Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ikerterhesség fórum

Ikerterhesség (beszélgetés)

❮❮ ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... ❯❯
32397. malna1979 (válaszként erre: 32395. - --Barbi--)
2014. ápr. 1. 07:40
Nagyon szép babák! Jó látni, h boldog vagy!
32396. Libapek
2014. ápr. 1. 06:49
Barbi, nagyon jo kep! Edesek a pick, mint ket kismano! Es sules utan ilyen kisimultnak kinezni, mazlistaNagyon szepek vagytok mind! A kisfiad lathatta mar oket?
32395. --Barbi--
2014. márc. 31. 21:54

Sikerült kepet feltoltenem, csak elforgatni nem sikerült.

Igazabol a fejesre gondoltam, hogy rengetegszer probaltam, massziroztam, hogy elinduljon a termelodes, onnanto pedig allandoan fejni jartam. Ezek a korhazi gepek elegge hatekonyak, nem simogatjak a cicit :-)

32394. Libapek (válaszként erre: 32393. - --Barbi--)
2014. márc. 31. 21:10

Nagyon ugyes vagy, Barbi! Mit csinaltal, hogy legyen eleg tej? A fejes segitett ennyit vagy homeopatia, akarmi?

Mar en is nagyon varom a babakat, bizom benne, h ezen a heten vegre tortenik valami. Ma voltunk UH-on, a fiu majdnem 3kg, a lany 2,4. Ugyhogy felolem mar kibujhatnanak, csak ne holnap.

Ezekre az idegesito kerdesekre annyira nem vagyom. Sot! Ma a boltban a penztaros megkerdezte, h nem felek-e a szulestol. Pont egy ismeretlennel szeretnek errol beszelni!

32393. --Barbi--
2014. márc. 31. 20:45

Sziasztok!

Libapek koszi a kerdest, szepen javulgatunk, ma mar Bence kikerult az inkubatorbol es 2 napja szopizik is.Szerencsere a tejci szepen eindult, igaz gyotortem is magam, de megerte!Teszek fel kepet.Balazs fejecskeje meg mindig versafutasos, de talan javul neki lassan!Kitartas minden kismaminak, ennel csodasabb erzes, mint ikerbabak anyukajanak lenni, nincs a vilagon!

32392. sT 007 (válaszként erre: 32386. - Borrdi78)
2014. márc. 31. 14:15
Jaj, az okos kerdesek. Ket kekbe oltozott kisfiu (eleg fius szekoink vannak autokkal, traktorokkal stb). Erre kerdezik, hogy ket kislany? (Egyszer visszakerdeztem, hogy miert annak neznek ki? A valasz igen volt, mert szokek es kek szemuek...). Meg a jo tanacsok. Mielott szultunk, ment a semmi nem lesz olyan, mint regen, meg a most aludjatok, amig meg lehet. Jelenleg az a slager, hogy mi lesz veletek, ha majd ketten ketfele futnak.
32391. Ancalime
2014. márc. 31. 12:59
(mellesleg a naplóimban sok minden van, amit most nem írok le, de hasznos lehet. babanaplóm is van, most kezdtem írni)
32390. Ancalime (válaszként erre: 32383. - Rózsaszínpárduc)
2014. márc. 31. 12:58

A hasam még alakul.. a linea nigra még látszik, a köldököm nem túl esztétikus (sérv, már előtte is volt..), és még elég puha, kicsit ráncos a hasam körülötte. Adok neki időt, pár hónap kell neki tuti.

Nem kell a hízással törődni, ha nem elhízás, csak kilók. Én 30-at szedtem fel, nagyja víz volt, szüléskor 10 helyből ment, most kb 62 lehetek a 165 cm-hez. Viszont most izmosodom rendesen a babacipelés, babakocsizás miatt.

nehéz, de ők azért elég könnyű babák. Ha nehéz babákat fog ki az ember, segítség nélkül nehéz túlélni. Nekem is kellett párszor hívni embert.

32389. dovila (válaszként erre: 32387. - Malna1979)
2014. márc. 31. 12:42

Málna ez nagyon jó :D :D :D

Borrdi,én ezeket "felrúgom" aki beszól :D már most unom és szinte ki sem mozdultunk még :D

Padme,gondolkok rád sokat :)

32388. sT 007 (válaszként erre: 32381. - Padme09)
2014. márc. 31. 12:23

Holnap mar aprilis :)). Amugy mar a parom is szokta kerdezni, hogy hol tartotok, ugyhogy duplan drukkolunk!

A pocak nekem 32. hettol indult be igazan. Addig ugy neztem ki, mint aki mindjart szul. Utana mar eleg egyertelmu volt, hogy ketten vannak :)

32387. malna1979 (válaszként erre: 32386. - Borrdi78)
2014. márc. 31. 11:46
Akkor ki kell dolgozni par sablonválaszt. Ilyenekkel készülök, mint "Á, kettővel nagyon is egyszerű. Tavaly a négyesikreim - na, azzal megszenvedtem." "Igen, de a csaladi adókedvezmény mindenért karpótol!" "Áh, könnyű! Csak meg kell jegyezni reggelente, h Dóri van sárga rugiban, Sári rózsaszínben. ...vagy várjunk csak, Sári sárgában...vagy fordítva?!"
32386. Borrdi78 (válaszként erre: 32383. - Rózsaszínpárduc)
2014. márc. 31. 10:48
Ez az ido elorehaladtaval egyre durvabb lesz. Amikor meg megvannak es tolod a babakocsiban oket... Senki nem marad kozombos.... Vagy a "jaj, de cukik, ikrek"!, v a "te jo eg, ettol feltem anno az elso uh-n" megszolalasok jonnek. :) es a jatszon minden egy gyerekes es nehany tobb gyerekes anyuka is megkerdezi, h "nem nagyon nehez ikrekkel"? Jobb, ha most szokjatok. :)
32385. Borrdi78 (válaszként erre: 32380. - Padme09)
2014. márc. 31. 10:44
Egypeteju ikrek nem lehetnek ketnemuek! Az egypetejueknek 99,99%ugyanaz a DNSuk, igy a nemuk is azonos kell, hogy legyen. Volt mar az emberiseg torteneteben 1-2 alkalommal, h megis, de az genetikai rendellenesseg miatt volt, olyasmi, mint a hermaphrodita... Szoval az "nem normalis".. Persze az altalad irt ikerpar attol meg hasonlithatott nagyon egymasra, sokszor ket testver is nagyon hasonlit. :)))))
32384. Libapek (válaszként erre: 32379. - Padme09)
2014. márc. 31. 09:47

:) Dehogyis! Nagyon kulonleges dolog ikreket varni. Faszagyetekek vagyunk, hogy mi novesztjuk meg oket akkorara, hogy aztan dudorodjanak, rugdossanak.

Nalunk az egesz csalad izguk mar, uja bevallalosabb lettem, ha mar gyorsabb nem. Ma is ebed utan megyek Fridaert, es elmegyunk egyutg egy parkba. Nagyon furcs la belegondolni, h mindjart vegeter a harmasban toltott idoszak.

Barbi, ti hogy vagytok? Meddig kell meg bent maradnotok?

Ugy faj meg reped a borom, h ejjel nem tudok aludni. :(

Viszont ma lesz az utolso UH, kivancsi vagyok, 2 het alatt mennyit nottek.

32383. Rózsaszínpárduc (válaszként erre: 32376. - Ancalime)
2014. márc. 31. 09:45
Kedves Ancalime! Köszönöm a pozitív tapasztalatokat. A hasad milyen lett? Mennyi hízás számít normálisnak? Te mennyi idő alatt tudtál visszafogyni? Amúgy érdekes, hogy a legtöbb embert gratulál az ikrekhez,de van aki megkérdezi: "És örülsz?" Ehhez hozzá kell szoknom.Próbálok kedvesen válaszolni a hülye kérdésekre. A fiúkkal milyen volt az első időszak? Tényleg szörnyen nehéz?
32382. Padme09 (válaszként erre: 32378. - Borrdi78)
2014. márc. 31. 09:37
U, tenyleg, ezt a lambda jelet nekem is neztek.
32381. Padme09 (válaszként erre: 32377. - Malna1979)
2014. márc. 31. 09:35

Csak sikerult hazamenni? Jo pihit otthon! En egyszer, mikor az ultrahangra mentem le, meglattam magam egy ajto uvegebe.. odafagytam. Par hete minden csutortokon keszul egy kep rolam.. latvanyosan novok. Alacsony termetemhez oriasi pocak tarsul. Mint aki egy 10 kilos dinnyet lop. ;)

Kitartas nektek is, es szupi, hogy mar 29!

32380. Padme09 (válaszként erre: 32375. - Rózsaszínpárduc)
2014. márc. 31. 09:23

Gratu nektek, gondtalan terhesseget!

En lattam mar egypeteju ikreket, akik kulonbozo nemuek voltak. Minr ket tojas, csak az egyik fiu, masik lany. A burokrol nem tudok, de valoszinu, akik ket kulon burokban vannak, azok ket petejuek. A csaszartol en is nagyon felek. De mondjuk a sima szulestol is tartok, mert ketto baba van.

32379. Padme09 (válaszként erre: 32373. - Libapek)
2014. márc. 31. 09:21

En is kezdem ugy erezni magam, mint egy rosszabb alien film. Mikor hol dudorodik a hasam, es mikor merre deformalt. Ja, es mikor mimet rugjak szet. Egy hete kb olyan eroseket tudnak rugni, olyan buszke vagyok rajuk! :)

(Tudom, hulye vagyok)

32378. Borrdi78 (válaszként erre: 32375. - Rózsaszínpárduc)
2014. márc. 30. 21:57

Gratula!

Nekem a császár kifejezetten pozitív élmény. Véleményem szt, ha az ember már előre tudja, hogy így lesz, erre készül fejben és nem sürgősséggel életmentéssel csinálják meg (amikor sokkal gyakoribb a komplikáció és fájdalmasabb felépülés), akkor nem vészes a császár. Vannak, akik sima szülés után a gátsebbel többet szendvednek utána. Az enyém szuper jó volt, OK, én olyan helyen szültem, ahol mindent megtettek a kényelmünkért. De attól még fájhatótt volna durvábban is, az nem kórházfüggő. :-)

egy, v kétpetéjűek: ha két burokban vannak, akkor bmelyik verzió lehet a kettő közül. Van viszont egy trükk, amit az ügyes UH szakemberek tudnak nézni: ha a két burok között látható az un. "lambda-jel", (egy y alaku megvastagodott ábra) akkor tuti, hogy kétpetéjűek. :-)

32377. malna1979 (válaszként erre: 32373. - Libapek)
2014. márc. 30. 14:56

Úgy is megnézheted a hasizmod majd, h henyatt fekszel és köldök fölött pár centivel kicsit benyomod az ujjadat középvonalban. Nézd me, hány fér be. Aztan emelkedj meg hasizomból, az a jó, ha rászorít az izom az ujjadra, ahogy feszül.

Padme, 28!!! :)

Nekünk holnap 29 (kb 1 héttel vagyok előtted).

Sokkolódtam a hasamtól, mikor hazajöttem a kórházból (hátsó ülésen fekve), ott nincs egész alakos tükör, én fejben a 21 hetes pocakomnál jártam...

32376. Ancalime (válaszként erre: 32375. - Rózsaszínpárduc)
2014. márc. 30. 14:54

Gratulálok, először is!

Nem kell félni a császártól, túl kell esni rajta :)

Annyira nem vészes a felépülés utána, pár nap kellemetlen. Ami nekem gond volt, nem is annyira az ellátásuk, inkább az h pl a kórházban lepakolták a cuccaimat a földre, ahova nem lehetett lehajolni..

Vagy nem érhette víz a sebet.. macera a tisztálkodás pár napig. De nagyon gyorsan jobb lesz, nekem kb 1 hét után alig fájt a seb, és rohamosan javult a helyzet.

Ami inkább jellemző, h alapból jó fáradt az ember, jó, ha van segítsége otthon.

Bent a kórházban én is féltem, h fogom őket ellátni, jól el is fáradtam bele, de vhogy adta magát, h csináltam a dolgom körülöttük.

Nekem kétpetéjű fiaim vannak, és külön burokban csücsültek.

2014. márc. 30. 13:47
Sziasztok! Újként csatlakoznék a fórumhoz. 8 hetes vagyok és ikreket várok. A doki szerint nagy eséllyes császár lesz,a mitől kicsit félek. Főleg az utána lévő napoktól,hiszen egy komoly hasi műtét után hogyan lehet ellátni két picit a kórházban? Ha valakinek van megnyugtató tapasztalata a császárról,örülnél neki. Másik kérdéem,hogy akinek két külön burokban voltak a picik, egy- vagy kétpetéjűek lettek? (ugye,ahol a nemük eltér,ott hamar kiderül)
32374. Borrdi78 (válaszként erre: 32373. - Libapek)
2014. márc. 30. 12:06
Hasizom: nagyon sok terhesseg utan, ikerterhessegnel meg majdnem mindig szetnyilik a nagy merettol. Baj vegulis akkor van, ha szules utan 1-1,5 ev alatt nem alakul vissza. Nekem mar eltelt majdnem annyi ido... :( onnan lehet amugy tudni, h amikor fekvesbol felul az ember, kozepen hosszaban egy kis satorszeru, hazteto forma a hasam. :( de dokat javult amugy, szules utan sztem 3-4 ujjnyi volt a res, most mar csak 1, de ez mar nem fog osszeerni. Itt a vege...
32373. Libapek (válaszként erre: 32370. - Padme09)
2014. márc. 29. 22:42

Nekunk is olyan van! Szerintem irto klassz, hogy kormanyos! :D

Ha viszket a hasam a feszulestol, mindig egyben megvakarok egy eppen ott levo babatestreszt. Olyan bizarr. Peter szerint kezdek egy thriller fohosnojere hasonlitani, akinek a testet megszalltak az idegenek.

Ma vegre keszult rolam meg a bendomrol foto, holnap feltoltom. A csalad allitja, h tenyleg ekkora, en meg nagyjabol a felet kepzeltem. Minden ember ugy megbamul az utcan, most legalabb ertem, miert.

Anyosomek azt varjak, h mikor szall le a hasam. Hat hova szalljon meg lejjebb?! Logjon a terdemre?!

Mindenkinek szuperpuszi!

Azt honnan lehet tudni, h szetnyilt a hasizmod?

32372. Borrdi78
2014. márc. 29. 16:00
Padme, nagyon ugyik vagytok! En is modositok, mostantol a 36-38nsk drukkolok! :) nem lehetetlen!
32371. Borrdi78 (válaszként erre: 32367. - Libapek)
2014. márc. 29. 15:53

Minket maris lepipaltatok. :) (35+6) :)

Nekem csikbol alig lett, mostanra az is halvany, de egy szitnyilt hasizom es serv meg mindig a tarsam. :(((( es az is marad, ha nem megyek el hasplasztikata. :(

32370. Padme09 (válaszként erre: 32369. - Libapek)
2014. márc. 29. 15:41
Eloszor a 28at celoztuk meg, aztan almodunk majd nagyobbat! Peg perego duett sw. Csak ennel maradtunk, mert talaltunk kettot jo arban, mert ami egymas mellettit kinezett a ferjem az majdnem dupla ennyi, de az uj.
32369. Libapek
2014. márc. 29. 13:14
Es milyen jarganyotok lesz? Hat 2 1kg-s babanak mar van ereje! :) Tok izgi, Padme, mindjart te is belekezdesz a 3-assal kezdodo hetekbe!
32368. Padme09
2014. márc. 29. 12:33

Libapek, orulok, hogy jobban vagy, es hat a suti! :)

Drukkoljatok, mert kineztunk egy babakocsit, es remelem mi, vagyis unokatesomek ernek oda erte elsonek, es meg jo is lesz. Kicsit latatlanba vesszuk meg, de Pesten van, nem tudunk mashogy ertemenni.

Ejjel megint nem sokat aludtunk, annyit kemenyedik a pocak. De mar akkorakat tudnak rugni!

❮❮ ... 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook