Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok lányok!
Kíváncsi lennék, hogy mit is jelent a véreredmény, amit ma kaptam meg.
glükóz:
0perc 4,3
60perc 3,6
120perc 4,7
inzulin:
0perc 6,0
60perc 41,8
120perc 38,2
Szerintetek IR?
Köszi, de azt nem tudom, h ez akkor IR -e vagy sem?
Azt meg tudnátok mondani?!
durumlisztből lehet csinálni sok féle sütit, de én most rákaptam a tk tönkölylisztre, nagyon finom a muffin belőle, meg a piskóta is
fehér lisztet, egyáltalán nem teszek bele
Hát most vagyok abban a helyzetben, hogy ha a Kcal figyelem, akkor a CH kevesebb, ha a CH-ra figyelek akkor meg többet eszek, mint 1200 Kcal.... :(
Szóval el vagyok keseredve nagyon.... azt sem érzem, hogy fogynék, mérlegre nem merek állni, mert mi van ha több és nem kevesebb... Nórának olyan szép a naplója, élvezettel olvastam, hogy megint ennyi kg mínusz megint annyi mínusz....hát...
Sziasztok lányok!
Annak / azoknak tenném fel a kérdést, akik várandósak (vagy voltak): ebéd után 1 db Ferrero Rochert meg lehet enni?
Na nem minden nap, mondjuk havonta 1x?
Ja bocsánat nem is figyeltem, már álmos voltam,
De vissza kéne mennie a 120 perces inzunak valamennyire, de nem emelkedik olyan drasztikusan.
Mióta diétázol, mozgás?
Én múltkor durumból csináltam piskótát és nagyon jó lett, sőt piskótatekercsnek csináltam meg és nagyon szépen fel lehetett tekerni még melegen.
Én még teljeskiörlésű tönkölylisztet is használok, pl. pogácsákhoz, pizzához.
Meg graham lisztet - pl. panírozáshoz, vagy a héten szilvásgombócot csináltam és fele-fele arányban használtam graham és durum lisztet.
0'cukor:5
60' cukor: 4,9
120' 5
Inzulin 0': 4,5
60': 25,7
120': 28,5
Talán így jobban látható!?
Kedves Lányok! Mondanátok véleményt az alábbi eredményekről? Előre is köszönöm!
0' cukor: 5 inzulin 4,5
60' 4,9 25,7
120' 5 28,5
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?