is.. Anyósom már IR sütiboltot nyithatna lassan:-) Mindent megcsinál nekem úgy, hogy én is ehessek belőle.. szóval mindent lehet.. csak kicsit ( na jó nem kicsit) drágább és kísérletezni kell.
BytheWay: Ma vagyok 21 hetes!:-) 4,4 kg-nál tartok. Vendivel ilyenkor már 79 kg voltam, ergo 15 kg-t híztam!
Szép délelőttöt!
Nem tudjátok, hogy terhelés és vv előtt minek csinálnak az ujjból is vércukormérést?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?