Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nem tudom tudna e valaki segíteni, megjöttek a laboreredményeim, de csak októberben megyek az endokrin kp-ba.
Vércukor: 4, 2; Vércukor: 120': 2, 8; triglicerid: 0, 77
Inzulin: 9, 1; inzulin 120; : 8, 0
LH: 7, 8
FSH: 3, 8
Prolaktin: 9, 7
tesztoszteron: 91, 7
Ösztradiol: 105, 39: DHEA-s: 331
még kért a Dr Anti TPO,TSH meg D vitamint annak nincs meg eredménye, viszont most laborban azt mondták hogy mindenképp vissza kell mennem cukorvizsgálatra, mert inzulin is cukor is alig van szervezetemben, tudja valaki hogy ez mit jelent?
Kösziiii
Rácz Katalin 30/353-5120
Tőle kell időpontot kérni. Kb. 1 hónap a várakozási idő. Megnézi az eredményeidet, ha szükséges, ír még ki vizsgálatokat. Ha metet kell szedned, akkor előszőr 3 hónap múlva fog visszahívni, egyenlőre csak éhgyomorit fog nézetni. Majd annak függvényében mondja meg, hogy mikor terheltess újra. Türelem játék...
Szerintem nem.
Én is iszogattam egy időben kaja után az almaecetet!
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
A problémám, hogy 2x1000mg meforalt kell szednem, de a gyomrom sokáig képtelen volt bevenni bármilyen inzulin gyógyszert. (Ez már a 3.féle).
Nos, eljutottam oda, hogy megy a 2x1000 meforal, de csak olyan sorrenben, hogy kaja, meforal, almaecet.
Az almaecet nem befolyásolja a meforal hatását?
Köszi a segítséget!
Köszönöm! Igen, ismerős a neve, tényleg olvastam már róla a fórumon. De most valahogy nem vagyok a topon, sehogy sem találom az elérhetőségét.
Meg tudnád írni a számát, meg úgy nagy vonalakban hogy hogyan zajlik ez nála?
Tittike, Oravecz Nórától van:
Bírd még egy picit. Néha csak elég türelmesnek kell lenni. Kivárni, megvárni, és nem elvárni. Szeretni, és nem abban kételkedni, hogy ami történik, az jó - nem lehet más. Aztán persze van, hogy valamiért még várni kell, valamiért még nincs itt az idő, pedig már ott van az orrod előtt. Érzed az illatát, látod a mosolyát, de tudod, hogy még ki kell tartanod egy picit. Ne kérdőjelezd meg, hogy miért, csak élj. Menj tovább magaddal, mosolyokkal kéz a kézben, nem feladva, harcolva, megküzdve minden egyes akadállyal, néha könnyekig hatódva földre zuhanni, sárba taszítva, csináld végig, mert majd ez hozza az életedbe. Nagy harcosoknak nagy harcos jár. Olyan, aki tudja, hogy milyen az, ha fáj, vagy ha az álmaidat éled. Csak vele mehet igazán, mással nem. De a harcosokat néha hagyni kell, hogy járják az útjukat, hogy kitapossák az ösvényt a saját útjukon.
Nem írtam mást.
Azt írtam nálunk mi volt a kérdezőnek.
Titti, itt is írom, ne add fel, egy jó hozzáértő szaki nőgyógyász kéne, meg hormonkoktél, és sztem megoldanák.
Sajnos erről a témáról, POF-ról nem tudok szinte semmit, de tuti hogy van rá megoldás, kell lennie.
:(((
Tegnap délután kaptam meg az amh eredményemet.
Kisebb, mint 0,1.
Az fsh-m 10-13 közötti mostanában.
Korai petefészek kimerülés.
Teljesen ki vagyok készülve.
Sosem lesz gyerekem.
:D Köszi!
De nekem nagyon volt / van miből fogyni :D
Enyhe IR, de itt olvasgatva lányokat valaki nem is kapott gyógyszert ilyenre én és a bartánőm kaptunk szerencsére. Lehet elég neked a sport és diéta ezek nem fogyás miatt kellenek csak.
Azt viszont konkrétan tudom a legnagyobb tévhit, akin nincs plusz súly nem lehet IR-es vagy /és PCOS.
Azért a 6 kg sem látványos ha nem derült volna ki IR-em szerintem nem is mondják fogynom kell annyit.
Köszi Ancsix!
Akkor azt mondod IR?
A dokim eddig erre nem is volt kíváncsi, csak Closti és csodavárás volt az elmúlet egy évben peteérés és menstruáció nélkül. Annyival letudta, hogy mivel nem vagyok túlsúlyos nem is lehet IR-em a PCOS mellé. Ezért magánúton megcsináltattam ezt a terheléses vérvételt.
Viszont ilyenkor mi a teendő, merre tovább?
Az eddigi dokihoz nem biztos hogy szeretnék visszamenni, kicsit megrendült a bizalom. Kelet-Magyarországon (Debrecen-Nyíregyháza) nem tud valamelyikőtök ajánlani esetleg olyan helyet ahol tényleg odafigyelnek az emberre?
előre is köszi
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?