Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)
Sajnos , vagy nem , hiszen ez is eletem egy nagy feladata volt, amit megoldottam onerobol, es tapasztaltam , tanultam sokat ...volt majdnem masfel evem mikor eleg kemenyen nyomtam :(
Es mikor hozzaszokik a szervezet , egyre tobb kell neki. Egyre tobb kell a kivant hatas eleresehez.
Nekem apam volt alkoholista , de neki a vege fele se volt eleg 2 pohar .
Bunkó voltam, bocsánatot kérek érte!
A magam elleni haragot vetítettem ki rád.
Sajnálom.
Persze, hogy értem, és nagyon sajnálom!:(
Én "csak" a cigi miatt már gyűlölöm magam:(
Nem éri meg nekem a piálás,nem is akarom,de kell.függök tőle,érted??
Már régóta tolom,olyan 15 éve.....
Nem vagyok túlságosan járatos a témában, és engem is érdekelnének azok a kérdések, amiket feltettél.
De azt biztosan tudom, hogy a volt apósom alkoholista volt, keményen.
És elég volt neki két pohár bor már a végefelé, totál beállt tőle.
Miota iszol ? Es mennyit ? Mert ha regota , akkor egy uveg bor nem uthet ki.Hacsak nem szedsz melle gyogyszert is ... Egy weborvos szerint meg napi 2 uveg sem nevezheto alkoholizmusnak ( !!) , csak nem normalis allapotnak .
Biztos nem normalis, de ha valaki pl. egyik naprol a masikra nem iszik , es nem is hianyzik neki mondjuk 3 hetig , az meg nem alkoholista .
Mi van attól az egy liter bortól?
Jól érzed magad tőle?
Mámor meg ilyenek?
Hétvégén egyik este én is ittam egy üveggel (7,5 dl), talán picit könnyebben nevettem.
Ha neked megéri, idd hát!
Ügyes vagy,így tovább!!!!!
Én sajna ma is iszom.1 liter bor van bennem....
Persze, mindannyian mások vagyunk, kinek így jó, kinek úgy.
Lényeg, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet, az igényes életért, az igényes jóllétért.
Jelentem, nem gyújtottam rá, csak álmomban ... :D
Köszi!
Champix nekem nem kell, drága is, és durván idegrendszerre ható szer.
Én most úgy bízom - hiszek magamban, mint még sosem.
És nagyon tisztellek a ciginélküliségért!
Ne igyál!
Ne majd, ne holnaptól, MOSTANTÓL!
Sok sikert a cigi nélküliséghez!Én leszoktam a cigiről 7 hónapja,champix nevű gyógyszerrel.
Most az alkoholtól kéne valahogyan megszabadulnom.
Kéne élnem olyan 75 éves korig minimum.Muszály abbahagynom az alkoholizálást!
Oksa!
Bár, nem véletlenül nem írok a cigis fórumba.
Nem kívánom azzal tölteni az életemet, hogy nyilvántartsak, számolgassak, hogy már eddig így meg úgy, már ennyi így meg úgy, meg jajveszékeljek, hogy most nekem milyen rossz.
Mert valamennyire rossz, de majd túl leszek rajta.
Úgy élet tovább az életemet, hogy volt ami volt, és már nem úgy van, nem is akarom, hogy úgy legyen.
És bocs mindenkitől, hogy ezt a témát ide kevertem, csak a szenvedélybetegség meg az akarathiány közös bennük.
Köszönöm!
Gondolhatod, hány sikertelen próbálkozáson vagyok túl, a mostani AKARATOMNAK már pont az a szégyen (magam előtt) ad erőt, amiért annyira gyenge voltam eddig.
Kívánom mindenkinek, tiszta szívből!
Akkor hagyd abba!
Én ma reggel tettem le az utolsó cigit, több évtized, NAPI 1,5 - 2 DOBOZ után.
Mert eldöntöttem, hogy nem leszek viszonylag fiatalon KRIPLI.
igen,megvan az első kis lépés,segíts neki elhatározni,érvelj miért lesz jó "tisztán"
szorítok nektek:)