Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Hellóka bellóka!
Ivikém, drukkolok, hogy meg tudjátok oldani a pasiddal a dolgokat. Ahogy látom, mindketten ezen vagytok, úgyhogy nagy baj nem lehet. Nekem kétszer volt olyan, hogy hatéves kapcsolat ért véget megcsalás miatt, én rögtön borítottam, nem tudtam megbocsájtani. Az egyikkel 10 év után újra találkoztunk, mindketten egyedül voltunk és szerette volna az újrakezdést, de nekem nem ment, mert akkor csúnyán elintézett és nem tudtam így újrakezdeni. Persze ha mindez közös gyerekkel, közös vagyonnal, közös hitellel történne, hát nem tudom, akkor mit tennék. Ott nem voltak kötöttségek, így léptem. Bár mindkettőnél nagyon szenvedtem, utólag egyiket sem bánom, már előbb kellett volna. Azt, hogy megcsaltak - utólag visszagondolva - szinte kiprovokáltam.
A ballagást túléltük, telefont vettünk neki, ilyen tapogatóst, nagyon örült neki. Mi meg így egybe lerendeztük a szülinapját is, ami a héten lesz. A barátnője pont ilyen telót kapott, úgyhogy nagy a boldogság.
Én meg egy idiot vagyok, elszámoltam magam a gyógyszerrel, nem fogok a terhelésig kijönni az eucreas-szal, na mindegy, majd felezek, vagy van még otthon xr maradékom, kihúzom addig valahogy.
nálunk pont fordítva volt (és most valszeg el fogtok ítélni). kettőnk közül én vagyok a "megcsalós" fajta, több exemet is megcsaltam (1-1 estés smárolások legtöbbször), és a férjemet is (még házasság előtt).
ő valahogy mégis bízik bennem, lehet, h pont azért, mert nyitott könyv vagyok neki: tud a múltbeli és a vele szemben elkövetett dolgaimról is. mindig meglepődök, mennyire nem féltékeny típus ezek után sem...de azért nem bánom :) és nyilván azon vagyok, h soha többet ne forduljon elő ilyen.
(amúgy nálam ez furcsa dolog: nekem a testiség nem jelent annyit, mint egy átlagos csajnak - szerintem. persze ez nem mentség...)
Morgeeen... Kr, a quiche lorainne receptje ott van Hajnánál, és én a 26 cm- es tortaformában csináltam, kb. 1/6 része nekem az ebéd. Majd megnézem a receptet, h azt csináltam- e vagy másikat. Ez omlós tészta, tejszínes- tejfölös- tojásos töltelékkel, amiben hagyma, fokhagyma és pirított bacon van a tetején pedig sajt. A túrótortát is leírom, de majd később, mert azt úgy találtam ki, és reggel nem fog az agyam, na. :)
Welkinem, C- ről infó??? Hé!!! XD
Csőcsumihelloooo :)
Király hétvégém volt elültettem 47 db virágot, felnádaztam a kerítést és építettünk is kerítést az uram csákányozott én követ hordtam, ergo a kezem olyan mint egy földművesé, és tegnap nem volt Insanity.. nem bírtam már, de miközben ástam azért cisnáltam mozdulatokat :)
Az evés a hétvégén összevissza volt, inkább nem ettem mondjuk, vagyis alig... viszont output meg sehol sincs már megint. Ma reggel májvateával kezdtem a napot estére csak lesz eredmény. Kivel mi volt hétvégén?????
Mondtam én, h C lesz :)
Hó reggelt mindenkinek :)
Szép jó reggelt lányok...mindenkinek napocskás szép hétfői munka napot kívánok!
Ivikém, látom a helyzet nem rózsás, de fel a fejjel...en veled vagyok.
Molygókám, toljad neki az Insanityt, nekem még 5 nap és befejezem a maxot...viszont ma elvileg már írnom kellene RR-nek, a gyógyszerrel kapcsolatba, elfogyott a receptem is, meg meg kell írjam mennyit fogytam a két doboztol...kilóba átszámolva 0,6 kilót :( :( :(
ja és a C fiú nyert...:D :D :D
Csajok! Találtam egy oldalt, ahol nem csak tápanyagtáblázat van, hanem kész ételek összetevői is, és hogy azok mennyi ezt+azt tartalmaznak. Tudom, ez olyan lustáknak szól, mint én, akik nem hajlandók elkezdeni méricskélni, legfeljebb a kész ételből mérnek le kb-ra vmennyit, de ez ahhoz is segítség. :-)
dieta-abc.hu/egeszseges_taplalkozas_etlap
tökjó h ezt leirtad, eddig csak ez az egy vélemény szól mellettem:) az ő ismerősei mind amellett voltak h fura h "könnyen veszem" és rosszul is esett neki, h talán nem érdekelt engem soha annyira..én csak 1sráccal tudtam beszélni, de annak ellenére h ő nem épp hűséges típus, nem pártolja h ezek után bárkinek együtt kéne maradni..
mi azóta nem beszéltünk róla(alig beszélgettünk magunkról alapban, minden olyan természetesen jött), bár még tudnék, de azt is tudom h ha felhozom, akkor sírás lesz a vége, és azt nagyon utálok...eddig 100%ig megbiztam benne(féltés és aggódás azért volt mindig is), most ezért gyanakszom ha megcsörren a telefonja, vagy ha épp vkivel csetel, annak ellenére h tudom h azzal a lánnyal nem akarnak semmit egymástól, és a napot is kitörölné ha lehet..
én is hibás vagyok(bár én mindenér mindig magam hibáztatom), mert kicsit uncsi és fantáziátlan vagyok minden téren, és van ezer féle nyűgöm, de sajna ez így van mióta pmem szarakszik, magamat is unom néha és megtudom érteni h másnak sem túl kellemes, nem véletlen h keresgetem a megoldásokat arra h javulhassak.. most egyelőre vannak terveink, de nagy együttlevésekre nincs lehetőség, a prágai utat is max júni végén tudjuk megejteni, de ebbe bármi bekavarhat még. egyelőre azt sem tudom h 2hónap múlva miből veszek kaját, és ez nemkicsit veszi el az életkedvem, önbizalmam..
A kukorica lassú ch,köretnek mehet bármikor, csak arra vigyázz vele,hogy 24g ch van 100g-jában. Ritternek minden diabos csokiját meg Cerbona diabos müzlijét is lehet kapni a Müllerben, én ott vásároltam ilyeneket a hétvégén.
Ivi, az ilyen helyzeteket mindenki másképpen dolgozza fel és az hogy hogyan reagálsz rá sok mindentől függ. Kétszer csaltak meg eddig, az elsőnél hiszti volt és ne lássalak többet aztán visszafogadás majd rá két hónapra én éreztem azt,hogy elfáradt ez a kapcsolat. A mostani párom is megcsalt jó pár évvel ezelőtt. Az más volt, tudtam miért tette, tudtam,hogy én is ludas vagyok benne valamennyire, tudtam,hogy helyre lehet hozni. A bizalom meg k.rva lassan,de visszaépül. De csak akkor ha párod is és te is úgy viselkedsz ahogy kell. ÉS mindenkinél máshogy kell. Velem át kellett rágni, őszintén és fájdalmasan, többször is, és igenis bizonyítania kellett, nem csak azt,hogy még egyszer nem csal meg azt úgysem tudja, de olyan egészen apró dolgokig lementünk,hogy ha kérek tőle egy pohár vizet akkor nem érzi hogy ugráltatom, illetve én se akarjak neki fájdalmat okozni "humoros " beszólásokkal. Kellett neki egy jó fél év és kellett az is,hogy közben olyan kapcsolat alakuljon ki küöztünk ami talán jobb is mint előtte volt. De 100%-os bizalom nincs. Most sincs. Nem biztos,hogy baj, hiszen az is probléma volt,hogy én őt olyan dolognak tekintettem ami az enyém mert nekem járt és megérdemlem, pedig ez nem igaz, tudni kell mindennap megküzdeni a dologért, és az se hátrány,hogy tudod,hogy elveszítheted, mert sokkal jobban bánsz az olyasmivel. A természetes féltés és a leheletnyi aggódás megvan a kapcsolatunkban, addig nem volt, nem feltétlen baj,hogy most igen.
Mikor kiderült rá 2 hétre kb elmentünk egy hosszú hétvégére Szegedre, csak ketten voltunk, csak egymással foglalkoztunk, jó volt és szerintem kellett, hogy átrágjunk mindent anélkül,hogy a mindennapok nyűgjeit is cipelnénk. Egy próbát megér nektek is.
Nálunk engedélyezett édesítők:
E-szám Elnevezés ADI (mg/ttkg/nap)
E 950 Aceszulfám 15
E 951 Aszpartám 40
E 952 Ciklamát 11
E 954 Szacharin 5
E 955 Szukralóz 15
E 957 Taumatin, Szaharóz nincs limit
E 959 Neoheszperidin DC 5
E 962 Aszpartám- aceszulfám só 40,ill.15
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?