Ikerterhesség (beszélgetés)
Bizzuk benne, hogy vagy csak.nehany napra, vagy egyaltalan nem keruonek inkubatorba. Na meg akkora hosno vagy a szememben, hogy tudom, menni fog! Mindig ugyanakkor kell menni mindenkinek fejni? Mert lehet, hogykifoghatsz nyugis idoszakot
Masreszt arra is gondolj, h.vajon a tobbi kismama mennyire akar majd fejessel vacakolni
Nekem ugy isten igazabol a 6. napon indult be. Addig fajt, meg feszitett, de egy-egybalkalommal a fiuk csak 10-20g-t szopiztak. Mondjuk en nem fejtem akkor meg, ezt most mar maskepp csinalnam. Szules utan amint lehet kezdj el szoptatni es fejni.
utana azert a 6. naptol mar ment az 50-60 is egy mellbol. A kovetkezo nagy ugras kb ket hettel a szules utan volt. Onnantol szoptatas utan is volt rndesen mit fejni. A vegen siman megvolt napi 1200-1500 ml, amibol 500-t fejtem. Sajna nalam Robi az elso harom heten nem tudott szopizni rndesen, ugyhogy a fejogep minden etetes utan zizgett meg 30 percet.
Mi hugival fejtunk egyszerre. Csak ugy hivtuk egymast, hogy riska meg bozske. De ugy azert sokkal szorakoztatobb a dolog.
Hat semmikeppen se stresszelj ra, foleg ne elore!!!!! Tenyleg nem a legidealisabb helyzet ez, sajnalom, h igy van (gondolom ez higieniai dolgok miatt lehet igy), de hidd el, ott egy anyuka se a masikat fogja stirolni. Mindnek meglesz a maga baja es legkevesbe ez fog zavarni. :) na nem, mintha ezzel most megnyugtattalak volna... :)
De te mar annyi mibdenen vagy tul, h nem ez lesz a kemeny! Amugy meg most koncentralj arra, h milyen ugyi vagy es mindjart 30nal tartotok! Lehet, h olyan sojaig benn maradnak, h nem is kell msjd pic, v csak 1-2 hetig! ;)
Libapek, mienk lett, keresztanyu es keresztapu elment erte, igaz nem tudtak mit kell nezni, de telefonon navigaltam oket. Bar en se vagyok profi, de talan harman kitettunk egy felet.
Borrdi, koszi h leirtad, tobbiektol is varom, h kinek hogy sikerult tejet preselni a , elleibol. Bennem most akkora gorcs van emiatt, mert a koraszulott osztalyon nem lehet otthonrol hozott tejcsit adni a babaknak, es it meg egy terembe beultetnek mindenkit, es idore, csoportos fejes van. Mi t a teheneknel. Ez engem flusztral. Semmi intim szfera, vagy megnyugtato kornyezet..
Sajnos az emberek túl közvetlenek.. De megfigyeltem, h ha én távolságtartóbb de kedves vagyok, akkor visszavonulnak.
Hát igen, a fejés, meg maga a szopi az elején tud fájni..
Emlékszem, a mellszívó egyes fokozata is tépett..most a hármas meg se kottyan :)
Fu, meg mintha az alvasbol be lehetne tarazni elore, meg egyaltalan, ilyenkor mar sehogy se jo fekudni!.
A ketfele szaladasra meg ugysem lehet felkeszulni, az ember megoldja, ha benne lesz.
Padme, vegul a tietek lett a babakocsi?
Ancalime, hasznalsz valamit a pocakra?
Ts 007, neke is ilyen jo tanacsokat adnak. Addig oruljek, h fekhetek, mig lehet.. az ilyenekkel cserelnek egy hetre.. fekudjon csak a korhazba magatehetetlenul par napot, megkerdezem utana, mennyire kipihent es nyugodt. Meg a masik tanacs, oruljetek, h meg ketten lehettek. Ja, igen, ketten meg a ket szobatarsam.. romantikus. :)
Barbi, orulok, hogy mar nem kell az inkubator! Szepen haladtok! Csak igy tovabb!
Libapek, szep meretek! Mar latszik a cel!
En is kivancsi lennek, hogy tej ugyben kinek mi inditotta be, foleg akkor, ha nem szopnak a babak.
További ajánlott fórumok:
- Elsiratott ikerterhességem története
- Ha kétpetéjű ikerterhesség 13. hetében az egyik babát el kell távolítani, attól még a másik "megmenthető"?
- Szeretnénk ikreket. Mi a véleményetek a programozott ikerterhességről? Esetleg vannak ikreid?
- Mennyi esély van a clostilbegyt szedésével az ikerterhességre és lehet-e ezt befolyásolni?
- "Házi praktikák" ikerterhességre
- Esélyem az ikerterhességre