Hogyan győzhető le az alkoholizmus? (beszélgetés)
Sziasztok!
Nálunk elkezdődött zsinórban az iszogatás péntek este óta. :( (szabadságon van a párom egy hétig). Szombaton toitálra itta magát már délutánra, sehova nem tudtunk elmenni amit megbeszéltünk és vártak is minket. :(
Ilyenkor úgy érzem sose telik el az egy hét mikor ismét minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Elég vacakul érzem így magam, hisz nem tudhatom mire megyek haza.
Bár nem ez a témája a fórumnak, de én 24 éve tettem le a cigit, napi 45 szálat szivtam el. Rettenetes nehéz volt, többször próbálkoztam, eredménytelenül.
Aztán beláttam,h felesleges, este elszivtam rengeteget, lefeküdtem, másnap későn keltem, és megálltam, h nem gyujtok rá. Akkor létezett orvosság, ami megkönnyitette, de pokoli kemény volt!
Hónapok multán is levadásztam a maradék cigisdobozt, s szipogtam bele nagyokat, s visszatettem a szekrény tetejére! 10 év után dobtam ki az öngyujtót s a cigit is, addig ott fent volt.Igy éreztem magam biztonságban, ha kell, m égis tudjam, h van! Nagyon sokáig, az összes zsebem tele volt rágóval cukorral keksszel, mindig matattam, ja a pótcselekvés....
Ma már zavar a füst, ha valaki cigizik mellettem!
Örülök, hogy le tudtam szokni!!
Az én környezetemben is volt alkoholista. Az apám, 53 évesen ebbe halt bele. Napi szinten ivott s még többet, még többet. Nem volt betegségtudata. A végén a nyugtatót pálinkával vette be. Valósággal elhülyült.
Aztán a nászom is ivott, neki volt szünet 3 évig egyetlen kortyot sem ivott. Ő sem ismerte el, hogy alkoholista. A családját tönkretette, minden segitség csak idig óráig használt.
Ő 50 évesen halt meg.
Ezek nagyon szomoru dolgok, azt gondolom, aki elismeri, hogy beteg, az már nagy lépés, remélhetőleg az evvel kűzdők megtalálják maguknak a segitséget, Persze első az akarat!!
Ez jó!
Tetszik!
Csak ki tud elaludni 7-kor?
Szerintem is.
De abban nincs konkrétum.
Azt lehet halogatni. Hogy majd holnap, majd hétfőtől ...
Nem azt mondtam, hogy holnap induljon Tokajba, és nem is feltétlen oda, talán nem is volt jó példa, te nem érted, hogy én azt akartam csak mondani, hogy kell célokat meghatározni, mérlegelni, hogy mi éri meg és mi nem.
És kell VÁGY a minőségibb életre.
Ami célok nélkül nem valósul meg.
Máshogy már nem tudom magyarázni sajnos.
akkor értsd meg, hogy egy alkoholistának nincs olyan, hogy csak egy pohárral. mert utána, ha nem is azonnal, 5perc vagy fél óra két óra múlva, de megissza a következő pohárral. aztán még egyet és még egyet, amíg vissza nem esik.
az alkoholisták ha kijózanodnak, nem lesznek képesek kultúrivókká válni, ha megkockáztatják, akárhány év után, a halálba ihatják magukat.
Jaaa
akármi is a neved, a mondandómon nem változtat.
Csak meglepődtem.