Ikerterhesség (beszélgetés)
O, lanyok, koszonom az oszinte szavakat a szoptatasrol!
Tegnap este az ikresek.hu-n olvsgattam a szoptatos reszt. Oriasi buntudatkelto az a hely. Minden aron a szoptatasra buzdit, meg akkor is, ha ehhez az kell, h egesz nap szoptass.
Ancalime, a face csoportok kozul en az ikresek.hu-nak vagyok a tagja. Erre gondoltal vagy van masik?
...vagy nagyon szerencsés. Ne felejtsük el, h van akinek tényleg gondtalan terhessége volt. Lehet mázlija a szoptatással is.
A másik, h ki mivel akarja tölteni az idejét. Èn szívesebben játszom velük, mint etetni őket. Most, h alig van szopi, mindere jut idő. Ma hajat mostam, sütit sütöttem, játszottam velük, voltam a kertben, kávéztam, ebédeltem a tegnap magam főzte ebédből stb stb. Ja, és vokt időm sminkelni kicsit meg megnézni mit veszek fel. Ès végre nem szoptatós felsőkből lóg ki mindenem egész nap. Na, befejeztem. Éljen a szoptatás! ;)!
Hát lányok a szoptatásról ódákat tudnék zengeni én is...
Tamikám volt az első aki eldobta a cicit. Konkrétan ciciundora lett kb 3-4 hete. Eleinte küzdöttem vele, mert azt mondta a gyerekorvors legyek türelmes el fog nála múlni. Szegénykém ahogy meglátta a cicit elkezdett üvölteni, kész kínszenvedés volt belenyomni a szájába, ha sikerült is, akkor is igenhamar eldobta, végül odáig jutottunk hogy max 6 percet volt hajlandó cicin lenni, aztán eldobta és utána nem is fogatda el. Hagytam annyiban a dolgokat hátha rájön hogy márpedig nincs más csak cici. Csakhogy ő tett erre nagyívben és inkább nem evett többet és nyilván sűrűbben kérte a tejcit. Aztén mikor elkezdett nem hízni (merhogy 6 perc alatt max 100at szopizott az meg ugye kevés neki) meguntam és azóta üvegezünk vele. Azóta szép nagy adagokat eszik és újra szépen hízik. Neki egyszerűen nem volt jó a cici.
Milánom 1 hete kezdte ugyanezt. Vele viszont azt a stratégiát követem, hogy cici, aztán üveg. Ő már csak 4-5 percet hajlandó cicin lenni, ezalatt betermeli a 100-at, aztán kap üvegből pótlást.
Na ezzel gyakorlatilag el is megy 2 szoptatás között az időm nagyrésze, mert etetek, aztán fejek, a tejcivel való pancsolásról meg ne is beszéljek, van hogy 3-4 kört kell nekik melegíteni, mert ugye fogalmam sincs mennyit fognak enni, kidobni pedig nyilván nem szeretnék tejet. Szóval kész agyrém ez a szoptatás, ha ilyenek a gyerekek. nekem még van segítségem, szóval így tudok fejni, de amint egyedül leszek velük, ez tarthatatlan lesz és mi is szépen megyünk majd a tápszer felé, de akkor már végülis 4-4,5 hónaposak lesznek, szóval akkora lelki gondot nem fogok beblőle csinálni.
Én ugyanazt mondom a szoptatásra mint a terhességre, kamuzik aki azt mondja micsoda szuper dolog ez... :)
igen, a te módszereddel is kacérkodtam, mert van benne logika. csak ugye a fejéssel csak még több tej lesz, ami egyrészt jóg másrészt, akkor nem lehet azt csinálni, h leállok szép lassan a szopival.. mivel az enyémek még kelnek éjjel, de nem eszik ki az adagot, viszont jól se laknak, úgy nézne ki az éjszaka, h szopi, üvegezés, fejés.. és ha egymás után kelnek, még utána fejnék, kb nem aludnék semmit.. ráadásul ha egyszer is kihagynék 1-1 fejést v szopit, megint jönne a csomósodás, kezdődő mellgyulladás... és ezt én nem vállalom be :(
én tandemezni kb 3-4 hetes koruktól kb 3, 5 hós korukig tudtam, de akkor se mindig, mert pl nátha idején nem tudtak hónaljtartásban enni, szóval a tandem se megoldás mindenre, és nagyon nehéz, ezer párnával, stb. én is sokat gyakoroltam, meg szenvedtem vele
A szoptatásnácikat nem én találtam ki, olvastam valahol. :)
Nem is annyira a szoptatásból lett elegem, hanem a körülményeiből. Ha a gyerek izeg-mozog (nálunk az öcsi ilyen), akkor az folyamatos hasbarugdosás, tépi a körmével a bőröm, éjjel annyira erősen szorít az ínyével, mintha fogai lennének, plusz tartani őket (kábé ki kell ékelni őket, ha fekve eszünk, hogy ne guruljanak hanyattfekvésbe oldalfekvésből), de közben nézelődne, tépi ki magát félpercenként, ami eléggé fáj, Petikéhez bimbóvédő, ami repül ilyenkor, ha nem vagyok elég gyors, de a pelust is beigazítani az álluk alá, mert a nagy malacul eszik, a kicsi bukik, stb, stb... ráadásul nagyon erősek, 7, 8 kiló körül vannak, tehát szinte verekedek velük...
és akkor még ehhez jön, hogy mostanában változott az étvágyuk, meg éjjel alig keltek nemrég (most megint 1-2x kelnek), és állandóan bedurrant a mellem, egész napok mentek rá, h ne legyen komoly baj, és semmire nem volt időm, úszott a lakás, a gyerekekkel nem tudtam foglalkozni...
aztán a tandemezés se megy már, ezek miatt, ahogy esznek újabban..
szeretnek részletekben enni - egyszerűbb cumisüveggel kergetni őket, h egyenek már, mint újra és újra a szopival bénázni..
szóval ez így nem. és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy már lassan semmit se tudok enni, mert ugye puffasztót nem merek, és állandóan u.azokat eszem, hús, tészta, stb, miközben a szervezetem üvölt a vitaminok után
ja, és el kéne jutni pár vizsgálatra hónapok óta - az egyik rendelés olyan, h vagy odamegyek 6 és 8 között, tehát az nekem minimum 4 órás eltáv, azalatt újabb mellprobléma lehet, vagy át kell menni a magánrendelésre, ami még több idő, mert messzebb van..
és ez csak töredéke a szoptatással járó problémáknak.. ha vki pl mégegyszer azzal jön, h az anyatej micsoda kincs, minden cseppje folyékony arany, és miért nem fejek akkor, akkor leütöm. két gyerek mellett kinek van ideje napi 5-6 órát fejni, mellszívót mosogatni, sterilizálni, törölgetni, összerakni?? vagy úgy képzelik, h éjjel, ahelyett a kevés alvás helyett fogom csinálni? így is rosszabb éjszakákon az este kb 8as elalvás után felriad az egyik tíz fele, aztán kel a másik egykor, kettőkor megint kel vmelyik, és 5kor kénytelen vagyok áttenni vmelyiket a másik szobába, mert játszani akar.. jó, ez egy rosszabb nap éjszakája, most pl csak kettőkor keltünk, utána meg 7 fele, de már nagyon, nagyon jó lenne aludni. nem csak pár órát, sokat.
a fb csoportok zártak, meg tudlak hívni, ha megadod a felhasználóneved, h tudjam, kit keressek.
Sziasztok!
Ujdonsult ikeranyuk kitartas! En bevallom az elejetol fogva max 20 percet adtam mindket fiunak szopira, utana kaptak potlast cumibol. Igy maradt idom fejni. Volt, hogy egy nap hatszor fejtem. Kozben jottem ide, fb-ra es olvastam a konyveimet. Kb ez volt a magamra forditott ido. Amugy napi rendszeresseggel kiborultam vmin (Robival leginkabb csak kuzdelem volt a szoptatas), pedig nekem csak a fiuk voltak es nem volt harmadik gyerkoc. Kellett par het, mire beallt a rend, de azota nyugi van. En nagyon akartam szoptatni, de ezt a kompromisszumot birtam belole kihozni. Probaljatok ki a tandemet, volt akinel ez bevalt. Nekunk ez nem ment, mert Robi nem rajongott a szopiert (na meg en macerasnak ereztem a sok parna miatt).
Wicky, nagyon drukkolok nektek es a legjobbakat kivanom!
Szoptatasnacik! :D Ez milyen talalo! En teljesen megertem, h attersz a tapszerre, iszonyuan kimerito a szoptatas!
Mi a neve a facebook-csoportnak?
Fejes: hat enem mar a szoptatas is kimerit, keptelen lennek a hatralevo idoben is ezzel foglalkozni.
A babaknak kotottek az izmaik, foleg a fiu olyan merev! De igy az allando etetes mellett nem marad ido/energia a tornamutatvanyokra, masszirozasra, mert kb halat adok az egnek, ha epp nem uvolt senki, alszanak az agyukban.
Barbi, neked maradt energiad a nagyfiadra?
Nalunk meg van tej de mar fokozatosan allok le vele mert nem birom idegekkel. 4 honaposak, most sem jobb az evokejuk mert lassuak es nezelodnek eves helyett.. Raadasul 2 het alatt volt 4 tejcsatorna elzarodasom, mindig u.ott, es olyan horror volt mar az egesz h azt mondtam, eleg. Most csak napi par komfortszopi van, 90%ban tapot kapnak. Sokkal jobban vagyok, nyugi van, es tobb az ido mindenre. Ja, es nekik is nyugodt anyjuk meg eletuk van. (ha pl fejtem volna szopi helyett csak h tejet kapjanak most is, napi kb 5-6 ora menne ra - nincs idom erre)
szoval a szoptatas, tejmania kicsit sokat kovetel tolunk.. A szoptatasnacik pedig nem trefalnak..
A klub eleg kihalt - csomoan a facebookon kluboznak helyette )
Mi szerencsere jol alszunk ejszaka, de azert nem konnyu, a hormonszintem az egekben, naponta haromszor sirva fakadok, meg ketsegbeesek. Ugy vacilalok, h mit csinaljak, kuzdjek tovabb a szoptatasert vagy legyen tapszer. Jelenleg mindkettobol kapnak, de olyan nehez, van amikor masfel oraig nyammognak.
Neked sikerult csatlakozni a dupla boldogsag kettoezer-tizenharom csoporthoz? En hiaba irtam meg kertem felvetelt. :(
Most egy hetesek a bebik, es nem is ez a kaosz zavar, csak olyan tanacstalan vagyok, tudom, h az anyatej a legjobb, de vajon minden aron?
Padme, gratulálok, nagyon sok örömet, egészséget, boldogságot kívánok nektek! Ügyesek vagytok, gyorsan hízzanak a csajok és irány haza!
Libapek ti hogy vagytok, összeszoktatok már?
Nálunk a fiúk felcserélték a nappalt az éjszakával, így túl sokat nem alszunk és fogalmam sincs mit csináljak. A súlyuk gyönyörűen megy felfelé, több, mint 1 kilót híztak 1 hónap alatt, úgyhogy nem keltem őket már 3 óránként. Az adagjuk simán megvan, sőt :) Egyébként csuda édesek és hihetetlen még mindig, hogy ketten vannak!
Wicky12 nagyon-nagyon szurkolok nektek!
Puszi mindenkinek
Gratulalok Nektek! Kivanok jo egeszseget, es csak hizlald a kis manokat! :) ugyesen kibirtatok ilyen sokaig, hetvegen egy csomot gondoltam rad, mert debrecenben voltam.
Ja es baratnom szerint az 1 vagy 1-2 nap volt nagyon rossz csaszr utan, ugyhogy kitartas.
További ajánlott fórumok:
- Elsiratott ikerterhességem története
- Ha kétpetéjű ikerterhesség 13. hetében az egyik babát el kell távolítani, attól még a másik "megmenthető"?
- Szeretnénk ikreket. Mi a véleményetek a programozott ikerterhességről? Esetleg vannak ikreid?
- Mennyi esély van a clostilbegyt szedésével az ikerterhességre és lehet-e ezt befolyásolni?
- "Házi praktikák" ikerterhességre
- Esélyem az ikerterhességre