Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)
Lehet nem is vagyok alkoholista?
Pedig így iszom én miért írnék mást??
Sajnálnám, ha rólam ezt gondolnád.
Én csak pár napja olvasgattam bele ebbe a fórumba, a te neveddel nem is találkoztam sajnos.
Nagyon jellemző a viselkedésed: nem vagy elégedett magaddal, haragszol magadra, ezért haragszol az egész világra, és mindenhol, mindenkiben bántást vélsz felfedezni.
Ez nem jó.
Egyetlen pillanatig sem akartalak bántani.
pontosan tudom mit jelent azért kérdezem,miért is kell ezt írnod.Én semmit sem ismételgettem,nem sajnáltattam magam egy fikarcnyit sem.Csak leírtam,ki vagyok,mi vagyok,mit csinálok,és mennyit.
Gondoltam,csak így áll össze egy kép,milyen is vagyok.DE!!!Sajnos minden fórumon szembefutok olyannal,aki csak csipkedni tud.(mint a beteg tyúk a tyúkudvarban,halálra csipkedik a fajtársai)
Ismerem a keleti kultúrát. :)
A "mantrázás" amolyan szleng, néha szokták arra is használni, mikor valaki csak ismételget valamit folytonosan, mondja, mondja, már maga sem tudja, mit, mert egybefolynak a szavak, csak hajtogatja, és tud kiszakadni a szavak fogságából.
Pl. hogy nem tudom, nem megy, nem vagyok alkalmas rá ...
Ilyesmi:)
Véletlenül sem ivásra csábítás.
Hanem annak az életminőségnek a megmutatása, hogy lehet egy picike pohár ( Tokajban nem literszámra adják a kóstolót:D) bort is ízlelni, az ízéért, a finomságáért, minőséget, nem asztali fehéret, csak hogy üssön, és nem "tolni", hanem finom kortyokban élvezni, és vele együtt élvezni az életet.
És büszkének lenni arra, hogy lehet úgy is élni, hogy fél deci is elég, adott több örömöt, mint akár egy liter. Megálljt parancsolva magának.
Nem értem hogy miért írod ezt:mantrázza.
A mantra egy meditációval kapcsolatos (Devanāgarī मन्त्र vagy mantram) vallásos terminus, a hinduizmus és buddhizmus gyakorlatából.
Mágikus formula (hang, szótag, szó vagy rövidebb mondat, ill. szavak sorozatának ismételgetése), vallásos szöveg, fohász, varázsige, vallásos misztikus mondat, ill. költemény, amely a védikus hagyományra volt jellemző.
Ne legyél szamár és ne csalódj! És főleg, ne menj el!
Amit írtál, az a pár szó, arra nem tudtam mást reagálni.
Én örülnék, ha tudnék segíteni ...
De meg lehet érteni, miért ne lehetne?
De addig, amíg valaki csak mantrázza, hogy függő vagyok, nem megy, nem tudom, addig nem is lesz változás sosem.
Mondjuk, az már nem kis dolog, ha egyáltalán elismeri, hogy függő, megtette azzal az első jó nagy lépést.
Ha nincs cél, akkor eredmény sincs, csak az önsajnálat.
Ó, ha tudnád, mennyi ideig sajnáltam magam, hogy szegény én, nem tudom a cigit letenni!!
Ez így édeskevés.
de ilyesmire csábítani egy alkit butaság. ugyanis ez a legjobb út a visszaesésre. fél éve nem iszom--> nem vagyok alkoholista, iszom egy pohárral--Y de az egy pohárt általában követi a többi az esetek 99,5%-ában. ha a szakmádhoz tartozik, akkor tudhatnád...
ahogy azt is, hogy minden alkesz szociális ivó szeretne lenni, de nem jön össze nekik
Azért jöttem ide,hogy segítséget reméljek,nem ilyen "te tudod" stílust.Azt hittem itt segítik az emberek egymást....
Csalódnom kellett!!!
Ezt próbálom már az első hozzászólásaimtól "leírni"
De hát nem lehet megérteni,látom!
Nem vágyom..
Abszolút nem.
Elméletben mondjuk konyítok, a szakmámhoz tartozik ... ;)
Provokálni akartam csak kicsit alkeszt, hogy nem vágyik - e inkább ilyesmire?
És tudom, hogy az a válasz, hogy de, vágyik.
Megoldásnak estleg lehetne kitűzni hasonló célt, nem és nem és nem nyúlok hozzá, hogy nyáron elmehessek egyedül, vagy párban, de megízlelhessem, kipróbálhassam ... Érted ...
jesszus, te sem tudsz semmit az alkoholizmusról...
nem a pia minősége vagy az ivás időpontja a gond, hanem a függés az alkoholtól lelkileg-fizikailag.
"Hirtelen bevágod ... "
Kóstoltál már Tokajit Tokajban?
Ragyogó napfényben, a Tisza illatával a levegőben ... ?
Nem vágysz ilyesmire inkább, a 8 - 11ig tartó elfoglaltságod helyett?
Na akkor,ideírom,hogy megértsük.15éve piázok.
Napközben SOHASEM iszom.Nem is hiányzik,nem remegek.
DE!!!Eljő az este.Nyolc óra körül rám jön,hogy innom kéne.Akkor hirtelen bevágom a literemet!!
11-kor lefekszem oszt alszom.Igenis tartom magamat alkesznek.MERT!!Minden nap kell tolnom,és ha,nem tolom irtózatosan hiányzik!Remélem eléggé érthető így már.Azért kezdtem el inni,mert akkor még a szüleimnél laktam,ott volt a pincébe vagy 8 hektó..
nem vagyok szakember csak magam is voltam fuggo. eloszor csak csak szombaton egy poharka aztan mar penteken is, vasarnap is ... a vegen mar mindennap ittam volt hogy ket uveg bor is lecsuszott. En ezt igy eltem at nekem egyre tobb kellett . Ezert furcsallom hogy vki meg tud maradni egy szinten es ugyanaz a mennyiseg eleg neki. Igazad van nem kell legyinteni ra nem is ezt mondtam.Alkesz eseteben talan erosebb a lelki fuggoseg mint a testi. Nekem nagyon nehez volt onerobol kiszallni de sikerult. Nem lettem anti , de mar visszavettem az iranyitast. :)
Alkesz , Te emlekszel ra miert kezdtel el inni ?
szakember vagy? az első két mondattal egyetértek. a harmadikkal is. de az utolsó...
úgy tudom vannak olyan fiatal emberek, akik már huszonévesen leállnak, mert felismerik, hogy baj van az ivásukkal, nem tudnak csak 1-2 pohárral meginni, hanem mondjuk eszméletlenre issza magát. nem muszáj egy alkoholistának sem eljutni arra a szintre, hogy napi 2-3 liter bort megigyon, ha előbb felismeri a problémát, mielőtt kórházba kerülne májzsugorral vagy teljes demenciával 40-50 évesen. ettől függetlenül sokan eljutnak addig hogy halálba isszák magukat.
ha valakinek a napi egy liter bor probléma, akkoraz probléma, nem szabad a szőnyeg alá söpörni azzal, hogy nem iszol meg napi x litert akkor nem vagy alkoholista
Reszben egyetertek veled. De a rendszeres alkoholfogyasztas testi es lelki fuggoseget okoz .A testi függőséget a toleranciafokozódás (egyre nagyobb mennyiségek ivása ugyanolyan
hatás eléréséhez), és az alkohol hiányában vagy a szokottnál
kevesebb mennyiségű alkohol fogyasztásakor jelentkező megvonási
tünetek jellemzik.Szerintem ezert nem mindegy hogy miota es mennyit iszik valaki.