Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikerterhesség fórum

Ikerterhesség (beszélgetés)

❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯
32667. malna1979 (válaszként erre: 32665. - 72497ec515)
2014. máj. 9. 13:55
Tudom, de a másik is él még! Dobog a szíve! Minél tovább bírja, annál jobb a tesónak!
32666. Libapek
2014. máj. 9. 13:00
Wicky, szivfacsaro a tortenetetek! Edes kis baba, nagyondrukkolok neki! A testvere pedig egy csoda, h igy segit eletben tartani ot! Kivanom a legjobbakat, es neked pedig sok erot! Nagyon nehez lehet ez a helyzet! Olellek!
32665. 72497ec515 (válaszként erre: 32664. - Malna1979)
2014. máj. 9. 12:47
Te el sem olvastad amit írtál?? 1 babája van!!!
32664. malna1979 (válaszként erre: 32663. - Wicky12)
2014. máj. 9. 12:43
Ez jó hír, Wicky! A körülményekhez képest a legjobb! Szorítok neked és mindkét picinek, h minél tovább bírják!
32663. wicky12
2014. máj. 9. 12:05

Sziasztok lányok!

Nagyon nagyon köszönjük a sok szorítást, de még mindig szükségünk van rá! Szinte az összes orovs lemondott erről a terhességről, de volt 1 a sok közül aki meggyőzőtt, bár nem mintha győzködni kellett volna, h csináljam tovább, nagyon jó esélyei vannak a pici fiamnak h még jó sokáig bent maradhasson és egészségesen megszüljem! :) Ő az oszt.vezető a Bajcsyban és 40 év tapasztalattal a háta mögött nagyon feldobott és boldoggá tett minket. A másik kicsikémről sajnos végleg le kell mondanunk, de ami orvosi csoda és senki nem tud rá magyarázatot adni h 3 héttel a víz elfolyása után is ver még a szíve! Ha megszülhetem a kisfiam, hamar meg fogja tudni h volt egy testvére akinek szó szerint érte vert a szivecskéje és életben tartotta őt! Szívfacsaró történet ez, de okkal történt így és ezek után mindent megteszek h megszülhessem a kisfiam és bár egyedül lesz, de mindig is ikerbaba lesz!

Tényleg köszönöm a szurkolást, és remélem gondoltok ránk továbbra is mert a vetélés veszélye még mindig fentáll és jó lenne még min 12 hétig bent tartani a bébimet! Köszönöm!

És nagyon sok boldogságot nektek, olyan jó olvasni azokat akik már otthon vannak a picikkel! Minden fáradtságot megérnek! :) Puszi nektek

32662. Libapek
2014. máj. 8. 15:49

Csinalhatunk uj forumot is ikreseknek, akik 2014-ben szultek. En olyan nehezen irom a facebookon, benneteket meg mar “ismerlek“.

Van segitsegem, most itt van anyukam, meg ejszaka a Peter rengeteget segit. Valahogy most nem vagyok a topon, tartok a mellgyulladastol, faj egycsikban az egyik mellem, denem remesen, es estenkent borzalmasan vagyik:hidegrazas, fejfajas, vegtagfajdalom, de reggelre csak eg kicsit a szemem Ugyhogy nem ertem

32661. --Barbi--
2014. máj. 8. 11:15

Köszönöm szépen a jótanácsokat, nekünk már másfajta tápszert írt fel a dr.néni, persze ugyanúgy kelünk szigorúan 3 óránként. :) Ez nem zavar, tényleg csak amiatt aggódom, hogy napi 800 ml iszonyú sok szerintem egy 6 hetes babának. De ha ti, tapasztalt anyukák azt mondjátok ne aggódjak, hát nem is teszem :) Most már mindkét kisfiam olyan tokás, hogy megzabálom őket :)

Ikerbabyk, nekem is szívfájdalom, hogy nincs annyi tejem, a nagyfiamnak 9 hónapos koráig tudtam adni és akkor is ő választotta el magát. Most viszont tényleg kínszenvedés a fejés, fáj is és alig van pár ml. Viszont, ha nem fejem, akkor olyan, mintha csomósodna és félek egy mellgyulladástól. Nem tudom merjem-e hagyni vagy szenvedjek még...Tegnap is megpróbáltam cicire tenni őket, de nem sok sikerrel jártam.

Padme, kitartás, nemsokára mehetsz haza a kicsi lányokkal és végre teljesen csak velük foglalkozhatsz.

Képeket nem raktok fel? Libapék a te babáidra is kíváncsiak vagyunk :) Ja, és kitartás én is rettentő kimerült vagyok, de mindig az jár a fejemben, hogy jövőre ilyenkor már talán jobb és könnyebb lesz. Kitartás! Nincs semmi segítséged?

Ancalime, tök jó lehet, hogy ennyire elvannak a babák kíváncsi lennék az enyémek most mit láthatnak, mert néha olyan értelmesen néznek rám, mintha tökéletesen látnának :)

Apropó, valaki engem is meghívna a fészbukos csoportba, olyan jó lenne tanácsokat kérni és ide sajnos egyre kevesebb anyuci jár? :(

Úgy izgulok Wickyért!

32660. Ancalime (válaszként erre: 32658. - Libapek)
2014. máj. 7. 20:54

Az mondjuk érdekes, h az enyémek is kelnek még éjjel, pedig már mindjárt 5 hónaposak vagyunk, 19-én.

2 és 5 között van egy kelés, aztán 6-7 fele ébredünk. Viszont nincs álometetés, 7-8 fele vacsi, utána egyben alszanak 6-9 órákat. És nálunk már nincs szopi, alig van tejem, gonosz vagyok, de azt mondtam, elég az őrületből. Most éjszaka kb 7-8 perc alatt tolnak be 170 gramm tápot, és alszanak el azonnal. Nekem vannak most épp alvászavaraim, de kezelem homeóval.

Mivel ekkorák, és kinézik a szánkból a kaját, már kínálgatom őket tejpéppel, de nem kapkodok. Raynak megy, Peti is egész ügyes a kanállal, de lehet, h neki még korai. Úgyhogy csak lassan csinálom.

Viszont mivel folyton nézelődnek, nemegyszer elveszem tőlük az üveget, amíg nem esznek rendesen. Plusz az altatás nappal annyiból áll, h vagy kapnak egy kis kaját, és bumm, alvás, vagy kimegyek a szobából, mert akkor nem alszanak, csak vihognak :)

Akkorákat kacagnak már, hihetetlen. És baromi erősek, ha megszorítják a kezem, szinte fájt. Viszont mint minden baba, rettentő komoly arccal játszanak a játékokkal :)

32659. Ancalime (válaszként erre: 32652. - --Barbi--)
2014. máj. 7. 20:49

El fog múlni ez Barbi, tarts ki! Nálunk is ment egy darabig.

Tudom, atomdagik, a nagy már nyúlik, ő szuperkönnyűnek tűnik az öcsi mellett. De amikor Rayt felveszem, na akkor nyögök, főleg reggel :))

32658. Libapek
2014. máj. 7. 16:11

Wicky, nagyon drukkolok!

Padme, kitartast a fejeshez!Legalabb maganyosan fejhetsz, vagy mint egy istalloban tobben egyzerre? Emlekszem, korabban volt errol szo.

Barbi, nalunk az ejszakak egesz jok, ketszer kelnek, vsak mivel ketten vannak, kb masfel ora visszarakni oket. A delelottok katadztrofalisak,olyan nehez elaltatni oket. Szoptatgatok, de egyre tobb tapszert kapnak, remesen kimerult vagyok

Na, bombol is az egyik.

32657. Borrdi78 (válaszként erre: 32656. - Padme09)
2014. máj. 7. 09:16
Kitartas, Padme, most nagyon nehez, de nemsokara otthon lesztek es mindez a hatad mogott. Es otthon egy kerek kis csaladkent uj es szuperboldog eletet kezdtek majd. :)
32656. Padme09
2014. máj. 6. 10:04

Wiki, nagyon szorítok nektek! Úgy sajnálom, hogy ilyenrken mentek keresztül! Kuldöm az összes szoritast, amit én kaptam!

Nincs sok időm, a kicsik még a koraszülött osztályon. 3óránként etetés, fejes, ami nekem kb másfél-két óráig is eltart. A derekam rs a hátam fáj már csak... A hasam nem nagyon, de megkuzdottem a labdagadassal és a Forgó becsipodessel is. Aliz ma rekordot döntött, 15g-ot szopott. Dia még semennyit. Nagyon nehezen megy. Kapja szondan a 33ml-nyi adagjat. Néha cumisuvegbol is bemegy, de nem túl gyakran. Már etetesek közt kint vannak velem a szobámban. Végre a nagyszülők is láthatják a héten őket. Sajna eddig egyok ápolónőnk sem volt partner a megmutatasukban.

Sokszor gondolok rátok, de ne haragudjatok nem nagyon jut időm jönni.

Puszi mindenkinek!

32655. ikerbabyk (válaszként erre: 32652. - --Barbi--)
2014. máj. 5. 19:45
Kitartás, nemsokára könnyebb lesz, hidd el! Az enyéim 4 hónaposak és már sokkal könnyebb velük. Mi Beba koraszülött tápot ettünk, 5 kilóig, illetve most állunk le, az egyik 5 kiló a másik már 6, és állunk át a H.A.-ra, de nagyon gyorsan híztak a koraszülötttől- majdnem megháromszorozták a súlyukat mostanra. Sajnos tejem nekem se volt sok, és azt is csak fejve tudtam, amikor már kínszenvedés volt 20-at is lefejni, nagy szívfájdalommal, de abbahagytam. Az segített, hogy kaptunk mástól napi egy etetésre elég anyatejet és ez jó volt a babáknak, nekem meg a lelkemnek! :)) Mindenkinek kitartást a babaváráshoz és persze a babázáshoz is!!
32654. malna1979
2014. máj. 5. 19:21
Wicky????
32653. sT 007 (válaszként erre: 32652. - --Barbi--)
2014. máj. 5. 11:51
Van, aki 3kg-ig, van aki 5 kg-ig hasznalja. Mi az utobbiak voltunk. Nekunk 5 kg-ig azt irta fel a dokinenink. Az en fiaim kistorpok (meg most sincsenek 8 kg-sak, pedig holnap 10 honaposak lesznek), ugyhogy mi viszonylag sokaig hasznaltuk a Nenatalt. Igaz en csak potlasra adtam nekik es leginkabb csak a rosszabbul szopizo babanak (Gergo csak ejjelre kapott, hogy aludjon).
32652. --Barbi--
2014. máj. 5. 08:57

Sziasztok,

nagyon nagy itt megint a csend, mindenki jól van? Libapék, hogy telnek napjaitok? Padme, minden rendben, szépen fejlődnek a csajok?

Libapék kérdezted, hogy jut-e energiám a nagytesóra, hát, elég nehéz, de amint van szusszanásnyi időm rögtön bújok oda hozzá vagy kényeztetem, hogy hozzak-e neki valamit, rajzolunk-e vagy csak bohóckodunk. Szerencsére apukája sokat foglalkozik vele, ha hazajön melóból egyből mennek ki játszani, bicózni. Belőlem most nyilván sokkal kevesebbet kap. A húzósak az esték, nálunk akkor nagy mesenézés vagy bohóckodás szokott menni és erre most ritkán van lehetőség, mivel a 2 kis törpe általában 10-11 körül alszik el, addigra pedig a nagyfiú már kidől. Majd megszakad a szívünk mikor mondja, hogy ős is úgy szeretne odabújni hozzánk. Sajnos az éjszakák nem lettek jobbak, Ancalime mondtad, hogy ébresztgessem őket, de igazából hiába, szinte mindegy hogy és mennyit alszanak nap közben, éjszaka akkor is parádéznak. 8-9 kilósak? Azta, jól belehúztak :) Nekem tejem már szinte semmi, napi 20-40 ml-eket tudok lefejni, viszont már nagyon fáj a cicim az állandó nyúzástól és nem tudom megéri-e. Inkább pihennék az alatt az idő alatt. Rég volt, hogy egyben 3 órát aludhattam.

Többiek, ti hogy vagytok?

Wicky 12 sokat gondolok rátok!

Ja igen, még azt szerettem volna kérdezni, hogy meddig kell a koraszülött tápit adni nekik? Mikor van váltás? Bár szépen fejlődnek a fiúk, de nem lehet, hogy már nem elég nekik ez a tápi?

32651. zora001 (válaszként erre: 32643. - Wicky12)
2014. máj. 4. 07:20
Drukkolok, hogy holnap jó híreket kapjatok az orvostól!!!!
32650. sT 007 (válaszként erre: 32643. - Wicky12)
2014. máj. 3. 17:02
Nagyon drukkolok nektek. Az nem lehet veletlen, hogy meg mindig dobog a kicsi szive.
32649. Ancalime
2014. máj. 3. 16:03

...És a többieknek is kitartást! Szoktalak olvasni titeket, igyekszem írni is. Azt kívánom, mindenkinek ilyen gyönyörű, egészséges gyerekei legyenek, mint nekem (oké, nem kell, h 8 ill. 9 kilós dagik legyenek 4,5 hónaposan :)!

Ezért megérte 8 hónapig rosszul lenni :)

Azt hiszem nagyon szerencsés vagyok. Egy kalappal nektek is!

32648. Ancalime (válaszként erre: 32643. - Wicky12)
2014. máj. 3. 15:57
Nagyon szurkolok Nektek én is!!! Reméljük az az orvos tud valamit tenni értetek!!
32647. cebuczo (válaszként erre: 32643. - Wicky12)
2014. máj. 3. 15:35

Nem lehet tolteni a vizet? En hallottam rola, hogy itt (Pecs) csinalnak ilyet.

A masik, hogy ha esetleg elveszited az egyik babat ( de szornyu leirni is) a masik fejlodhet hetekig mielott fertozes lepne fel. Attol fugg mennyire vannak kapcsolatban. Sajna nalunk is szoba kerultek ilyen dolgok, es ezt mondta az orvos. Meg van is most itt a korhazban egy lany, aki igy van. Neki 3 hetet mondtak, hogy talan annyit kihuzhatnak fertozes nelkul.

Teljes mertekben aterzem ezt most, es drukkolok Nektek!!

32646. tigrincs2516 (válaszként erre: 32643. - Wicky12)
2014. máj. 3. 12:09

Szia!

Így ismeretlenül is nagyon-nagyon szurkolok nektek!!! Sok erőt, kitartást, és higgyetek benne h sikerül!

32645. malna1979 (válaszként erre: 32643. - Wicky12)
2014. máj. 3. 09:12
Nagyon szorítok, Wicky!!! Hogy minél tovàbb bírja a víz nélküli pici, esélyt adva a tesójának! Ha meghal :( sem biztos, hogy a tesónak ki kell jönnie, nem emlékszem pontosan, de ő "papíriker" lehet, tesó pedig tovább fejlődhet. Jajj, de rossz ilyenről írni! :( Ha tudsz, jelentkezz hétfőn, drukkolok!!,
32644. Rózsaszínpárduc (válaszként erre: 32643. - Wicky12)
2014. máj. 3. 09:06
Nagyon szorítok Neked!
32643. wicky12 (válaszként erre: 32642. - Malna1979)
2014. máj. 3. 09:03

Sziasztok! Hát nekem sajnos elég elszomorító a helyzetem. Sajnos a babámnak nem nőtt a vize, viszont még él, de ki tudja meddig, emiatt meg nagy veszélyben van a másik is. Nem sok esélyt adnak a dolognak, mert nagyon korai szakaszban járunk ahhoz h reális esélyeink legyenek. A kórházban a világon semmit nem tudtak velem csinálni, így 1 hét után hazajöttem. Jövőhéten kell visszamennem és eldönteni h mi legyen, várjunk és kockáztassunk h szülök egy 500-700 g-os gyereket a 24. hét körül míg ugye a másik ha meghal fennáll mindenféle fertőzés veszélye. Vagy a másik opció h akkor itt és most megszakítjuk a terhességet és akkor elveszítem mindkét babámat! :( Sajnos nagyon rosszak a kilátásaink, de még egy reménysugár akad, ugyanis ajánlottak egy nagyon jó szülész professzort akinek rengeteg komplikált ikres esete volt és hetfőn fogad is minket. Nagyon bízunk benne, és imádkozunk h ha más megoldás nem marad legalább a kisfiamat meg lehessen menteni! A másik babámról sajnos eddig úgy néz ki le kell mondjak! :( Lassan 4 hete semmit nem fejlődött, nincs vize, de még ver a kicsi szíve, és amíg ver, életben tartja a testvérét. Ha ez a doki is reménytelennek mondja a helyzetünket, akkor befekszem és megválok a 2 pici bébimtől és tiszta lappal újrakezdjük!

Szóval sajnos ez a helyzet, de kérlek Titeket szurkoljatok értünk hétfőn, mert szeretném ha megszülhetném egészségesen a kisfiamat!!! Köszi!

32642. malna1979
2014. máj. 3. 06:20

Sziasztok! Annyi keményedésem, mint tegnap, még nem volt... azért remélem, ma jobb lesz és még bent maradnak a csajok. Ma 33+5. :)

Padme, Wicky, kórhazban lévők, adjatok hírt! Padme, jobb már a császár után Dia és Aliz nőnek szépen? Wicky, mi lett a vízzel???

32641. sT 007 (válaszként erre: 32634. - Rózsaszínpárduc)
2014. máj. 1. 19:31
A 18. heti a biztosabb. A tuti, meg mikor kibujtak ;). Amugy nalam mindket fiunak 160 volt a szivverese.
32640. sT 007 (válaszként erre: 32631. - Cebuczo)
2014. máj. 1. 19:29
A korhazban jo kezekben vagy es tuti odafigyelnek rad. Gondolom, hogy nem tul felemelobdolog. Drukkolok, hogy minden OK legyen.
32639. Petra025 (válaszként erre: 32634. - Rózsaszínpárduc)
2014. máj. 1. 11:31
Nekem amikor az első terhességem volt, akkor a 12. heti genetikai uh-on kisfiút mondott az orvos, az is maradt:-) nem tudom, azonnal mondta, és mutatta is hogy miért, olyan szakavatottnak tűnt, hogy nem is kételkedtünk, utána a többi uh-on is megerősítették:-)
32638. Petra025 (válaszként erre: 32633. - Rózsaszínpárduc)
2014. máj. 1. 11:29
Köszi neked is:-)) igen, minden terhesség más... Bízni kell, hogy minden rendben:-))
❮❮ ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook