Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Anyum mióta diétázom így készíti a tortákat a szülinapokra. Aki nem tudta észre sem vette, hogy diétás.
Én a piskotákba sütőpor helyett, szobabikarbónát használok, nekem sokkal lágyabb lesz a tészta és szépen feljön.
Ha nem szedsz gyógyszert nem lesz hasmenésed a xilittől vagy az eritrittől. Nekem csak akkor volt mikor gyógyszert szedtem és nagy mennyiség került mondjuk egy túrógombócra. Mióta nem szedem, kanalazhatnám. :)
Pár hete a férjem szülinapjára tejszínes-karamell tortát csináltam. 3 tora közül az fogyott a legjobban!
2 verzió van : ennyi csalás megengedhető jópár hónap diéta után.
Vagy nézed és szendvedsz hogy a többiek miket esznek.
Amúgy én általában már annyira ki vagyok ábrándulva a rendes sütikből és annyira meg sem bírom enni hogy simán otthagyom őket.
Nagymamám által sütött hája szilvalekváros minikifliből persze ha van akkor lecsuszik 1-1 ici pici, szóval nem ettől dől össze a világ.
Figyi, észre se veszik :)
A tk lisztek meg a Graham sokszor finomabb mellékízt is adnak, nekem már úgy könyörög a család néha hogy abból akarnak ők is enni :)
A legtöbb sütiben cukor helyett folyékony édesítőt a legfinnyásabb se veszi észre (süssina, meg néhány olcsóbbnak sincs semmilyen mellékíze se az ég világon)
De jó, hogy rám szóltál, totál elfelejtettem. :) Elküldtem neked most az anyagokat.
Igen, tudom, hogy nem jó terheltetni gyakran, de ha valaki babát szeretne, annál sűrűbben nézik, hogy egyáltalán hatásos-e a kezelés és hogyan tovább. Nekem pl. 3-4 havonta volt terhelés az elején, és jó is, hogy volt, mert én pl. XR mellett csak romlottam tovább.
Ja és Adri receptjeit nézegesd,csúcs a csaj!!!
Szuper finom dolgokat csinál.
Nálunk is úgy van családi összejövetelekkor,hogy legelőször mindig a durumlisztes-édesítős sütik fogynak el.
Úgy kell eldugni egy kicsit,ha később is szeretnék enni:):)
Ezt sosem fogom megérteni:ha valami fruktózos és fehérlisztes, akkor sajna nem jó nekünk.
Ne vedd magadra,az eladót nem értem:)
Most néztem a Lidl-ben a diabetikus cuccokat, minden úgy kezdődik,hogy fehérliszt...
A cukor helyett xilitet,eritritet,vagy édesítőt, a liszt helyett durumlisztet vagy grahamot használj.
Persze soha nem lesz olyan,mint a cukros-fehérlisztes,de kielégíti az édességigényedet, és szerintem nagyon finomak.
Én már roszul vagyok a cukros-fehérlisztes sütiktől, így jobban járok, ha nem eszem.
Járt már valaki az ártalmatlan finomságok boltjában esetleg? A cukormentes cukrészda finom, csak fruktózos és ugyanúgy fehér lisztes, a Baross cuki meg elég drága és nem annyira finom. S
Van olyan torta receptje alakinek ami IR barát? ( és azoknak is ízlik akik cukor és fehér liszttel scsinálnak mindent.)
Hát pl Nekem szerintem soha nem lesz 28 napos a ciklusom, hanem inkább 30 napra fog beállni az eddigiek alapján.
Mindenki felhuzza magát néha hogy "de miért" szóval tényleg nyugalom, szeritem jól csinálod a dolgokat csak így tovább :)
Türelem, Nekem egy ideig úgy volt hogy egy hosszabb és egy rövidebb ciklus egyszer 42 nap utána 30 majd 37 utána 31 ... stb a hosszabb rövidült kb folyamatosan. (ezt a naplómba is írom mindig kiemelve ... hogy most az utolsó 3 mesim jött meg 30-32 napra előtte váltogatva)
A 28 naposod előtt milyen cilksod volt?
Nem jó gyakran terheltetni, meg az első fél évben az eredmények csak rosszabbodnak vagy stagnálnak, emiatt nem szeretném, meg persze az a 75 gr cukor éhgyomorra sem tesz jót...
el tudod küldeni nekem a diétás anyagodat?hátha van benne vmi ami új lenne nekem.
ha meg majd kérdezik miért váltok, a Boncz dr-nő nem szimpatikus, persze ettől még lehet jó szakember, de inkább váltanék.
Nem értem egyébként miért késik a menzeszem, betartom a diétát, sportolok,de vmit ezekszerint nem jól csinálok. :I
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?