Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
:)
Ok, medilineba én is el tudok jutni. Akkor kéne vitamin.
Lányok, ahogy nézegetem a képeket, mindenki olyan vékony, ki mióta diétázik?
Eperke, gratulálok a babóhoz! Mennyi idő után jött össze?
én ezt szoktam megcsinálni, csak a lisztet helyettesítem, meg picivel több citromlé és tejföl kell bele, mert a tk. liszt sűrűbbre csinálja a tésztát, és cukor helyett steviát tettem, akkor nagyon baráti lett a ch, de aztán meg gyümölcscukorral csináltam, vendégségbe, az picit megdobta. Két pofára zabálták:) Az ember is eszi:)
Én d vitamint, fahéjkapszulát, és krómot szedek a merckformin xr mellé, de most olvastam számomra két új dolgot is. Az egyik ez az Alfa-liposav - folsav dolog, a másik meg a keserű dinnye.
Pont tegnap vetettem fel én is, hogy valaki ezekről tud-e, használja-e. Vélemények?
Én a femibiont kezdtem el szedni tegnap, azt a terhességre rákészülőst, mert én terhes leszek két hónapon belül;)
Nekem egyébként azt mondta a diatetikus, hogy nincs szükség vitaminra, max. c-vitamin. De közben olvastam mindenfélét már, ami jó nekünk, meg amiket szedni kéne. Ki milyen vitamint szed?
Anno, a lenkei féle vitamint ettem kb. egy hónapja, amikor teherbe estem...de most nem merem bevenni, mert annyi b-vitamin van benne, hogy kikaparom a falat éhségemben.
Igen én is úgy jártam, hogy nem elég édes. De szórtam a tetejére fahéras eritritet és úgy már jó :)
Egyszerűen nem tudom megszokni ,hogy az eritrit kevésbé édes mitn a cukor és legaalább 1,5 szeres menyniség kell bele, vagy plusz édesítő.
Krémnél egyszerű, mert megkóstolom, de a nyers tésztát nem igen akarom kóstolgatni.
ezt találtam róla:
Az alfa-liponsavról sokáig úgy gondolták, hogy egy vitamin, azonban kis mennyiségben a szervezet is képes szintetizálni, így nem esszenciális tápanyag. Azonban jótékony hatásait akkora adagok esetén fejti ki, amekkorát csak külső bevitellel tudunk biztosítani.
Ez a tápanyag az emberi szervezet szinte minden sejtjére hat. Segíti a B-vitaminokat, hogy a szénhidrát-, fehérje-, zsíranyagcserére kifejtsék hatásukat.
Hatásai a szervezetre:
erős antioxidáns hatású anyag, segíti a szervezetet a káros szabadgyökök elleni védekezésben, és így erősíti az immunrendszert
jelentős szerepe van a szénhidrát-anyagcserében
hozzájárul a szervezetben a glükóz-anyagcseréhez, és ezáltal segít a szervezetnek egy egészséges glükóz-szintet fenntartani (ezen tulajdonsága leginkább cukorbetegség esetén fontos)
fontos szerepe van az idegrendszer egészséges működésében
folsavból 800 asat szedek.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?