Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Szerintem ha te fizeted, akkor nyugodtan te is kérhetsz időpontot terhelésre.
De ilyen hamar a ciklusod hossza sem fog változni. Én febr. közepe óta szedek meforalt, ráadásul napi 3 x 850 meg-ot és látod most is mekkora volt a ciklusom.
Úgyhogy türelem!
gondoltam szem 500as vennék be.
Nem tudom van e értelme tesztet venni, erős negatív lenne, petsze örünék ha nem.
Azért gondoltam hogy pontosak leszneka ciklusaim met 1 hét után megjött tőle anno. Lehet MM-ben terhelésesre időpontotkérni vagy azt csak doki kezdeményezheti? Remélem az nem lenne +10.000 megint, anno abban maradtunk hog 4 hónap után kontroll ( ez júl végén volt, a gyógyszert aug özepétől szedem)
Én azért konzultáció nélkül nem emelném meg. Meg amúgy is a gyógyszer adagot is csak az 500-ra írják fel!
Sajna a nyáron egy menzeszem nekem is kimaradt (előtte jópár hónapig megvolt rendesen).
De ha gondolod, akkor csinálj egy tesztet (amikor nekem az az 1 kimaradt, akkor én is csináltam kettőt is).
milyenek a pm értékei? csak mert egyre többen jövünk rá h t3at is kell szedjünk, és én pl attól rengeteget javultam(memória, libidó, súly, fáradtság). igazából minden pmtünet helyrejött. a mensigondok nem, illetve nemtudom,utóbbi hónapokban 24-25napra jön meg ami egész jó már, de peteérésem nemtom van-e.nemigazán foglalkozom vele.
most 63kiló vagyok, de még 3at leakarok adni, ami igazából nem is lenne probléma, mer futok heti párszor, +amilyen jól állok anyagilag, véletlen sem tudom halálra zabálni magam. kb zsirt eszem szénhidráttal h legyen erőm. úgy tudom szabályozni a súlyom, mint 20évesen.
közmunkán vagyok +itthon vállalok varrást, de folyton harcban vagyok vmelyik szolgáltatóval h éppen mit ne kapcsoljanak ki.ezé nincs netem se egy ideje,mert vonalastelefont visszakapcsolni kicsit soká tart matávnak..tulajdonképpen a semmiből élek:D ha semmise jön össze télig, akkor kimegyek hajózni, bár egy lovagom nagyon próbál benyomni ideoda..majd kiderül sikerül-e
A naplós én vagyok (csak reagálok már, bár nem neveztél meg, de felvállalom). Leírtátok többen is, hogy magánéletről beszéltek a zárt körű klubban. Megértettem, elfogadtam. Szerintem teljesen jogos, hogy töröltem az olvasási jogotok. Hiszen, ha én nem tudhatok, nem olvashatok a magánéletetekről, akkor nekem miért kellene az én magánéletemet nektek bemutatni?
Igen, szarul esett, hogy nem léphettem be hozzátok, de nem sértődtem meg; nálam e két fogalom mást jelent. Úgy hiszem ezt privátban meg is beszéltük. Ti nem engedtetek be, és - lehet gyerekesen hangzik - akkor így én sem.
Ezt nem ecseteltem utána a naplómban, és sehol. Sőt, továbbmegyek, fb-on sem én töröltelek ismerősök közül...ugyebár.
Úgyhogy ezt a "bosszúból kivágást", és "sértődést" szerintem gondold át mégegyszer.
Jesszusom, 33? :OOOO
Nincs mit, azon a fórumon sok a jól tájékozott emberke.
Hú, a Hashimotoban nem vagyok túl jártas, de fura hogy neked nem néztek sose ATBG-t.
A TSH-d 33-ra felment? :O Vagy 3,3?
Én amennyire tudom a Hashimoto eléggé "hullámzó" tud lenni, de a pajzsmirigy alulmüxis fórumban amennyire láttam nagyon profik a csajok, biztos segítenek.
Az IR ill. furcsa inzu és cukor mintázat simán lehet a Hashitól.
A Hashimoto tipikusan IR-t okozhat, és az meg ugye sajna policisztás petefészkeket akár (vagy cisztásakat).
A hasadra meg az IR miatt hízol, az tipikus, az IR sajnos elősegíti a hasi zsírszövet felszaporulását.
A konkrét cukor és inzulin érték elemzésekre biztos vállalkozik még itt valaki majd :)
Kezelik a hashimotodat már?
Alapon annyi, hogy a 120-as inzulinnak nem szabadna magasabbnak lenni mint a 60 percesnek, kb. 60 percnél kell lenni a csúcsnak, tehát haranggörbe kell legyen, ez nálad el van tolódva. A cukrod is fura, hogy visszaesik 4-re akkor.
De mondom, lesz aki ennél pontosabban is elemzi.
Szódabikarbónával, de azt nem kell úgy keleszteni és tömörebb kenyér lesz.
Szódás kenyér néven találsz neten recepteket.
Máshban hát sütőporos pogácsa is van, de ugye ezek is más jellegüek lesznek mint a kelt dolgok.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?