Ikerterhesség (beszélgetés)
Libapek: gratulálok!!!!:)
Padme: Lesz ebből még 36. hét is:) Örülök, hogy jól vagytok!
wicky12: nálunk látták a 12.héten a nemüket, csak nem mondták meg, mert nem voltak benne biztosak. 19. héten egyértelmműen megmondták a nemüket.
Most töltöttem a 21. hetet, kedden megyek genetikai tanácsadásra,mert magas lett az AFP. A picurkák mocorognak rendesen. Ti mikortól tudtátok elkülöníteni hogy épp melyik mozog? Én egyenlőre nem tudom elkülöníteni. Kellemes húsvéti ünnepeket!
Gratulálok! Tényleg nagy a különbség, de meg fogod látni, milyen hamar behozza majd a kicsi - mindig ez van ilyenkor ikreknél :)
Nálunk a kicsi már nem kicsi, hanem nagy és dagi szumós a nyolc kilójával 4 hónaposan.
A káosz is jellemző sajna, főleg az elején, de ki fog alakulni minden előbb-utóbb. Ami fontos, hogy ikrekkel ne kapkodjon az ember, csak csinálja a dolgokat folyamatosan. Inkább lassan, mint idegesen rohangálva, elfelejtve a felét a dolgoknak, hogy kétszer annyi idő elmenjen az egésszel. Tapasztalatból tudom.
Gyors golyahir: aprilis 16-an 9 korul megszuletett Szonja (2480g, 49cm) es Simon(3450g, 54cm). Elotte penteken befekudtam a korhazba, vartuk, h elinduljon vmi, de vegul 38+4 napon csaszar lett. Az UH nem tudta kimutatni, h emkkra a sulykulonbseg, ugyhogy orulok, h igy tottent. Tegnap jottunk haza, teljes kaosz, mindig zir vagy szopizik valaki.
Mindjart viszzaolvasok, kivel mi van.
Puszi
12. héten voltam elég jó uh-n, de ott még nem látszott semmi ilyen. Viszont még nem maradtál le, 22-én, kedden megyek 20.hetire (ami nálam igazából a 18. héten lesz) és nagyon remélem h úgy helyezkednek a babák h látszódjon a nemük. Már nagyon izgatottak vagyunk!
Jah és voltam dokinál, hála az égnek a méhszájam nagyon szépen zárva van, viszont a folyást egy szép hüvelygomba okozta! :S Hogy én mindig összeszedek vmit, úgy h soha életemben nem voltak ilyen gondjaim. Na mindegy, azért megkönnyebbültem h "csak" erről van szó.
Örülök h már te is átlépted a 30. hetet, én még azért messze vagyok tőle! :) És amúgy a tieid mik lesznek? Fiúk lányok vegyes? Kitartás am a kórházhoz, szépen haladtok a cél felé! :)
Szia! Ha jo az uh gép, már a 12. héten latni a nemuket. Kicsit le vagyok marsdva, es mar tul kell, h legyel a vizsgalaton.
Koszi a szurkolast, es igen, megvan a 30. het.
En is szoritok neked, hogy inkabb a problémamentesek taborat erositsd!
Nekem egy orvos mondta, akinek ikrei vannak, h ikrekkel mindennap duplán számít, mint a hadifogságban... van benne valami.
Nekem az első 2 hónap volt nagyon nehéz, sok mindennel küzdöttem. Mindenképp jó, ha van segítség, akire számíthatsz, nekem volt is meg nem is, volt, akivel nagyon befürödtem, nem is hívtam egy idő után, annyira kiborított, amiket művelt.
Nekem könnyű babáim vannak, maguktól alszanak el, keveset sírnak, nem volt nagy hasfájás se, de még így is nehéz. És amikor beüt a betegség, mindkettőnél, és te is beteg vagy, na az rémálom.. szóval fel kell készülni, amit megtehetsz, hogy mozgósítod a családot, barátokat, h jöjjenek segíteni, főleg, ha baj van.
Nálunk nincs rendes napirend, az a fiúl mániája, h evés után nem azonnal kérnek még.. 1-2 óra múlva csak. Ha azonnal kínálom őket, nem esznek, ha nem adok nekik később, akkor meg ordítanak.. szóval a napi 4 étkezésből így lesz kb 6.. de inkább ez, mint hogy üvöltsenek.. a lényeg, h elég átlátható a napi rutin, még úgy is, h változó, hánykor kelnek vagy alszanak el, az este a fix, 7kor fürcsi, és aztán alvás legkésőbb 8 fele. Mostanában, 4 hónaphoz közeledve kezdi a nagy átaludni az éjszakát, azaz 7 és 4-5 óra közt alszik, a kicsi még kel többnyire 2kor, de 6ig alszik utána.
Meg kell próbálni 2 dolog közt lavírozni: hogy ne sokat legyenek kézben, és minél önállóbbak legyenek, de semmiképp ne érezzék, h nem számíthatnak rád. Én már fel tudom venni mindkettőt egyszerre, ha muszáj, de 14 kilónyi izgő-mozgó, bömbiző baba seggecskéjét 2 percig is nehéz rázni :)
Sziasztok lányok! Köszi a biztatást, jól esett, meg egy kicsit meg is könnyebbültem, de azért annyira nem h holnap ne menjek el a dokimhoz :) Az a baj h a nőgyógyászomnál nem valami modern az uh és már nem lát semmit a babákból, de azért meg tud vizsgálni h minden ok-e! És elvileg jövőhéten mehetek a 20. heti (bár nálam 18. heti) uh-ra és végre újra láthatom őket! 12. hét óta nem láttam őket! Már alig várom. De ezek szerint nem biztos h megtudjuk a nemüket :( És kövi dátum meg júl eleje, hát addig tuti nem tudok várni, így biztos beruházunk egy 4D-s uh-ra, azt mondják egyszer megéri. Ti voltatok?
És hogy vagytok? Mindenki egyben van még? Am akinek már megvannak az ikerei milyenek a mindennapok? Nehezek? Biztos irtó cukik, én annyira büszke vagyok h ikres anyuka lehetek majd, az sem érdekel h nehezebb feladat áll előttem!
Padme, Málna, ti hogy bírjátok a kórházat? Padme tudom h te közeledsz a 30. héthez, de rólad nem tudom Málna h hol tartasz? Nagyon szurkolok nektek és ahogy a főnököm mondtam mikor még nem tudtuk biztosra h ketten lesznek-e, hogy ők már küzdenek az életben maradásért és nagyon erősek, csak nekünk kell kitartanunk, de bármit megérnek ezek a kis drágák! Szóval kitartás, ők tuti h nagyon erősek és akkor fognak kibújni amikor kell, csak h rácáfoljanak az összes dokira! Mi mind veletek vagyunk! :)
nekem 2 hematómám volt, először csak enyhe vérzés. feküdtem 5 hetet, és ha jól emlékszem, összesen másfél hónapig jött-ment a vérezgetés, barnázgatás, aztán semmi baj nem lett
a méhszájgondokról annyit, h alkati kérdés is - én hiába vizesedtem, és jött fel 30 kiló, hiába voltak gigababák, még a végén is csak icipici méhnyakrövidülés volt, végig zárt volt a méhszáj, pedig a végén nem feküdtem, és nem is kíméltem magam, mert már azon drukkoltam, h pucoljanak kifelé..
én viszont nem vállalnék be több ikerterhességet... max egy szimplát, azt végigröhögném ez után :)
mi 38+3ig húztuk, akkor programcsászár, mert még akkor se akartak kibújni... a 2 fiú végül 3250 és 2960 grammal, 52,50 centivel, makkegészségesen született. nekik végig semmi bajuk nem volt, én viszont megpurcantam... nekem se volt komoly bajom, de folyamatos nyavalyákkal küzdöttem - a naplómban részletesen leírtam, viccre véve, meg lehet nézni, ha vkit érdekel - nem is tudom, melyik tünetem volt a legrosszabb a sok közül... de most már nem is lényeges :)
Szia!
En mar csak nosztalgiazo vendeg vagyok, a fiaim 9 honaposak multak. Nekem szep emlek a terhesseg es barmikor vegigcsinalnam megegyszer. Az elejen volt nalam is barnazas Utrogestan mellett is, ugyhogy napi 3x2 kellett a 16. hetig. Amikor csokkentettuk, akkor mindig visszajott a barnazos cucc. Mondjuk anno anyunak is voltak ilyen problemai es a hugomnak is, pedig naluk csak egy baba volt, ugyhogy ez inkabb genetika. Ennek oromere viszont minden egyeb varandos problema elkerult. Nem vizesedtem, a vernyomasom is rendben volt es a pocakom sem volt igazan veszes. A fiuk betoltott 37. heten szulettek. A csaszar napjan kellett csak bemennem a korhazba. Egykojuk kicsit kisebb sullyal szuletett a vartnal (2360g), igy vegul 6 nap utan johettunk haza. Nalam a mehszaj a 28. heten kezdett el rovidulni es a 32. heten kezdett el nyilni. Kb addig dolgoztam, utana mar csak a koltozes volt hatra :)). Kivanom, hogy neked is ilyen gondtalan babavarasban legyen reszed!
Koszi, aranyos vagy!
Csatlakozom Malnahoz, kettonkre jutott a csoportbol a legtobb, meg volt meg par anyuka, akiknek voltak nehezsegei, de alapjaban a nagytobbseg normalisan kihordta a terhesseget.
A nyizott vagy nyilo mehszajat te nem nagyon veszed eszre, szoros kontrollal uhn ki lehet szurni. Nekem 2 hetente volz huvelyi uh a 17 vagy 18.hetig, es ott derult ki. Ez az elozmenyek miatt volt szukseges. Amugy szerintem nem vettek volna eszre. Nagyon szoritok neked is!
Helló Wicky, üdv itt! Pihenj sokat, az nagyon fontos!
Valamennyi vérzése, barnázása majdnem mindenkinek volt sztem. Úgy tűnik, ikrekkel gyakoribb.
Én is hasonlóan vagyok, mint Padme, 1100-es méhszájjal fekszem a 21. hét óta. De szinte mi vagyunk a kivételek, a többség vígan viseli ki az ikereket, lábon, 37-38. hétig, jó a statisztikája a fórumnak. :D
Szia! Udv koztunk! Nekem is volt hematomam, a 9.hetben kezdodott es kb 14 hetesen mult el es szibodott fel.
En a 17.hetben kerultem be korhazba nyilo mehszajjal, rovidulo mehnyakkal. Aztan itt kaptam egy cervix sapkat, a nyilas 1cm en megallt, vagyis igy tudjuk, mert a 25.heten elkezdett csorogni a magzatbiz. Ma toltottem a 30.hett.
Nalunk sincsenek ikrek, de mivel lombik, nem lepodtunk meg rajta.
Kitartast neked, pihenj minel tobbet, ne jarj be dolgozni, ha megteheted, mert szerintem sok mulik ezen. En nem vasarolnek tul koran, mert lehet nem is lesz szukseged az adott dologra. Szoritok neked, hogy a tovabbiakban ne legyen baj!
Helyes! Nehogy mar ne birjuk ki legalább májusig!
Betoltottuk a 30.hetet!! :)
További ajánlott fórumok:
- Elsiratott ikerterhességem története
- Ha kétpetéjű ikerterhesség 13. hetében az egyik babát el kell távolítani, attól még a másik "megmenthető"?
- Szeretnénk ikreket. Mi a véleményetek a programozott ikerterhességről? Esetleg vannak ikreid?
- Mennyi esély van a clostilbegyt szedésével az ikerterhességre és lehet-e ezt befolyásolni?
- "Házi praktikák" ikerterhességre
- Esélyem az ikerterhességre